Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα απεικονισης δραστηριοτητας δισκου

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι μόνο ένα, υπάρχουν και άλλα από κάτω (αναλόγως το μοντέλο και την χωρητικότητα) απλά δεν φαίνονται...είναι σαν λεπτές στρογγυλές φέτες... :-)

platters λέγονται platters έχω συνηθίσει να τα λέω...

Δημοσ.

Ωστε υπαρχουν και σκληροι με περισσοτερα απο ενα πλατερς? Οι καινουργιοι του τέρατος πρεπει να εχουν πολλα ε...

Και το καθε πλατερ εχει τις δικες του κεφαλες?

Κι αλλη μια ερωτηση, υπαρχουν πλατερς που διαβαζονται κι απο κατω, οπως τα dvd διπλης οψεως?

Δημοσ.

Όχι και τόσο καινούργιοι!

>http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_hard_disk_drives

The IBM 350 Disk File, invented by Reynold Johnson, was introduced in 1956 with the IBM 305 RAMAC computer. This drive had fifty 24 inch platters, with a total capacity of five million characters
Δημοσ.

To διαβασες καλα το post μου πρωτου απαντησεις?

Οσο για την... προϊστορια, καλυτερα να περιοριστουμε στη συγχρονη εποχη.

Δημοσ.

Όχι απλώς το διάβασα, το μελέτησα και το αρχειοθέτησα:

post-4351-129063018098_thumb.png

Κόψε και το υφάκι αν θέλεις. Δεν είμαστε εδώ για να σπάμε ο ένας τα νεύρα του άλλου...

Δημοσ.

Αυτο να το πεις στον εαυτο σου.

Ποσταρεις κατι ασχετο γιατι δεν προσεξες τι ειπα, μιλαω για 1 tera και με πας στο 1956.

Οι υπολοιπες ερωτησεις...?

Δημοσ.

Θα κάνω μία προσπάθεια, screenshot, και θα σου πω ότι ο μόνος που είχε υφάκι ήταν εσύ. Τη στιγμή που ο Thresh, με φοβερή υπομονή, σου εξηγούσε ένα-ένα όσα θα έπρεπε τουλάχιστον να έχεις ακουστά πριν (προσπαθήσεις να) ειρωνευτείς σε κάθε ποστ αυτόν που προσπαθεί να σου λύσει τις απορίες (εδώ με τον Thresh, στο άλλο thread με τον parsifal, κλπ). Κατάπιε λίγο τον εγωισμό σου ώστε να καταλάβεις τι σου λέω και να κάνεις το παρόν ποστ μου να μην πάει χαμένο.

Δημοσ.

Mα δεν υπαρχει προβλημα με τoν Thresh, τι τον ανακατευεις? Αλλος παρενεβη μετα.

Εθεσα καποια -σημαντικα- ερωτηματα και τωρα περιμενω τις απαντησεις του, αφου εμφανιζεται τοσο κατατοπισμενος στο ζητημα. Τα υπολοιπα που λες ειναι ασχετα και ανακριβη.

Για ποιο "αλλο thread με τον Parsifal" λες?

Οχι μόνο "παει χαμενο το post σου", αλλα σε εκθετει κιολας

Δημοσ.

Εξέφρασες απορία (στο αρχικό post, πριν το edit) που υπάρχουν σκληροί με > 1 platters:

Ωστε υπαρχουν και σκληροι με περισσοτερα απο ενα πλατερς?

Φάνηκε να το συνδέεις ως γεγονός κατά κύριο λόγο με την εξέλιξη που υπάρχει στην χωρητικότητα των δίσκων:

... Μαλλον οι καινουργιοι του ενος τέρατος?

Απάντησα με link και παράθεση που καταδεικνύει ότι μεγάλο αριθμό platters δεν έχουμε μόνο στους σύγχρονους και μεγάλους δίσκους:

Όχι και τόσο καινούργιοι!

