MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Οπως σε καθε ελληνικο φορουμ ετσι και σε αυτο ισχυει ο εξης χρυσος κανονας. Καθε thread ανεξαρτητως θεματος καταληγει: 1. σε καυγα-flame 2. offtopic 3. lock Επισης, γινεται να συνδυαστουν 2 ή και τα 3 παραπανω στο ιδιο thread. Το συγκεκριμενο εχει ηδη βγει offtopic, εχει ηδη φιλοξενησει καυγαδες, αυτο που του λειπει ειναι το lock. Εχουμε, εμεις οι Ελληνες, ιδιαιτερη ιδιοσυγκρασια, δεν μπορω να πω... Απο τα παραπανω δεν εξαιρω τον εαυτο μου δυστυχως. Check αυτη την εκπομπη οσοι εχετε χρονο, ειναι πολυ καλη και ταιριαζει σε πολλους μας: http://video.google.com/videoplay?docid=-3830993322927987503 Ολο το ζουμι, ειναι απο το 6:22 εως το 08:02 του συγκεκριμενου βιντεο. Σε σχεση με οσα λεγονται εδω παντα... Καλη συνεχεια.
Krokodilos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Τωρα θα βγω off-topic και ισως φαω κραξιμο αλλά θα απαντησω συνοπτικα και σε ομορφα πλαισια. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2832966&postcount=11 Μαλλον δεν επιτρεπεται ουτε να λες τους αλλους ηλιθιους. Αλλα δεν θα μπω καν στο κοπο να πατησω το report. Δεν ειπα ηλιθιο κανεναν διοτι πολυ απλα δεν ορισα(δεν ανεφερα) ποιες θρησκειες θεωρω παραλογες. Εσύ δεν ήσουν που είχες κάνει report το μήνυμα μου περί χριστιανών-πιστών-ζώα κ.τ.λ.? Τώρα το παίζεις προοδευτικός? Δεν καταλαβες τη μεγαλη διαφορα: Εκει δεν πηρα θεση για το αν συμφωνω με την αποψη σου ή οχι. Εκει πηρα θεση οτι δεν πρεπει να λες την συγκεκριμενη εκεινη αποψη στο ινσομνια διοτι παραβιαζεις τους κανονες του φορουμ. Πρεπει απλως να σωπαινεις. Το ίδιο μπορεί να λέει και ένας μουσουλμάνος για τη δική σου θρησκεία, οτι είναι παράλογη κ.τ.λ. Ναι εκει περα πλεον παμε σε θεματα συγκρισης της ευφυίας του καθε ανθρωπου και καθε ομαδας ατομων με ιδια θρησκεια.
FarCry Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δεν ειπα ηλιθιο κανεναν διοτι πολυ απλα δεν ορισα(δεν ανεφερα) ποιες θρησκειες θεωρω παραλογες. :confused::confused::confused::confused: υπαρχουν λογικες και παραλογες θρησκειες? δε το ηξερα....
Lucifer Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Έλα τώρα, Χριστιανός είσαι, προφανώς το 12θεο και το Ισλάμ είναι παράλογα για σένα.
slipknot Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δεν ειπα ηλιθιο κανεναν διοτι πολυ απλα δεν ορισα(δεν ανεφερα) ποιες θρησκειες θεωρω παραλογες. Βολική κωλοτούμπα. Το ότι δεν αναφέρθηκες σε μια συγκεκριμένη θρησκεία σε συνδυασμό με την παρακάτω πρόταση... Ο σεβασμος της θρησκειας του αλλου οποια και αν ειναι αυτη, δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, ειναι δειγμα βλακειας. ... δείχνει πως λίγο πολύ αποκάλεσες βλακέντιο όποιον σέβεται οποιαδήποτε θρησκεία. Shame on you, those Jediists are gonna hunt you down.
