overclocker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Να υπολογίζεις κανένα 10άλεπτο περίπου για την μεταφορά ενός αρχείου στα 4,37GB (τυπικό μέγεθος ενός mkv αρχείου στα 720p) και γύρο στο 20άλεπτο για αρχεία των 7,94GB (τυπικό μέγεθος ενός mkv αρχείου στα 1080p) με 100άρι δίκτυο. Για μένα πάντως αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις συχνά το HTPC αξίζει η αγορά ενός gigabit switch μιας και το κόστος είναι σχετικά μικρό, με περίπου 22 Ε βρίσκεις άνετα ένα 5 θέσεων. Όσον αφορά την καλωδίωση σου επιδή δεν γνωρίζω για τι αποστάσεις μιλάμε και για το αν πρόκειται για καλώδια τα οποία αντικαθίστανται εύκολα με νέα μπορείς να δοκιμάσεις με τα υπάρχοντα μιας και υπάρχει πιθανότητα να πιάσεις 1Gbps και με καλώδια Cat5. @matrixxx Δοκιμάζοντας την release "The.Matrix.1999.1080p.HDDVD.x264-hV" στο HTPC μου το οποίο δεν είναι και κανένα "τέρας" μιας και το έφτιαξα το 2007 αλλά κρατάει ακόμα μια χαρά (AMD X2 4400+, nVidia nForce 4 Sli, 2GB DDR400, 8800GT, SB Audigy) δεν παρατήρησα το "κόλλημα" στο οποίο αναφέρεσαι και για επιβεβαίωση δοκίμασα το ίδιο σημείο και στο WDTV HD Media Player που έχω και δεν είδα καμία διαφορά στην απόδοση. Η αναπαραγωγή στο HTPC έγινε με WMP και το πακέτο K-lite 4.7.5 στέλνοντας τον ήχο μέσο οπτικής ίνας σε εξωτερικό αποκωδικοποιητή Home Cinema. Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι δοκιμάζοντας με καλύτερο hardware από το δικό μου και με διαφορετικά configurations συναντάς το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο σημείο!
StavrosD Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Ένα Gigabit switch ξεκκινάει από 35€ περίπου. Συνδέεις σε αυτό το router, το PC και το HTPC (3 καλώδια σύνολο) και κάνεις την δουλειά σου άψογα.
overclocker Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 D-LINK DGS-1005D 5-PORT Gigabit switch @ 23,80 E
StavrosD Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Ε όχι!!! Αυτό ακριβώς είχα πάρει με τα 35€ που έλεγα. Πριν μερικούς μήνες δεν είχα βρει φθηνότερο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Σας ευχαριστω παιδια.θα λειψω δυο μερες και απο Πεμπτη τα λεμε...
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 @matrixxx Δοκιμάζοντας την release "The.Matrix.1999.1080p.HDDVD.x264-hV" στο HTPC μου το οποίο δεν είναι και κανένα "τέρας" μιας και το έφτιαξα το 2007 αλλά κρατάει ακόμα μια χαρά (AMD X2 4400+, nVidia nForce 4 Sli, 2GB DDR400, 8800GT, SB Audigy) δεν παρατήρησα το "κόλλημα" στο οποίο αναφέρεσαι και για επιβεβαίωση δοκίμασα το ίδιο σημείο και στο WDTV HD Media Player που έχω και δεν είδα καμία διαφορά στην απόδοση. Η αναπαραγωγή στο HTPC έγινε με WMP και το πακέτο K-lite 4.7.5 στέλνοντας τον ήχο μέσο οπτικής ίνας σε εξωτερικό αποκωδικοποιητή Home Cinema. Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι δοκιμάζοντας με καλύτερο hardware από το δικό μου και με διαφορετικά configurations συναντάς το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο σημείο! Καλυτερο hardware οι onboard GPU 780G/790G 8200/8300 απο την 8800GT???!! Καμια σχεση. Μονο η μνημη σου υστερει αλλα ετσι και αλλιως εχει η καρτα γραφικων σου τη δικη της που μαλλον ειναι και DDR3. Σε τι αναλυση το εβαλες να παιξει; Σε τι οθονη δηλαδη και σε τι αναλυση ειναι ρυθμισμενα τα windows;
overclocker Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Το HTPC που σου περιέγραψα είναι συνδεδεμένο με HDMI πάνω σε μια Samsung LE40F86BD - 40 LCD TV - 100Hz -1080p FullHD και με ανάλυση Windows XP SP3 στα 1920 Χ 1080 pixels - 24p - 1:1 pixel mapping. Πάντως ακόμα και με την 8800GT η χρήση της CPU στην αναπαραγωγή 1080p ταινιών κυμαίνεται γύρω στο 40% - 50%.