>http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_hard_disk_drives

The IBM 350 Disk File, invented by Reynold Johnson, was introduced in 1956 with the IBM 305 RAMAC computer. This drive had fifty 24 inch platters, with a total capacity of five million characters

Γιατί απορρίπτεις την απάντηση ως άσχετη; Επειδή αναφέρεται στο 1956; Και; Έχουν παραμείνει ίδιες οι βασικές αρχές κατασκευής και οι τρόποι που επιδιώκεται αύξηση της χωρητικότητας των μαγνητικών δίσκων: Αύξηση platters. Και αύξηση της πυκνότητας εγγραφής επάνω στο μαγνητικό μέσο (είτε με βελτιώσεις στην ακρίβεια των μηχανισμών εγγραφής/ανάγνωσης είτε με εξεύρεση νέων τεχνολογιών εγγραφής όπως π.χ. Perpendicular Recording).

Οι υπολοιπες ερωτησεις...?

Αν εννοείς αυτήν:

Κι αλλη μια ερωτηση, υπαρχουν πλατερς που διαβαζουν κι απο κατω, οπως τα dvd διπλης οψεως?

...δεν το γνωρίζω με σιγουριά, ειδάλλως θα απαντούσα.

@rest: «Αρχηγού παρόντος...» κλπ. ;) Thanks.

Δημοσ.
Mα δεν υπαρχει προβλημα με τoν Thresh, τι τον ανακατευεις?

Κάθε ποστ σου στο διάλογο τον Thresh ήταν αυτού του τύπου (δηλ.: άγνοια ορολογίας και απαξίωση αυτών που τη χρησιμοποιούν επειδή απλά εσύ δεν την καταλαβαίνεις).

Αλλος παρενεβη μετα.

...απαντώντας σου στο αν υπάρχουν δίσκοι με περισσότερα από 1 platters. Δηλαδή σε ερώτησή σου. Βλέπεις ήδη κάποιο μοτίβο;

Εθεσα καποια -σημαντικα- ερωτηματα και τωρα περιμενω τις απαντησεις του, αφου εμφανιζεται τοσο κατατοπισμενος στο ζητημα.

Και πολύ καλά έκανες. Το ζήτημα είναι να σέβεσαι τουλάχιστον αυτούς που προσπαθούν να σου απαντήσουν.

Τα υπολοιπα που λες ειναι ασχετα και ανακριβη.

Όχι, τίποτα από αυτά που λέω δεν είναι άσχετο και ανακριβές. Ως δείγμα καλής θέλησης, δε θα ανακατευθύνω την κατηγορία.

Για ποιο "αλλο thread με τον Parsifal" λες?

Για αυτό.

Οχι μόνο "παει χαμενο το post σου", αλλα σε εκθετει κιολας

Κατά βάθος, ήξερα ότι θα πάει χαμένο, διότι έκανε την άκρως αυθαίρετη υπόθεση ότι έχεις τη δυνατότητα να το κατανοήσεις. Αντ' αυτού, χρειάστηκε να σου αναλύσω όλα τα σημεία 1 προς 1 και η απάντησή σου στο παρόν ποστ μου θα είναι τέτοια που θα δείξει ότι και πάλι δεν κατάλαβες τίποτα.

Κατά τα άλλα, έχεις την εμμονή ότι όποιος ασχολείται μαζί σου εκτίθεται. Το βρίσκω πολύ πιθανό, αν και από διαφορετική σκοπιά από τη δική σου.

• Moderators
Δημοσ.
υπαρχουν πλατερς που διαβαζονται κι απο κατω, οπως τα dvd διπλης οψεως?

Σύμφωνα με τα παρακάτω links, οι σύγχρονοι δίσκοι έχουν διπλής ανάγνωσης/εγγραφής platters, με δύο κεφαλές ανα platter.

links: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080921211959AAkyLom

http://en.wikipedia.org/wiki/Cylinder-head-sector#Heads

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωστε υπαρχουν και σκληροι με περισσοτερα απο ενα πλατερς? Οι καινουργιοι του τέρατος πρεπει να εχουν πολλα ε...

