Προς το περιεχόμενο

προβλημα με RAM στο photoshop

dialpistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο χθες εγινα ανθρωπος ξανα και πηρα επιτελους ενα καινουριο μηχανημα. ειμαι γραφιστας και παντα δουλευα σα ξενα μηχανηματα. πλεων παρουσιαστηκε ευκαιρια για δουλεια στο σπιτι και ειπα να "αναβαθμιστω" ωστε να τελιωνω γρηγορα τις βαριες εργασιες στο photoshop. πηρα λοιπων ενα i7 στα 2.67 με μνημη 6Gb ddr3 triple channel.

εβαλα το photoshop και οι επιδοσεις του ηταν για κλαματα:cry::cry::cry:. εβλεπε 1610mb ραμ μονο.:shock:

το μηχανημα ειχε vista 32bit. απο το λιγο ψαξιμο που εκανα μαλλον αυτο ειναι το προβλημα ετσι? αν ειχα παρει 64bit-α δε θα το ειχα?

και τωρα τι γινεται? στο "system" βλεπω κανονικα τα 6gb αλλα εκει τι να το κανω... το cs4 ειναι το θεμα...

να υποθεσω οτι εχω 64Bit-ο μηχανημα ετσι? ?.?>?.

η αναβαθμιση σε windows 7 θα ελινε το προβλημα?

ανοιξτε μου τα ματια.....

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Πρέπει να εγκαταστήσεις λειτουργικό 64bit για να δεις και να εκμεταλλευτείς τα 6GB μνήμης. Τα 32bit λειτουργικά βλέπουν το πολύ μέχρι 4 GB και αξιοποιούν 3,5 GB και κάτω.

Δεν ξέρω αν αντίστοιχα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και 64bit έκδοση του Photoshop...

Δημοσ.
Πρέπει να εγκαταστήσεις λειτουργικό 64bit για να δεις και να εκμεταλλευτείς τα 6GB μνήμης. Τα 32bit λειτουργικά βλέπουν το πολύ μέχρι 4 GB και αξιοποιούν 3,5 GB και κάτω.

Αν ειναι αυτο το προβλημα τοτε.. 1) γιατι χρεωθηκα τα 32bit vista Και κανεις δε με ρωτησε αν θελω 64βιτ-α (μπορω να τα κανω δωρεαν update?)

2) το photoshop θα επρεπε να βλεπει σαν 100% τα 3,5 τουλαχιστων? τωρα βλεπει σαν 100% τα 1610:-(

Δημοσ.

βλεπει τα 1,6 γιατι τα υπολοιπα αναλωνονται σε αλλα προγραμματα, explorer κλπ. εξαλλου μην ξεχνας οτι τα βιστα δεν ειναι καθολου ελαφρυ σαν λειτουργικο. καλυτερα να εβαζες xp τουλαχιστον...

επισης, προσπαθησε να το γυρισεις σε βελτιστη επιδοση.

Δηλαδη πας, στο υπολογιστης μου, δεξι κλικ -> ιδιοτητες->δεξια λεει advanced system settings->καρτελα advanced->το 1ο settings εκει που λεει performace και επιλεγεις best performance.

ας πει αλλος ομως γιατι δεν γνωριζω, πως μπορει να βαλει τα 64-bit?

Δημοσ.

την επιλογη που λες την ξερω. Παντα ακομα και στα xp στο optimized το ειχα.

το 32βιτο υποτιθετε οτι βλεπει ως 4... στο system μου λεει κανονικα 6γιγα.

Το 1610.... ειτε ειναι ολα ανοιχτα ειτε τπτ παραμενει σταθερο...

δε μπορω να καταληξω αν ειναι θεμα windows η συνδιασμος αυτων και του photoshop.

κανεις δεν ειχε παρομοιο προβλημα?

Δημοσ.

Όπως γράφτηκε, εξ ορισμού το address space των 32άμπιτων συστημάτων είναι 4GB, τα οποία διανέμονται εξ ημισίας σε εφαρμογές και στο Kernel. Υπάρχουν server εκδόσεις που ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα, αλλά προφανώς δεν σε αφορούν.

Το PS είναι από τις λίγες εφαρμογές που μπορούν να δουν 3GB εφόσον τα Windows είναι ρυθμισμένα καταλλήλως. Στα XP, αυτό γινόταν με την προσθήκη του /3GB switch στο boot.ini. Στα Vista, αυτό γίνεται εκτελώντας την εντολή

>bcdedit /set increaseuserva 3072

σε elevated command prompt (run as admin).

Ότι ίσχυε επί XP, ισχύει και για τα Vista. Δηλαδή, ο υπολογιστής σου μπορεί να δυσλειτουργεί, λόγω του ότι με αυτή τη ρύθμιση το Kernel περιορίζεται στο 1GB. Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το δοκιμάσεις.

Για να ακυρώσεις την προηγούμενη εντολή, εκτελείς

>bcdedit /deletevalue increaseuserva

Εννοείται, τα δύο πρόσθετα GB (από τα 6) τα ξεχνάς.

Δημοσ.

αρα αν δεν ειμαι εντελως ανοητος και δεν καταλαβαινω.....

θα μπορουσα να υποθεσω πως η πιο ενδεδιγμενη λυση θα ηταν ενα setup me vista 64bit

τα οποια βεβαιως θα πρπεει να ξαναπληρωσω.. ετσι?

τελευταια ερωτηση.. τα 64βιτα μπαινουν "απο πανω" απο τα 32 βιτα? η θελει ξαναμανα... ολα απο την αρχη?

Δημοσ.

Από την στιγμή που πήρες πρόσφατα τα windows, ίσως να μπορείς να τα επιστρέψεις και να πάρεις τα 64 bit.

Πάρε τηλέφωνο στο κατάστημα και μετά στην microsoft για λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι δουλεύεις και δε σε φτάνει το 1.6GB. Κάποτε δούλευα επαγγελματικά PS με 64MB (συνολική μνήμη!), την εποχή που κόστιζε 21 χιλιάδες / MB. Έφτιαχνα A3 χωρίς πρόβλημα. Με 1.6GB φτιάχνεις και αφίσα 70x100.

Δημοσ.

Βασικά για γραφικά καλύτερα να χρησιμοποιείες το Illustrator ή κάποιο άλλο vector πρόγραμμα. Πάντως και το 1.5GB είναι υπεραρκετό για Photoshop, εγώ κάνω rendering HD υλικό στο PS με πολλά layers και masks και τρώει κάπου στα 600-700mbyte.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...