Krokodilos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Εκτός εάν έχουμε εμποτιστεί με τέτοια ένστικτα από τις διάφορες σειρές/ταινίες που βλέπουμε και θεωρούμε ότι θα εκτελέσουμε εν ψυχρώ το ατυχές πρεζόνι που θα τολμήσει να λερώσει το χαλί μας και, 1ον το ατυχες πρεζονι εκτος απο ατυχες ηταν και αρχικα πολυ ηλιθιο που εγινε πρεζονι. Οποτε μην τα ριχνουμε ολα στην ατυχια. Και 2ον το τολμησε και λερωσε το χαλι μας υποδεικνυει σαφως μια θεληση να υποβαθμισεις το γεγονος οτι εισεβαλε σπιτι μας παρανομως. Αλλά το σημαντικο δεν ειναι οτι θα μας λερωσει το χαλι αλλά το οτι εκανε μια πραξη που ειναι παρανομη(εισεβαλε σπιτι μας) και με τρομαχτικη πιθανοτητα την εκανε με την προθεση να προβει σε μια ακομα πιο παρανομη πραξη, να μας κλεψει δηλαδη, πραγμα(και η εισβολη στο σπιτι κυριως αλλά και η ληστεια) που πιθανοτατα οδηγει και σε ταραχη της προσωπικης ηρεμιας μας λογο φοβου κλπ. Οποτε το πρεζονι που θα μπει σπιτι μας δεν δικαιολογειται καθολου! Φταιει και η κοινωνια που εγινε πρεζονι? Ισως(σιγουρα). Αλλα φταιει και αυτο! Αυτα για τα Ειδη Οπλων.
Vaggelovich Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Το θέλω για σκοποβολή, ίσως και για σκοποβολή εκτός σκοπευτηρίου, σε κανένα χωράφι ασπούμε, και αν μπει κανένας κλέφτης σπίτι μου να δικαιούμαι να το χρησιμοποιήσω. Μπορείς πάντα να τα φτιάξεις με αστυνομικό-στρατιωτικο, θα πληρώνει τα πυρομαχικά και άμα γίνει καμία στραβή θα κλείσουν αυτόν στη ψειρού... :-D:-D:-D
slygeo87 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ρε πάρε μια μπερέτα εκεί χάμω, πιτσιλάει άσχημα, κάνει ένα σπίτι χάλια!...αλλά είναι γερό οπλάκι, δύσκολα θα σε προδώσει. =ρ
Tilemaxx Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 1ον το ατυχες πρεζονι εκτος απο ατυχες ηταν και αρχικα πολυ ηλιθιο που εγινε πρεζονι. Οποτε μην τα ριχνουμε ολα στην ατυχια. Και 2ον το τολμησε και λερωσε το χαλι μας υποδεικνυει σαφως μια θεληση να υποβαθμισεις το γεγονος οτι εισεβαλε σπιτι μας παρανομως. Αλλά το σημαντικο δεν ειναι οτι θα μας λερωσει το χαλι αλλά το οτι εκανε μια πραξη που ειναι παρανομη(εισεβαλε σπιτι μας) και με τρομαχτικη πιθανοτητα την εκανε με την προθεση να προβει σε μια ακομα πιο παρανομη πραξη, να μας κλεψει δηλαδη, πραγμα(και η εισβολη στο σπιτι κυριως αλλά και η ληστεια) που πιθανοτατα οδηγει και σε ταραχη της προσωπικης ηρεμιας μας λογο φοβου κλπ. Οποτε το πρεζονι που θα μπει σπιτι μας δεν δικαιολογειται καθολου! Φταιει και η κοινωνια που εγινε πρεζονι? Ισως(σιγουρα). Αλλα φταιει και αυτο! Αυτα για τα Ειδη Οπλων. Συγχαρητήρια. Αν μελλοντικά το παιδί σου πέσει στα ναρκωτικά, εσυ βγές και πές του: Είσαι ηλίθιος που έγινες πρεζόνι. Ωραίος.
