ton123 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Γεια σας, Σημερα προσπαθουσα να βρω ενα τροπο ωστε να μπω απο το ενα user pc μου στον σερβερ του νετ για πλακα,τελικα καταφερα να συνδεθω αλλα οχι κανονικα μεσω cmd>>net use z: \\Server\members ή service κ.λ.π αλλα θα ηθελα να συνδεθει κανονικα δηλαδη να μπορω να μπω στις διεργασιες του.Αν υπαρχει καποιος που να ξερει παρακαλω να με βοηθησει. Ευχαριστω.
Evgenios1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Το να μπεις σε ενα κοινοχρηστο φακελο εχει μεγαλη διαφορα με το να εχεις remote σε ενα pc. ΥΓ: Δε μπηκες στο σερβερ, αλλα σε ενα pc που ειναι για αποθηκευση αρχειων.
Bspus Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Για να δεις τις διεργασιες η γενικως να παρεις πληρη γραμμη εντολων και να κανεις οτι θες θα πρεπει να ξερεις το administrator password του σερβερ. Το ξερεις?
Blackman Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Για να δεις τις διεργασιες η γενικως να παρεις πληρη γραμμη εντολων και να κανεις οτι θες θα πρεπει να ξερεις το administrator password του σερβερ. Το ξερεις? αυτό που λες δεν γίνεται με γραμμή εντολής. για να έχεις remote command prompt και τα υπόλοιπα μιλάμε για άλλα εργαλεία... το ότι θέλει πάντως το password είναι δεδομένο
ton123 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 ειχα δει κατι βιντεο στο youtube και μπορουσαν στα σχολεια τους να κλεινουν τους Η/Υ απο το cmd>>shutdown -i αλλα στο νετ που παω λεει "Access is denied."
100 010 00 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 ειχα δει κατι βιντεο στο youtube και μπορουσαν στα σχολεια τους να κλεινουν τους Η/Υ απο το cmd>>shutdown -i αλλα στο νετ που παω λεει "Access is denied." Εισαι σε λαθος δρομο φιλε μου. Το εχεις κατανοησει αλλιως το θεμα
Blackman Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 για να κάνεις μία τέτοια εντολή σε δίκτυο πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα δικαιώματα. και όπως σου είπε ο φίλτατος, το ψάχνεις λάθος και σκέψου ότι εδώ δεν μπαίνουν άτομα που ξέρουν και κάποια πράγματα, θα το καταφέρεις εσύ απλά ρωτόντας εδω μέσα;
StavrosD Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 ειχα δει κατι βιντεο στο youtube και μπορουσαν στα σχολεια τους να κλεινουν τους Η/Υ απο το cmd>>shutdown -i αλλα στο νετ που παω λεει "Access is denied." Αυτό γινόταν στα windows xp πρίν το SP1. Το χρησιμοποιούσα τακτικά σε έναν server, όταν μου κόλλαγε το remote desktop ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σερνόταν. Λειτουργούσε άψογα, αλλά πλέον κλείσαν την τρύπα.
Bspus Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 αυτό που λες δεν γίνεται με γραμμή εντολής. για να έχεις remote command prompt και τα υπόλοιπα μιλάμε για άλλα εργαλεία... το ότι θέλει πάντως το password είναι δεδομένο Τι εννοεις δεν γινεται? Για να δεις και να διαχειριστεις διεργασιες αλλα και services γινονται μια χαρα ολα απο γραμμη εντολων. Ψαξε τις εντολες tasklist, taskkill, net start και sc. Για windows 2000/XP αυτα. Για να αποκτησεις remote command prompt απο ενα απομακρυσμενο συστημα γινεται με το psexec. Βρισκεται στα pstools τα οποια ειναι freeware. Νομιζω γινεται και με εντολες που υπαρχουν σε standard windows xp αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πως. Δεν μιλαω για telnet παντως. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ---------- Αυτό γινόταν στα windows xp πρίν το SP1.Το χρησιμοποιούσα τακτικά σε έναν server, όταν μου κόλλαγε το remote desktop ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σερνόταν. Λειτουργούσε άψογα, αλλά πλέον κλείσαν την τρύπα. Δεν ειναι τρυπα. Μια χαρα λειτουργει, αλλα πρεπει να ξερεις τον κωδικο administrator και πρεπει το command box απο το οποιο την τρεχεις να εχει credentials που αναγνωριζονται απο το απομακρυσμενο μηχανημα. Για να γινει αυτο, η θα εχεις παρει απομακρυσμενη γραμμη εντολων με το psexec, η θα εχεις τον ιδιο χρηστη με τον ιδιο κωδικο και στα 2 μηχανηματα Οταν ειναι τα μηχανηματα σε domain, αρκει να εχεις λογγαρει σαν admin και κανεις τα παντα. Σε workgroup ομως τα πραγματα ειναι λιγο πιο πολυπλοκα, γι αυτο περιεγραψα την παραπανω διαδικασια
StavrosD Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δεν ειναι τρυπα. Μια χαρα λειτουργει, αλλα πρεπει να ξερεις τον κωδικο administrator και πρεπει το command box απο το οποιο την τρεχεις να εχει credentials που αναγνωριζονται απο το απομακρυσμενο μηχανημα. Για να γινει αυτο, η θα εχεις παρει απομακρυσμενη γραμμη εντολων με το psexec, η θα εχεις τον ιδιο χρηστη με τον ιδιο κωδικο και στα 2 μηχανηματα Οταν ειναι τα μηχανηματα σε domain, αρκει να εχεις λογγαρει σαν admin και κανεις τα παντα. Σε workgroup ομως τα πραγματα ειναι λιγο πιο πολυπλοκα, γι αυτο περιεγραψα την παραπανω διαδικασια Θα το πιστέψεις ότι λειτουργούσε χωρίς να μου ζητήσει καν κωδικό, σε τοπικό δίκτυο; έτρεχα απλά την εντολή με το IP του server και έκανε επανεκκίνηση. Μια φορά το έκανα για δοκιμή και στον υπολογιστή ενός φίλου στο ίδιο δωμάτιο, αφού τον είχα ενημερώσει πρώτα για να σώσει, για να δω μήπως είχε σχέση το ότι είχα ίδιο username/password στους 2 υπολογιστές. Τελικά έγινε και στον υπολογιστή του, στον οποίο δεν έχω account. Αυτό έγινε 3-4 χρόνια πριν.
