Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με Έξωση από επαγγελματική στέγη

mkpk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω ενα κατάστημα ισογείου οπου εδω και παρα πολλα χρονια (13) το εχω νοικιασμένο σε καποιον που το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη. δηλαδή δεν ειναι κάποιο κατάστημα λιανικής..

ο τυπος αρκετά εκκεντρικός και σπ@ζ@ρχιδ@ας απο παλιά για να μην σας κουράζω πληρώνει όποτε του καπνίσει το ενοίκιο στα πλαισια ομως του τρεχονους μηνα μεχρι πρότινος τουλάχιστον , δηλαδή αντι να το δινει καθε 1η του μηνα το εδινε 10-15..

Το πρόβλημα δεν ειναι η καθυστέρηση των 15 ημερών αλλα αγένεια και η εξεπίτηδες καθυστέρηση διότι νομίζει οτι Γα....ει και δέρνει επειδή πληρώνει..

τελικά θέλουμε να τον διώξουμε γιατί πέραν των παραπάνω χρωστάει 2 ενοικια πλεον και πάει για το τρίτο.

το πρόβλημα είναι τι γίνεται νομικά αν ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει αν θα τα πάρουμε τα χρήματα η θα φάμε πακέτο? αν μπορούμε να των διώξουμε γενικώς..

ευχαριστώ για τoν χρόνο σας..

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

έχω ενα κατάστημα ισογείου οπου εδω και παρα πολλα χρονια (13) το εχω νοικιασμένο σε καποιον που το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη. δηλαδή δεν ειναι κάποιο κατάστημα λιανικής..

ο τυπος αρκετά εκκεντρικός και σπ@ζ@ρχιδ@ας απο παλιά για να μην σας κουράζω πληρώνει όποτε του καπνίσει το ενοίκιο στα πλαισια ομως του τρεχονους μηνα μεχρι πρότινος τουλάχιστον , δηλαδή αντι να το δινει καθε 1η του μηνα το εδινε 10-15..

Το πρόβλημα δεν ειναι η καθυστέρηση των 15 ημερών αλλα αγένεια και η εξεπίτηδες καθυστέρηση διότι νομίζει οτι Γα....ει και δέρνει επειδή πληρώνει..

τελικά θέλουμε να τον διώξουμε γιατί πέραν των παραπάνω χρωστάει 2 ενοικια πλεον και πάει για το τρίτο.

το πρόβλημα ειναι τι γίνεται νομικά αν ξερει καποιος να με διαφωτίσει αν θα τα παρουμε τα χρηματα η θα φαμε πακετο? αν μπορούμε να των διώξουμε γενικώς..

ευχαριστώ για των χρόνο σας..

Εάν το συμβόλαιό σας αναφέρει ότι πρέπει να καταβάλει το ενοίκιο την 1η ημέρα κάθε μήνα ή τις 5 πρώτες ημέρες κάθε μήνα, η καταβολή του την 10η ημέρα συνιστά ήδη παραβίαση των συμφωνηθέντων. Τώρα, εάν επί 13 συναπτά έτη δεν έχετε προβάλει καμία έγγραφη αντίδραση και δέχεστε να σας καταβάλει το ενοίκιο στις 10-15 ημέρες, μία έξωση και μόνο λόγω της ολιγοήμερης καθυστέρησης πιθανόν να θεωρηθεί καταχρηστική εκ μέρους σας και δεν θα την συμβούλευα.

Η καθυστέρηση όμως 2 μηνών ήδη είναι κακή κίνηση εκ μέρους του μισθωτή σας. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να του στείλετε εξώδικο για να τον προειδοποιήσετε. Και στη συνέχεια μπορείτε να πάτε στο δικαστήριο και με μια γρήγορη σχετικά διαδικασία, η οποία διαρκεί ένα με ενάμιση μήνα να τον αναγκάσετε να φύγει (είναι η διαδικασία της διαταγής απόδοσης μισθίου).

Το φρονιμότερο θα ήταν να συμβουλευθείτε άμεσα δικηγόρο. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...