Προς το περιεχόμενο

undervolting mid 2009 macbook pro 13"

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς δεν δουλεύει σωστά.... :-( Επιτρέπει το undervolting μόνο μέχρι 0.9375 και όχι μέχρι 0.9000 που έκανη η παλιά έκδοση.... Επιπλέον κάνοντας boot στα 64 bit σταματάει να λειτουργεί εντελώς... :-(

Μικρο σχετικα το κακο, υπο την εννοια οτι το undervolting δεν ειναι τοσο σημαντικο στην χαμηλοτερη συχνοτητα..

Το σημαντικο ειναι να μπορεσουμε να ριξουμε το voltage στις υψηλες συχνοτητες και τουλαχιστον αυτο το κανει το coolbook 2.15 και στο snow leopard.

Σε 64bit δεν εχει βγει ακομα ο απαραιτητος driver/kext.

Με τον καιρο θα γινει και αυτο..

Πληθαινουνε βλεπω οι χρηστες coolbook! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Νομίζω θέλω και γω... haHa έχεις ετοιμο κανά guide να μη τα κάνω όλα σκατά? Γενικά πως τη κάνουμε τη δουλειά? Έχει οδηγίες το coolbook μεσα?

Αρχικα ,τσεκαρε τα πμ σου, γιατι σου εστειλα οδηγιες για το πως θα "αγορασεις"-δοκιμασεις το coolbook για να δεις αν σε καλυπτει μεχρι να το αγορασεις..

Κατα τα αλλα ,δεν χρειαζεται ιδιαιτερες οδηγιες, το προγραμμα ειναι σχετικα απλο .. (αν κ ειναι μπερδεμενες οι οδηγιες που εχει μεσα)

Αλλωστε , οι 2 πρωτες σελιδες του thread εχουν οδηγιες..

Δοκιμασε και οπου εχεις αποριες, ρωτα εδω!

Υ.Γ.: Ζημια δεν μπορεις να κανεις!

ρε παίδες γιατί εγώ μπορώ να ρίξω το voltage κάτω από 0.9375???

Δημήτρη, ξαναγύρισες στα 32bit;;;; Μας έβαλες στο τρυπάκι και μετά μας εγκατέλειψες;;;; :-D :lol:

Μάλλον τότε παρουσιάζει ασυμβατότητα με μερικούς επεξεργαστές....

Στο δικό μου δεν κατεβαίνει κάτω από 0.9375, αλλά τώρα πλέον αφού είμαι σταθερά στα 64 bit (το μηχάνημα έχει γίνει αστραπή!!!! :-D ) θα περιμένω και την αντίστοιχη έκδοση. B)

@kpartsi

Τι;;; Ξαναγύρισες στα 32bit;;;; Μας έβαλες στο τρυπάκι και μετά μας εγκατέλειψες;;;;

σου άρεσε το προγραματάκι έτσι??? :lol::lol::lol::P:p:p

Δεν μπορώ βρε συ τη ζέστη.. είμαι αλλεργικός στη ζέστη... απλα περιμένω να βγει το module για 64bit kernel.:P:p Που και που βέβαια παίζω, σαν παιδί που είμαι και γώ με τον 64bit.

Μάλλον τότε παρουσιάζει ασυμβατότητα με μερικούς επεξεργαστές....

Στο δικό μου δεν κατεβαίνει κάτω από 0.9375,

Μάλλον έχει να κάνει με τον επεξεργαστή σου εμένα μου επιτρέπει πολύ πιο κάτω....αλλά δεν το πουσάρω ...βαριέμαι......

αλλά τώρα πλέον αφού είμαι σταθερά στα 64 bit (το μηχάνημα έχει γίνει αστραπή!!!! ) θα περιμένω και την αντίστοιχη έκδοση.

Είναι όντως αρκετά πιο γρήγορο στην απόκριση των λειτουργιών του ως OS,αλλά στις διαθέσιμες εφαρμογές δεν βλέπω μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί την αυξημένη θερμοκρασία.