Bspus Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Θα το πιστέψεις ότι λειτουργούσε χωρίς να μου ζητήσει καν κωδικό, σε τοπικό δίκτυο; έτρεχα απλά την εντολή με το IP του server και έκανε επανεκκίνηση. Μια φορά το έκανα για δοκιμή και στον υπολογιστή ενός φίλου στο ίδιο δωμάτιο, αφού τον είχα ενημερώσει πρώτα για να σώσει, για να δω μήπως είχε σχέση το ότι είχα ίδιο username/password στους 2 υπολογιστές. Τελικά έγινε και στον υπολογιστή του, στον οποίο δεν έχω account. Αυτό έγινε 3-4 χρόνια πριν. Φιλε μου πολυ περιεργα τα λες. Δεν ξερω τι ακριβως παιζει στο δικτυο που περιγραφεις, παντως αυτο που εγραψα για τα credentials ισχυει. Αμα μπορουσα ι να δω απο κοντα τους υπολογιστες που συνεβη, πιστευω θα βρισκαμε μια λογικη εξηγηση
Blackman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Τι εννοεις δεν γινεται?Για να δεις και να διαχειριστεις διεργασιες αλλα και services γινονται μια χαρα ολα απο γραμμη εντολων. Ψαξε τις εντολες tasklist, taskkill, net start και sc. Για windows 2000/XP αυτα. Για να αποκτησεις remote command prompt απο ενα απομακρυσμενο συστημα γινεται με το psexec. Βρισκεται στα pstools τα οποια ειναι freeware. Νομιζω γινεται και με εντολες που υπαρχουν σε standard windows xp αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πως. Δεν μιλαω για telnet παντως. πολλά πράγματα μπορεί να κάνεις από command prompt, αλλά για αυτούς που ξέρουν και το τι χρειάζεται για να τρέξει κάποια εντολή. το psexec το ότι είναι free, παραμένει τρίτη εφαρμογή για να πετύχει αυτό που θέλει ο φίλος. πάντως η microsoft έχει βγάλει διάφορα εργαλεία (τα περισσότερα για γραμμή εντολής), απλά πρέπει να ασχοληθεί κάποιος για να ξέρει τι υπάρχει διαθέσιμο και το πως γίνεται. πάντως όπως και να το κάνουμε, χωρίς τα απαραίτητα credentials δεν μπορεί να γίνει τίποτα. και προφανώς ο φίλος αυτό που έκανε εξηγείτε ως εξής: ο χρήστης που ήταν logged in στον υπολογιστή που καθόταν, ήταν ο admin του δικτύου (σε περίπτωση domain ή είχε δικαιώματα admin) ή ο ίδιος χρήστης, με ίδιο password με δικαιώματα admin στον server (σε περίπτωση workgroup) τώρα για κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ... όσο για αυτό που έκανε στον υπολογιστή του φίλου του, γίνεται αν νωρίτερα είχε συνδεθεί πάνω στον άλλο υπολογιστή με κάποιο τρόπο, οπότε είχε cacheάρει τα credentials του admin του άλλου υπολογιστή. αλλιώς δεν εξηγείται.
StavrosD Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Φιλε μου πολυ περιεργα τα λες. Δεν ξερω τι ακριβως παιζει στο δικτυο που περιγραφεις, παντως αυτο που εγραψα για τα credentials ισχυει. Αμα μπορουσα ι να δω απο κοντα τους υπολογιστες που συνεβη, πιστευω θα βρισκαμε μια λογικη εξηγηση Ήταν τρύπα με τα όλα της. Μετά το service pack λειτουργούσε μόνο με τα σωστά credentials, πριν χύμα στο κύμα, όποιος ήξερε το IP έκανε restart.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.