bruce_wayne Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Καταρχας να επιβεβαιωσω οτι κινουμαι στην σωστη κατευθυνση. Θα με βοηθησει το μονταζ για παραδειγμα σε ενα δικο μου φιλμ, απο 2-3 ληψεις την ιδια στιγμη που γινονται να επιλεξω εναλλαγη στις καμερες και να τις ενωσω στο ιδιο φιλμ? Κατα δευτερον αν αυτο γινεται με προγραμματα μονταζ, το pinnavle studio ultimate version 12 που θα εχω στρα χερια μου, κανει με ευχρηστο τροπο την δουλεια; ευχαριστω πολυ
micos000 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δηλαδή, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι σε μια λήψη της ίδια σκηνής από τρεις κάμερες να αλλάζεις από την μία στην άλλη όπως στις ταινίες και στις σειρές (βλέπε Λάμψη). Αν ναι, τότε είναι εύκολο με κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα video edit (μοντάζ). Αρκεί να είναι συνεχόμενη η λήψη και από τις 3 κάμερες χωρίς κοψίματα. Βάλε και τα 3 βίντεο στο pinncale σαν overlay video (ή όπως το λέει), το ένα πάνω από το άλλο και κάνε εναλλαγές από την μία πηγή στην άλλη. Θα προτιμούσα να το κάνω στο after effects αλλά είναι πιο δύσκολο στην εκμάθηση. Για δικάμερο θα ήταν πιο εύκολο, καθότι θα εκμεταλλευόσουν το A-B roll.
bruce_wayne Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δηλαδή, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι σε μια λήψη της ίδια σκηνής από τρεις κάμερες να αλλάζεις από την μία στην άλλη όπως στις ταινίες και στις σειρές (βλέπε Λάμψη).Αν ναι, τότε είναι εύκολο με κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα video edit (μοντάζ). Αρκεί να είναι συνεχόμενη η λήψη και από τις 3 κάμερες χωρίς κοψίματα. Βάλε και τα 3 βίντεο στο pinncale σαν overlay video (ή όπως το λέει), το ένα πάνω από το άλλο και κάνε εναλλαγές από την μία πηγή στην άλλη. Θα προτιμούσα να το κάνω στο after effects αλλά είναι πιο δύσκολο στην εκμάθηση. Για δικάμερο θα ήταν πιο εύκολο, καθότι θα εκμεταλλευόσουν το A-B roll. θελω απο 2 ληψεις να επιλεγω εγω την εναλλαγη απλα δεν ηξερα με ποιο προγραμμα. Τωρα να ρωτησω για το Pinnacle 1) ειναι ευχρηστο? 2) ειναι δωρεαν?
micos000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 1) Εύχρηστο; Εξαρτάτε... 2) Δωρεάν; Όχι... Αν είναι για 2 λήψεις είναι απλό. Βάζεις και τα 2 μαζί, το ένα το Track A και το άλλο στο Track B μαζί. Μετά, απλά θα βάζεις transitions από Α σε Β και από Β σε Α. Αυτό λέγεται Α-Β Roll.
bruce_wayne Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 1) Εύχρηστο; Εξαρτάτε... 2) Δωρεάν; Όχι... Αν είναι για 2 λήψεις είναι απλό. Βάζεις και τα 2 μαζί, το ένα το Track A και το άλλο στο Track B μαζί. Μετά, απλά θα βάζεις transitions από Α σε Β και από Β σε Α. Αυτό λέγεται Α-Β Roll. με βοηθας με τις απαντησεις σου και σε ευχαριστω. Με ενδιαφερει να κανω και ενα μινι τρειλερ- θα με βοηθησει το συγκεκριμενο προγραμμα; αν ναι ,θα μπορω να ενσωματωσω και καποιο τραγουδι στο trailer?
Panahs Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Αυτό που θες είναι η δουλειά που κάνουν τα προγράμματα μοντάζ. Αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι απλό, μπορείς να δοκιμάσεις και με το Windows Movie Maker που υπάρχει στα windows. Μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις/ αγοράσεις τίποτα.
