Προς το περιεχόμενο

Που στο κόρακα το πάει η εργοδοσία;

o_magazatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με παίρνει σήμερα κάποιος τηλέφωνο και με σπασμένα Ελληνικά προσπαθούσε να μου πουλήσει HOL.

Τα νεύρα μου.Ρε καραγκιόζηδες,ρε παπατζήδες,ρε άχρηστοι που στρογγυλοκάθεστε στις καρέκλες της διοίκησης,δεν κάνετε interview;

Άσε που έχουμε πήξει στους μαυριδερούς courierodeliverάδες,με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τα αποτελέσματα της οδικής συμπεριφοράς.Εντάξει και οι δικοί μας είναι καϊνάρια,αλλά μετά τα τριάντα(+) ορθοπεδικά γεγονότα,ασφαλτωθήκανε ή μάθανε.

Τόσο δεν καταδέχονται τις δουλειές οι δικοί μας πιά;Κι η ανεργία που σκαρφάλωσε σε διψήφια νούμερα,παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος (ΟΑΕΔ,stage κλπ),δίκην "κακάκια γάτας",το ρημαδοΙΚΑ,που ανάθεμα κι αν ένας απ' αυτούς τους μαυριδερούς παίρνει μισό ένσημο,πάει για φούντο με τις ευλογίες όλων μας;

:eek:

Δημοσ.

Δεν είναι σπασμένα ελληνικά απλώς γέρασες. Τέτοια μιλάνε όλοι κάτω των 20.

Δημοσ.
Δεν είναι σπασμένα ελληνικά απλώς γέρασες. Τέτοια μιλάνε όλοι κάτω των 20.

Αν αυτό δεν είναι είναι WIN τότε ποίό είναι; :-)

Δημοσ.

Kαι η πλάκα είναι πως απαντώ σοβαρά. Το κακό άρχισε πριν 7-8 χρόνια με τα πιτσιρίκια που τραβούσαν τραγουδιστά τη λήγουσα.

(Θέλω να πω πως δεν μπορείς να ανοίξεις θρεντ* με βάση-ένα περιστατικό - κάτι το οποίο δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος πως έγινε. Τράβα στη "λαθρομετανάστευση" να ξελαμπικάρεις.)

(*Οκ προφανώς μπορείς αλλά είναι κουτό)

Δημοσ.
Kαι η πλάκα είναι πως απαντώ σοβαρά. Το κακό άρχισε πριν 7-8 χρόνια με τα πιτσιρίκια που τραβούσαν τραγουδιστά τη λήγουσα.

(Θέλω να πω πως δεν μπορείς να ανοίξεις θρεντ* με βάση-ένα περιστατικό - κάτι το οποίο δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος πως έγινε. Τράβα στη "λαθρομετανάστευση" να ξελαμπικάρεις.)

(*Οκ προφανώς μπορείς αλλά είναι κουτό)

Δουλεύω στη Κυψέλη και μένω στα Κ.Πατήσια,συνεπώς ξέρω από καλό λάδι,μπορώ να διακρίνω τις ελάχιστες αυξομειώσεις της ανάσας καθώς και τις αρμονικές των φωνιέντων,ούτως ώστε να ξεχωρίζω την "προυφουρά".

Δεν το πάω για flame.;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης, στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπενθυμίσω στα μέλη, προ πάσης άλλης δημοσιεύσεως, να μην δημοσιεύσουν πολιτικά μηνύματα.

Στα πολιτικά, συμπεριλαμβάνονται και τα μηνύματα για τους κακούς "αριστερούς-κεντρώους-δεξιούς" ή για τους καλούς "δεξιούς-κεντρώους-αριστερούς" (στα οποία παρατηρείται μία έφεση τώρα τελευταία).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. :-)

Δημοσ.