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Συγχαρητήρια. Αν μελλοντικά το παιδί σου πέσει στα ναρκωτικά, εσυ βγές και πές του: Είσαι ηλίθιος που έγινες πρεζόνι. Ωραίος. καρά-offtopic : Αυτό για το ότι κάποιος "πέφτει" στα ναρκωτικά φταίει μέχρι και ο Χατζηπετρής εκτός από τον ίδιο τον ναρκωμανή ποτέ δε το κατάλαβα. on-topic : Μπορεί να μην έχω την ίδια άποψη για την αξία της ανθρώπινης ζωής "per-se" με τον paredwse αλλά στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ μαζί του. Δε νομίζω ότι αξίζει να έχεις όπλο και να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι, όχι γιατί με ενδιαφέρει τόσο η ζωή του άλλου αλλά περισσότερο γιατί με ενδιαφέρει η δικιά μου. Πόσο κοστολογείς πχ 1 χρόνο φυλακή. Ακόμα και τους μισθούς σου να βάλεις για αυτό το διάστημα (χώρια το μπάχαλο στη ζωή σου και στις ζωές των δικών σου) δεν συμφέρει, δε θα κλέψει περισσότερα. Όσον αφορά στο "θα κάνει κάτι στα παιδιά μου και στους δικούς μου ανθρώπους" το βλέπω βέβαια λίγο τραβηγμένο αλλά αν ένα πιστιρίκι δει ξαφνικά μπροστά του κάποιον και βάλει τις φωνές τότε και αυτός μπορεί να πανικοβληθεί και να κάνει καμιά μαλακία. ΜΕ λίγα λόγια καλό είναι να πέσεις σε έμπειρο/ψύχραιμο κλέφτη τελικά και πάντα να του δίνεις την ευκαιρία να φύγει. Αν ήμουν κλέφτης το χειρότερο που θα φοβόμουν είναι να εγκλωβιστώ κάπου, αν έχω την ευκαιρία να την κοπανίσω αν με πέρναν χαμπάρι θα το έκανα με χαρά.
Krokodilos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Συγχαρητήρια. Αν μελλοντικά το παιδί σου πέσει στα ναρκωτικά, εσυ βγές και πές του: Είσαι ηλίθιος που έγινες πρεζόνι. Ωραίος. Γιατι τι θα ειναι εξυπνος? Ηλιθιος θα ειναι! Οσο δυσκολες και αν ειναι οι συνθηκες της ζωης οσο και αν η κοινωνια σε οδηγει σε συνεχη και ασφυκτικα αδιεξοδα, δεν δικαιολογεισαι καθολου αν ξεπεσεις ακομα περισσσοτερο και στραφεις στα ναρκωτικα. Αν εισαι λογικος θα προσπαθησεις να βρεις λυση στα προβληματα σου και οχι να κατρακυλησεις ακομα περισσοτερο. Για να μην μιλησω οτι ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που το εριξαν στα ναρκωτικα ηταν καθαρα λογω βλακειας τους και οχι καμιας πιεσης της κοινωνιας.
m1kaela Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και θα συμφωνήσω στο ότι καλύτερα να μην έχεις όπλο στο σπίτι αλλά καλύτερα να βάλεις πόρτες ασφαλείας και να τις κλειδώνεις κάθε νύχτα, σοβαρά και αν μπει ας πάρει όλο το σαλόνι. Α και για το θέμα των ναρκωτικών, είναι καθαρά απόφαση του καθενός αν θα τα αρχίσει ή όχι. Όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε δε σημαίνει όμως ότι θα το κάνουμε κιόλας. Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο. Και κάτι τελευταίο: ποια είναι η διαφορά του αεροβόλου με το περίστροφο;
