The_Mentor Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 εγώ θα πρότεινα στον σύντροφο hasodiki να δει το θέμα με τον γιωτά ανεμιστήρα κάπως καλύτερα... Η συμπεριφορά του δεν είναι και το πλέον αναμενόμενο από ένα macbook και ως εκ τούτου (ακριβό μηχάνημα είναι) πρέπει να είσαι σίγουρος για το τί και το πως. Στη θέση σου θα ξήλωνα ότι είχα απο undervolting / fan control etc και θα προσπαθούσα να δω τι συμβαίνει με την θερμοκρασία και την συμπεριφορά του ανεμιστήρα. Αν συνέχιζε με 90c να είναι στις 2000 στροφές θα το πακετάριζα και θα έπαιρνε την άγουσα για την μαμά. Στο δικό μου macbook βλέπω νορμάλ θερμοκρασία 55c / 1800rpm αλλά σε κάθε περίπτωση αν πιεστεί ο επεξεργαστής, ο ανεμιστήρας εκτοξεύεται στο άπειρο (λέμε τώρα) άμεσα... (macbook white 2.4G, 2g Ram, όχι το alu). Σε κάθε αυξομείωση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, υπάρχει αντίστοιχη αυξομείωση στις στροφές του ανεμιστήρα. Σε καμία περίπτωση δεν παρατήρησα κόλλημα στις στροφές του (σταθερές στροφές με θερμοκρασία να ανεβαίνει). Ξέρω πως μπορεί να σε απογοητεύει αυτό, αλλά να πάρει η οργή θεωρούνται εξαιρετικά μηχανήματα (και λειτουργικό) και γιαυτό πληρώνουμε το έξτρα κόστος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Με το update στο 10.5.8 χάθηκαν οι ρυθμίσεις του Coolbook και χρειάστηκε να το απεγκαταστήσω και να το ξαναεγκαταστήσω από την αρχή..... Με την ευκαιρία δοκίμασα να κατέβω ακόμα περισσότερο στο undervolting και τα καινούργια pairs μετά από εκτεταμένες δοκιμές είναι σταθερά.... Βάζω για σύγκριση και τα default pairs Όπως φαίνεται από τα screenshots η μείωση του voltage είναι 10% και πάνω, αναλόγως την συχνότητα..... Η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασα κατά την διάρκεια του test (βλέπε screenshot από κάτω) είναι οι 72 βαθμοί C, ενώ με το ίδιο test και το undervolting απενεργοποιημένο έφτασα τους 90!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Με βάζετε στην μπρίζα... Για ποιο λόγο οι ίδιες οι εταιρίες δεν έχουν be default τους επεξεργαστές τους σε χαμηλότερα volts? ΥΓ. Στείλτε και κανένα PM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Με βάζετε στην μπρίζα...Για ποιο λόγο οι ίδιες οι εταιρίες δεν έχουν be default τους επεξεργαστές τους σε χαμηλότερα volts? Γιατι δεν μπορει η intel να ξερει ακριβως τα ορια του καθε επεξεργαστη .. Οποτε βαζει καποια που σιγουρα δουλευει και ειναι ησυχη.. Εμεις ψαχνουμε να βρουμε τα ορια.. (και δεν χρειαζεται να βρουμε το απολυτο οριο. Οπως ειδες λιγη ωρα να αφιερωσεις, βρισκεις ασφαλεις ρυθμισεις κ εχεις μεγαλη πτωση θερμοκρασιων, που συνεπαγεται μεγαλυτερη μακροζωια, λιιιγο μεγαλυτερη αυτονομια,λιγοτερος θορυβος , πιο ανετη χρηση!) http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194487&highlight=undervolting Αφού είναι τόσο απλό σαν ιδέα γιατί δεν το έκανε η Intel/AMD πριν από μας για μας?Η απάντηση είναι απλή. Ο κάθε επεξεργαστής έχει διαφορετικές αντοχές σε voltage. H μαμά κατασκευάστρια εταιρεία λοιπόν αντί να κάτσει να σετάρει το voltage ξεχωριστά για τον κάθε επεξεργαστή της, ώστε να είναι το χαμηλότερο δυνατό (ρισκάροντας κάποια πιθανή αστάθεια του συστήματος σε οριακές τιμές), προτιμάει να δώσει ένα standard voltage εγγυημένης σταθερότητας, το οποίο όμως είναι πολύ ψηλότερο απ’ αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο εκάστοτε επεξεργαστής. Όπως είχα γράψει και αλλού: Eίναι σα μια μάνα η οποία δίνει σε όλα τα παιδιά της 2πιάτα φαγητό για να μην παραπονεθεί κάποιο απ’αυτά ότι πεινάει και δεν κάθεται να ασχοληθεί με το πόσο φαγητό πραγματικά χρειάζεται το καθένα απ’ αυτά. Καθε διαφορετικος επεξεργαστης(ακομα και το ιδιο μοντελο να ειναι, πχ core 2 duo T7500) εχει τα δικα του διαφορετικα ορια ανοχης.. Για αυτον ακριβως το λογο, επειδη η Intel δεν εχει τον χρονο να βρει το οριο του καθε μοναδικου επεξεργαστη ξεχωριστα, τους δινει περισσοτερο voltage για σιγουρια. Μετα ειναι στο χερι μας να βρουμε πανω-κατω τα ορια τους ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 μόλις έμαθα για το update.... Δυστυχώς είμαι στο στρατόπεδο και έχω το msi wind μαζί μου (το macbook δεν πρόκειται να το φέρω σύντομα εδώ). Μόλις πάω σπίτι το Σάββατο θα βαλω το 10.5.8 και θα παίξω ξανά με coolbook. (Σήμερα