και.. τα νέυρα, πού ακριβώς εστιάζονται;

1. ο τίτλος μου θυμίζει το κλασικό "τι κάνει το κράτος;"

2. το απρόσκλητο τηλεφωνημα της Χολ σε ενόχλησε λίγότερο απο τα σπαστα ελληνικά; :-)

και, υποθετικά: αν αυτό που προτίνει η εταιρεία, είναι τελικα το ποιό συμφέρον της αγοράς, (και χρειάζεσαι το προιόν), θα προτιμήσεις άλλο μαγαζί, μονο και μονο λόγω των σπαστών ελληνικών του πωλητή;

3. για τέτοιες δουλειές

(προσπάθεια πώλησης ιντερνετ,τηλεφωνίας, τάπερ, ασφαλειών μεσω τηλεφώνου)

το interview ειναι πραγματικά χαμένος χρόνος και για εργοδότη, και για εργαζόμενο.

γιατι;

το 99% των προσλαμβανομενων δεν μπορει να πουλήσει ούτε ένα "κομμάτι" (οτι κι αν ειναι αυτο) αξίας 1 ευρώ στην ίδια του τη μάνα, οποτε μετα απο 1-5 μέρες αποχωρεί.

το 0,99999% καταφέρνει να πουλήσει λιγα πράγματα, οποτε συντομα καταλαβαινει οτι με τις ικανότητες που έχει μπορει να πληρώνεται πολύ καλύτερα απο άλλη εταιρεία, ή σε δική του δουλειά, και αποχωρεί.

το 0,00001% καταφέρνει να πουλάει λιγα πράγματα, πιάνει στόχους, και νομίζει οτι εδώ που ήρθε έπιασε την καλή, και συνεχίζει να φέρνει φράγκα.

Οταν ειναι τόσο δύσκολο να βρεις άτομα της 3ης κατηγορίας, δεν έχεις την πολυτέλεια να διαλέγεις και το πόσο ασπριδεροί ειναι, ή αν ειναι νόμιμοι, ή μιλάνε σπαστά ή άσπαστα ελληνικά.

Δηλ, και για να χρησιμοποιήσω το κλισέ των εργασιών που δεν καταδέχονται οι "δικοί μας"... . ειναι πιο πιθανό να κερδίζεις ενα αξιοπρεπές πιατο φαι τη μέρα, με το να μαζεύεις πορτοκαλια/ελιες/φράουλες, παρά με τις τηλεφωνικές πωλήσεις.

4. οι μαυριδεροί δεν δικαιούνται το όριο των τριάντα(+) ορθοπεδικών γεγονότων, μεχρι να ασφαλτωθούν ή να μάθουν;

5. Το να εισπράτει το ΙΚΑ, ένσημα απο τη δουλειά αυτών, ειναι δουλειά του ΙΚΑ, και του κράτους, όχι των ξένων ή των εργοδοτών. Πρόληψη, Ελεγχος, Κυρώσεις. Κλασική συνταγή, πετυχημένη, αλλα όχι αρεστή στους "δικούς μας".

"Δικοί μας" :

ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου, ο γιός μου, ο γείτονας, το αφεντικό, ο συνάδελφος, ο συμψηφοφόρος, ο βουλευτής μου, ο δημαρχός μου , ο "Προεδρός μου" γενικώς....

Δημοσ.
Αν αυτό δεν είναι είναι WIN τότε ποίό είναι; :-)

To παρακάτω

και.. τα νέυρα, πού ακριβώς εστιάζονται;

2. το απρόσκλητο τηλεφωνημα της Χολ σε ενόχλησε λίγότερο απο τα σπαστα ελληνικά; :-)

και, υποθετικά: αν αυτό που προτίνει η εταιρεία, είναι τελικα το ποιό συμφέρον της αγοράς, (και χρειάζεσαι το προιόν), θα προτιμήσεις άλλο μαγαζί, μονο και μονο λόγω των σπαστών ελληνικών του πωλητή;

3. για τέτοιες δουλειές

(προσπάθεια πώλησης ιντερνετ,τηλεφωνίας, τάπερ, ασφαλειών μεσω τηλεφώνου)

το interview ειναι πραγματικά χαμένος χρόνος και για εργοδότη, και για εργαζόμενο.

γιατι;

το 99% των προσλαμβανομενων δεν μπορει να πουλήσει ούτε ένα "κομμάτι" (οτι κι αν ειναι αυτο) αξίας 1 ευρώ στην ίδια του τη μάνα, οποτε μετα απο 1-5 μέρες αποχωρεί.

