inSync Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 πάσχει κάποιος ή έχει κάποιος από εσάς γνωστό με τη συγκεκριμένη διαταραχή; τι ομοιότητες έχει με την διπολική διαταραχή; Πως εκφράζεται σε εσάς ή στο γνωστό σας άτομο;
SweeT_DreamS Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Αν θυμάμαι καλά, η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) είναι πολύ πιό σοβαρή από την κυκλοθυμία. Ένας ασθενής με διπολική διαταραχή έχει κυκλοθυμία. Κι ένας κυκλοθυμικός, μπορεί να εμφανίσει διπολική διαταραχή σε κάποια φάση της ζωής του. Γενικά, νομίζω πως τα συμπτώματα της κυκλοθυμίας είναι πιό ήπια σε σχέση με αυτά της διπολικής διαταραχής.
inSync Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Αν θυμάμαι καλά, η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) είναι πολύ πιό σοβαρή από την κυκλοθυμία.Ένας ασθενής με διπολική διαταραχή έχει κυκλοθυμία. Κι ένας κυκλοθυμικός, μπορεί να εμφανίσει διπολική διαταραχή σε κάποια φάση της ζωής του. Γενικά, νομίζω πως τα συμπτώματα της κυκλοθυμίας είναι πιό ήπια σε σχέση με αυτά της διπολικής διαταραχής. Μάλιστα και αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει μια υποψία για κυκλοθυμία θα πρέπει να ελεγχθεί κάπως αυτό ε; Σε κάποιον ψυχολόγο;
Dark_son20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 χαλάρωσε είναι πρόβλημα όσο εσύ το βλέπεις σαν πρόβλημα
inSync Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 χαλάρωσε είναι πρόβλημα όσο εσύ το βλέπεις σαν πρόβλημα Εχμ... σε ευχαριστώ για την συμβουλή και καταλαβαίνω ότι είναι καλοπροαίρετη αλλά το έχεις για να γνωρίζεις πως είναι;
inSync Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 yeap τους άλλους ενοχλεί συνήθως Προφανώς αυτό που έχεις δεν είναι κυκλοθυμία όπως αναγράφεται εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclothymia ο όρος "κυκλοθυμικός" χρησιμοποιείται γενικότερα, εδώ μιλάμε για την συγκεκριμένη διαταραχή.
Dark_son20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 κοίτα να δεις είναι αρκετά απλό η το αποδέχεσαι και ζεις μαζί του η το αποδέχεσαι σαν πρόβλημα και τρέχεις μια ζωή να το λύσεις το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στα σημερινά πλαίσια της κοινωνίας είναι τελείως διαφορετικό από την προοπτική που θα το διαλέξεις για να το κοιτάξεις κάνοντας ένα search μπορείς να βρείς πολλά γνωστά άτομα και πετυχημένα στους τομείς τους με παρόμοια η μεγαλύτερα προβλήματα
SweeT_DreamS Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μάλιστα και αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει μια υποψία για κυκλοθυμία θα πρέπει να ελεγχθεί κάπως αυτό ε; Σε κάποιον ψυχολόγο; Εννοείται αυτό!!! ...και σίγουρα είναι πιό "υγιές" να το συζητήσεις με κάποιον ψυχολόγο (ακόμη και ψυχίατρο---ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ταμπού αυτή η λέξη) από το να το συζητήσεις με κάποιον που δε γνωρίζει πώς να το χειριστεί.
inSync Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 κοίτα να δεις είναι αρκετά απλόη το αποδέχεσαι και ζεις μαζί του η το αποδέχεσαι σαν πρόβλημα και τρέχεις μια ζωή να το λύσεις το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στα σημερινά πλαίσια της κοινωνίας είναι τελείως διαφορετικό από την προοπτική που θα το διαλέξεις για να το κοιτάξεις κάνοντας ένα search μπορείς να βρείς πολλά γνωστά άτομα και πετυχημένα στους τομείς τους με παρόμοια η μεγαλύτερα προβλήματα επαναλαμβάνω: προφανώς μιλάμε για άλλο πράγμα. Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η κοινωνική αποδοχή αλλά η προσωπική εξέλιξη.
