poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 18 ωρες?μας δουλευουν?δεν ειναι μονο η οθονη που καταναλωνει ρευμα.ο δισκος? η καρτα γραφικων?το wi fi?
Draculina Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Οσον αφορά την εικόνα, η βασική διαφορά είναι η φωτεινότητα (η LED είναι σημαντικά φωτεινότερη σε σχέση με συμβατική οθόνη). Ειδικά αν είναι anti-glare δουλεύεις άνετα έξω και στον ήλιο αμα χρειαστεί. Σε χρώματα, contrast, γωνίες θέασης κτλ δεν παίζει ρόλο, θέμα panel είναι αυτά. Η δική μου LED είναι γενικά μέτρια, αλλά σε φωτεινότητα σαφώς υπερτερεί. Αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις έξω δεν χρησιμεύει ιδιαίτερα (σε εσωτερικό χωρο πάνω από 20- 30% δεν την έχω ανεβάσει ποτέ). Επίσης δίκιο έχουν έχουν τα παιδιά ότι καταναλώνει λιγότερο και είναι λεπτότερη/ελαφρύτερη, αλλά θα άξιζε τον κόπο να το μετρήσει κανείς σε απόλυτα μεγέθη. Στο ίδιο λαπτοπ δλδ, πόση ώρα μπαταρία εξασφαλίζει κανείς επιπλέον με τη LED? 18 ωρες?μας δουλευουν?δεν ειναι μονο η οθονη που καταναλωνει ρευμα.ο δισκος? η καρτα γραφικων?το wi fi? Ειδικά για το δίσκο μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κάνει σημαντική διαφορά...Αλλάγή δίσκου 4200 με ssd σε παλιό compaq αυξησε την αυτονομία του κατά μισή ώρα (από 1,5 ώρα αντέχει πλέον 2ωρο!)
furious99 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Επειδη εχω dell laptop με LED οθoνη (m1330 custom), ειναι οντως καλυτερες απο τις μεσες οθονες που μπαινουν στα laptop, αλλα η διαφορα που δινουν στην αυτονομια ειναι μικρη, γυρω στο 10-15% (υποκειμενικη αποψη)... Αν βαλεις 2 laptop διπλα διπλα με LED οθονη και χωρις, θα καταλαβεις ευκολα ποια ειναι ποια...
Deathy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 τα led καθε'αυτα δεν προσφερουν πολλα εκτος απο καλυτερο μαυρο , μπορει αυτο που λες να προκυπτει απο το οτι σε ενσωματωσεις led χρησιμοποιουνται ακριβοτερα και καλυτερα πανελ απο τα τυπου IPS χαμηλοτερης ποιοτητας σε χρωματικες αποδοσεις του μαυρου που ΥΠΟΘΕΤΩ πως χρησιμοποιουνται σε πολλα απο τα λαπτοπς φυσικα εαν εχεις τα κοτσια κ τα λεφτα να αγορασεις RGB LED BACKLIGHT θα βελτιωθει η φωτεινοτητα και η αισθηση του λευκου/μαυρου σε σχεση με μια συμβατικη LCD αλλα φυσικα αυτα ειναι πανακριβα!
Draculina Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 φυσικα εαν εχεις τα κοτσια κ τα λεφτα να αγορασεις RGB LED BACKLIGHT θα βελτιωθει η φωτεινοτητα και η αισθηση του λευκου/μαυρου σε σχεση με μια συμβατικη LCD αλλα φυσικα αυτα ειναι πανακριβα! Ωωωω είδα μια τέτοια πρόσφατα...Εχουν τα dell precision...Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη οθόνη που έχω δει, αλλά θέλει άπατο πορτοφόλι και υπάρχει μόνο σε high end επαγγελματικά λαπτοπ. Απο τότε που την είδα όλες οι οθόνες μου φαίνονται χάλια (και η δική μου). Εγώ ένα latitude έχω, ίσως του m1330 να είναι καλύτερη, η δικιά μου είναι και ματ.
νοθωακι Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Τρεις ερωτησούλες... 1. Εκτός από το Dell Inspiron που αναφέρθηκε, ποιά άλλα μοντέλα έχουν matt οθόνη?? Και άλλων κατασκευαστών. 2. Αυτές που δεν είναι matt ,γυαλίζουν όλες το ίδιο???? Δηλαδή το ίδιο γυαλίζει η οθόνη ενός Vaio με αυτή του Dell Studio? Πως θα το καταλάβω πριν το αγοράσω? 3. Γενικά τι πρέπει να προσέξω σχετικά με την οθόνη, όσον αφορά την αγορά φορητού ?
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 το παν ειναι τι σε βολευει και στο ματι.οποτε ολα σχετικα ειναι.καποιοι θελουν matt αλλοι οχοι.απλα το laptop θα ειναι παντα laptop.
νοθωακι Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αν ήξερα τι με βολεύει στο μάτι δεν θα σας ρωτούσα... Το θέλω κυρίως για προγραμματισμό και διάβασμα...Άρα θέλω ξεκούραστα μάτια. Υπάρχει κάποιος να μου απαντήσεις στην ερώτηση αν όλες οι glossy οθόνη γυαλίζουν το ίδιο...? Γιατί με τις Matt δεν βγάζω άκρη πλέον, επειδή δεν σου δίνεται μεγάλη ποικιλία... π.χ. ξέρετε για crystal clear οθόνες και sony x-black monitors? Αναφέρθηκαν σε ένα παρόμοιο θέμα χωρίς περεταίρω επεξήγηση.
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αν ήξερα τι με βολεύει στο μάτι δεν θα σας ρωτούσα... Το θέλω κυρίως για προγραμματισμό και διάβασμα...Άρα θέλω ξεκούραστα μάτια. Υπάρχει κάποιος να μου απαντήσεις στην ερώτηση αν όλες οι glossy οθόνη γυαλίζουν το ίδιο...? Γιατί με τις Matt δεν βγάζω άκρη πλέον, επειδή δεν σου δίνεται μεγάλη ποικιλία... π.χ. ξέρετε για crystal clear οθόνες και sony x-black monitors? Αναφέρθηκαν σε ένα παρόμοιο θέμα χωρίς περεταίρω επεξήγηση. οτι και να σου πει καποιος εσυ πρεπει να δεις και κατι απο κοντα.μερικοι θελουν glossy αλλοι οχι,μερικοι μεγαλη φωτεινοτητα αλλοι οχι.δες και εσυ πανω κατω τι σε βολευεθι.δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.