το 0,99999% καταφέρνει να πουλήσει λιγα πράγματα, οποτε συντομα καταλαβαινει οτι με τις ικανότητες που έχει μπορει να πληρώνεται πολύ καλύτερα απο άλλη εταιρεία, ή σε δική του δουλειά, και αποχωρεί.

το 0,00001% καταφέρνει να πουλάει λιγα πράγματα, πιάνει στόχους, και νομίζει οτι εδώ που ήρθε έπιασε την καλή, και συνεχίζει να φέρνει φράγκα.

Οταν ειναι τόσο δύσκολο να βρεις άτομα της 3ης κατηγορίας, δεν έχεις την πολυτέλεια να διαλέγεις και το πόσο ασπριδεροί ειναι, ή αν ειναι νόμιμοι, ή μιλάνε σπαστά ή άσπαστα ελληνικά.

Δηλ, και για να χρησιμοποιήσω το κλισέ των εργασιών που δεν καταδέχονται οι "δικοί μας"... . ειναι πιο πιθανό να κερδίζεις ενα αξιοπρεπές πιατο φαι τη μέρα, με το να μαζεύεις πορτοκαλια/ελιες/φράουλες, παρά με τις τηλεφωνικές πωλήσεις.

4. οι μαυριδεροί δεν δικαιούνται το όριο των τριάντα(+) ορθοπεδικών γεγονότων, μεχρι να ασφαλτωθούν ή να μάθουν;

5. Το να εισπράτει το ΙΚΑ, ένσημα απο τη δουλειά αυτών, ειναι δουλειά του ΙΚΑ, και του κράτους, όχι των ξένων ή των εργοδοτών. Πρόληψη, Ελεγχος, Κυρώσεις. Κλασική συνταγή, πετυχημένη, αλλα όχι αρεστή στους "δικούς μας".

"Δικοί μας" :

ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου, ο γιός μου, ο γείτονας, το αφεντικό, ο συνάδελφος, ο συμψηφοφόρος, ο βουλευτής μου, ο δημαρχός μου , ο "Προεδρός μο"υ γενικώς....

Δημοσ.
και.. τα νεύρα, πού ακριβώς εστιάζονται;

Απόγνωση που θέλω να τη μοιράσω.

Έτσι είναι,αν έτσι σου αρέσει.

2. το απρόσκλητο τηλεφωνημα της Χολ σε ενόχλησε λιγώτερο από τα σπαστά Ελληνικά; :-)

α)Έχω παντού (σπίτι-μαγαζί-γραφείο συζύγου)HOL.Τζάμπα τηλέφωνο μου κάνανε.

β)Πάλι καλά που δεν ήταν τραυλός,σωστά;

και, υποθετικά: αν αυτό που προτείνει η εταιρεία, είναι τελικα το πιό συμφέρον της αγοράς, (και χρειάζεσαι το προιόν),θα προτιμήσεις άλλο μαγαζί, μόνο και μόνο λόγω των σπαστών Ελληνικών του πωλητή;

Ναι και έτσι θάπρεπε να συμπεριφερθούμε όλοι μας.Καλά είναι να μιλάμε απ' τη θέση του βολεμένου,αλλά αν πάς να ψάξεις για δουλειά (για courrier),θα διαπιστώσεις ότι είναι κλειστά,γιατί δουλεύουν με τους Αχμετ.

Φαντάσου να σε κατευθύνει (τηλεφωνικά) στην παραμετροποίηση του router,καλό έ;:lol:(ο Αχμετ)

3. για τέτοιες δουλειές (προσπάθεια πώλησης ιντερνετ,τηλεφωνίας, τάπερ, ασφαλειών μεσω τηλεφώνου) το interview ειναι πραγματικά χαμένος χρόνος και για εργοδότη, και για εργαζόμενο.

Όμορφη και επαγγελματική αντίληψη,συνάδει με την τωρινή διαμόρφωση της κοινωνίας,καθώς προάγει τον έντιμο επαγγελματισμό και τη σωστή διαπαιδαγώγηση για τη διαμόρφωση της ιδανικής κοινωνίας.Μ' αρέσεις,ιδίως όταν ξέρω ότι έχεις και παιδιά.