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Το HTPC που σου περιέγραψα είναι συνδεδεμένο με HDMI πάνω σε μια Samsung LE40F86BD - 40 LCD TV - 100Hz -1080p FullHD και με ανάλυση Windows XP SP3 στα 1920 Χ 1080 pixels - 24p - 1:1 pixel mapping.Πάντως ακόμα και με την 8800GT η χρήση της CPU στην αναπαραγωγή 1080p ταινιών κυμαίνεται γύρω στο 40% - 50%. Οποτε φαινεται οτι ειναι προβλημα μονο των Onboard. (αυτο που λες για χρηση cpu ετσι ειναι, σε ενα συστημα onboard που εβαλα πανω μια 8600GT discrete πριν 10 μερες δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα σε cpu usage (δεν ειχα σκεφτει να δοκιμασω αυτο το προβλημα στην ταινια που συζηταμε). Δεν επηρεαζει την χρηση cpu γιατι και με την onboard ολο το hardware decoding το αναλαμβανει η GPU. Αρα απο οτι φαινεται απλα η onboard/chipset δεν τα καταφερνει οπως η discrete!) (total offtopic:Την τηλεοραση σου την ζαχαρωνα αγρια (κυριως για το USB το οποιο ομως δοκιμασα τελικα με τα λεφτα στην τσεπη σε ενα MediaMarkt και ειδα οτι δεν επαιζε videos HD ουτε SD αν θυμαμαι καλα) απο το 2007 μεχρι τα μεσα του 8 που ειχε πεσει και η τιμη της οταν αποσυροταν, πολυ ομορφη αλλα ευτυχως επειδη το καθυστερησα λιγο πηρα καλυτερη , την plasma panasonic 42PZ700) Να την χαιρεσαι φιλε!
geomos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Για ριξε μια ματια! Εγω παντως ψηνομαι και ας εχω δυο egreat σπιτι!! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912354
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2009 Για ριξε μια ματια! Εγω παντως ψηνομαι και ας εχω δυο egreat σπιτι!! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912354 Με βαζεις σε σκεψεις αλλα δεν θελω να μπλεξω με e-shop...
geomos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Με βαζεις σε σκεψεις αλλα δεν θελω να μπλεξω με e-shop... Εγω καθε φορα που παραγγελνω κατι φερνω τον πατερ Νικολα της ενοριας μου και τραβαει ενα αγιασμο στο pc πριν ολοκληρωσω τη φορμα!!!! Αληθεια παντως εχω ψωνισει 10αδες πραγματα και δεν εχει χρειαστει να επισκεπτω ακομα το service!!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Τελικα απαρηγγειλα και παιρνω αυριο το παρακατω
liopyr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Καλορίζικο. Υπήρχε πιθανότητα πάντως η 9500Gt να μην ήταν απαραίτητη, θα μπορούσες να δοκιμάσεις αν σε καλύπτει η onboard. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να ξανατρέχεις για 38€, good passive choice η συγκεκριμένη για htpc σε περίπτωση που θελήσεις να βάλεις και κάνα ελαφρύ game.
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Καλορίζικο. Υπήρχε πιθανότητα πάντως η 9500Gt να μην ήταν απαραίτητη, θα μπορούσες να δοκιμάσεις αν σε καλύπτει η onboard. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να ξανατρέχεις για 38€, good passive choice η συγκεκριμένη για htpc σε περίπτωση που θελήσεις να βάλεις και κάνα ελαφρύ game. Ευχαριστω πολυ.
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Τελικα απαρηγγειλα και παιρνω αυριο το παρακατω Με γεια! Μια παρατυπια ομως: Το MB εχει chipset AMD/ATI 780G. Η καρτα γραφικων που πηρες ειναι Nvidia. Μαλιστα και ας μην το λεει το site του πλαισιου αυτη η καρτα μαλλον υποστηριζει Hybrid SLI. Τι σημαινει αυτο; Οτι αν το MB ειχε chipset nvidia (πχ το ASUS Μ3Ν78-VM) τοτε η onboard θα δουλευε SLI με την 9500. Δηλαδη αθροισμα αποδοσης των δυο περιπου και μαλιστα δυνατοτητα να "κλεινεις" εντελως την μεγαλη αυτοματα για μειωση της καταναλωσης, σαν να μην την ειχες καθολου πανω στο MB! Παρομοιο συστημα εχει και η AMD/ATI. Επρεπε ομως και MB και καρτα γραφικων να ειναι του ιδιου group. 'Η AMD 'η nvidia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.