Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικη επανεκινηση

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είτε θα βοηθάει (όσο είναι εφικτό) η ροή αέρα του κουτιού, είτε δε θα ψύχεται, απλά όπως είπα και πριν, αν είναι πολύ αποδοτική, και σε συνδυασμό με έναν όχι "καυτό" επεξεργαστή, δε θα έχει ανάγκη από ενεργή ψύξη, και σου ανέφερα το παράδειγμα με σύστημα φίλου, όπου μάλιστα ο Ε8400 ήταν υπερχρονισμένος στα 3.6GHz από τα 3GHz.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
στις 6000 στροφες δουλευει σε idle mode σαν κατεβαστηρι. σαν full job παλισ στις 6000+ δουλευει απλα ανεβαζει θερομκρασια 10 βαθμους, ετσι αναφερει το speedfan.

Eξακολουθω να μην καταλαβαινω πως ψυχεται μια ψυκτρα χωρις ανεμιστηρα. Η ψυκτρα ιναι για να απαγει την θερμοτηα αππο τον επεξεργαστη συνεπως ζεσταινεται και ο τροπος να κρυωνει ειναι το ανεμιστηρι που την φυσαει, σωστα? Αν βγαλει ακνεις το ανεμιστηρι πως θα ψυχεται η ψυκτρα?!

Ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να βοηθήσει στην ψύξη της ψήκτρας. Σχετικά με ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα, εκεί όπου ίσως εστιάζεται και η απορία σου: είναι καθαρά θέμα μετάλλου. υπάρχουν μέταλλα που μπορούν να αποβάλλουν (διώξουν) γρήγορα τη θερμότητα που δέχονται και μέταλλα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. π.χ. αν πάρεις ένα κομμάτι σίδερο και ένα κομμάτι αλουμίνιο και τα βάλεις στους 50 βαθμούς Κελσίου και τα δύο για π.χ. 3 λεπτά και μετά τα απομακρύνεις, θα δεις πως το ένα θα κρυώσει ταχύτερα (το αλουμίνιο αν δεν κάνω λάθος) και το άλλο αργότερα, γιατί το αλουμίνιο διώχνει πιο γρήγορα τη θερμότητα. Κάπως έτσι φαντάζομαι πως είναι αν κρίνω από τα μοτέρ των αυτοκινήτων. Τα ψυγεία τους χρησιμοποιούν αλουμίνιο πολλές φορές, γιατί κρυώνει γρήγορα (βέβαια ζεσταίνεται και γρήγορα, αλλά έχει πιο καλή ιδιότητα στο να διώχνει την θερμοκρασία). Ψήκτρες χωρίς ανεμιστήρα, μάλλον χρησιμοποιούν κράμματα μετάλλων που αποβάλλουν γρήγορα τη θερμότητα.

Δημοσ.
Ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να βοηθήσει στην ψύξη της ψήκτρας. Σχετικά με ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα, εκεί όπου ίσως εστιάζεται και η απορία σου: είναι καθαρά θέμα μετάλλου. υπάρχουν μέταλλα που μπορούν να αποβάλλουν (διώξουν) γρήγορα τη θερμότητα που δέχονται και μέταλλα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. π.χ. αν πάρεις ένα κομμάτι σίδερο και ένα κομμάτι αλουμίνιο και τα βάλεις στους 50 βαθμούς Κελσίου και τα δύο για π.χ. 3 λεπτά και μετά τα απομακρύνεις, θα δεις πως το ένα θα κρυώσει ταχύτερα (το αλουμίνιο αν δεν κάνω λάθος) και το άλλο αργότερα, γιατί το αλουμίνιο διώχνει πιο γρήγορα τη θερμότητα. Κάπως έτσι φαντάζομαι πως είναι αν κρίνω από τα μοτέρ των αυτοκινήτων. Τα ψυγεία τους χρησιμοποιούν αλουμίνιο πολλές φορές, γιατί κρυώνει γρήγορα (βέβαια ζεσταίνεται και γρήγορα, αλλά έχει πιο καλή ιδιότητα στο να διώχνει την θερμοκρασία). Ψήκτρες χωρίς ανεμιστήρα, μάλλον χρησιμοποιούν κράμματα μετάλλων που αποβάλλουν γρήγορα τη θερμότητα.