Vaggelovich Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 η διαφορά είναι ότι το αεροβόλο επιταχύνει το βλήμα κάνοντας χρήση πεπιεσμένου αέρα με τη μορφή φιάλης CO2 η με ένα ελατήριο που κινεί ένα πιστόνι που πιέζει τον αέρα. Τα βλήματα είναι πολύ μικρής διαμέτρου και μάζας έτσι αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες εξοδου. Τα αεροβόλα μπορεί να είναι όπλα χειρός η τυφέκια.. Το περίστροφο από την άλλη είναι ένα είδος επαναληπτικού όπλου χειρός που προωθεί τα βλήματα με τη καύση πυρίτιδας προκαλώντας υπερπίεση και σπρώχνει το βλήμα από την κάνη. Τα βλήματα του έχουν διάφορα διαμετρήματα και μάζα ανάλογα με το όπλο. Τα περίστροφα παίρνουν πάνω από μια σφαίρα συνήθως 6. Βασική διαφορά με τα ημιαυτόματα πιστόλια είναι ότι όλος ο μηχανισμός δουλεύει με τη δύναμη που πατάμε την σκανδάλη ενώ στα ημιαυτόματα μέρος της πίεσης που παράγεται στην κάνη οπλίζει το όπλο που είναι έτοιμο να ρίξει την επόμενη σφαίρα μόλις ξαναπατήσουμε τη σκανδάλη. Ελπίζω να σου έλυσα κάποιες απορίες
Steven Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Πάντως το να έχεις όπλο και να πυροβολήσεις κάποιος δεν σημαίνει ότι θα πεθάνει κιόλας.. Το λέτε λες και έχετε κάνει όλοι εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις και όταν βγάλει ο κλέφτης το κεφάλι του απο τη γωνία θα του ρίξετε ένα headshot.. Ακόμα και να ευστηχήσει ο κοινός πολίτης, από τύχη ή ατυχία θα σκοτώσει τον κλέφτη. Και άμα είστε τόσο καλοί, ε στοχεύστε λίγο πιο χαμηλά. Πόδια, χέρια,πλάτες, ώμοι, κώλος...κόψτε του και το πουλί άμα θέλετε, αλλά δεν θα πεθάνει από αυτά λογικά.. Και φαντάζομαι σε περιπτωση που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία η ποινές θα είναι πολύυυυυ πιο χαμηλές η και μηδαμινές στην περίπτωση διάρρηξης, σωστά paredwse?
m1kaela Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Ναι ευχαριστώ, μου λύθηκαν όλες οι απορίες μου
ghostgr_a_n Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Αν μπει κλέφτης στο σπίτι σου, δεν "δικαιούσαι να το χρησιμοποιήσεις" έτσι απλά, επειδή το'χεις... Δεν δικαιουτε ουτε βαζο να χρησημοποιησει Εάν κάποιος θεωρεί ότι δικαιούται να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή επειδή θα μπει να του πάρει το video, είναι προφανές ότι οι ηθικές μας αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επίσης, εάν κάποιος το'χει τόσο εύκολο να σφάξει κάποιον και ότι η συνείδησή του θα είναι καθαρή επειδή ο επίδοξος κλέφτης δεν του μαγάρισε την TFT τηλεόραση, τότε και η συνείδησή μου ευτυχώς απέχει χιλιόμετρα. Φιλε paredwse με την ιδια λογικη θα πρεπει να αφηνουμε τους κλεφτες να μας κλεβουν ελευθερα ποια είναι η διαφορά του αεροβόλου με το περίστροφο; περιστροφο ειναι το οπλο που χρησημοποιει μυλο και οχι γεμιστηρα. Πιστολι ειναι το οπλο που χρησημοποιει γεμιστηρα και οχι μυλο. Τωρα αεροβολο μπορεις να βρεις και σε πιστολι και σε περιστροφο(αναλογα με το τι θες). Αν το θες για σκοποβολη σε σκοπευτηρειο παρε αεροβολο 4.5 χιλιοστων. Νομιζω οτι δεν θελει αδεια(δεν ειμαι καθολου σιγουρος ας μας πει καποιος που ξερει). Επισης ελπιζω να ξερεις οτι πρεπει να εισαι πανω απο 18 για να παρεις οποιοδηποτε αεροβολο(το λεω αν δεν εισαι). (δεν εχω τετοιο αεροβολο απλα το εχω ψαξει.Μην εχουμε παρεξηγησεις ) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:56 ---------- Αν θες κανονικο οπλο δεν ξερω τι παιζει με τον νομο. Ας σου εξηγησει ο paredwse.
