privateer Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Σε πολυσινεμά μετατρέπονται οι εγχώριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Είτε μέσω δορυφόρου (Forthnet/NOVA, OTE/Ηellas Sat), είτε μέσω τηλεπικοινωνιακών δικτύων DSL (Vivodi, On Telecoms, ΗΟL, OTE/Conn x TV), οι σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου εμπλουτίζουν τη γκάμα των υπηρεσιών τους, προσφέροντας τηλεοπτικό περιεχόμενο. «Είναι μία δύσκολη αγορά, ένα ακριβό σπορ, αλλά πρέπει ο ΟΤΕ να το έχει οπωσδήποτε», είχε δηλώσει παλαιότερα, για τη συνδρομητική τηλεόραση, ο διοικητής του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης. Απαιτώντας σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε υποδομές, όσο και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο, η συνδρομητική τηλεόραση αρχίζει -ολοένα και περισσότερο- να διεισδύει στα ελληνικά νοικοκυριά. Χαμηλή διείσδυση στα ελληνικά νοικοκυριά Η διείσδυσή της συνδρομητικής τηλεόρασης στα ελληνικά νοικοκυριά είναι χαμηλή (περίπου 9%). Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, στην Ελλάδα υπήρχαν πέρυσι 330.000 πελάτες (νοικοκυριά) συνδρομητικής τηλεόρασης. Αντίστοιχα, το α΄ τρίμηνο του 2009 η Nova είχε ανακοινώσει 352.000 συνδρομητές. Αντίθετα με τη NOVA, η οποία προσφέρει συνδρομητική τηλεόραση μέσω δορυφόρου, πιο δύσκολα εντοπίζεται ο ακριβής αριθμός των συνδρομητών που προτιμούν τηλεόραση μέσω διαδικτύου (iptv). Υπολογίζεται ότι On Telecoms και Vivodi διαθέτουν αθροιστικά 100.000 συνδρομητές, ενώ ο ΟΤΕ μέσω του Conn – X TV κοντά στις 5 -10.000. Τηλεόραση προσφέρει και η HOL, η οποία προσφάτα εγκαινίασε την υπηρεσία HOL TV. Ωστόσο, για να μπορέσει κάποιος να γίνει πελάτης συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω ευρυζωνικής πρόσβασης, απαιτείται σύνδεση τουλάχιστον 8 Mbps. Σε αναντιστοιχία με την τηλεόραση μέσω δορυφόρου, η οποία απαιτεί μονάχα το «δορυφορικό πιάτο» και τον εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδρομητική τηλεόραση που ανακοίνωσε χθες ότι θα λανσάρει ο ΟΤΕ, μέσω του Hellas Sat, θα παρέχει high definition τηλεοπτικές υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στον τομέα της προμήθειας του βασικού εξοπλισμού, όσο και των μηνιαίων τελών. Με την κίνηση αυτή, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί το φθινόπωρο, o OTE εισέρχεται στο «μονοπώλιο» της Forthnet. Έμφαση στο αθλητικό περιεχόμενο Ο ΟΤΕ έχει εξασφαλίσει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τη μετάδοση των αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ακόμη, για την επόμενη τριετία, έχει εξασφαλίσει τη μετάδοση περίπου 1.000 αγώνων της Bundesliga και της Bundesliga 2, ενώ το περιεχόμενο του αθλητικού καναλιού του ΟΤΕ εμπλουτίζεται συνεχώς. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο εικάζεται ότι θα διεκδικήσει και το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Από την άλλη πλευρά, η NOVA, πέρα από το γεγονός ότι παρέχει σήμερα καλύτερο περιεχόμενο από τον ΟΤΕ (ποδοσφαιρικοί αγώνες Super League και τους περισσοτέρους του Champions League), έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει -ανά πάσα στιγμή- σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με αναλυτές, μονάχα το αθλητικό περιεχόμενο είναι εκείνο που μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 70% των συνδρομητών επιλέγουν πάροχο με γνώμονα το αθλητικό μπουκέτο. Περισσότεροι