FarCry Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Έλα τώρα, Χριστιανός είσαι, προφανώς το 12θεο και το Ισλάμ είναι παράλογα για σένα. εγω το πηρα με τη καθαυτη λεξη. ουτως η αλλως ο κροκοδειλος ειναι agnostic εκτος αν κανω λαθος
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 :confused::confused::confused::confused: υπαρχουν λογικες και παραλογες θρησκειες? δε το ηξερα.... Φυσικα και υπαρχουν... Να και ενα παραδειγμα: The belief that a cosmic Jewish Zombie who was his own father can make you live forever if you symbolically eat his flesh and telepathically tell him you accept him as your master, so he can remove an evil force from your soul that is present in humanity because a rib-woman was convinced by a talking snake to eat from a magical tree in a wonderland...
gdriver Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ήξερα πως ήταν αρκετά της εκλισίας. Δεν φαντάστικα όμως ποτέ μου ότι ένας κάποιος "γέροντας" ήταν αρκετός για να γκρεμίσει΄όλο αυτό..μηπως ο γεροντας την ηθελε για τον εαυτο του? παντως εχω τυχει σε περιπτωσεις που ηταν πολυ της εκκλησιας οι κοπελιες αλλα ευτυχως τις σχεσεις τις ηθελαν παρολο που ειχαν υποστει πλυση εγκεφαλου. επομενως ειναι και επιλογη της κοπελιας αυτος ο δρομος. αρα συμφωνω με τους παραπανω , αν σε παρατησε για αυτο βρες καποια αλλην που να της αξιζεις -αυτη πηρε αυτο που της αξιζε ,το τιποτα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:41 ---------- jonhny παλιοφιλε απο καποιους σερβερς λ2 εχω να σου πω 2 πραγματα.1. επειδη εχουν δει πολλα τα ματια μου, κρατα και μια πισινη μηπως ειναι τιποτα δικαιολογιες του κωλ0υ αυτες για να σε χωρισει . Εδω μια για να με χωρισει, μου χε πει οτι ειχε καρκινο και δεν ειναι σε θεση να συνεχισει (και το παιζε τοσο καλα που εκανεε κανονικα την καρκινπαθη με τις αντιστοιχες παρενεργειες και δε συμαζευεται). Μεχρι που απο κει που χωριζαμε και ειχε αλλους 5 μηνες ζωης και ειχε κανει μεταστασεις, πηρα μια μερα μετα απο 3 χρονια σπιτι της τηλεφωνο ετσι απο περιεργεια και την ζητησα και μου απαντησαν "ειναι εξω τωρα, θα γυρισει σε λιγο". Δεν εχουν ιερο και οσιο γενικως. Απλα εχε μια πισινη, τιποτα παραπανω. O M G !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τί λες τωρα!!!!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:52 ---------- Φίλε μου το έχω ξεπεράσει, πράγμα που έχει κάνει την πρώην να βράζει. Δεν περίμενε να αρχίσω να βγαίνω έξω με γυναίκες από την πρώτη εβδομάδα. φιλε μπραβο. respect,εισαι πρωτος!!!!!!!
Krokodilos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Βολική κωλοτούμπα. Το ότι δεν αναφέρθηκες σε μια συγκεκριμένη θρησκεία σε συνδυασμό με την παρακάτω πρόταση... Ο σεβασμος της θρησκειας του αλλου οποια και αν ειναι αυτη, δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, ειναι δειγμα βλακειας. ... δείχνει πως λίγο πολύ αποκάλεσες βλακέντιο όποιον σέβεται οποιαδήποτε θρησκεία. Οχι δεν το εξελαβες σωστα. Δεν εξελαβες το "οποια και αν ειναι αυτη" σωστα. Ισως να εχεις δικιο που το εξελαβες οχι με την εννοια που το εννουσα και συντακτικως να ημουν λαθος. Αλλα σιγουρα εχεις δικιο να το παρερμηνευεις καθως παρελειψα μια υποθεση την οποια την ειπα αμεσως παρακατω αλλά οφειλα να την αναφερω και στην παραπανω προταση μου. Να το ξεκαθαρισω τι εννοουσα: Δεν εννοουσα: Ο σεβασμος της θρησκειας του αλλου για καθε θρησκεια, δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, ειναι δειγμα βλακειας. Εννουσα: Ο σεβασμος της θρησκειας του αλλου ειτε αυτη ειναι η Χ, ειτε αυτη ειναι η Ψ, κλπ(με την εννοια του οσο μεγαλο ονομα και αν εχει, πχ Μουσουλμανισμος ή Βουδισμος οπου τον ενστερνιζονται δισεκατομμυρια ατομα) αν αυτη η θρησκεια λεει παραλογα πραγματα, δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, ειναι δειγμα βλακειας.
