Προς το περιεχόμενο

The Witness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ό,τι χειρότερο πραγματικά. Ούτε κάν για το χ***ο όπως το angry birds ή το candy crash.

δεν απευθυνεται στο ευρυ κοινο το παιχνιδι...και σιγουρα οι εκφρασεις που χρησιμοποιεις δεν ειναι σωστες...δεν σου αρεσε καλως δεν μπορουν ολοι να εχουν τα ιδια γουστα.Ο δημιουργος ειναι πολυ ιδιαιτερος οπως και τα 3 μεχρι στιγμης παιχνιδια του και απευθυνονται σε τετοιο κοσμο.

Δημοσ.

δεν απευθυνεται στο ευρυ κοινο το παιχνιδι...και σιγουρα οι εκφρασεις που χρησιμοποιεις δεν ειναι σωστες...δεν σου αρεσε καλως δεν μπορουν ολοι να εχουν τα ιδια γουστα.Ο δημιουργος ειναι πολυ ιδιαιτερος οπως και τα 3 μεχρι στιγμης παιχνιδια του και απευθυνονται σε τετοιο κοσμο.

ποιο ειναι το 3ο παιχνιδι?

Δημοσ.

Το τερμάτισα με 350 puzzle λυμένα solo (χωρίς guide κτλ), βλέπω οτι end game οι περισσότεροι λύσανε 500+ οποτε πιθανότατα με βλέπω να το ξανά τερματίζω. Παιχνιδάρα από τις λίγες, όσοι γούσταρετε puzzle games είναι must.

• Like 2
Δημοσ.

οταν βρισκεται καποιον καινουριο μηχανισμο puzzle και δεν εχετε καμια ιδεα για το τι πρεπει να κανετε, συνεχιζετε σε καποιο αλλο puzzle μεχρι να βρειτε καποιο hint για το τι πρεπει να κανεις ή συνεχιζετε με ολους τους πιθανους συνδυασμους μεχρι να κατσει καποιος?π.χ αυτο με τα κουτακια του τετρις?

γενικα υπαρχουν σημεια που το παιχνιδι σε κανει να απογοητευτεις, τεσπα ακομα στο ξεκινημα ειμαι, ξερωγω γυρω στα 60 puzzle

Δημοσ.

Πηγαινε αλλου. Θα βρεις "tutorial" για τα τετρις σαν αυτα που εχει στην αρχη του παιχνιδιου που εξηγουν το βασικο μηχανισμο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω τελειώσει ακόμα το παιχνίδι. Είναι μια εμπειρία με σκαμπανεβάσματα. Ωραίο art, καλά τα ambient sounds, έξυπνοι γρίφοι (βασικοί και bonus), πολλά μυστικά να ανακαλύψεις. Και αισθητή η έλλειψη μουσικής :/

Ίσως αυτό το concept με συνεχείς/απανωτούς γρίφους χωρίς κάποιο άμεσο στόχο δεν δουλεύει απόλυτα καλά για μένα. Πχ το Riven (το οποίο τουλάχιστο στο puzzle κομμάτι του είναι πολύ κοντινό στο Witness) είχε τρομερή ενσωμάτωση των γρίφων στον κόσμο και στην ιστορία του παιχνιδιού (και ήταν και καθαρόαιμο adventure game). Και ενώ στηριζόταν επίσης πολύ στο "ambience" είχε βρει μια χαρά τρόπο να έχει και ένα (κορυφαίο) soundtrack. 

Στο The Witness, πέρα από το ότι δεν έχεις ιδέα αν υπάρχει κάποια κεντρική ιστορία, κάποια σύνδεση στα audio logs

Και ειλικρινά, ειδικά το audio log στην κορυφή του λόφου... ήθελα να ήξερα ποιος play-tester* το ενέκρινε αυτό το απαράδεκτα βαρετό log/ απόφθεγμα ως κάτι ok για να ακούσει ο παίκτης εκεί για 10 λεπτά (που μοιάζουν με αιωνιότητα). 

ή στα περίεργα που βρίσκεις στο νησί.... υπάρχει πρόβλημα στην ακολουθία και το pacing(?) των γρίφων. Ξεκινάς (συνήθως) με μια βασική ιδέα για τη λύση, και έχει αρχικά πλάκα να βλέπεις να δουλεύει μια λύση στην οποία κατέληξες λογικά. Αλλά τυπικά, το παιχνίδι θα σου ρίξει άλλους 10+ ίδιους γρίφους -και ίσως λίγους λέω- με παραλλαγές (μερικές φορές τις ίδιες ακριβώς παραλλαγές/ συνδυασμούς) μέχρι να φτάσεις σε σημείο να πεις "αμαν" ή/και να σιχαθείς το γρίφο. 

Σημειώνω, επίσης, ότι το παιχνίδι έχει γρίφους που βασίζονται σε χρώματα (και ένα άλλο είδος για το οποίο το Myst έφαγε άγριο κράξιμο, αλλά θα ήταν μάλλον spoiler να το αποκαλύψω ανοιχτά). Έχοντας κάποια μορφή δυσχρωματοψίας, δεν μου κάθισε καλά (και δεν μου κάθεται ποτέ καλά) αυτή η σχεδιαστική επιλογή για color-based γρίφους χωρίς κάποιο βοήθημα (για εμάς με αυτή τη πάθηση) αλλά ευτυχώς εν τέλει τουλάχιστον εδώ -και τουλάχιστον για μένα- δεν ήταν όσο άσχημη εμπειρία όσο περίμενα. Μέχρι στιγμής.

