Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Ειναι οντω το Virtual Dub to καλυτερο προγραμμα μετατροπης video kai audio απο ενα format σε αλλο? Μπορει καποιος να μου δειξει πως μετατρεπω μια ταινια σε divx/xvid? ευχαριστω.
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Το VirtualDub είναι πρώτα Linear Video Editor για AVI αρχεία και μετά όλα τα άλλα. Υπάρχουν πολύ πιο εύκολα από το VirtualDub προγράμματα μετατροπής, τα οποία δίνουν έμφαση στα σημεία που το πρώτο χωλαίνει: Υποστήριξη πολλών containers για άνοιγμα, αυτόματες αποφάσεις όσον αφορά resizing/denoising και τις παραμέτρους τους, size calculators κ.ά. Γι' αυτόν το σκοπό, τα περισσότερα χρησιμοποιούν Avisynth «κάτω από το καπώ» (π.χ. MeGUI, AutoGK, RipBot264, XviD4PSP, το παλιότερο GordianKnot). Άλλα ενσωματώνουν απευθείας υποστήριξη video, χωρίς ανάγκη ύπαρξης εγκατεστημένων στο σύστημα codecs, δανειζόμενα κώδικα από το ffmpeg/libavcodec project (π.χ. Avidemux).
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Ναι, κατεβασα το ΜeGui αλλα δεν μπορεσα να το χρησιμοποιησω μου φανηκε περιπλοκο. Επισης το Media Coder πολλες φορε μου εβγαλε video outut me ηχο αλλα χωρις εικονα. Το super δεν μου δουλευει. Το Format factory δουλευει αλλα ειναι πολυ απλοικο. Αυτο το AviSynth τι στο καλο ειναι? το ειδα και στο megui αλλα με μπερδεψε. Ποιο app να χρησιμοποισω τελικα για μετατροπες?
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 MeGUI: Διάβασες καθόλου τον σχετικό οδηγό που υπάρχει στο Insomnia Wiki; MediaCoder: Σε άλλο thread που ξεκίνησες πρόσφατα, διάβασα τα παρακάτω: κατι δεν παει καλα με το ΜediaCoder και οτι αρχειο video μετατρεψω σε mpge 2/4/ms-mpget4v2 δεν αναπραγεται καλα οθτε απο το ΩΛΨ ουτε απο το MPC. ακουγεται μια χαρα ο ηχος αλλα δεν δειχνει εικονα. τι αραγ κανω λαθος? το containet to θετω mpeg2 αν και νομιζω οπως και αυρτο παιζει καποιο ρολο. Θελω να πω οτι ορισμενα video streams συμπεριφεροντε καλυτερα σε καποια containers απο οτι σε καποι αλλα. Αυτο γιατι>? Τουλαχιστον με το φορματ φαψτορυ επαιζε αλλα εκεινο ηταν αυτοματο. εδω κατι δεν κανω καλα εγω. Όντως, κάτι κάνεις λάθος. Δε μπορείς να ενθυλακώσεις MPEG-4 video stream σε MPEG-2 container, το αποτέλεσμα δε θα είναι σωστό/έγκυρο. Διάβασε από εδώ την ενότητα 2. SUPER: Είναι πολύ καλή επιλογή για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια στο tweaking κατά το encoding, από τα πιο εύκολα προγράμματα του είδους του. Αν λύσεις το πρόβλημα που έχει και δε σου δουλεύει όπως λες, είναι καλός υποψήφιος για την χρήση που θες. Format Factory: Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν έχω άποψη. Avisynth: Στηρίζονται σε αυτό μερικά από τα προαναφερθέντα προγράμματα. Δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείς εσύ ως τελικός χρήστης άμεσα (μπορείς αν θέλεις βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!)
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστω για το link χρειαζομαι λιγο διαβσαμ γιατι οι εννοιες ειναι αρκετες. Το ειδα το megui tutorial αλλα δεν το πολυκαταλαβα και μου φανηκε δυσκολο. Εσυ προτεινεις μετα απο αυτο το super ή το media coder e? θα ξαναδοκιμασω το super. Γιατι ομως δεν μπορουμε να βαλουμε οποιο video stream θελουμε σε οποιοδηποτε media container επιθυμουμε?
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Γιατι ομως δεν μπορουμε να βαλουμε οποιο video stream θελουμε σε οποιοδηποτε media container επιθυμουμε? Απλά, δε γίνεται. Είναι θέμα προδιαγραφών. Όπως υπάρχουν standards για τα video formats, έτσι υπάρχουν και για τα container formats. Ακόμη κι αν το κάνεις με βεβιασμένο τρόπο (π.χ. με έναν hex/binary editor «ανακατώσεις» όπως λάχει δύο video/audio streams σε ένα container που δεν είναι σχεδιασμένο για να τα δέχεται. Ή υλοποιήσεις σε κώδικα μία παραλλαγή του AVI file writer/parser της Microsoft ή άλλου κατασκευαστή), το αποτέλεσμα θα είναι εκτός προδιαγραφών του σχετικού container format. Το οποίο σημαίνει ότι προγράμματα που ο κώδικάς τους έχει γραφτεί με δεδομένη (όπως ορίζουν τα standards) τη διάταξη και το είδος των διαφορετικών streams σε ένα συγκεκριμένο container, θα «μπουκώσουν» όταν πας να φορτώσεις σε αυτά ένα τέτοιο «πειραγμένο» αρχείο. Μπορεί να κρεμάσουν, μπορεί να πετάξουν μήνυμα λάθους, πάντως δε θα συμπεριφερθούν ορθά.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μαλιστααα, για αυτο με το MediaCoder δεν μου επαξε κανενα divx/xvid αφου πηγα και το εβαλα σε mpeg-2 container(mpg) Aλλα δεν θα μπορουσα να το ξερω αυτο οπως για παραδειγμα δεν χερω αν ενα HD video stream(aka x.264) παιζει σε avi container ή σε ogg ή σε mpg εκτος απο τοθυ να παιζει ορθα σε .mkv
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Κάποια προγράμματα σε «προστατεύουν» από μη έγκυρους συνδυασμούς. Το SUPER για παράδειγμα το κάνει, αν θυμάμαι καλά: επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο container format περιορίζει τη λίστα των διαθέσιμων video formats (ή το αντίστροφο, δεν είμαι σίγουρος!).
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Καλη φαση! Για κατσε να το ξανακατεβασω, μου κρεμουσε δεν ξερω γιατι! Αληθεια εσυ τι προτεινεις πιο πολυ super i mediancoder?
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Βάσει του λάθους που περιέγραψες ότι έκανες στη ρύθμιση του MediaCoder, θα έλεγα SUPER...
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 SUPER ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ^ 3 για ολα! ;-) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:11 ---------- κατι εκτακτο! μολις επιχειρησε μετατροπη στο super και μου λεει οτι να να δοκιαμσω να επιλεξω Ι/Ο Error 103 Αυτο το πεταει παντου οταν παω να αρχινισω μετατροπη. Μηπως παει το μυαλο σου πουθενα?
parsifal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Έχει ένα θεματάκι με τα user privileges, πρέπει να το τρέξεις (και να το έχεις εγκαταστήσει φυσικά) με account τύπου Administrator. Υπάρχουν πολλές σχετικές αναφορές και στο FAQ του προγράμματος.
Nik0s Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Καλα μιαλμε εισαι γατα, του πα να τρεχει παντα ως admin και δεν το ξαναπεταξε! κανει μετοαπη οκ αυτην την στιγμη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.