Τετοια εξηγηση περιμενα να ακουσω για να καταλαβω, ευχαριστω πολυ γιατι δεν μπορουσα να διανοηθω πως κρυωνει μια ψυκτρα εφοσον αποροφαει συνεχομενα τοσο πολυ ζεστη απο τον επεξργαστη.

Κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω αφορα τον σχεδιασμο των ψυκτρων οι οποιες φαινεται ολεςσ να εχουν λεπτες καθετεσ πτυχες προς τα ανω. Αυτο γιατι? Διωχνουν πιο ευκολα την θερμοτητα ετσι? Η μηπως ετσι ειναι σχεδιασμενς για να χρησιμοποιοθν καλυτερα τον αερα που κυκλοφορει μεσα στο κοθυτι και να ψυχονται πιο γρηγορα?

Υπαρχει ψυκτρα για s775 για να απαλλαγω επιτελους απο το εκνευριστικο διαολεμενο ανεμιστηρακι του επεξεργαστη μου το οποιο κανει σαν τουρμπινα αεροπλανου στις 6000 στροφες συνεχως και βαλε? Θελω αν ειναι δυαντον για αυτο το socket να αγορασω μια κλαη ψυκτρα η οποια να του αποροφα την θερμοτητα λυση εκ των πραγματων αθορυβη εντελως μιας που δεν εχω αλλο ανεμιστηρα στο κουτι μεσα.

Δημοσ.

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι σχετικά με τις φέτες στην ψήκτρα. Βοηθούνε καλύτερα στην ψύξη της, αφού περνάς πιο εύκολα ο αέρας ανάμεσά τους. Σχετικά με καλή και δοκιμασμένη ψήκτρα, δεν έχω δοκιμάσει κάποια για να σου πως φίλε μου με σιγουριά.

Δημοσ.

Aρα βοηθαει και ο σχεδιασμος της ψυκτρας στο να κρυωνει πιο ευκολα καθως περνα ο αερας μεσα της αλλα και το μεταλλο απο το οποιο ειναι φτιαγμενο, το κραμμα μεταλλων δηλαδη, το οποιο αποβαλλει με γργορους ρυθμουτ την θερμοτητα. Καλα ειναι να εχει ανεμιστηρα το κουτι μπρος πισω δηλαδη για να μπαινει απο μπρος οαερας να κυκλοφορει μεστο κουτι και παερνωντας απο τιον ψυκτα να την κρυωνει και το πισω ανεμιστηρακι να βγαζει τον αερα του κοθτιου εξω.

Καλα δεν τα λεω?

Αν υπαρχει καποια για s775 θα την αγοραω απο το πλαισιο.Μιλαω για σκετη χωρις ανεμιστηρα για να ειναι αθορυβη.

Δημοσ.

Φιλε οπως ανεφερα και πριν κατα την γνωμη μου ειναι 90% ο δισκος...αυτος ο μακρυς ηχος που λες προερχεται απο αυτον..Δοκιμασε να βαλεις εναν αλλο.

Δημοσ.

Πιο πολύ για τροφοδοτικό δείχνει.. Εάν είναι δίσκος και έχει bad sectors, θα πετάξει Blue Screen. Ίδιο πρόβλημα είχα πριν 2-3 χρόνια, άλλαξα τροφοδοτικό και βρήκα την υγειά μου.

Δημοσ.

Pως θα διαπιστωσω τι απο τα 2 ειναι? Κατρχασ καποιο αξιοπισο προγραμμα για να αλεγχει σκληροςυ δικσους εξονυχτισκα υπαρχει? ts WD δεν παιζει σε vista/7

Δημοσ.
Pως θα διαπιστωσω τι απο τα 2 ειναι? Κατρχασ καποιο αξιοπισο προγραμμα για να αλεγχει σκληροςυ δικσους εξονυχτισκα υπαρχει? ts WD δεν παιζει σε vista/7

Δοκίμασε το HDTach. Για να δεις τροφοδοτικό, θα πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε ένα άλλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...