FarCry Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Ο σεβασμος της θρησκειας του αλλου ειτε αυτη ειναι η Χ, ειτε αυτη ειναι η Ψ, κλπ(με την εννοια του οσο μεγαλο ονομα και αν εχει, πχ Μουσουλμανισμος ή Βουδισμος οπου τον ενστερνιζονται δισεκατομμυρια ατομα) αν αυτη η θρησκεια λεει παραλογα πραγματα, δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, ειναι δειγμα βλακειας. A religion is an organized approach to human spirituality which usually encompasses a set of narratives, symbols, beliefs and practices, often with a supernatural or transcendent quality, that give meaning to the practitioner's experiences of life through reference to a higher power, God or gods, or ultimate truth http://en.wikipedia.org/wiki/Religion για πες μου μια θρησκεια που να λεει λογικα κατεσε πραγματα να μαθω και εγω.....
teo64x Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Γιατί εκτίθεται, ρε παιδιά; Νομίζω λέει το εξής απλό πράγμα. Η θρησκεία είναι μια άποψη. Σε καμία άποψη δεν είναι λογικό να μη μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Άρα, το ίδιο ισχύει και για τη θρησκεία. Επομένως, όντως δεν είναι δείγμα πολιτισμού το να δεχόμαστε χωρίς αντίδραση οποιαδήποτε άποψη του συνομιλητή μας, απλά και μόνο επειδή αυτή τυχαίνει να προέρχεται από το σύνολο απόψεων που ονομάζουμε "θρησκείες". Αν αυτό που λέει ο συνομιλητής μας, μας φαίνεται λογικό (είτε είναι θρησκεία είτε όχι), να το δεχτούμε - όχι να συμπεριφερθούμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι αν δεν είναι θρησκεία, αλλά να κουνήσουμε το κεφάλι συγκαταβατικά αν είναι. Την κριτική που ασκεί ο καθένας, ασφαλώς οφείλει να την περιορίσει στο "νόμιμο" πλαίσιο του χώρου όπου διεξάγεται η συζήτηση, άρα ο όρος "βλακείες" μπορεί να είναι λάθος εδώ, αλλά το νόημα (έστω και με λάθος διατύπωση) αυτού που είπε ο Κροκόδειλος είναι, νομίζω, αυτονόητο.
Krokodilos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Γιατί εκτίθεται, ρε παιδιά; Νομίζω λέει το εξής απλό πράγμα. Η θρησκεία είναι μια άποψη. Σε καμία άποψη δεν είναι λογικό να μη μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Άρα, το ίδιο ισχύει και για τη θρησκεία. Ακριβως. Υπαρχουν οι αισθησεις μας. Πιστευουμε ακραδαντα σε αυτες. Πχ οραση, ακοη κλπ. Αν δω εναν παπαγαλο να πεταει και καποιος μου πει οτι οι παπαγαλοι δεν πετανε θα πω οτι αυτος που μου το ειπε ειναι ηλιθιος. Η επιστημη τι κανει? Χρησιμοποιει τα μαθηματικα και το πειραμα για να δωσει εξηγησεις για τα οσα αντιλαμβανονται οι αισθησεις μας. Πως το κανει αυτο? Με πειραματα που πρεπει να επαληθευουν τις αισθησεις μας. Πχ βλεπουμε τον ηλιο να δυει στις 20:38. Η επιστημη προσπαθει να βρει τους τυπους ωστε να δειξει οτι ο ηλιος δυει πραγματι στις 20:38. Πχ με καποιο ρανταρ ανιχνευουμε κυματα απο ενα αντικειμενο χρησιμοποιωντας την οραση μας και του ιδιου τυπου κυματα ανιχνευσαμε απο ενα αλλο αντικειμενο που το εχουμε δει απο το τηλεσκοπιο με τα ματια μας και ειδαμε οτι ειναι ειναι αστρο. Επομενως το θεωρουμε πλεον δεδομενο οτι το αρχικο αντικειμενο ειναι αστρο. Χρησιμοποιησαμε τις αισθησεις μας και αυτες μας ειπαν αυτο. Οτι εκει υπαρχει αυτο που αποκαλουμε αστρο. Η επισητμη ομως εχει μια αδυναμια. Μια τεραστια αδυναμια. Δεν μπορει, δεν εχει αυτη τη στιγμη τη δυνατοτητα να εξηγησει ενα σωρο(countless) απο φαινομενα. Και τα μεγαλυτερα απο αυτα: Απο που προηλθαμε? Που παμε μετα θανατον? Πως ξεκινησαν ολα? Ποιος δινει αυτη την γενικη ταξη σε ολα? Κλπ. Η θρησκεια τι κανει? Οριζει οτι το Α ειναι κακο. Οτι το Β ειναι καλο. Απανταει στα ερωτηματα που η επιστημη δεν μπορει να απαντησει, οριζοντας και νεα καινουρια πραγματα. Πραγματα που η επιστημη δεν μπορει να αντιπαρατεθει. Καθως προχωραει η επιστημη βεβαια(πχ ραδιοχρονολογηση, απολιθωματα, Δαρβινος) ολο και καταρριπτονται διαφορες αποψεις που υποστηριζει/ορισε η θρησκεια. Αλλά τα πρωταρχικα βασικα ερωτηματα που ανεφερα πριν, δεν εξηγουνται απο την επιστημη και δεν κάνει ουτε καν προσπαθεια για εξηγηση τους διοτι η επιστημη βασιζεται στο πειραμα μεσω των αισθησεων μας οποτε δεν εχει νοημα να προσπαθησει. Αλλά εξηγουνται απο την θρησκεια πολυ απλα οριζοντας τις απαντησεις στα ερωτηματα. Νομιζω ειναι απλο το θεμα ετσι? Οχι! Γιατι πολυ απλα η επιστημη δεν λεει οτι αποκλειεται να υπαρχει μια ανωτερη δυναμη(ο Θεος) που κινει τα παντα. Αποφευγει απλως να αναφερθει σε αυτο το θεμα διοτι ειναι μη επιστημονικο να συζητειται καθως δεν υπαρχει πειραματικη διαδικασια μεσω των αισθησεων μας που να μπορει να αποδειξει την ορθοτητα ή τη μη ορθοτητα του εν λογω ερωτηματος.
Krokodilos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Τα παραδειγματα που εδωσα ηταν απλως τυπικα και δεν εξεφραζαν σε καμια περιπτωση το ακριβες νοημα(point) που ηθελα να πω. Το νοημα ηταν οτι που βασιζεται η επιστημη? Στις αισθησεις μας, στο να επιβεβαιωνει/επαληθευει/εξηγει/προβλεπει τις αισθησεις μας(ενος υγιους ατομου-παυλα-τυπικου δειγμα του πληθυσμου). Που βασιζεται η θρησκεια? Στην αδυναμια της επιστημης να εξηγησει καποια πραγματα τα οποια η θρησκεια τα εξηγει δια ορισμου.
Chris_85 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 jonhny παλιοφιλε απο καποιους σερβερς λ2 εχω να σου πω 2 πραγματα.1. επειδη εχουν δει πολλα τα ματια μου, κρατα και μια πισινη μηπως ειναι τιποτα δικαιολογιες του κωλ0υ αυτες για να σε χωρισει . Εδω μια για να με χωρισει, μου χε πει οτι ειχε καρκινο και δεν ειναι σε θεση να συνεχισει (και το παιζε τοσο καλα που εκανεε κανονικα την καρκινπαθη με τις αντιστοιχες παρενεργειες και δε συμαζευεται). Μεχρι που απο κει που χωριζαμε και ειχε αλλους 5 μηνες ζωης και ειχε κανει μεταστασεις, πηρα μια μερα μετα απο 3 χρονια σπιτι της τηλεφωνο ετσι απο περιεργεια και την ζητησα και μου απαντησαν "ειναι εξω τωρα, θα γυρισει σε λιγο". Δεν εχουν ιερο και οσιο γενικως. Απλα εχε μια πισινη, τιποτα παραπανω. Θα συμφωνησω σε αυτο. Γενικα στις γυναικες, οταν εισαι σε διλημμα, κατα ενα διαβολικο τροπο τεινει παντα εκ των υστερων να επιβεβαιωνεται το πιο δυσοιωνο ενδεχομενο, τουτεστιν σου πουλαει ιστοριουλα. Για πολλους λογους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.