Προς το περιεχόμενο

SSD ή VelociRaptor ?

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Super απαραιτητο δεν ειναι τιποτα, και με οτιδηποτε πιο φτηνο κανεις την δουλεια σου αλλα πιο αργα. Εμεις εδω μιλαμε για καποιον ο οποιος εχει αποφασισει να παρει high end δισκο και ειναι αναμεσα σε veloci και ssd. Βαζει το διλλημα αρα δεν τον χαλαει η χωρητικοτητα.

Αρα ειναι μονοδρομος ο ssd.

Επισης μην λεμε συνεχεια τα ιδια, πχ να περιμενεις. Τι να περιμενει? σε σταση λεωφορειου ειναι? ΠΑντα θα βγαινει κατι καλυτερο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αν πάντως τρέχεις 2 ή περισσότερες εφαρμογές μαζί που θέλουν δίσκο, ο ssd θα έχει μεγάλη διαφορά.

Ο λόγος είναι ότι ο κλασσικός δίσκος θα έχει πολλά πηγαινε-έλα στις κεφαλές για να βελτιώσει την αποκρισημότητα των εφαρμογών και να μην "ρήξει" κάποια.

Ο ssd σ'αυτο, απλά: δεν παίζεται.

Είναι αυτό που ανέφερα για το access time.

Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα τις εξής πληροφορίες.

1) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820208452

Ίδιο μοντέλο με το δικό σου αλλά το 128άρι.

Δεν λένε και τα καλύτερα λόγια.

Γενικά όλοι προτείνουν SSD με ελεγκτή Intel( Intel,Adata) ή Samsung (Samsung,

Corsair) . Τους OCZ Vertex άλλοι τους βρίζουν άλλοι λένε ότι είναι πολύ καλοί.

Στο συγκριτικό που έδωσε ο Δημήτρης φαίνονται πολύ καλοί.

2) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4[/ame]

Παλιό συγκριτικό μεταξύ Intel SSD και WD Raptor. Ο Velociraptor είναι πολύ πιο

γρήγορος από τον Raptor αλλά δες το έτσι γενικά.

Μια και έχεις 500GB από ό,τι είδα, αν δεν σου είναι απαραίτητος (και μια και

δεν ακούγονται πολύ καλά λόγια για τις επιδόσεις του) περίμενε κατά τον

Νοέμβριο (Τέλη Αυγούστου-Αρχές Σεπτεμβρίου θεωρητικά θα εμφανιστούν) να

πάρεις τους 34nm Intel οι οποίοι θα είναι πιο φτηνοί από τους σημερινούς και

με καλύτερες επιδόσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
Επισης μην λεμε συνεχεια τα ιδια, πχ να περιμενεις. Τι να περιμενει? σε σταση λεωφορειου ειναι? ΠΑντα θα βγαινει κατι καλυτερο

ε είναι και κάποια milestones στο άμεσο μέλλον, δεν βλάπτει να τα περιμένεις...

δεν λέω να περιμένεις την απειροελάχιστη βελτίωση...

Δημοσ.
περίμενε κατά τον

με καλύτερες επιδόσεις.

Πολυ καλα βιντεος! Δεν ειναι real life αλλα τα εχουν τραβηξει ετσι για να καταλαβουμε την ανωτεροτητα του intel ssd.

Μπορει να περιμενει και μεχρι τα αλλα Χριστουγεννα που θα παιρνουμε 250αρηδες ssd. ¨Η και μεχρι το 2012 που θα εχουμε 500giga ssd με 80Ε

Δεν ειναι ειρωνια το παραπανω, στο τελος ετσι θα καταληξουμε να συμβουλευουμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:53 ----------

ε είναι και κάποια milestones στο άμεσο μέλλον, δεν βλάπτει να τα περιμένεις...

δεν λέω να περιμένεις την απειροελάχιστη βελτίωση...

Για το sata που ειπες. Μεχρι να βγει, μεχρι να βγουν οι παιδικες αρρωστιες, μεχρι να βγουν δισκοι που να το υποστηριζουν 100% και οχι ενα μερος του, μεχρι τοτε θα χαιρεται την ταχυτητα ενως 80giga intel.

Την ιστορια την ξερουμε με τα access times και τις διαμεταγωγες, o raptor ειναι σφαιρα με sata 1.5Gbit. Τον κοσμο τον ενδιαφερει το access time και οχι τοσο η διαμεταγωγη, ακομα μια τρυπα στο νερο θα κανουν

Δημοσ.

Ξερεις κατι, μην νομιζεις και εγω πολυ δυσκολα την βγαζω περα με 80giga, οποτε τον εχω ξεγραψει προς το παρον... Αν μου εκανε η χωρητικοτητα τον ειχα αγορασει αμεσως

Δημοσ.

80 giga για το λειτουργικο ,και 40 φτανουν αλλα να μεινει και ο μισος δισκος αδειος για ανεση, και οσα giga θελεις σε αλλους δισκους .

