Προς το περιεχόμενο

Cyberlink Power DVD

.:VenoM:.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μας ενδιαφέρει πόσο πληρώνεις γιατί δεν κοιτάμε απόδοση τιμή, κοιτάμε ωμή απόδοση...

Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι και ο Kmplayer ειναι φοβερο προγραμμα,παιζει τα παντα και ειναι τσαμπα και το Menu ειναι πολυ πιο βολικο απο αυτο του Power DVD 10.

Οσων αφορα η διαφορα στην εικονα ειναι οτι ο Kmplayer δειχνει πιο κορεσμενα με αποτελεσμα να χανεις λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια ενω το Power DVD 10 δειχνει ''Just Right'' για να βλεπεις τα παντα απο λεπτομερειες(Αυτη η διαφορα μεταξυ Kmplayer και Power DVD 10 μου θυμηζει τη διαφορα Plasma vs LCD :P)

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όποιος έχει συνδέσει το ηχοσύστημα του με ψηφιακή σύνδεση στον υπολογιστή, θα δει ότι τα MPCHC,VLC και όλα αυτά τα χαζο-amateur προγράμματα θα δει ότι για να δει DTS, Dolby Digital και κατ 'επέκταση να ακούσει πρέπει να κάνεις τάμα με τους Codecs και τις σωστές ρυθμίσεις!

Δημοσ.

Φιλε Psycho τωρα με εβαλες σε σκεψεις. Να σε ρωτησω, μηπως προκειται για home theater pc και το εχεις συνδεσει σε TV αντι για monitor; Απαντησε αυτο πριν απ ολα.

Γιατι υπαρχουν δυο levels, τo RGB 0 -255 (που ειναι καλο για monitors) και το RGB 15-235 (που ειναι καλο για TV). Τα vista διαλεγουν level για το καθε προγραμμα εντελως στο random. Ακυρη κατασταση. Οποτε μπορει να θες TV levels (15-235), αλλα τα vista να εχουν βαλει τον mpc στο 0-255, χωρις να φταιει ο mpc. Και ετσι να εχεις πολυ βαθυ μαυρο και εντονο χρωμα. Και το power να το εχουν βαλει (παλι κατα τυχη) στο σωστο level, δηλαδη 15-235 (φυσικα, σε αλλους συμβαινει το αντιθετο) Αν δεν εχεις tv, αγνοησε αυτο που ειπα μολις τωρα.

Με παραξενευει παντως αυτο που ειπες για τον κορεσμο, γιατι ολα αυτα τα προγραμματα (VLC/Kmplayer) χρησιμοποιουν τους decoders του ffmpeg οπου κανουν παπαδες. Μπορει να μην περνανε το χρωμα απο λουστρο οπως κανει το PowerDVD, το οποιο ειναι εντελως μη-επαγγελματικο, μπακαλιστικο και χαζοκονσουμεραδικη ανοησια κατα τη γνωμη μου, αλλα απο θεμα ακριβειας στο χρωμα και στη λεπτομερεια σκιζουν. Μαλιστα, πολλοι σε αλλα φορουμ εχουν απενεργοποιησει το "λουστρο" που περναει την εικονα το PowerDVD/WinDVD, ωστε να μοιαζει περισσοτερο στο αυθεντικο του ffmpeg.

Ο mpc ειναι ξεπερασμενος. Ναι εχει DXVA, αλλα παραειναι παλιος βρε αδερφε!

Δημοσ.
Μπορει να μην περνανε το χρωμα απο λουστρο οπως κανει το PowerDVD, το οποιο ειναι εντελως μη-επαγγελματικο, μπακαλιστικο και χαζοκονσουμεραδικη ανοησια κατα τη γνωμη μου, αλλα απο θεμα ακριβειας στο χρωμα και στη λεπτομερεια σκιζουν.

Sorry, αλλά τα άλλα προγράμματα ούτε καν φιλικό περιβάλον έχουν. Κάνουν μπαμ ότι είναι Free και πέρα από αυτό από θέμα ήχου είναι GTPK! Δες το Post #17.

Επίσης τις ταινίες τις βλέπω με το PC της υπογραφής μου στη Samsung 40M86 Full HD TV.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο που λες με τα χρώματα.

Δημοσ.
Sorry, αλλά τα άλλα προγράμματα ούτε καν φιλικό περιβάλον έχουν.

Πού σε δυσκόλεψε ο χειρισμός τους και χαρακτηρίζεις το περιβάλλον τους ως μη φιλικό; Για KMPlayer, GOMPlayer κλπ. δεν έχω άποψη, αλλά για τον MPC-HC που χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και αρκετό καιρό ο χειρισμός στις default ρυθμίσεις είναι ίδιος με τον Media Player Classic, ο οποίος με τη σειρά του καρμπόν αντιγραφή από τις παλιότερες εκδόσεις του Windows Media Player (σειρά 6.x). Π.χ.:

Διπλό κλικ στην εικόνα -> Εναλλαγή μεταξύ windowed mode και full screen

Alt+1, Alt+2, Alt+3 λειτουργούν ακριβώς όπως στον WMP

Κλπ κλπ.