συνδρομητές στη Γαλλία Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι, στο τέλος του 2008, υπήρχαν περίπου 12 εκατ. συνδρομητές, εκ των οποίων το 55% βρίσκεται στη Γαλλία. Στην Ισπανία η Telefonica έχει περίπου 600 χιλ συνδρομητές. H DT έχει περίπου 500 χιλ. συνδρομητές, αλλά από το καλοκαίρι έχει αρχίσει να αυξάνει τη βάση με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται σύντομα να φθάσει το 1 εκ. Σε γενικές γραμμές, οι εθνικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, στις χώρες που έχουν υψηλό Pay TV penetration, καταφέρνουν το 2ο ή 3Ο χρόνο από την εμπορική διάθεση του IPTV να το πουλήσουν στο 10 -15% της Broadband βάσης τους. Σημαντικά υψηλότερο Penetration του IPTV, στην Broadband βάση της, έχει η Fastweb στην Ιταλία (>20%). Χαρακτηριστικό παράδειγμα υψηλής ανάπτυξης IPTV αποτελεί η Portugal Telecom, που πουλάει την υπηρεσία σε περισσότερους από 20 χιλ. συνδρομητές το μήνα, από το λανσάρισμα του 2008. Πηγή: capital.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papahlamidas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Όσο υπάρχει το Internet να τα δίνει όλα τσάμπα δεν βλέπω κανένα λόγω εκτός των αθλητικών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phadomas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Όσο υπάρχει το Internet να τα δίνει όλα τσάμπα δεν βλέπω κανένα λόγω εκτός των αθλητικών... +1.. εγω πετυχα ενα μαυρο τις προαλλες που πουλαγε μουσικα cd και ταινιες.και μου λεει θελεις?και του λεω οχι φιλε μου κατεβαζω . και μου λεει με ενα παραπονιαρικο υφος,και εγω τι θα κανω? ε καπως ετσι ειναι και οι παροχοι με τα tv προγραμματα που βγαζουν... η μονη που βγαινει κερδισμενοι ειναι η νοβα λογο champions league και γενικα το ποδοσφαιρο που δειχνει,συν οτι υπαρχουν περιοχες που εχουν προβλημα με το σημα της τηλεορασης και βαζουν νοβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis3 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δεν ενδιαφέρονται για τηλεόραση μόνο αυτοί που βλέπουν ταινίες .Είναι πολύς κόσμος που βλέπει γενικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης είτε ειδήσεις είτε τηλεπαιχνίδια τηλεοπτικές σειρές,αθλητικά.Άλλωστε όσοι έχουν ιντερνετ δε σημαίνει οτι ξερουν να κατεβάζουν και έργα.Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ασχολείται με αυτά.Σίγουρα η πειρατεία μέσω διαδικτύου πέζει καποιο ρόλο αλλα όχι και τόσο σημαντικό πιστεύω.Για παραδειγμα κάποιος που ξέρει να κατεβάζει ταινίες παρόλα αυτά αγοράζει iptv γιατί θέλει να βλέπει μπάλα ή τηλεοπτικές σειρές και να τις αποθηκεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phadomas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δεν ενδιαφέρονται για τηλεόραση μόνο αυτοί που βλέπουν ταινίες .Είναι πολύς κόσμος που βλέπει γενικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης είτε ειδήσεις είτε τηλεπαιχνίδια τηλεοπτικές σειρές,αθλητικά.Άλλωστε όσοι έχουν ιντερνετ δε σημαίνει οτι ξερουν να κατεβάζουν και έργα.Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ασχολείται με αυτά.Σίγουρα η πειρατεία μέσω διαδικτύου πέζει καποιο ρόλο αλλα όχι και τόσο σημαντικό πιστεύω.Για παραδειγμα κάποιος που ξέρει να κατεβάζει ταινίες παρόλα αυτά αγοράζει iptv γιατί θέλει να βλέπει μπάλα ή τηλεοπτικές σειρές και να τις αποθηκεύει. μα δε μιλησα μονο για ταινιες.ειπα κυριως για μπαλα...