Και το καθε πλατερ εχει τις δικες του κεφαλες?

Κι αλλη μια ερωτηση, υπαρχουν πλατερς που διαβαζονται κι απο κατω, οπως τα dvd διπλης οψεως?

ναι αν και το ιδανικότερο είναι να είναι όσο λιγότερα γίνεται :-)

του 1TB είναι είτε με 2x500gb είτε με 3χ334gb (υπάρχουν και παλιότεροι με 4χ250gb)

του 1.5TB είναι είτε με 3χ500gb είτε με 3χ375gb

των 2ΤΒ είναι με 4χ500gb

ναι τα platters είναι διπλής όψης και έχουν 2 κεφαλές (per platter) μια για από πάνω και μία για από κάτω

βαριέσαι πάντως να ψάξεις σε links...αυτά είναι βασικά πράγματα που τα βρίσκεις πανεύκολα στην wikipedia και έτσι

Δημοσ.

Ενταξει Αλ Μπαντι, εντος θεματος ησουν αλλα εγω ρωτησα αν υπαρχουν σημερα σκληροι με >1 πλατερ κι εσυ μου εβαλες την προιστορια απ το 1956, μου φανηκε... καπως.

Παρα το edit που εκανα, το νοημα του post δεν μεταβληθηκε.

Ρωτησα για το τερας οχι για να το συνδεσω με την ιστορια αλλα γιατι μου φανηκε πιο λογικο οι μεγαλοι σε χωρ/τα δισκοι να εχουν περισσοτερα του ενος πλατερς.

βαριέσαι πάντως να ψάξεις σε links...αυτά είναι βασικά πράγματα που τα βρίσκεις πανεύκολα στην wikipedia και έτσι

Η wikipedia ειναι ενας ωκεανος πληροφοριων και βεβαια δεν μπορουμε να τα διαβαζουμε ολα οσα λεει. Εγω πχ. που ξερω πολλα απο Ιστορια, αν αρχισουμε να συζηταμε για ενα ιστορικο γεγονος και φανεις ανιδεος, δεν θα σου πω "αντε στη wikipedia να το διαβασεις";)

Και τωρα μια συντομη απαντηση στο λιβελογραφημα του νεου μου φιλου teo64x:-D

1. Κάθε ποστ σου στο διάλογο τον Thresh ήταν αυτού του τύπου (δηλ.: άγνοια ορολογίας και απαξίωση αυτών που τη χρησιμοποιούν επειδή απλά εσύ δεν την καταλαβαίνεις).

2 .Και πολύ καλά έκανες. Το ζήτημα είναι να σέβεσαι τουλάχιστον αυτούς που προσπαθούν να σου απαντήσουν.

3. Όχι, τίποτα από αυτά που λέω δεν είναι άσχετο και ανακριβές. Ως δείγμα καλής θέλησης, δε θα ανακατευθύνω την κατηγορία.

4.Για αυτό.

5. Κατά βάθος, ήξερα ότι θα πάει χαμένο, διότι έκανε την άκρως αυθαίρετη υπόθεση ότι έχεις τη δυνατότητα να το κατανοήσεις. Αντ' αυτού, χρειάστηκε να σου αναλύσω όλα τα σημεία 1 προς 1 και η απάντησή σου στο παρόν ποστ μου θα είναι τέτοια που θα δείξει ότι και πάλι δεν κατάλαβες τίποτα.

Κατά τα άλλα, έχεις την εμμονή ότι όποιος ασχολείται μαζί σου εκτίθεται. Το βρίσκω πολύ πιθανό, αν και από διαφορετική σκοπιά από τη δική σου.

1. Απορω που την ειδες την απαξιωση... Και ποτέ δεν δηλωσα οτι τα ξερω ολα, το αντιθετο, οπως ειδες. Για οτι δεν γνωριζω το ρωταω, τι πιο φυσιολογικο και λογικο? Ωστοσο εσυ φαινεται οτι το θεωρεις κατακριτεο.

