Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Εκει που δουλευει το pc οταν βαζω ενα παιχνιδι ή οταν κανω μετατροπη video forma ξαφνικα ακους ενα χρρρ.χρρρ.....χρρρ.... δυνατο απο το δισκο και συνεχομενο και σε μερικα λεπτα το pc βαραει επανεκινηση? Τις πταιει που λεει και ο ποιητης? μονοπυρηνο εχω στα 3,2 με 2 GB ddr
Drop_Dead Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Απο θερμοκρασιες πως εισαι ? Αν δεν εχεις κανενα προγραμμα για θερμοκρασιες κατεβασε το riva tuner για τν GPU και speedfan για CPU.
Inler Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Φιλε αν καταλαβαινω καλα το ιδιο προβλημα(με τον ηχο) ειχα και εγω πριν 4 χρονια εχει χαλασει λογικα ο σκληρος.,.Αυτο μπορεις να το δεις ειτε δοκιμαζοντας καποιον αλλο στον υπολογιστη σου η πηγαινοντας τον σκληρο για εναν ελεγχο στο κοντινοτερο Πλαισιο..Ελπιζω να βοηθησα.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Απο θερμοκρασιες πως εισαι ? Αν δεν εχεις κανενα προγραμμα για θερμοκρασιες κατεβασε το riva tuner για τν GPU και speedfan για CPU. δουλευει στισ 4500 στροφες το cpu fan οπως λεει το bios. πολυ ε? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:54 ---------- Φιλε αν καταλαβαινω καλα το ιδιο προβλημα(με τον ηχο) ειχα και εγω πριν 4 χρονια εχει χαλασει λογικα ο σκληρος.,.Αυτο μπορεις να το δεις ειτε δοκιμαζοντας καποιον αλλο στον υπολογιστη σου η πηγαινοντας τον σκληρο για εναν ελεγχο στο κοντινοτερο Πλαισιο..Ελπιζω να βοηθησα. Ετσι σκεφτηκα και γω αλλα απο την αλλη ειναι δισκως 4 μηνων, δηλδη καινουργιος sata sta 320 GB
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Πιθανόν να φταίει το τροφοδοτικό. Κάτι τέτοιο είχα πάθει παλιά (όταν έπαιζα παιγνίδι ξαφνικά ακουγόταν ένας δυνατός ήχος από το κουτί και ο υπολογιστής κολλούσε ή έσβυνε - δε θυμάμαι πια) και ήταν πρόβλημα του τροφοδοτικού. Μόλις το αντικατέστησα με καινούριο δεν το ξανάκανε.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 μακροσυρτος ηχος σαν χρρρ....χρρρρρρ......χρρ.......χρρρρρ. που υποδηλωνε τρελη χρηση του σκληρου δισκου την οποια οπως δικαιολογημενα λες δεν μπορουσε να τον τροφοδοτησει οσο ισχυρα επρεπε το psu?
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Στη δική μου περίπτωση δεν ήταν μακρόσυρτος ήχος όπως τον περιγράφεις, αλλά ένα απότομο δυνατό "μπαμ", που ακουγόταν από το μέρος του κουτιού που ήταν οι σκληροί... Όταν το πρωτοέκανε τρόμαξα τόσο που νόμισα ότι καταστράφηκε ο υπολογιστής. Αφού σιγουρεύτηκα ότι δεν χάλασαν οι δίσκοι και δεν έχασα δεδομένα, κι αφού το έκανε άλλες δύο-τρεις φορές, το έψαξα λίγο και κατέληξα στο τροφοδοτικό. Και πρόσεξε ότι αυτό συνέβαινε μόνο όταν ο υπολογιστής ζοριζόταν, όταν δηλ. έπαιζα το συγκεκριμένο παιγνίδι (αν θυμάμαι καλά, ήταν το Doom 3 - τρομακτικό το παιγνίδι, με... αποτελείωσε με αυτό το σκηνικό όταν το πρωτοέκανε).