frenzy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Πχ αν μπει καποιος με μαχαιρι σπιτι σου προτιμας να τον σκοτωσεις(αν εχεις οπλο χωρις αδεια οπλοφοριας) αμεσως και να μην διακινδυνευσεις παραπανω περιπετειες(πχ να επιτεθει σε ενα απο τα παιδια σου) και να υποστεις τις οποιες νομικες κυρωσεις της πραξης σου ή προτιμας να μην εχεις οπλο και να διακινδυνευσεις την σωματικη ακεραιοτητα σου και των δικων σου? Είναι γνωστό πως το να βγάλεις όπλο θέτει πρώτα απ' όλα τη δική σου ζωή σε κίνδυνο. Ο ληστής είναι επαγγελματίας. Θα μπει θα σε χτυπήσει αν τον καταλάβεις και θα φύγει. Αν του βγάλεις όπλο όμως το ένστικτό του θα είναι να σου σκίσει τα κώλια πρώτα και μετά να φύγει. Ή νομίζεις πως θα δει όπλο πρώτη φορά στη ζωή του και θα χεστεί; Άσε που κατά 90% θα ξεχάσεις την ασφάλεια και θα κάνεις ένα εκκωφαντικό "κλικ" ή θα ξεχάσεις την ασφάλεια και θα πυροβολήσεις το παιδί που ήθελες να προστατέψεις. Στατιστικά αυτά κάνουν τα όπλα στα χέρια πολιτών. Από την άλλη κανένα ληστή δεν θυμάμαι στα χρονικά του αστυνομικού ρεπορτάζ να έχει μαχαιρώσει παιδί on the job. Καθήστε σπίτι σας, βάλτε κανένα συναγερμό, μεγαλώστε ένα σκυλάκι κι αφήστε τα σιδερικά για αυτούς που ζουν καθημερινά στη βία.
ghostgr_a_n Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Είναι γνωστό πως το να βγάλεις όπλο θέτει πρώτα απ' όλα τη δική σου ζωή σε κίνδυνο. Ο ληστής είναι επαγγελματίας. Θα μπει θα σε χτυπήσει αν τον καταλάβεις και θα φύγει. Αν του βγάλεις όπλο όμως το ένστικτό του θα είναι να σου σκίσει τα κώλια πρώτα και μετά να φύγει. Ή νομίζεις πως θα δει όπλο πρώτη φορά στη ζωή του και θα χεστεί; Άσε που κατά 90% θα ξεχάσεις την ασφάλεια και θα κάνεις ένα εκκωφαντικό "κλικ" ή θα ξεχάσεις την ασφάλεια και θα πυροβολήσεις το παιδί που ήθελες να προστατέψεις. Στατιστικά αυτά κάνουν τα όπλα στα χέρια πολιτών. Από την άλλη κανένα ληστή δεν θυμάμαι στα χρονικά του αστυνομικού ρεπορτάζ να έχει μαχαιρώσει παιδί on the job. Καθήστε σπίτι σας, βάλτε κανένα συναγερμό, μεγαλώστε ένα σκυλάκι κι αφήστε τα σιδερικά για αυτούς που ζουν καθημερινά στη βία. +1 Τα οπλα στο σπιτι πιο πολλα προβληματα δημιουργουν. Ειδικα αν ειναι αεροβολο δεν θα τον κανει τιποτα.
m1kaela Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 περιστροφο ειναι το οπλο που χρησημοποιει μυλο και οχι γεμιστηρα.Πιστολι ειναι το οπλο που χρησημοποιει γεμιστηρα και οχι μυλο. Τωρα αεροβολο μπορεις να βρεις και σε πιστολι και σε περιστροφο(αναλογα με το τι θες). Αν το θες για σκοποβολη σε σκοπευτηρειο παρε αεροβολο 4.5 χιλιοστων. Νομιζω οτι δεν θελει αδεια(δεν ειμαι καθολου σιγουρος ας μας πει καποιος που ξερει). Επισης ελπιζω να ξερεις οτι πρεπει να εισαι πανω απο 18 για να παρεις οποιοδηποτε αεροβολο(το λεω αν δεν εισαι). Ναι, είμαι ενήλικη Ήσουν πολύ κατατοπιστικός αυτό ήθελα να μάθω. Και εγώ συμφωνώ στο θέμα του όπλου μέσα στο σπίτι. Εγώ αν τελικά πάρω όπλο για σκοποβολή θα το έχω κλειδωμένο σε καμμιά θυρίδα ή κάτι. Γιατί μπορεί να συμβεί και το άλλο: Να μπει ο κλέφτης όταν δεν είσαι μέσα, να πάρει το όπλο σου, και να βρεθείς μπλεγμένος σε φόνο χωρίς να καταλάβεις το πώς. Αυτά τα πράγματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.