Λοιπόόόόν..

Έκανα θεωρητικά undervolting και στο adapter και στην μπαταρία..

Και save ηρωικό έκανα..

Όλα δουλεύουν καλά προς το παρόν.

Απο τη στιγμή που έκανα save εφαρμόζονται αυτόματα και οι ρυθμίσεις ε;

Τώρα για διαφορά... το istat δείχνει μόνιμα 35 βαθμούς με safari μόνο. Νομίζω τόσο έδειχνε και πρίν..

Να πω την αλήθεια το σκηνικό με τα kernel panics κτλ που λέτε δεν το έπιασα..

Κάνω add το pair που θέλω, πατάω save (test->yes) και αν τα δεί όλα ο επεξεργαστής και φάει panic τότε κάνω restart και ανεβαίνω λίγο; Τα περισσότερα τα έπιασα αλλα το trial and err κάπου το έχασα. (και φοβήθηκα και να το δοκιμάσω μη ξέροντας).

To cputest πάντως δεν μου βγάζει πρόβλημα με αυτές τις ρυθμίσεις. Επίσης... Ναι μέν έχω κάνει save και κατέβασα όλα τα pairs μέχρι εκεί που θεώρησα πιο safe(χωρίς να το ζορίσω για panic οπως είπα) αλλα στο info κάτω αριστερά πάντα γράφει την υψηλότερη συχνότητα και το υψηλότερο voltage.. Δεν αλλάζει ποτέ.. Είναι λογικό αυτό;

Τέλος.. Το throttling active και medium.. Right?

Ευχαριστώ :)

Λοιπόόόόν..

Έκανα θεωρητικά undervolting και στο adapter και στην μπαταρία..

Και save ηρωικό έκανα..

Όλα δουλεύουν καλά προς το παρόν.

Απο τη στιγμή που έκανα save εφαρμόζονται αυτόματα και οι ρυθμίσεις ε;

Τώρα για διαφορά... το istat δείχνει μόνιμα 35 βαθμούς με safari μόνο. Νομίζω τόσο έδειχνε και πρίν..

Να πω την αλήθεια το σκηνικό με τα kernel panics κτλ που λέτε δεν το έπιασα..

Κάνω add το pair που θέλω, πατάω save (test->yes) και αν τα δεί όλα ο επεξεργαστής και φάει panic τότε κάνω restart και ανεβαίνω λίγο; Τα περισσότερα τα έπιασα αλλα το trial and err κάπου το έχασα. (και φοβήθηκα και να το δοκιμάσω μη ξέροντας).

To cputest πάντως δεν μου βγάζει πρόβλημα με αυτές τις ρυθμίσεις. Επίσης... Ναι μέν έχω κάνει save και κατέβασα όλα τα pairs μέχρι εκεί που θεώρησα πιο safe(χωρίς να το ζορίσω για panic οπως είπα) αλλα στο info κάτω αριστερά πάντα γράφει την υψηλότερη συχνότητα και το υψηλότερο voltage.. Δεν αλλάζει ποτέ.. Είναι λογικό αυτό;

Τέλος.. Το throttling active και medium.. Right?

Ευχαριστώ :)

Quote for safety...

Συνεχίζω να το έχω όπως γράφω παραπάνω χωρίς κάποιο πρόβλημα.. Απλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση αν σας ήταν εύκολο οτι φαίνονται λογικά τα παραπάνω...

Πάντως πρακτικά στα χέρια νιώθω πολύ λιγότερη ζέστη.. Ίσως είναι και placebo effect.

Γιατι δεν κανεις αμεσο συγκριτικο τεστ?

Ενα με undervolting σε full load και κατεγραψε μεγιστες θερμοκρασιες και στροφες ανεμιστηρα.

Και ενα χωρις undervolting σε full load και κατεγραψε μεγιστες θερμοκρασιες και στροφες ανεμιστηρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...