bruce_wayne Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Αυτό που θες είναι η δουλειά που κάνουν τα προγράμματα μοντάζ. Αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι απλό, μπορείς να δοκιμάσεις και με το Windows Movie Maker που υπάρχει στα windows. Μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις/ αγοράσεις τίποτα. μπα δεν βλεπω πολλες επιλογες , effects και transitions αλλα πουθενα για εναλλαγη καμερας και για δημιουργια τρειλερ
micos000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 με βοηθας με τις απαντησεις σου και σε ευχαριστω. Με ενδιαφερει να κανω και ενα μινι τρειλερ- θα με βοηθησει το συγκεκριμενο προγραμμα; αν ναι ,θα μπορω να ενσωματωσω και καποιο τραγουδι στο trailer? Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Όλα τα επαγγελματικά (adobe premiere pro, pinnacle liquid, canopus edius, sony vegas, ulead video studio pro κτλ) και ημιεπεγγελματικά (pinnacle studio, adobe premiere elements, ulead media studio, sony movie studio κτλ) προγράμματα μοντάζ κάνουν αυτό που θέλεις. Δοκίμασε και θα δεις. Έχουν πολλές δυνατότητες αλλά απαιτούν κάποια εκμάθηση και εξοικείωση. Ένα βιβλίο θα βοηθούσε πολύ. Μην περιμένεις δηλαδή να τα κάνει όλα το πρόγραμμα μόνο του. Μάλιστα, στα επαγγελματικά προγράμματα δύσκολα θα βρεις κάποιο με πολλούς αυτοματισμούς. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι είναι η Adobe, η Canopus, η Pinnacle, η Sony και η Ulead. Δες στα sites τους τι προσφέρουν.
mamerlux Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ο γιος μου φτιαχνει βιντεάκια και ψάχνει ένα πρόγραμμα για video editing. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε το μουβι μέικερ αλλά θέλει κάτι καλύτερο. Τι λετε για το Adobe Premiere Elements 7. Αξίζει; Άλλες προτάσεις; Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ο γιος μου φτιαχνει βιντεάκια και ψάχνει ένα πρόγραμμα για video editing.Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε το μουβι μέικερ αλλά θέλει κάτι καλύτερο. Τι λετε για το Adobe Premiere Elements 7. Αξίζει; Άλλες προτάσεις; Ευχαριστώ Το Premiere Elements ή το pinnacle studio θα σε καλύψουν απόλυτα, ακόμα και για ημι-επαγγελματική χρήση.
sfinoula Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Γνωρίζετε τις διαφορες σε επιπεδο χειρισμου αναμεσα στα 2προγραμματα? Εχω το pro2 και σκεφτομαι να βαλω το cs4.Επειδη εχω πολυ δουλια να τελειωσω δεν θελω να φαω μηνες να το δουλεψω για να μαθω το νεο.Ξερετε αν εχει τοσο διαφορετικό χειρισμό που να χαθω? Εχει κανενας οδηγιες στα ελληνικα για τα εφε στο pro 2; Περιμενω τα νεα σας
micos000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Γνωρίζετε τις διαφορες σε επιπεδο χειρισμου αναμεσα στα 2προγραμματα?Εχω το pro2 και σκεφτομαι να βαλω το cs4.Επειδη εχω πολυ δουλια να τελειωσω δεν θελω να φαω μηνες να το δουλεψω για να μαθω το νεο.Ξερετε αν εχει τοσο διαφορετικό χειρισμό που να χαθω? Εχει κανενας οδηγιες στα ελληνικα για τα εφε στο pro 2; Περιμενω τα νεα σας Αν έχεις δουλειά να τελειώσεις και βιάζεσαι να μείνεις με το cs2. Δεν θα σου προσφέρει τίποτε παραπάνω η cs4, εκτός ίσως από κανέναν ιό (από το crack).
kdiamant Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Χρησιμποποιώ το Adobe Premiere Pro CS5 σε ένα MacBook Pro και συναντάω ένα περίεργο πρόβλημα. Όταν διπλοκλικάρω ένα video για να το δώ στο source window προσοχή όχι στο timeline μου το δείχνει μεν αλλά με πολλά pixel. Σαν να έχει ποιότητα χάλια. Αν τώρα το ρίξω στο timeline μου το δείχνει άψογα. Τι φταίει? Επίσης παρατηρώ ότι στο source windows όπου έχω το πρόβλημα μου εμφανίζει άλλες αναλογίες στο video.
NIKOsVAIO Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Το Premiere Elements ή το pinnacle studio θα σε καλύψουν απόλυτα, ακόμα και για ημι-επαγγελματική χρήση. Στην εκμαθηση πως ειναι σε σχεση με το κανικο premiere?
micos000 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Στην εκμαθηση πως ειναι σε σχεση με το κανικο premiere? Παρόμοιο είναι, απλά έχει λιγότερες λειτουργίες και ίσως λίγο πιο απλό interface. Αν μάθεις ένα πρόγραμμα μοντάζ θα μπορέσεις να δουλέψεις και σε όλα τα άλλα με λίγο ψάξιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.