Το γεγονός ότι είναι παραμετροποιήσιμος μέχρι αηδίας και προσφέρει ένα σωρό επιλογές στο Options menu, μόνο ως θετικό μπορείς να το εκλάβεις για όσους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, καθώς αν δεν ανήκεις σε αυτούς δεν είσαι και υποχρεωμένος να τον παραμετροποιήσεις.

Επίσης τις ταινίες τις βλέπω με το PC της υπογραφής μου στη Samsung 40M86 Full HD TV.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο που λες με τα χρώματα.

Για την χρωματική απόδοση θέλω να κάνω μόνο ένα διευκρινιστικό σχόλιο: Σε ότι αφορά τη δυνατότητα DXVA που ενεργοποιείται κατά την αναπαραγωγή H.264 video σε κατόχους σύγχρονων ATI και nVIDIA-based καρτών, εκεί ο player δεν ευθύνεται διόλου για την ποιότητα της αναπαραγωγής. Γιατί; Γιατί στέλνει το bitstream αυτούσιο στο dedicated τσιπάκι της κάρτας, όπου εκεί γίνεται η αποκωδικοποίηση. Άρα σε αυτήν την περίπτωση υλικού, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην εκάστοτε VGA και τους drivers της.

Δημοσ.
Πού σε δυσκόλεψε ο χειρισμός τους και χαρακτηρίζεις το περιβάλλον τους ως μη φιλικό;

Ότι για να δω στην οθόνη των Z5500 DTS ή Dolby Digital, πρέπει να βρω το σωστό Output.

Άντε και το βρήκα και το έφτιαξα. Έμπλεξα με Codecs στη πορεία και χαλάσανε τον ήχο και πλέον από τα προγράμματα αυτά, VLC,MPCHC, κλπ, δεν έχω DTS, κλπ.

Με το Power DVD αυτόματα χωρίς καμία ρύθμιση όλα έπαιξαν όπως έπρεπε χωρίς Codecs!

Δημοσ.

Συγγνώμη, αλλά για τα προβλήματα ρυθμίσεων 3ων codecs ή codec packs βρίσκεις λογικό να καταλογίζεις ευθύνη στον player... ;

Δημοσ.
Συγγνώμη, αλλά για τα προβλήματα ρυθμίσεων 3ων codecs ή codec packs βρίσκεις λογικό να καταλογίζεις ευθύνη στον player... ;

Από τη στιγμή που το Power DVD παίζει χωρίς πρόβλημα και χωρίς να επηρεάζεται από 3ους Codecs γιατί να μη ρίξω ευθύνη στον Player?

Δημοσ.

Το γεγονός ότι άλλοι έφτιαξαν τους codecs που εγκατέστησες (και απέτυχες να ρυθμίσεις σωστά) και άλλοι τον player δεν είναι αρκετό δηλαδή ως λόγος;

Δημοσ.

Κοιτάω το τελικά αποτέλεσμα.

Και βλέπω, ότι ο MPCHC, έγινε σαλάτα βάζοντας Codecs (για προγράμματα επεξεργασίας Video), αλλά και πριν ήθελε ρυθμίσεις για να παίξει σωστά.

Από την άλλη βλέπω ότι εγκαθιστώ το Power DVD 10 και όλα γίνανε αυτόματα, εύκολα και γρήγορα.

Τι είναι πιο καλό, άσχετα αν κάποιος θέλει και του αρέσει να ψάχνει και να σκαλίζει συνεχώς?

Δημοσ.

Πιο καλό είναι αυτό που βολεύει καλύτερα τον καθένα.

Αλλά διαφωνώ στο καθολικό συμπέρασμα ότι οι δωρεάν players δεν είναι φιλικοί, επειδή στο δικό σου σύστημα δεν έπαιξαν όπως ήθελες out-of-the-box και χωρίς σκαλίσματα. Καταρχάς, έχεις ορίσει λάθος την έννοια της φιλικότητας. Η φιλικότητα στο software αναφέρεται σε θέματα όπως ευκολία χειρισμού, επεξηγηματικά μηνύματα σφάλματος όταν εμφανίζεται σφάλμα κλπ. Όχι στην αποτελεσματικότητα ή στην ασυμβατότητα με συγκεκριμένο hardware.

Δημοσ.

Για τους «μη ανήσυχους» χρήστες, εξ ονόματος των οποίων φαίνεται να θεωρείς ότι μιλάς:

Τι είναι πιο καλό, άσχετα αν κάποιος θέλει και του αρέσει να ψάχνει και να σκαλίζει συνεχώς?

...εξίσου φιλικά και τα δύο, αφού στην πλειονότητα των περιπτώσεων δε θα χρειαστεί καν να πειράξουν ρυθμίσεις στις οθόνες που παραθέτεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...