Είμαι πραγματικά περίεργος να σας δω μετά από τριάντα χρόνια.(Δεν θα ζω μάλλον...).

Με λίγα λόγια μου λες,πιάσε ένάμισυ κιλό εργαζόμενους νάχουμε να τη βγάλουμε γι αυτό το project και διάλεξε όσο το δυνατώτερο αναλώσιμους,ας είναι κι απ' αυτούς που "άρπαξαν στο φούρνο",άμα δαγκώσουμε αυτά που στοχάραμε,τους αμπώχνουμε στο πέλαγο.

Έχεις ακούσει ποτέ για τους δανεικούς;Δηλαδή αυτουνούς που σήμερα δουλεύουνε φούρνο,μεθαύριο ντιλιβεράδες,ταχιά σμπρώχνουν παπούτσια κάτω απ' τη σκέπη του ίδιου εργοδότη;Έχεις μάθει για τις ομαδικές απολύσεις και την ταυτόχρονη αντικατάσταση των ίδιων εργαζομένων με διαφορετικό καθεστώς κάτω από τις ίδιες συνθήκες;Έχεις συνειδητοποιήσει τον μπαμπούλα του γκρίζου στα σουβλατζίδικα;

Να βοηθήσω το κεφάλαιο με τζάμπα περωρίες,να μου καταστρατηγήσουν τα με αλπραζολάμες+βενζοδιαζεπίνες κεκτημένα,να τους χαρίσω καμια πενταετία απ' την αγρανάπαυσή μου μετέχοντας ακόμη στα κοινά,αλλά δεν βλέπω ανταποδοτικά τέλη τύπου παροχές-ιατροφαρμακευτικά-συντάξεις-αναβάθμιση κουλτούρας κλπ.Αντίθετα το μόνο που εισπράττω είναι κατασπάθηση του δημόσιου χρήματος,καταστρατήγηση των κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς προς ίδιον όφελος των (έστω και για λίγο) εξουσιαστών.

Είμαστε πια στη φάση του ό,τι είναι νόμιμο (=που εμείς χαρακτηρίζουμε έτσι,εξασφαλίζοντας τις ανέσεις των νομοθετούντων-μην ξεχνιώμαστε) είναι και ηθικό,λες;

γιατι;

Και μέχρι τότε,"τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε".Και ο κάθε μεγαλομπακάλης προχωράει στη λογική του παγόβουνου,δηλαδή όσο μας θρέφει,μετά πάμε γι άλλα...

Δηλ, και για να χρησιμοποιήσω το κλισέ των εργασιών που δεν καταδέχονται οι "δικοί μας"... . ειναι πιο πιθανό να κερδίζεις ενα αξιοπρεπές πιάτο φαι τη μέρα, με το να μαζεύεις πορτοκάλια/ελιές/φράουλες, παρά με τις τηλεφωνικές πωλήσεις.

Υπάρχουν δουλειές που πληρώνονται και δεν τις καταδέχονται οι δικοί μας;

Μα αν δεν είχαν σε πρώτη ζήτηση τον Αχμετ,θα αναγκαζώντουσαν να δώσουν και κανα φράγκο στον Νίκο,αν όχι παραπανίσιο τουλάχιστον με ΙΚΑ,με άδειες,με επί δεκατέσσερα διά έντεκα,με σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (τώρα που να περισσέψει,αφού στο ΙΚΑ δεν ακούς Ελληνικά).

Να υποθέσω ότι δεν έχεις ψάξει για δουλειά,ούτε εσύ αλλά ούτε κάποιοι δικοί σου;Μακάρι να μη χρειαστεί...

