Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στην εγκατάσταση madwifi drivers σε Ubuntu

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλτατοι,

τα πράγματα έχουν ως εξής. Στο Asus EeePC 701 4G που έχω αποφάσισα να βάλω την τελευταία έκδοση του Eeebuntu.

όλα καλά και όλα ωραία...

με το Xandros το σύστημα είχε τους Madwifi drivers, αλλά τώρα βλέπω ότι έχει τον ath5k.

Δυστηχώς, με τους συγκεκριμένους δεν μπορώ να κάνω injections.

Βρήκα κάποια πράγματα για το πως θα πρέπει να τους εγκαταστήσω αλλά έχω ένα μύνημα ότι το ath_pci.ko δεν υπάρχει, όταν πάω να τους κάνω εγκατάσταση.

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τελευταια εκδοση του eeeubuntu ειναι η ... ?

Αν ειναι βασισμενο σε ubuntu 8.10 ή 9.04 δεν θες το madwifi γιατι το module ath5k περιλαμβανεται πλεον στον πυρηνα (2.6.27+).

Εισαι σιγουρος οτι θελεις το ath_pci αντι για το ath5k? Δοκιμασε να δεις πως δουλευουν κανοντας τα modprobe και rmmod εναλλαξ, και οταν βρεις αυτο που σε ικανοποιει, κανε blacklist το αλλο.

Απο http://madwifi-project.org/wiki/About/MadWifi?redirectedfrom=MadWifi

Status

MadWifi has been declared legacy, in response to our commitment to ath5k. In the long run ath5k will replace MadWifi. For the time being MadWifi will still be supported, bugs will get fixed and HAL updates will be applied where possible. But it becomes unlikely that we'll see new features or go through major changes on that codebase.

The driver is mature and stable, though, and works well for most users. For now you should choose MadWifi if you depend on solid WLAN support. But we also encourage all interested users to give ath5k a try.

Αν ειναι βασισμενο σε ubuntu 8.10 ή 9.04 δεν θες το madwifi γιατι το module ath5k περιλαμβανεται πλεον στον πυρηνα (2.6.27+).

Προσωπικά πέρασα απο τον 2.6.26 (το ath5k και το ath_pci δεν δούλευαν σωστά) σε 2.6.30 ώπου δουλεύει άψογα το ath5k (κάνει και injection).

Θα σου πρότεινα λοιπόν να δώσεις βάση στο ath5k , αφού το madwifi θα εγκαταλειφθεί ,αν δεν έχει γίνει ήδη.

Edit:Τα παραπάνω δεν τα δοκίμασα σε EeePC ούτε σε eeebuntu.Απλά με το ποστ μου σου προτείνω να κοιτάξεις πρώτα το ath5k.

η τελευταία έκδοση του Eeebuntu είναι η 9.04,

έκανα το modprobe, αλλά όχι εναλλάξ με rmmod, αλλά αν λέει ο φίλος ότι σε 2.6.30 κάνει injections το ath5k, τότε μάλλον θα πρέπει να τσεκάρω την έκδοση του kernel. Για πείτε τώρα αν σας είναι εύκολο ποια εντολή τρέχω για αναβάθμιση του kernel στην έκδοση που δουλεύει;

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Βλέπω πως το eeebuntu χρησιμοποιεί ένα είδος custom kernel (Adam's Array Kernel) με πιο πρόσφατο το 2.6.28 που είναι ακόμα σε testing φάση.

Σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κάνεις compile δικό σου kernel,οπότε κοίτα εδώ:http://wireless.kernel.org/en/users/Download#Where_to_download_bleeding_edge για αναβάθμιση του ath5k (συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο Compat-wireless).

Αν δεν έχεις σκοπό να το κάνεις compile μόνος κοίτα το Section:Getting compat-wireless on Ubuntu.

ΕΙμαι σιγουρος οτι καπου υπαρχει repo για ubuntu ιδιο με αυτο του kernel archive για debian, αλλα δεν το βρισκω σημερα που το θελω.

Θα βαλεις απο εκει τον 2.6.30 και θα κανεις οτι τεστ θες.

Να υποθέσω ότι οι προτάσεις μας δεν βοήθησαν?

Αν είναι έτσι τότε να επικεντρωθούμε στο madwifi που ξέρεις ότι δουλεύει σωστά με την κάρτα σου.

Είμαι περίεργος να μάθω τι έγινε τελικά:-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

ήμουν διακοπές και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα...

τώρα το κοιτάζω...πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω να παίξει...

θέλω να δοκιμάσω να αναβαθμίσω τους atk5k μήπως και παίξει...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:01 ----------

έπαιξε με BackTrack 3 (από flash disk) το οποίο χρησιμοποιεί τους madwifi, τώρα θα δοκιμάσω και το BackTrack 4

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...