themizzz Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Έχω κάνει ένα πρόγραμμα σε vb6.Θέλω όμως κάθε φορά που θα το ανοίγω , να τσεκάρει για updates από μια ιστοσελίδα και αν υπάρχουν updates να τα κατεβάζει και να τα εγκαθιστά. Μπορεί κάποιος μα με βοηθήσει? *Δεν ειμαι pro στην vb6. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Apoll Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Γράφεις μια δεύτερη εφαρμογή που θα ξεκινά πρώτη (από τα shortcuts), θα κοιτά για αναβάθμιση εκδοσης, θα κατεβάζει το αρχείο*, θα το αποσυμπιέζει, και όταν τελειώνει θα ξεκινά την κύρια εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις και πρόβλημα να αναβαθμίσεις το .exe της κύριας εφαρμογής, πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις αν αυτή ήδη τρέχει. Φυσικά, και γράφεις αντίστοιχη λειτουργία στην κύρια εφαρμογή για να αναβαθμίζει τον updater. Από εκεί και μετά, καλό θα ήταν να παρατήσεις 10 ετών γλώσσα και να πας σε .ΝΕΤ όπου τα εργαλεία υπάρχουν για απρόσκοπτη αναβάθμιση μέσω ίντερνετ, και με τρόπους που δεν χρειάζεται να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα. *το αρχείο που κατεβάζεις καλό θα ήταν να τελειώνει σε επέκταση που δεν αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα. Έτσι θα κάνεις bypass τυχόν antivirus, proxies κλπ. π.χ. .dat, και το μετονομάζεις σε .zip ή ότι άλλη βιβλιοθήκη χρησιμοποιείς για την αποσυμπίεση όταν κατέβει. Τώρα αν θες κώδικα μπορώ να σου παρέχω κώδικα σε .ΝΕΤ (θα σου δώσω σε VB.NET μιάς και θα μπορείς να καταλάβεις καλύτερα από C#)
narbi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δλδ θες κάθε φορα να συγκρίνεις το version number του εκτελέσιμου σε κάποιο πισι με το version number της τελευταίας έκδοσης και αν είναι να κάνεις delete το προηγούμενο κ να βάζεις το κατεβασμένο (νέο) στη θέση του? Αν θες αυτό κ κάνεις λίγο google θα το βρεις.. Έχω παρόμοιο κώδιακ απο ένα δικό μου πρόγραμμα σε vb6. Αν τον θες στείλε pm.
themizzz Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Apoll αν θές γράψε εδώ τον κώδικα ή στείλε pm. Ευχαριστώ.
ntaryl Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 καλησπερα Αν ψαξεις σε παλιοτερα ποσταρισματα Εχει ξαναζητηθει το θεμα Θα βρεις και κατι παραδειγματακια κωδικα Απο εκει και περα μπορεις να κανεις αναβαθμιση on the fly
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.