Ναι,αμέ,αρκεί αυτή η οδική τους συμπεριφορά να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην δικιά μου πορεία.Ας πούμε ότι εμπλέκεσαι σε τροχαίο με ανασφάλιστο και παράνομο.Καλό;

Το να εισπράτει το ΙΚΑ, ένσημα απο τη δουλειά αυτών, ειναι δουλειά του ΙΚΑ, και του κράτους, όχι των ξένων ή των εργοδοτών. Πρόληψη, Έλεγχος, Κυρώσεις. Κλασική συνταγή, πετυχημένη, αλλα όχι αρεστή στους "δικούς μας"."Δικοί μας" : ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου, ο γιός μου, ο γείτονας, το αφεντικό, ο συνάδελφος, ο συμψηφοφόρος, ο βουλευτής μου, ο δημαρχός μου , ο "Προεδρός μου" γενικώς....

Να σου θυμίσω ότι πρώτος εσύ μου προσήψες τι κάνει το κράτος;

Εδώ πάει lol,μάλλον...

Πάμε παρακάτω;;)

Δημοσ.
Πες μου ότι κατάλαβες ό,τι διάβασες και θα σου κάνω το χατήρι.:lol:

καταλαβα οτι μας φταινε οι παντες πλην εμας τους ιδιους

αιντε τραβα τωρα

Δημοσ.
καταλαβα οτι μας φταινε οι παντες πλην εμας τους ιδιους

αιντε τραβα τωρα

Εκεί που μιλάνε για ιδρωμένα σώβρακα και χεσίματα;

Ρε πας καλά;:lol:

Δημοσ.

ειναι απλο γιατι πανε εκει τοσοι παρανομοι ή μη αλλοδαποι...αρχικα γιατι υπαρχουν αρκετοι ,αλλα και γιατι στην χωρα τους τα ευρω που παιρνουν τους κανουν σχεδον πλουσιους οποτε δεν τους ενδιαφερουν εργασιακα δικαιωματα κτλ.

η δουλεια οσο αστεια και να ακουγετε ειναι κουραστικη κ τα λεφτα λιγα...δεν τους δεινουν αδειες,δεν γινοντε ποτε μονιμοι υπαλληλοι αλλα ανανεωνουν 2-6μηνες συμβασεις και τους κανουν μπαλακι στο ιδιο κτιριο απο εταιρια σε εταιρια για να μην γινουν αοριστου,δεν παιρνουν επιδοματα π.χ. τηλ,pc και σπανια αναγνωριζουν πτυχια...

http://anticallcenter.wordpress.com/

http://anticallcenter.wordpress.com/%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-teleperformance/

Δημοσ.

>Όμορφη και επαγγελματική αντίληψη

Δεν εγραψα το πώς εγώ, θέλω να ειναι τα πράγματα.

Περιέγραψα πώς είναι.

αν ζητόυσαν τη γνώμη μου, τέτοιες επιχειρήσεις/επαγγέλματα δεν θα υπήρχαν. Καλυτερα να έκαναν κατι πιο δημιουργικό (πχ. συλλογή εσπεριδοειδών, ανθοκομία, προγραμματισμό, κ.ά. ), αλλα αν κάποιοι πιστευουν οτι με αυτα θα βγαλουν λεφτά, ειτε σαν αφεντικά, ειτε σαν υπάλληλοι, τι να κάνουμε; ας φάνε το κεφάλι τους.

Εχω την επιλογή να μην εργαζόμαι σε τέτοια. Κι εσύ το ίδιο.

Αν τα παιδιά μου, δεν έχουν τις ίδιες επιλογές (να μην ψάχνουν για δουλειές τους ποδαριού με μαύρα), ποιος θα φταίει;

ο Αχμέτ; ο Υπουργός/Κράτος/κάποιο κομμα ; μια παγκόσμια συνομωσία; τα 400 χρόνια τουρκοκρατιας;

προτιμώ να πιστευω: 40% εγώ, 40% τα παιδιά μου, 10% ολα τα άλλα (life sucks, κλπ).

Υπάρχουν δουλειές που πληρώνονται και δεν τις καταδέχονται οι δικοί μας;

Εκατοντάδες, χιλιάδες.

Μα αν δεν είχαν σε πρώτη ζήτηση τον Αχμετ,θα αναγκαζώντουσαν να δώσουν και κανα φράγκο στον Νίκο,αν όχι παραπανίσιο τουλάχιστον με ΙΚΑ,με άδειες,με επί δεκατέσσερα διά έντεκα,με σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (τώρα που να περισσέψει,αφού στο ΙΚΑ δεν ακούς Ελληνικά).