Στα θετικά, παρά το ότι φαινομενικά θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί τρόποι να παγιδευτείς σε κάποια σημεία και να φτάσεις σε αδιέξοδο - σε όσες τέτοιες περιπτώσεις μου έτυχαν υπήρχε πάντα τρόπος... για διέξοδο. Σε μια μόνο ήταν κάπως οριακά τα πράγματα :). Στα αρνητικά, ότι έχω το άγχος ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να ξανααρχίσω από την αρχή, γιατί το παιχνίδι δεν έχει manual save ή checkpoints. edit: Το παιχνίδι έχει autosave που μου διέφυγε, όπως εξηγεί παρακάτω ο bnvdarklord.

οταν βρισκεται καποιον καινουριο μηχανισμο puzzle και δεν εχετε καμια ιδεα για το τι πρεπει να κανετε, συνεχιζετε σε καποιο αλλο puzzle μεχρι να βρειτε καποιο hint για το τι πρεπει να κανεις ή συνεχιζετε με ολους τους πιθανους συνδυασμους μεχρι να κατσει καποιος?π.χ αυτο με τα κουτακια του τετρις?

γενικα υπαρχουν σημεια που το παιχνιδι σε κανει να απογοητευτεις, τεσπα ακομα στο ξεκινημα ειμαι, ξερωγω γυρω στα 60 puzzle

Κάπως καθυστερημένη απάντηση, αλλά σε καινούργιο μηχανισμό, που δεν έχω ιδέα για το πώς και το γιατί, πηγαίνω παρακάτω.
Από ό,τι καταλαβαίνω, οι "σκόρπιοι"/ξεκάρφωτοι γρίφοι απαιτούν να έχεις μάθει το τρόπο λύσης τους κάπου αλλού. Τυπικά υπάρχει κάποια περιοχή στο νησί που σου δείχνει με μια σειρά από γρίφους πώς λύνονται (ή πως λύνεται ένα μέρος τους).

Δημοσ.

Και ειλικρινά, ειδικά το audio log στην κορυφή του λόφου... ήθελα να ήξερα ποιος play-tester* το ενέκρινε αυτό το απαράδεκτα βαρετό log/ απόφθεγμα ως κάτι ok για να ακούσει ο παίκτης εκεί για 10 λεπτά (που μοιάζουν με αιωνιότητα). 

Το καλό ειναι ότι δεν χρειαζεται να περιμένεις απο πάνω για να το ακους οποτε αν καποιο το βρίσκω αδιάφορο απλά συνεχίζω το παιχνίδι.

Στα αρνητικά, ότι έχω το άγχος ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να ξανααρχίσω από την αρχή, γιατί το παιχνίδι δεν έχει manual save ή checkpoints. Μόνο ένα save.

Κανει split το save καθε περιπου 100 puzzles που λυνεις.

Πόσα εχεις κανει;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κανει split το save καθε περιπου 100 puzzles που λυνεις.

Πόσα εχεις κανει;

Ναι, ίσως το split θα ήταν μια καλή ιδέα..

Φαίνεται κάπου πόσα έχω λύσει / ποσοστό ολοκλήρωσης;

Δημοσ.

Ναι, ίσως το split θα ήταν μια καλή ιδέα..

Φαίνεται κάπου πόσα έχω λύσει / ποσοστό ολοκλήρωσης;

Μα δεν λέω τι θα ηταν καλη ιδέα, σου λέω το τι γίνεται ήδη :P

Αν πατήσεις esc και load game θα δεις τα saves. Επίσης αν κανεις new game δεν σβηνει τα παλια δικα σου.

• Moderators
Δημοσ.

ok. Ό,τι να 'ναι διάβασα. (Νόμισα να κάνω manual copy το save file εγώ).

Προφανώς για μυστήριο λόγο δεν πάτησα ποτέ το LOAD. :D

Edit: Όντως έχει κρατήσει 4 saved games. Το τελευταίο είναι στα 369 puzzles (με ένα +35 που δεν ξέρω σε τι αντιστοιχεί).

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Απορίες. Όποιος γνωρίζει, ας απαντήσει με όσο λιγότερο spoiler γίνεται.

- Είμαι σε κάποιο σημείο που πιστεύω ότι είναι κοντά στο τέλος... Αν λύσω αυτά που δείχνουν ως end-game puzzles, το παιχνίδι τελειώνει ή παραμένει ανοιχτό για να συνεχίσεις με τα side-puzzles, και secrets; Υπάρχει κάποιο point of no return;

- Από τα extra πράγματα...

οι "μονόλιθοι" είναι μόνο για να μαζεύεις τα "easter eggs"/ Riddler-style sigils ή κάνουν κάτι όταν τα συγκεντρώσεις όλα;

- Σχετικά με γρίφο στην πόλη:

Ο γρίφος στον πάνω όροφο στο σπίτι με τα χρώματα, όταν λύνεις τα δύο panels εκεί, γίνεται κάτι; Γιατί σε μένα απλά τα μάρκαρε ως λυμένα, αλλά δεν είδα κάτι να ενεργοποιείται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...