έκανα ο γιωτάς και την πρώτη μου σκοπιά (μιλάμε για τέτοια έλλειψη φαντάρων αν και τα βύσματα βασιλέυουν). Πύλινγκ με mac os x hackintosh και τον αρχιφύλακα να έχει μείνει μαλάκας στο turbox λαπτοπ του.) Hasodikis (96 και σήμερα οοεεεοοο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Επανήλθα και εγώ. Καταρχήν thx για το PM. Βλέποντας πάντως ότι κάνει δουλειά θα το χτυπήσω εντός ολίγων ημερών Στα [email protected] μου πέταξε kernel panic. Βαρέθηκα να περιμένω άλλο ένα μισάωρο για τα 0.9375 οπότε το άφησα ως εξής. Από ~87C σε full load για 10' περίπου (με dev>null) καθώς και με το cpu test όπως φαίνεται στην εικόνα, έπεσε στους ~80C. Καλά είναι. Θα το παρατηρήσω και under general usage και θα αποφανθώ Thx guys. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ανέβα 2 steps από το kernel panic... Δηλαδή [email protected]... Επίσης το 1591 μπορείς να το δοκιμάσεις στο 0.9 και όλες τις άλλες συχνότητες με ενδιάμεσα voltages να ανεβαίνουν σταδιακά από το 0.9->0.95... Φυσιολογικά το παρακάτω πινακάκι πρέπει να είναι στα μέτρα σου... 1596 -> 0.9000 1862- > 0.9125 1995 -> 0.9250 2128 -> 0.9375 2261 -> 0.9500 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Στο 0.95 ήταν. Λέω ήταν γιατί παρόλα τα test (cpu και dev>null) τελικά το full screen στο youtube απέβει μοιραίο. Ανέβηκα στα 0.975. Σε λίγες μέρες που θα έχω ολοκληρωμένη άποψη θα κάνω post τα settings που τελικά κράτησα. 0.9250 είναι το lowest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Ε, ναι.... Η πράξη είναι πάντα πιο σκληρή από την θεωρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Οκ πιστεύω ότι τώρα είμαστε καλά. Μετά από ένα βράδυ με 720p video playback loop και μερικές ώρες Java EE development δεν φάνηκε kernel panic στον ορίζοντα. Την θερμοκρασία πως την βλέπετε? Το ερώτημα βέβαια των -10 μεταξύ CoolBook - iStat δεν είδα να απαντήθηκε. Με μπαταρία τα ίδια έχω, αν και δε το έχω "τεστάρει". Ελπίζω να μη δω άλλη συμπεριφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Οκ πιστεύω ότι τώρα είμαστε καλά. Μετά από ένα βράδυ με 720p video playback loop και μερικές ώρες Java EE development δεν φάνηκε kernel panic στον ορίζοντα. Την θερμοκρασία πως την βλέπετε? Το ερώτημα βέβαια των -10 μεταξύ CoolBook - iStat δεν είδα να απαντήθηκε. Με μπαταρία τα ίδια έχω, αν και δε το έχω "τεστάρει". Ελπίζω να μη δω άλλη συμπεριφορά. Αφού βρήκες σταθερότητα, αυτό μετράει.... Τώρα το πόσο χαμηλά θα κατέβεις εξαρτάται από τα ''χαρακτηριστικά'' του επεξεργαστή σου αλλά σίγουρα αφού παίζεις σε πιο χαμηλό voltage θα έχεις και πιο χαμηλές θερμοκρασίες Εγώ κατέβηκα ακόμα πιο πολύ απ' ότι είχα κατέβει, δεν περίμενα ότι μπορούσα να κατέβω τόσο χαμηλά.... Είναι μερικές ημέρες που το έχω τώρα με αυτές τις ρυθμίσεις και δεν μου έχει δώσει το παραμικρό σημάδι αστάθειας... Αυτές είναι οι καινούργιες μου ρυθμίσεις ενώ οι ''μαμίσιες'' ήταν αυτές και από θερμοκρασίες έχω απίστευτα χαμηλές σε σχέση με πριν.... Σε κοινή χρήση έχω μέγιστο 52-53 βαθμούς C, ενώ πριν έφτανα τους 60, και σε αναπαραγωγή ταινίας 720p έχω μέγιστο 60 βαθμούς C ενώ πριν έφτανα τους 70... Όλες οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι του iStat, που το θεωρώ και το πιο αξιόπιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Βγηκε και η εκδοση 2.15 του coolbook (και στα γνωστα μαγαζια) το οποιο ειναι συμβατο και με το snow leopard.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Το παλιο το ειχα αγορασει... Ξερεις αν ισχυει ο κωδικος στο νεο?? Αν ισχυει να κανω τον κοπο να τον βρω αναμεσα σε πολλα μαιλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ισχυει κανονικα .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Βγηκε και η εκδοση 2.15 του coolbook (και στα γνωστα μαγαζια) το οποιο ειναι συμβατο και με το snow leopard.. Δυστυχώς δεν δουλεύει σωστά.... Επιτρέπει το undervolting μόνο μέχρι 0.9375 και όχι μέχρι 0.9000 που έκανη η παλιά έκδοση.... Επιπλέον κάνοντας boot στα 64 bit σταματάει να λειτουργεί εντελώς... Το παλιο το ειχα αγορασει... Ξερεις αν ισχυει ο κωδικος στο νεο?? Αν ισχυει να κανω τον κοπο να τον βρω αναμεσα σε πολλα μαιλ Ισχύει κανονικότατα!!!! Εγώ τον ίδιο κωδικό πέρασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.