Προς το περιεχόμενο

The Witness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Praetorian

Μπορείς να κανεις load game αφου το τερματίσεις για να συνεχίσεις (αν και το παιχνιδι δεν το παρουσιαζει και πολυ σωστα αυτο, απλά ανοιξε το ξανα και κανε load οταν τερματισεις)

Δεν ξερω για τους μονόλιθους ακόμα, αλλά πολλά puzzles δεν κανουν κατι- αυτά που έλυσες ηταν ας πούμε end puzzles στο τμημα αυτό. (ή τουλαχιστον ετσι πιστευω)

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

πολλά puzzles δεν κανουν κατι- αυτά που έλυσες ηταν ας πούμε end puzzles στο τμημα αυτό. (ή τουλαχιστον ετσι πιστευω)

Όντως απλά, μέχρι τώρα όσα puzzles έχω συναντήσει που δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο είναι tutorials, ή -σε μία περίπτωση- εναλλακτικός τρόπος για να λύσεις έναν γενικότερο γρίφο/ μια περιοχή.

Οι γρίφοι στην πόλη, είναι συνδυασμοί από όλους τους γρίφους στο νησί, και εκτός από το συγκεκριμένο με τα χρώματα, όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάποιο αποτέλεσμα στο περιβάλλον.

Απλά μου φάνηκε ιδιαίτερα περίεργο, γιατί -όπως είπα- έχω θέμα με τα χρώματα, και ενώ η μέθοδος λύση ήταν σχετικά εύκολη (αν έχεις ολοκληρώσει μια άλλη περιοχή) - με παίδεψε αρκετά σε σχέση με άλλους.

Και στο τέλος δεν έκανε και τίποτα :(

Δημοσ.

Όντως απλά, μέχρι τώρα όσα puzzles έχω συναντήσει που δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο είναι tutorials, ή -σε μία περίπτωση- εναλλακτικός τρόπος για να λύσεις έναν γενικότερο γρίφο/ μια περιοχή.

Οι γρίφοι στην πόλη, είναι συνδυασμοί από όλους τους γρίφους στο νησί, και εκτός από το συγκεκριμένο με τα χρώματα, όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάποιο αποτέλεσμα στο περιβάλλον.

Απλά μου φάνηκε ιδιαίτερα περίεργο, γιατί -όπως είπα- έχω θέμα με τα χρώματα, και ενώ η μέθοδος λύση ήταν σχετικά εύκολη (αν έχεις ολοκληρώσει μια άλλη περιοχή) - με παίδεψε αρκετά σε σχέση με άλλους.

Και στο τέλος δεν έκανε και τίποτα :(

Γενικα το παιχνιδι είναι αρκετά της λογικής ότι το reward ειναι το ιδιο το puzzle, δηλαδή και τα puzzle που κανουν κατι απλα ξεκλειδωνουν νεα puzzles.

Yπάρχει πάντα και η περίπτωση να κάνει κάτι που να μην το εχω βρει ακόμα, αλλά δεν νομίζω.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως (ακολουθούν σημαντικά special area/ bonus puzzles spoilers!)

είναι κρίμα που "έκρυψαν" έτσι τις σπηλιές και τα υπόγεια περάσματα...
Υποψιάζομαι ότι αρκετοί μπορεί να μην το ανακαλύψουν καν. Ναι μεν είναι *κυρίως* ένα σύνολο από προαιρετικά puzzles (αυξημένης δυσκολίας!*) αλλά έχει και κάποια special audio logs που κάπως σχηματίζουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την όποια λογική του concept για το παιχνίδι (με μπόλικες meta-αναφορές). Πολύ πιο ενδιαφέροντα audio logs γενικότερα.

Αυτό που έπαθα εγώ ήταν ότι είχα ενεργοποιήσει όλα τα λέηζερ για το βουνό, και επειδή ψιλιαζόμουν ότι μετά την είσοδο στην κρύπτη του βουνού θα έμπαινα σε end-game puzzles, άρχισα να ψάχνω τα bonus πράγματα που είχα αφήσει στη άκρη.
Και κάπου εκεί γύρισα το ένα laser που μπορείς να ανακατευθύνεις, σε σημείο που χρειάζεται για να φτιάξεις ένα sigil (τυχαία και τα δύο τα βρήκα), και το είχα αφήσει εκεί.
Οπότε δεν έστελνε πια σήμα στο βουνό και δεν μπορούσα να ξεκλειδώσω τις σπηλιές ακόμα και να είχα δει το σχετικό switch -- και είχα φάει τον τόπο να προσπαθώ να βρω κρυμμένα περάσματα γιατί το παιχνίδι σου δείχνει ότι υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή που δεν έχεις πρόσβαση.

*. Ε εντάξει. Πέρασα όλα τα color-based puzzles, ακόμα και αυτά που ενδέχεται να σου προκαλέσουν επιληψία και εκεί που λέω ok ξεμπέρδεψα, ρίχνει ο Blow ένα τελευταίο που είναι σαν να ξέρασε ουράνιο τόξο πάνω στο panel.
Προφανώς, ίσως και εδώ να υπάρχει λογική και εύκολη λύση, αλλά και μόνο που το είδα, για την ώρα είπα nope.

Δημοσ.