SweeT_DreamS Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 επαναλαμβάνω: προφανώς μιλάμε για άλλο πράγμα. Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η κοινωνική αποδοχή αλλά η προσωπική εξέλιξη. Καλύτερα να συμβουλευτείς έναν ειδικό inSync. Δεν θα βρείς εδώ τη λύση. Δεν είναι απλό το θέμα.
zazik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αν θυμάμαι καλά, η διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) είναι πολύ πιό σοβαρή από την κυκλοθυμία.Ένας ασθενής με διπολική διαταραχή έχει κυκλοθυμία. Κι ένας κυκλοθυμικός, μπορεί να εμφανίσει διπολική διαταραχή σε κάποια φάση της ζωής του. Γενικά, νομίζω πως τα συμπτώματα της κυκλοθυμίας είναι πιό ήπια σε σχέση με αυτά της διπολικής διαταραχής. Μην λέτε χαζομάρες και φρικάρετε περισσότερο το παιδί. Η διπολική διαταραχή έχει να κάνει με μανία.... Δηλαδή , απο την μία το άτομο λειτουργεί μανιακά , έχοντας υπερκινητικότητα που θα είχε κάποιος που έχει κατεβάσει 10 ρουφηξιες κόκας και 4 speed , και απο την άλλη έχει σοβαρά καταθλιπτικα επισόδεια.... Η κυκλοθυμία , εαν όντως είναι μια μικρή κυκλοθυμία που πιάνει το άτομο μια απλή μελαχολία ή μια μικρή κατάθλιψη....δεν είναι τίποτε το σοβαρο. Μπορεί φυσικά να δουλευτει , σε κάποια ομάδα που έχει να κάνει με την προσωπική εξέλιξη. Δηλαδή να εκπαιδευτει το άτομο , όταν νιώθει την μελαγχολία ή την ήπιας μορφής κατάθλιψη , πως να φέρνει το μυαλό του και το σώμα του σε μια υγιης ή ακόμα και κορυφαία κατάσταση... Αυτό συστήνω εγώ....
Dark_son20 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μην λέτε χαζομάρες και φρικάρετε περισσότερο το παιδί. Η διπολική διαταραχή έχει να κάνει με μανία.... Δηλαδή , απο την μία το άτομο λειτουργεί μανιακά , έχοντας υπερκινητικότητα που θα είχε κάποιος που έχει κατεβάσει 10 ρουφηξιες κόκας και 4 speed , και απο την άλλη έχει σοβαρά καταθλιπτικα επισόδεια.... Η κυκλοθυμία , εαν όντως είναι μια μικρή κυκλοθυμία που πιάνει το άτομο μια απλή μελαχολία ή μια μικρή κατάθλιψη....δεν είναι τίποτε το σοβαρο. Μπορεί φυσικά να δουλευτει , σε κάποια ομάδα που έχει να κάνει με την προσωπική εξέλιξη. Δηλαδή να εκπαιδευτει το άτομο , όταν νιώθει την μελαγχολία ή την ήπιας μορφής κατάθλιψη , πως να φέρνει το μυαλό του και το σώμα του σε μια υγιης ή ακόμα και κορυφαία κατάσταση... Αυτό συστήνω εγώ.... pfff αυτά είναι noobies prozac nation FTW...
zazik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 pfff αυτά είναι noobies prozac nation FTW... Έχασες.....στην διπολική διαταραχή παίρνουνε Lithium μου ρθε και ένα τραγούδι τώρα.... Θααα μελαγχολήηηηηησωωωωωω.....και υστερα εγω - και υστερα εγώ .... πως θα συνεχιιιιιισσσσωωωωωωω. Χαλαρώστε....σε τοπικ κυκλοθυμίας συζητάτε για διπολικές διαταραχές και Prozak ... Η κυκλοθυμία ξεπερνιέτε με το να μάθει το παλικάρι , όταν πιάνει τον εαυτό του να μελαγχολεί , να βρει τρόπους να το επαναφέρει. Εαν πάρουμε το παραπάνω γράφημα , τα mood shifts απέχουνε παρασάγκας από τις διαταραχές.....απλα είναι αυτό που λέμε ups and downs , όχι μανία και οξεία καταθλιπτικά επεισόδεια......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.