Προς το περιεχόμενο

Electronics Workbench

gitz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά μήπως έχει δουλέψει κανένας σας το πρόγραμμα Electronics workbench για ψηφιακά κυκλώματα? Θέλω κάποια πληροφορία για τους ηλεκτρονόμους (relays - ρελέδες)...

Δημοσ.

εχει 2 μερες που το απεγκατεστησα οποτε δεν θα μπορω να δω στη πραξη αυτα που θα πεις, αλλα ισως μπορω να σε βοηθησω! για πε...

Δημοσ.

λοιπόν στο πανεπιστήμιο μας έχουν διδάξει κάτι ρελέδες οι οποίοι έχουν 8 pins... ότι και να κάνω στο πρόγραμμα δε μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν αυτοί που έχει εκεί οι οποίοι έχουν 4 pins...

αυτός είναι ένας απο αυτούς που ξέρω:

http://media.digikey.com/photos/Panasonic%20Photos/TX2-%20RELAY%20SERIES,%20ASX220%20SERIES,%20ASX210%20SERIES.jpg

αλλά τέτοιον δε μπορώ να βρω στο πρόγραμμα...

Δημοσ.

Αυτοι που εχει στο προγραμμα εχουν 2 Pin που εφαρμοζεται η ταση διεγερσης και και τα αλλα 2 ειναι που κλεινουν την επαφη. τωρα αναλογα με το πως θα το ρυθμισεις απο τα settings του, θα ειναι NC η ΝΟ.

τα 8pina που ξερεις, πως λειτουργουν? φανταζομαι θα ειναι διπλα ρελε.

2 για την ταση διεγερσης και απο 2* 3 Pin για τις επαφες. 1 σταθερη και απο 1 για NC η ΝΟ.

για να κανεις την ιδια δουλεια με 4pinous βαλε 2 παραλληλα στην ταση διεγερσης οποτε σου περισσεουν 2* 2Pin ανεξαρτητα, τα οποια τα ρυθμιζεις NC η ΝΟ...

Δημοσ.
λοιπόν στο πανεπιστήμιο μας έχουν διδάξει κάτι ρελέδες οι οποίοι έχουν 8 pins... ότι και να κάνω στο πρόγραμμα δε μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν αυτοί που έχει εκεί οι οποίοι έχουν 4 pins...

αυτός είναι ένας απο αυτούς που ξέρω:

http://media.digikey.com/photos/Panasonic%20Photos/TX2-%20RELAY%20SERIES,%20ASX220%20SERIES,%20ASX210%20SERIES.jpg

αλλά τέτοιον δε μπορώ να βρω στο πρόγραμμα...

Πήγαινε σε κανένα μαγαζί και ζήτα διπλό ρελέ 10, 16 ή 25 Αμπέρ. Κάποιο απο αυτά θα είναι διαφανές και μόλις το δεις θα καταλάβεις πως λειτουργεί :-D

Όπως τα λέει ο MaXmaD είναι. Διπλό ρελέ. Μεσαίο ποδαράκι η κινούμενη επαφή. Το ποδαράκι προς την εξωτερική μεριά η επαφή Normaly Open. Το ποδαράκι προς τα μέσα η επαφή Normaly Closed.

Sto Electronics Workbench έχει μόνο την Normaly Open επαφή (νομίζω, γιατί έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω).

Δημοσ.

εναλλακτικη εννοεις να κανεις την ιδια δουλεια με τους 4pinous που σου δινει το workbench?

καταρχην πρεπει να δεις αν αυτοι που σου δινει ειναι NC η ΝΟ.

μου φαινεται εσυ το καθοριζεις αυτο απο τα settings του.

εκανες καμια εφαρμογη σε απλο κυκλωμα για να δεις πως δουλευουν?

οταν λες chipakia τι εννοεις???

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να συνδυάσεις 2~3 ρελέ από το work bench και να φτιάξεις έναν με περισσότερες επαφές. Αναθέτεις σαν activate key το ίδιο πλήκτρο.

Δημοσ.

chipακια εννοώ CMOS ... αλλά μαλλον θα κάνω τη δουλειά μου όπως είπες firewalker... Πρέπει να είμαι πολύ χάφτας για να μην το σκεφτώ... χαχαχαχα... παιδια σας ευχαριστώ πολύ πάντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...