ακόμα και αυτά που ενδέχεται να σου προκαλέσουν επιληψία

ugh από τα λίγα puzzles που βρήκα cheap στο παιχνίδι (μαζί με τα πιο δύσκλα στην ζούγκλα)

• Moderators
Δημοσ.

ugh από τα λίγα puzzles που βρήκα cheap στο παιχνίδι (μαζί με τα πιο δύσκλα στην ζούγκλα)

Αν το σκεφτώ σοβαρά, μπορεί να βρω αρκετά που τα βρήκα λιγο cheap. Σαν ποσοστό βέβαια, συνολικά είναι πολύ μικρό.

Σίγουρα θα έβαζα εκεί

αυτά στο πρώτο level του βουνού με τα χαλασμένα panels που είτε έτρεχε η εικόνα πέρα δώθε είτε έπρεπε να τα βλέπεις υπο γωνία λόγω πλέγματος που είχαν πάνω τους κλπ... Άψογη μέθοδος για να επιβαρυνθούν τα μάτια σου μέσα σε μερικά λεπτά. -- Και προφανώς αυτά που έπαιζαν τα χρώματα σε γρήγορες εναλλαγές. Αν και, εν τέλει, μπορώ να εκτιμήσω (κάπως) τη λογική τους. 

Επίσης, αυτά που είχε στην έρημο προς το τέλος. Το τερμάτισαν λίγο με το mechanic, και κάπου η λύση κατέληξε να είναι ένας συνδυασμός από "ίσως βλέπω αυτό" και "2-3 πιθανές λύσεις, ας τις δοκιμάσω" που λίγο με χάλασαν. 

Και τα pillar panels δεν τα πολυσυμπάθησα. Τεχνητή αύξηση δυσκολίας με πρόσθετη επιβάρυνση στα μάτια...

Σε πιο... special spoiler

Ευτυχώς το "challenge", όπως το αποκαλούν, δεν έχει color based puzzles. Έχει όμως pillar puzzles, εκ των οποίων το ένα συστηματικά είναι αυτό που με κάνει να αποτυχαίνω.... Κρίμα, γιατί γενικότερα έχει κάποιες έξυπνες ιδέες το Challenge, και ίσως είχε νόημα να έχει εφαρμοστεί και αλλού στο παιχνίδι (εννοώ τα randomized panels, και groups από panels που πρέπει να βρεις και ποιο από όλα μπορεί να επιλυθεί -- όχι τόσο το time limit). Προφανώς κάτι τέτοιο θα είχε βάλει πρόσθετη δυσκολία στην υλοποίηση.

Για την ώρα πάντως ακόμα βρίσκω διασκεδαστικό να προσπαθώ το Challenge που και που, αν και η μουσική μπαίνει τέρμα χαμηλά έως και off γιατί άρχισε να με εκνευρίζει και θα είναι κρίμα να την συνδυάσω μόνιμα με τραυματικές εμπειρίες :D

Βρήκα και το special ending... Που είναι... περίεργο, αλλά μάλλον πιο ενδιαφέρον από το κανονικό. Και αυτό το ending όπως και το κανονικό δεν τερματίζει οριστικά το παιχνίδι, (παρότι στο τέλος και τα δύο σε πετούν έξω :D )

Δημοσ.

Σίγουρα θα έβαζα εκεί

αυτά στο πρώτο level του βουνού με τα χαλασμένα panels που είτε έτρεχε η εικόνα πέρα δώθε

Ντάξει αυτά όχι και τόσο υποθέτω η λογική είναι "λυσε τα με το μυαλό πρωτα".

Τα pillars ναι, παντα τα κάνω στο χαρτί εγω, ειναι ωραία ιδέα που κανουν wrap around αλλα ναι αν ήταν πιο παχιά τα pillars ισως ηταν καλύτερα, γιατι πολύ ζβούρα ρε παιδί μου.

Και γω στο challenge είμαι, έχω σε ένα χαρτί έτοιμα άδεια grids με στυλό για την επόμενη φορα που θα προσπαθήσω για τα pillars και αυτα με τα τρίγωνα :P

Δημοσ.

εχω ακομα μελλον, εχω ανοιξει 4 λειζερ, αλλα η μεγαλυτερη χαρα ηταν τα 2 βιντεο που βρηκα μεχρι τωρα...σαν τα orintation βιντεο στο λοστ ειναι...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Για όποιον ψάχνει να βρει παραπάνω Witness puzzle panels για να περνάει η ώρα, υπάρχει αυτό το fan made website όπου τα μέλη δημιουργούν puzzles (από όσο έχω δει οι κανόνες ακολουθούν αυτούς του Witness -- δεν εισάγουν νέους) για να τα λύσουν τα άλλα μέλη και να τα αξιολογήσουν:

https://windmill.thefifthmatt.com/

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πολυ καψιμο το παιχνιδι,καποια puzzles ειναι πολυ tricky για να λυθουν,απο story παλι δεν εχω καταλαβει χριστο ακομα. Παιζω λιγο καθε μερα γιατι δεν ειναι για πολυ συνεχομενα χεχε

Δημοσ.

Δεν έχει κάποιο story. Προσπαθείς να λύσεις ότι συναντάς στο δρόμο σου και να αποκτήσεις πρόσβαση σε κάθε γωνιά του νησιού.

Τα logs που συναντάς είναι περισσότερο γενικές φιλοσοφίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...