2. Παλι καλα που μου αναγνωριζεις οτι εκανα κατι "πολυ καλα". Παρολ αυτα θα πρεπει και παλι να υποστω την παρατηρηση σου...

Ο σεβασμος ειναι αυτονοητο και αναποσπαστο κομματι μου.

Προσφερω αλλα και απαιτω απ τους αλλους σεβασμο(μαντεψε για ποιον χτυπα η καμπανα:-))

3. Ολα αυτα που εγραψες για μενα ηταν, επαναλαμβανω, ασχετα και ανακριβη.

Βεβαιως και να ανακατευθυνεις τη κατηγορια αρκει να την αποδειξεις κιολας(με pm, να πιανουμε αλλο το χωρο εδω)

4. Και τι προβλημα ειδες παλι σε αυτο? Εσυ οπως φαινεται ακομα κι αν βηξω θα μου το χρεωσεις για προβλημα.

5. Μα ειναι λογικο οταν γραφεις τετοιες αρλουμπες και ψευδεις/εμπαθεις κατηγοριες σε βαρος μου, το post να γινεται αυτοματα χαμενο. Δεν ειμαι υποχρεωμενος να κατανοησω μια αρλουμπα που πιθανον εσυ να τη θεωρεις ευστοχη. Η ουσια ξερεις ποια ειναι, οτι μου εξαπελυσες προσωπικη επιθεση(χωρις καν να σου μιλησω) κι αυτο ειναι που σε εκθετει.

Και τωρα που ξεμπερδεψαμε με τις διατυπωσεις και τις διευκρινισεις, επι του θεματος. Να καποιες ερωτησεις:

Τα πλατερς εχουν κοινο αξονα?

Απο ποσα GBs περιπου και πανω τα πλατερς ειναι περισσοτερα του ενος?

Ο velociraptor(που εχω) αναφερει οτι εχει 4 κεφαλες. Ωστοσο στο image φαινεται μόνο μια. Να υποθεσω οτι οι αλλες 3 ειναι απο κατω? Ή μηπως υπαρχουν 4 πλατερς το καθ' ενα με τη κεφαλη του?

• Super Moderators
Δημοσ.
Η wikipedia ειναι ενας ωκεανος πληροφοριων και βεβαια δεν μπορουμε να τα διαβαζουμε ολα οσα λεει. Εγω πχ. που ξερω πολλα απο Ιστορια, αν αρχισουμε να συζηταμε για ενα ιστορικο γεγονος και φανεις ανιδεος, δεν θα σου πω "αντε στη wikipedia να το διαβασεις";)

ναι ρε screenshot μόνο που εσύ δεν κοιτάς καθόλου...αποδεδειγμένα

Τα πλατερς εχουν κοινο αξονα?

Απο ποσα GBs περιπου και πανω τα πλατερς ειναι περισσοτερα του ενος?

Ο velociraptor(που εχω) αναφερει οτι εχει 4 κεφαλες. Ωστοσο στο image φαινεται μόνο μια. Να υποθεσω οτι οι αλλες 3 ειναι απο κατω? Ή μηπως υπαρχουν 4 πλατερς το καθ' ενα με τη κεφαλη του?

ναι έχουν...

ανάλογα το δίσκο και το μοντέλο, παραδείγματα δίνω στο προηγούμενο post...

ο 150gb velociraptor που έχεις αν θυμάμαι καλά έχει ένα platter των 150gb με 2 κεφαλές...

για τις άλλες ερωτήσεις έχω απαντήσει ήδη σε προηγούμενα posts...

Δημοσ.

Έφυγαν 4 offtopic μηνύματα από το thread. Κι επιπλέον, επειδή:

1. Φαίνεται πως ο topic starter καλύφθηκε στην αρχική του ερώτηση, αφού το γύρισε αποκλειστικά στις hardware ερωτήσεις

2. Είμαστε στο Software subforum και όχι στην ενότητα «Μονάδες αποθήκευσης»

...by the power invested in me κλπκλπ, this thread is now:

LockBlur.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...