επισης ακομη και οι τηλεοπτικες σειρες υπαρχουν και πααααρα πολλα ακομη υπαρχουν στο ιντερνετ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clevercitizen Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Χαμηλή διείσδυση στα ελληνικά νοικοκυριά Η διείσδυσή της συνδρομητικής τηλεόρασης στα ελληνικά νοικοκυριά είναι χαμηλή (περίπου 9%). Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, στην Ελλάδα υπήρχαν πέρυσι 330.000 πελάτες (νοικοκυριά) συνδρομητικής τηλεόρασης. Αντίστοιχα, το α΄ τρίμηνο του 2009 η Nova είχε ανακοινώσει 352.000 συνδρομητές. Αντίθετα με τη NOVA, η οποία προσφέρει συνδρομητική τηλεόραση μέσω δορυφόρου, πιο δύσκολα εντοπίζεται ο ακριβής αριθμός των συνδρομητών που προτιμούν τηλεόραση μέσω διαδικτύου (iptv). Υπολογίζεται ότι On Telecoms και Vivodi διαθέτουν αθροιστικά 100.000 συνδρομητές, ενώ ο ΟΤΕ μέσω του Conn – X TV κοντά στις 5 -10.000. Τηλεόραση προσφέρει και η HOL, η οποία προσφάτα εγκαινίασε την υπηρεσία HOL TV. Μα πώς περιμένουν να έχει υψηλή διείσδυση από τη στιγμή που προσφέρουν την υπηρεσία σε 5-6 μόνο πόλεις της Ελλάδας? Ωστόσο, για να μπορέσει κάποιος να γίνει πελάτης συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω ευρυζωνικής πρόσβασης, απαιτείται σύνδεση τουλάχιστον 8 Mbps. Σε αναντιστοιχία με την τηλεόραση μέσω δορυφόρου, η οποία απαιτεί μονάχα το «δορυφορικό πιάτο» και τον εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδρομητική τηλεόραση που ανακοίνωσε χθες ότι θα λανσάρει ο ΟΤΕ, μέσω του Hellas Sat, θα παρέχει high definition τηλεοπτικές υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στον τομέα της προμήθειας του βασικού εξοπλισμού, όσο και των μηνιαίων τελών. Επιτέλους θα δούμε ( λίγο ανταγωνισμό και σε αυτόν τον κλάδο γιατί η νόβα με το μονοπώλειό την το είχε παραχ.σει. Να δούμε τι θα κάνει η hellasat. Αλλιώς είναι να κατεβάζεις από το pc κάποια ταινία, πρόγραμμα κτλ και να την βλέπεις στην οθόνη του pc ή να συνδέεις καλώδια, καλωδιάκια, cd, dvd κτλ κτλ και αλλιώς να κάθεσαι στην άνεση του καναπέ σου και να βλέπεις στην "μεγάλη" οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 η IPTV θα προκόψει με vDSL ή FTTH...θα στην έχουν standard μέσα στο πακέτο και δεν πρόκειται να σε νοιάζει το bandwidth που θα ξοδεύει γιατί θα έχεις αρκετό έτσι και αλλιώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μα πώς περιμένουν να έχει υψηλή διείσδυση από τη στιγμή που προσφέρουν την υπηρεσία σε 5-6 μόνο πόλεις της Ελλάδας? Επιτέλους θα δούμε ( λίγο ανταγωνισμό και σε αυτόν τον κλάδο γιατί η νόβα με το μονοπώλειό την το είχε παραχ.σει. Να δούμε τι θα κάνει η hellasat. Αλλιώς είναι να κατεβάζεις από το pc κάποια ταινία, πρόγραμμα κτλ και να την βλέπεις στην οθόνη του pc ή να συνδέεις καλώδια, καλωδιάκια, cd, dvd κτλ κτλ και αλλιώς να κάθεσαι στην άνεση του καναπέ σου και να βλέπεις στην "μεγάλη" οθόνη. Εγω μια χαρα βολευομαι στο τελευταιο που ειπες. Εχω ενα full hd dvd philips και βλεπω ταινιες μεσω usb stick στην 40αρα samsung 100hz full hd. Οποτε χ*στηκα για τα πακετα αυτα - βλεπω αυτα που θελω εγω την ωρα που θελω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aledjo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 εγω εχω την αλλη απορια. πως γινεται με συνδεση 8 mbps να βλεπεις ταινια σε υψηλη αναλυση? εδω ακομα και με 14mbps απο youtube τρωμε κοληματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Ηταν φυσικο επακολουθο και με βαση τα ιντερνετικα καναλια, απο εκει και περα το μελλον διεφανη εδω και καιρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 εγω εχω την αλλη απορια.