Evan_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Αξίζουν οι LED οθόνες σε φορητούς απο τις εξής απόψεις... 1) Διάρκεια ζωής μπαταρίας; 2) Διάρκεια ζωής οθόνης; 3) Καλύτερο contrast/φωτεινότητα ειδικά σε εξωτερικούς χώρους; (βλέπε: ήλιος) 4) Ποιότητα απεικόνισης; Προς το παρόν το έχω θέσει ως σημαντικό κριτήριο στην επιλογή laptop, και είμαι διατεθιμένος να περιμένω κάνα 2μηνο/3μηνο για να κυκλοφορήσουν περισσότερα μοντέλα με LED. Αξίζει;
JIMBOAthens Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ναι, αξίζουν για όλα τα παραπάνω που αναφέρεις...
iced Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ναι αξιζουν, μην φανταστεις τιποτε φοβερο και τρομερο. Να τονισω οτι δεν αφορα την οθονη το led, αφορα τον τροπο φωτισμου της. Οποτε δεν εχει σχεση με καλυτερη ποιοτητα. Εχει σχεση με καταναλωση και contrast ratio ειδικα σε λαπτοπ με glossy οθονες οπου μπορεις πιο ευκολα να το δουλέψεις στον χωρο με κακο φωτισμο (ηλιο απο πισω κτλ)
panos2000gr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Προς το παρόν το έχω θέσει ως σημαντικό κριτήριο στην επιλογή laptop, και είμαι διατεθιμένος να περιμένω κάνα 2μηνο/3μηνο για να κυκλοφορήσουν περισσότερα μοντέλα με LED. Αξίζει; Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου αλλά μην φαντάζεσαι τρομερές διαφορές σε κάτι από τα ερωτήματα σου. Το προηγούμενο laptop μου (ένα Vaio SR) είχε τέτοια οθόνη και δεν παρατήρησα κάτι που να χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς . Καλοδεχούμενη η οθόνη τεχνολογίας LED αν υπάρχει αλλά σίγουρα δεν θα περίμενα ένα 3μηνο γι΄αυτήν.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 αυτό το LED μπερδεύει τους περισσότερους και νομίζουν ότι είναι κάτι σαν OLED...
iced Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Τι λενε οι υπαλληλοι για να παρουν bonus.... "LED κυριε, με καλη απεικονηση"
Evan_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Δεν έχω μπερδέψει το LED με το OLED. Έχω διαβάσει όμως οτι με LED φωτισμό ενδέχεται να έχεις και μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων (λόγω ποιότητας χρώματος/λευκού του φωτισμού). Γι'αυτό ρώτησα, να μάθω πως είναι οι διαθέσιμες υλοποιήσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όσοι έχετε συγκεκριμένα παραδείγματα/εμπειρία (όπως κάποιοι ήδη αναφέρατε), εκτιμώνται ιδιαίτερα. Ευχαριστώ!
iced Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Έχω διαβάσει όμως οτι με LED φωτισμό ενδέχεται να έχεις και μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων Με αυτο το σκεπτικο καθε φορα που αυξανουμε το contrast στην οθονη μας τοτε αυξανεται το ευρος, κατι που δεν ισχυει. Απλα φαινονται πιο εντονα. Τα χρωματα - ο αριθμος τους ειναι ο ιδιος
Deathy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 μπες avclub.gr να μαθεις..κατα την γνωμη μου μη περιμενεις εκτος και αν σε ενδιαφερει η χαμηλοτερη καταναλωση των LED(rgb ή απλα)για να δεις αυθεντικη OLED πρεπει να περιμενεις αρκετα χρονια..το μονο διαφορετικο ειναι οτι στο μαυρο σβηνουν τοπικα τα led εφοσον ειναι BACKLIGHT LEDS και οχι SIDE LEDS που ειναι κατωτερα σε θεμα ευκρινειας και nmits και που νομιζω οτι εχουν τα λαπτοπ... λοιπον για να μη πολυλογω απλα βρες τι πανελ φοραει το λαπτοπ και προτιμησε LCD panel SPVA (samsung) αν και δεν θα δεις διαφορα εκτος απο το μαυρο αφου τα SPVA εχουν γυαλιστερη επιστρωση (δεν εχει σχεση με το τζαμακι μπροστα υποθετω) με IPS (LG) , CMO, AUO κ.τ.λ.π.
Aleksiss Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 μόνο αν δεις απο κοντά θα μπορέσεις να είσαι σίγουρος. Κάποιους τους ενοχλούν τα χρώματα και άλλοι τις βρίσκουν καλύτερες. Πάντως δεν είναι τυχαίο οτι όλες οι μεγάλες εταιρείες περνάνε σε led.
Deathy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 διαφημιστικο τρικ ειναι φιλε μου δεν προσφερουν τιποτα διαφορετικο απλα μπορει στις μετρησεις του ΜΑΥΡΟΥ να βγαλουν χαμηλοτερα nmits τιποτα αλλο..συμπεραμβαλλομενου οτι ετσι κ αλλιως ενα γυαλιστερο χερι επιστρωσης το χουν οι οθονες λαπτοπ οποτε το μαυρο το δειχνουν καπως καλα μονο και μονο επειδη ειναι γυαλιστερες , φυσικα σε αντανακλασεις οπως ειναι οταν βγαινεις εξω δεν βλεπεις την τυφλα σου σε μαυρο υποθετω εκτος και εαν εχουν βαλει φιλτρα anti-glare κ.τ.λ.π. εαν καποιος σου λεγε φυσικα οτι δεν θα σου χρεωνε παραπανω την οθονη λεντ τοτε ενταξει αλλα οταν σου ζητανε 200+ ευρω για κατι led που ειναι στο πλαι του lcd πανελ σου και το μονο που κανουν ειναι να απεικονιζουν πιο σκοτεινο το μαυρο (χανοντας λεπτομερεια στις μαυρες σκηνες συνηθως) τοτε δεν αξιζει τον κοπο...εαν δεν σας ενδιαφερουν τα λεφτα δωστε τα απλα το μονο που θα καλυτερεψει ειναι το μαυρο τιποτα αλλο μην περιμενετε ευρος χρωματων ή ευκρινεια υποθετω πως ειναι side led στα λαπτοπς επειδη πρεπει να διατηρησουν το παχος στο ελαχιστο και οχι backlight leds συνηθως τα backlight leds δινουν οντως καλυτερο μαυρο και δεν χανουν τοση λεπτομερεια αυτα ειναι που οντως κλεινουν μια περιοχη του πανελ οταν απεικονιζεται το μαυρο ..κοιτα [ame] [/ame]
mimidon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Η DELL που διαφημίζει ότι τα laptop της με οθόνες LED θα έχουν διάρκεια μπαταρίας έως 18 ώρες (αν θυμάμαι καλά)..;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Dell powa ρε! τελείως θεωρητικές βέβαια αυτές οι ώρες
Deathy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 ναι το ειπα και πριν οτι τα led κ oled εχουν σχεδον μηδενικη καταναλωση αλλα δεν αποτελειται απο led ολοκληρη η οθονη επισης δεν ξερω ποσο ρευμα παει στους οδηγους των led γιατι αυτο ειναι εξτρα κυκλωμα αλλα θεωρητικα θα εχει λιγοτερη καταναλωση απο μια συμβατικη LCD..
panos2000gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Η DELL που διαφημίζει ότι τα laptop της με οθόνες LED θα έχουν διάρκεια μπαταρίας έως 18 ώρες (αν θυμάμαι καλά)..; Σε sleep mode μπορεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.