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 xaxa! Eμενα μπαμ δεν κανει αλλα οταν ζοριζεται αρχιζει τα χρρρρρρρρ....εως οτου δεν αντεξει και κανει ρεσταρτ. Λες να ειναι το τροφοδοτικο ή κατι αλλο? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:42 ---------- hdd εχω εναν 320 GB αλλα οταν ζοριζεται κανει xrrrrr.xrrrrr.....xrrrrrr...rrr μακροσυρτα μεχρι που αξφνιακ το pc μου βαραει ρεσταρτ. τι λες να φταιει? σε καποια φαση otan kanw re-enoce ή οπαιζω κανα απαιτητικο παιχνιδι η thermkarisa tis cpu ftanei 71 C βαθμους. Και το ανεμιστηρακι και ο hdd ακουγοντε σαν τρελλα. Εχεte καμια ιδεα γιατι? Μετα οπως ειpa βαραει ρεσταρτ το pc ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:44 ---------- οι στροφες εκεινη την στιγμη της cpu fan ftanoyn ta 6800 rpm και η cpu 71 βαθμους. Ειναι νορμαλ τοση θερμοκρασια και τοσες πολλες στροφες? και να φανταστειτε εχω και εξωτερικο ανεμιστηρακι στο κουτι
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Video encoding / Game playing = πολύ απαιτητικές ενέργειες => CPU = 100% load => μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας ››› οι 71 βαθμοί είναι βέβαια πολλοί, αλλά όχι υπερβολικοί για την εποχή που βρισκόμαστε και οπωσδήποτε δεν δικαιολογούν την επανεκκίνηση λόγω ενεργοποίησης της προστασίας του επεξεργαστή.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 οταν συμβαινουν ολα αυτα ακουγεται το εντονο fan βουητο 6800rpm(ειναι νορμαλ αυτο?) και το χαρχαρισμα του σκληρου. Οταν ακουω το τελευταιο ξερω πως θα τα φτυσει σε λιγο το pc και θα βαρεσει επανεκινηση Γιατι ομως....?!1? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:32 ---------- "o σκληρος εχει bad sectors κολλανε οι κεφαλες στο διαβασμα,ζεσταινεται υπερβολικα -πρεπει να παει πανω απο 50-55 βαθμους και γι'αυτο κανει restart." μου πε ενα παιδι ισχυει? αλλα το hdd δεν δειχνει bad sectors....
alex89 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Με το διαγνωστικό της WD κάνε ένα έλεγχο στο σκληρό σου και ας μην τον έχεις πολύ καιρό. Τρέξε το memtest μήπως καμία μνήμη έχει πρόβλημα. Δες αν η ψήκτρα του επεξεργαστή σου έχει μαζέψει σκόνη και ανεβάζει θερμοκρασία. Αν μπορείς βρες ένα άλλο τροφοδοτικό και δοκίμασε με εκείνο.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Ενα αλλο παιδι τεχνικοσ επισης μου ειπε Πρεπει να καθαρισεις την ψυκτρα και να αλλαξεις την θερμοαγωγιμη παστα Η επανεκκινηση ειναι φυσιολογικη και γινεται απο το συστημα για να μην σου καει ο επεξεργαστης, οι prescott ειναι επεξεργαστες που βγαζουν υψηλες θερμοκρασιες και θελουν καλες ψυκτρες,με χαλκινη βαση και μεγαλο ανεμιστηρα, ο 3.2 πρεπει να ειναι σε κατασταση αδρανειας γυρω στους 45 βαθμους και σε πληρες φορτιο 100% στους 62-64 maximum. Το διαγνωστικο της WD που θα το βρω exei link? οταν λες ψυτρα εννοεις το μεταλλο που ειναι ακτο απο το cpu fan? To trofodotiko σε τι μπορει να φταιει?
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Διαγνωστικό Western Digital: Data Lifeguard Tools. Οι 62 βαθμοί maximum είναι λίγοι για τον επεξεργαστή σου. Και οι 71 που αναφέρεις πριν πιστεύω ότι δεν δικαιολογούν την επανεκκίνηση. Θυμάμαι ότι ο δικός μου Pentium 4 2,4 GHz ξεπερνούσε και τους 75 βαθμούς σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς να γίνεται επανεκκίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.