Δε το πιστευω.

Αν δεν υπήρχαν οι "Αχμέτ", τα τελευταία 15 χρόνια, ο πληθυσμός των ντόπιων "αφεντικών" (απο τον περιπτερά μέχρι τον εφοπλιστή) θα ειχε μειωθεί στο μισό.

Οτι παρατηρείς σήμερα, θα γινόταν απο το 1990.

Αλλοι θα τα έκλειναν τα μαγαζιά και θα γινόντουσαν κι αυτοι υπάλληλοι. οι Νικοι τους -> στο δρόμο.

αλλοι, θα εβγαιναν στη συνταξη και θα ζουσαν με οσα μαζεψαν (πριν τους τα φάνε οι εφορίες, τα ικα, και οι διεφθαρμένοι μιζαδόροι του δημοσίου.)

αλλοι κλεινουν το μαγαζι εδώ και το ανοίγουν λιγα χλμ. πιό πάνω: Βουλγαρία. Ευρωπαϊκή Ενωση δηλαδή.

οι "Νικοι" θα ζητούσαν μονοι τους να δουλεψουν με "μαύρα" για να αποφυγουν την ανεργία.

Τρέχεις με ενα αυτοκίνητο στην εθνική, πας αμέριμνος διακοπές. Ο φιλος σου που εχει συνεργείο στην είπε χτες, "που πας με το σαπάκι, φερτο μια μερα να το κοιτάξουμε μην εχεις μπλεξιματα", τον έγραψες...

σιγα μην πληρώνω τωρα για λάδια, μπουζιά και γρανάζια. Θελω να βαλω mp3, gps, και την μαματη αεροτομή και τα Φιμέ αυτοκόλητα στα τζάμια.

μετα απο μερικά χλμ, καπνοί, τριγμοί, και τραντάγματα.

κανένα πρόβλημα.

στην άκρη του δρόμου, 3 ξυπόλυτοι σκούροι.

"Παιδιά, βάλτε ενα χεράκι, να φτάσουμε Καλαμάτα, και κερνάω σουβλάκι.."

Problem Solved. και το αυτοκινητο συνεχίζει να κινήται. και λεφτά δεν δώσαμε σε βλακείες.

γηνεκα! δινάμοσαι λειγω τω μαζονακοι ν ακουναι και τα πεδυά πισο!!!

"ρε.. μπας και παμε λιγο αργά."

κανένα πρόβλημα.

αυξησε τους ζμπρώχτες σε 33, και βάλε και μπροστά 10 πακιστανικά γαιδούρια να τραβάνε...

Οκ τωρα πάμε με 200, τουρμπο..

κάπως έτσι πορεύεται η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι πολίτες, οι "δικοί μας" που λέγαμε, οσοι έχουν "δικαιώματα" ψήφου, διορισμού, εκλέγεσθαι, κλπ.. ειναι οι μέσα στο αμάξι.

Συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη μουσική, το playstation, τις ταινίες ή τον ύπνο τους. Απο τα πλαινά απολαμβάνουν και το -αραια και που μη καμμένο- τοπίο.

Ο οδηγός απολαμβάνει κι αυτος , βλέπει και το κοντέρ να γραφει 200, και δεν χρειάζεται να ασχολήται με τιποτα άλλο. Ειναι Απλός Χρήστης.

το πώς και το γιατί κινείται δεν ειναι δουλειά του.

Ας τα ψάξουν αυτά οι κουλτουριάρηδες, οι πολιτικοί, οι Ξένοι, οι γραμματιζούμενοι. γι αυτο πληρώνονται.

virtual reality.

Πάμε παρακάτω;;)

γιατι, έχουμε επιλογή;

Αναγκαστικά το παραμύθι θα τελειώσει.

στη γενια μου, στη επόμενη, σε 100 ή 200 χρόνια.. δεν ξέρω.

όσο οι "δικοί μας" ειναι μόνο αυτοί που κατοικούν μέσα σε ενα εικονικό μαντρί/σύνορο, έτσι θα μας πηγαίνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...