πως γινεται με συνδεση 8 mbps να βλεπεις ταινια σε υψηλη αναλυση? εδω ακομα και με 14mbps απο youtube τρωμε κοληματα... απλό, δεν είναι HD το IPTV που δίνουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skywritergr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Η πειρατεία είναι ένας παράγοντας για την αργή διήσδηση αλλά αν βρεθεί μια υπηρεσία σε στυλ netflix ή κάτι παρόμοιο μου με κάποιο λογικό ποσό τον μήνα (ας πούμε μέχρι 20 ευρό το συζητάμε) σου προσφέρει ταινίες on demand και αμερικάνικες σειρές τότε εγώ θα γίνω άμεσα συνδρομητής. Η πειρατεία έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να κάθεσαι να ψάχνεις υπότιτλους, codecs, προγράμματα και πολλά άλλα που αρκετοί δεν έχουν όρεξη να ασχολούνται. Όταν ολοκληρωθεί το έργο με τις οπτικές ίνες (αν ολοκληρωθεί ποτέ) τότε τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα και θα δούμε πολλές ανάλογες υπηρεσίες. Αν οι εταιρίες κινηθούν γύρω από αυτό τον άξονα εγώ θα πληρώσω πρώτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetris77 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 η IPTV θα προκόψει με vDSL ή FTTH...θα στην έχουν standard μέσα στο πακέτο και δεν πρόκειται να σε νοιάζει το bandwidth που θα ξοδεύει γιατί θα έχεις αρκετό έτσι και αλλιώς... Εκτος την ταχυτητα ειναι και το οικονομικο.. ποιος θα πληρωσει με το μηνα να δει "καποια" πακετα.. Οταν θα φθηνηνει αρκετα, γινει HD στανταρ & με αρκετες επιλογες τοτε θα παει προς τα κει ο πολυς κοσμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzimmys Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 εγω εχω την αλλη απορια.πως γινεται με συνδεση 8 mbps να βλεπεις ταινια σε υψηλη αναλυση? εδω ακομα και με 14mbps απο youtube τρωμε κοληματα... Αν και απάντησε ο ThReSh, δώστε λίγο τα φώτα του όποιος κατέχει. Σε μια τηλεόραση 32άρα και πάνω, φαίνεται της προκοπής και χωρίς σπασίματα ή......? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Να σας πώ εγώ παιδιά, μιάς και στην Κύπρο, η τηλεόραση μέσω ίντερνετ έχει πολλά χρόνια που παρέχεται. Πρώτα από όλα να πώ ότι τουλάχιστον εδώ, η τηλεόραση μέσω νέτ είναι κυριολεκτικά ανάρπαστη. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον μία τέτοια σύνδεση (πολλά σπίτια έχουν 2 συνδέσεις για ανεξάρτητο έλεγχο των καναλιών σε 2 τηλεοράσεις. Η έξτρα χρέωση είναι μηδαμινή). Ο λόγοι που εδώ τουλάχιστον χρησιμοποιείται τόσο πολύ είναι : - Άριστη ποιότητα εικόνας των καναλιών σε αντίθεση με το σήμα από τις κεραίες. Τέρμα οι παρεμβολές, τα χιονάκια κλ κλ κλ κλ . - Όλα σε ένα (Συνδρομητικά και μή κανάλια από μία υπηρεσία) - Πάρα πολύ χαμηλή χρέωση ( Για παράδειγμα αν δίνεις 30 ευρώ για ίντερνετ, με την τηλεόραση χρεώνεσαι άλλα 5 και αποκτάς 40+ κανάλια (για το βασικό πακέτο)) Με λίγα λόγια, αν έχεις σύνδεση, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα βάλεις και τηλεόραση over net. Εδώ δεν χρειάζεσαι 8MPs για τη σύνδεση. Ακόμα και με 512Κ μπορείς να βάλεις. Το ίντερνετ από τη τηλεόραση είναι ξεχωριστά. Αρκεί να τα σηκώνει η χάλκινη συρμάτωση που στο 99,9999% των περιπτώσεων είναι μιά χαρά. Αν δεν είναι στη φτιάχνουν. Από κεί και πέρα το σήμα είναι SD και όχι HD. Αλλά η διαφορά από το κανονικό τηλεοπτικό σήμα είναι τεράστια. Αυτά τα νέα από τη Κύπρο μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα