Προς το περιεχόμενο

Πνευματικοί και παπαδαριό

JohnnyDragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Μόλις χώρισα απο μία μακροχρόνια και ευτιχισμένη σχέση.

Ο λόγος δεν είναι ούτε κέρατο ούτε τίποτα απο όλα αυτά. Ο λόγος ήταν η εκκλησία...

Διότι η κοπέλα ήταν φανατική και δεν το είχα καταλάβει... Της ξεπλέναν το μυαλό οι παπάδες ότι κάνει αμαρτία που είναι μαζί με κάποιον χωρίς να έχει γίνει γάμος. Και με τα τόσα που τις έλεγαν οι γέροντες και λοιποί πνευματικοί, την πεισανε στο τελός πως η ψυχή της είναι ένα βήμα πριν την κόλαση επειδή τόλμισε και είχε ολοκληρωμένη σχέση.

Το ότι η σχέση μας άρχισε όταν ήταν 18 αυτή, και πως μια σχέση πριν το γάμο πρέπει να δοκιμαστεί δεν το υπολογίσανε.

Δεν θέλω να πω όλο το υβρεολόγιο που μου έρχετε στο μυαλό για όλους αυτούς.

Θέλω όμως να ρωτήσω εάν κάποιος άλλος απο εδώ είχε παρόμοιο πρόβλημα για χάρη ενός "πνευματικού"... Παλιά είχα ακούσει και άλλους αλλά δεν έδινα βάση γιατί ήμουν έξω απο το χορό....ο βλάκας...

Έχω πολλά να πω κανονικά αλλά είμαι λίγο σκατά και δεν μπορώ να γράψω πολλά.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι να σου πω...........

Απο την στιγμη που η γκομενα ηταν τοσο ******** για να μην πιστεψει σε αυτο που ειχατε και πιστεψε το παπαδαριο, αστο.............. μην ασχολιθεις καν μαζι της!!!!!!!

Δεν εχει νοημα!!!!:shifty:

Δημοσ.

Ήξερα πως ήταν αρκετά της εκλισίας. Δεν φαντάστικα όμως ποτέ μου ότι ένας κάποιος "γέροντας" ήταν αρκετός για να γκρεμίσει΄όλο αυτό..

Δημοσ.

Αν λές οτι είναι φανατισμένη κλπ το πιο πιθανόν η κοπέλα να έχει μπλέξει με τιποτα παραχριστιανικές οργανώσεις ή παλιομερολογίτες που δεν έχουν σχέση με την κανονική Εκκλησία.Αποκλείεται να της είπε κανονικός παπας να χωρίσει επειδη δεν έχει παντρευτεί.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αν θές πρωτα απ όλα να κάνεις καλό στην ίδια τη κοπέλα να της εξηγήσεις οτι αν θέλει να είναι χριστιανή πρέπει να υπακούει στο Θεό.Οι ψευτοχριστιανοι που έχει μπλέξει την κοροιδεύουν. Απλα σε αποφάσεις της Ιερας Συνόδου δεν δέχτηκαν να υπακούσουν (στην πράξη δεν υπακούν στο θέλημα του Χριστου) και βρίσκονται εκτός Εκκλησίας.Αυτοί είναι με λίγα λόγια που μπορώ να γράψω εδώ.

Γνωμη μου είναι οτι αφου είναι πιστή πήγαινε σε μια κανονική Εκκλησία βρές έναν παπα πες του το πρόβλημά σου και κανόνισε να συναντηθείτε και οι 3 μαζί να της μιλήσει αυτός που ξέρει και τί πρέπει να της πεί μηπως και την γλιτώσεις τη κοπέλα.

Δημοσ.

Δηλαδή, δεν είναι ήδη αρκετά μειωτικό για την κοπελιά πως τον παράτησε επειδή ένας της είπε πως η ψυχή της θα βράζει στα καζάνια, αλλά επιπλέον να μείνει στη σχέση μόνο και μόνο επειδή κάποιος θα της πει πως δεν είναι αμαρτία.

Αδερφέ, βρες κάποια με μυαλό.

Δημοσ.

Look at the bright side.

Γλίτωσες με συνοπτικές διαδικασίες τον θρησκευτικό γάμο, τις Κυριακές στις εκκλησίες, τις νηστείες, τα λιβάνια, τα ευχέλαια, τους εράνους, τους αγιασμούς, τα σταυρουδάκια στο αμάξι, τις κακόγουστες εικόνες στους τοίχους...

Επίσης κέρδισες αυτόματα το προνόμιο της ελεύθερης χριστοπαναγίας όταν έχεις νεύρα, και την πιθανότητα οργίου όταν έχεις "κέφια".

Dude, do u feel lucky after all?

Δημοσ.

Όντως ήταν παλαιοημερολογίτισα λόγω της μάνας της...Όσα και αν έλεγα ο λόγος του παπά ήταν πάνω απο όλα.... πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως όλο αυτό χάλασε για χάρη των παπάδων ρε παιδιά..... Πραγματικά δηλαδη μου ρχεται να πάω να τους βρω όλους αυτούς και να τους κάνω τη μούρη κιμά.

Δημοσ.

Τζόνη, ξέρω πως δεν είσαι στην καλύτερη φάση συναισθηματικά -και άρα όχι στη διαυγέστερη πνευματικά- αλλά αν εσένα σου έλεγε ένας παπάς, η μάνα σου, ο θεός ο ίδιος "πήδα απ' το γκρεμό" και το έκανες, θα έφταιγε αυτός ή εσύ που τον άκουσες;

Δημοσ.

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς και συμφωνό απόλυτα μαζί σου.... Φταίνε όμως και αυτοί που αποκαλούντε εκπρόσωποι του Θεού, και καθοδηγούν τους άλλους σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω.

Δημοσ.

jonhny παλιοφιλε απο καποιους σερβερς λ2 εχω να σου πω 2 πραγματα.

1. επειδη εχουν δει πολλα τα ματια μου, κρατα και μια πισινη μηπως ειναι τιποτα δικαιολογιες του κωλ0υ αυτες για να σε χωρισει . Εδω μια για να με χωρισει, μου χε πει οτι ειχε καρκινο και δεν ειναι σε θεση να συνεχισει (και το παιζε τοσο καλα που εκανεε κανονικα την καρκινπαθη με τις αντιστοιχες παρενεργειες και δε συμαζευεται). Μεχρι που απο κει που χωριζαμε και ειχε αλλους 5 μηνες ζωης και ειχε κανει μεταστασεις, πηρα μια μερα μετα απο 3 χρονια σπιτι της τηλεφωνο ετσι απο περιεργεια και την ζητησα και μου απαντησαν "ειναι εξω τωρα, θα γυρισει σε λιγο". Δεν εχουν ιερο και οσιο γενικως. Απλα εχε μια πισινη, τιποτα παραπανω. Αν και θεωρω οτι εχεις αντιληψη των πραγματων και δεν προκειται για τετοιο θεμα. Οποτε παμε στο :

2. Εαν η κοπελα βαζει πανω απτη σχεση την θρησκεια και τα "πρεπει" κλπ και θυσιαζει για την εκκλησια και τη θρησκεια μια "μακροχρονια ευτιχισμενη σχεση" οπως λες, ε τοτε φιλε και να μην χωριζατε ενα βασανο θα ητανε για σενα απο δω και περα. Ειναι πιο ειλικρινες που χωρισατε, απο το να ταλαιπωρεισαι καθημερινα με τις κοσμοθεωριες που τις πλασαρει ο καθε λογης απατεωνας.

3. Τωρα το ποιος φταιει και γιατι, μη τα βαζεις με τους γεροντες και τους φωστηρες που την παραπλανησαν. Αλλα βαλτα με την ιδια που εχει μυαλο κουκουτσι, βαλτα με την οικογενεια της που την κανανε χαζη και με παρωπιδες στο ζητημα αυτο, παντως οχι με αυτους που κανουν τη δουλεια τους με τροπους ξεπερασμενους. Καποτε τσιμπαγανε οι αμορφωτοι, οι ανενημερωτοι και οι αβγαλτοι. Αφου τη σημερον ημερα υπαρχουν ατομα που τσιμπανε σε αυτες τις λαλακιες, ε ειναι αξια της μοιρας τους. Ας κανουν την αντιστοιχη ζωη που τους αξιζει, χωρις να ταλαιπωρουν τον κοσμακη (επι παραδειγματι εσενα).

Δημοσ.

Μακάρι να ήταν δικαιολογίες.... επειδή δεν είναι όμως για αυτό σκάω... δεν βρίσκω πιο ηλίθιο λόγο να χωρήσει κάποιος απο την θρησκία.

Χαίρομαι που βρέθηκε και άτομο απο το l2 εδω :-) είναι ωραίο να βλέπεις "δικούς σου" :-)

Δημοσ.

Πως, εδώ η άλλη προφασίστηκε καρκίνο. Ευρηματικό και παιχνιδιάρικο, σε σχέση με το τγε μπανάλ θέλω να χωρίσουμε απλά και σκέτο.

Πού τα αφήνετε τέτοια κορίτσια να φύγουν οεο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...