Eγω εχω sata 1tera + usb 500gb ακομα και θα εχω συντομα (που λεει και το πλαισιο ) τον ssd μολις ερθουν οι gen2 :devil:

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα δεν είναι να βάλεις μόνο το λειτουργικό, το θέμα είναι να περάσεις εκεί ότι πρόγραμμα και παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιείς και αν σκεφτούμε πόσα gb χρησιμοποιούν πλέον τα παιχνίδια (ειδικά τα MMO) και πόσα μπορεί να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, τα 80gb σίγουρα δεν είναι future proof

Δημοσ.
Άλλος ένας χρήστης Velociraptor σε θέση άμυνας.

κιλερ σχολιο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:12 ----------

οποτε τι κανουμε? περιμενουμε επομενες γενιες ssd για να ωριμασει ως τεχνολογια?

δεν καιγομαι αμεσα για δισκο αλλα ουτε θα ειχα προβλημα με εναν 60αρη η 80αρη (δεν παιζω παιχνιδια)

Δημοσ.

Μια και έχεις 500GB από ό,τι είδα, αν δεν σου είναι απαραίτητος (και μια και

δεν ακούγονται πολύ καλά λόγια για τις επιδόσεις του) περίμενε κατά τον

με καλύτερες επιδόσεις.

Για ποιόν δεν ακούγονται καλά λόγια ?

Το θέμα το δημιούργησα έχωντας όλους αυτούς τους προβληματισμούς που αναφέρετε.Όντως τα GB σε γρήγορους δίσκους είναι πανάκριβα αλλά αν είχα πραγματική βελτίωση στις επιδόσεις θα μπορούσα να διαθέσω ένα ποσό μέχρι 130-150 Ευρώ είτε για Raptor είτε για SSD αλλά μεγέθους τούλ. 150 GB.Όταν τα Vista καλύπτουν 30 GB δεν φτάνει το partition των 80.Θα αναβάλω την επιλογή μου για λίγο αργότερα.

Δημοσ.

με τον ραπτορ δεν θα δεις διαφορες μεγαλες.. χελωνακι ειναι μπροστα σε εναν καλουτσικο ssd (vertex,X64 corsair)

με 30γιγα βαζεις ανετα ακομα και τα 7.. με 64γιγα δεν εχεις κανενα προβλημα..

εγω στο δικο μου εναν 64ρη Χ64 εχω μονο και ειναι μια χαρα αρκετος..

ουτε σε raid-0 με 2 veloci δεν φτανεις εναν αξιοπρεπη ssd

επισης ο veloci στην πραξη ειχε access time 7 ms και σε ICH10 με τον Χ64 0.09ms

στο συστημα μου ειχα τον ραπτορ για backup οταν εκανα φορματ να κραταω τα αρχεια μου..

post-123778-129063017746_thumb.png

post-123778-129063017748_thumb.png

post-123778-129063017751_thumb.png

Δημοσ.

Σχετικά με το "περίμενε" είμαστε ακόμα σε μια φάση που οι SSD παραμένουν πολύ ακριβοί ενώ παράλληλα οι τιμές τους πέφτουν ταχύτατα και οι επιδόσεις βελτιώνονται.

Άρα έχει νόημα το "περίμενε" αλλά πόσο υπομονή να κάνει κανείς για να δει το φως το αληθινό?

Γιατί από όσα έχω δει για τους SSD τουλάχιστον όταν λειτουργούν σωστά είναι μια αποκάλυψη προσφέροντας επιδόσεις και δυνατότητες που προηγουμένως δε μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι να περιμένει το παιδί; Το sata 3; Οκ, πες ότι βγήκε, τι θα γίνει; Ξαφνικά οι δίσκοι θα διπλασιάσουν τις ταχύτητές τους; Μην ξεχνάμε ότι ο απλός ο Raptor ήταν στην κορυφή με Sata1 μέχρι σχετικά πρόσφατα. Ή να περιμένει να βγουν καινούργιοι SSD; Έβγαλε η Intel καινούργιο, ο οποίος είναι πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του και πιο οικονομικός λόγο της μειωμένης λιθογραφίας, καινούργια πραμμάτια από μεριάς intel σε 6 μήνες πάλι . Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλή περίοδος να επενδύσει κανείς σε ssd.

ΥΓ: Αν θέλει κάποιος ταχύτητες sata3 (400-500Mb/s) ας βάλει δύο (καλούς) ssd σε raid0

Δημοσ.

Να τονισω οτι οσο ανεβαινουν οι χωρητικοτητες στους ssd θα ανεβαινουν και οι χωρητικοτητες στους απλους. Επισης ολο και κατι θα σκασει μυτη σαν επομενος veloci με πιο πολλες στροφες. Ταυτοχρονα θα ανεβαινουν οι απιτησεις καθε χρηστη σε δισκο για προγραμματα-παιχνιδια

Οποτε και τοτε θα συμβουλευουν να περιμενετε για κατι ακομα πιο μεγαλο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...