Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Aυτό που το στηρίζεις; Γιατί ένα htpc με αξιοπρεπές hardware να μη μπορεί να αντεπεξέλθει σε αναπαραγωγή 1080p; Δε λέω πως δεν είναι καλή λύση αυτή που προτείνεις, (δεν γνωρίζω άλλωστε), αλλά αυτό που λες απλά δεν ισχύει. Το στηριζω στην πραξη. Athlon X2 4200, 4400, 4800,4850, 5050 chipsets Nvidia 6150,7050,8200,8300 AMD 690G, 780G τα μισα απο αυτα πιστοποιημενα για FullHD hardware acceleration decoding με 2 GB και με 4GB RAM / 800MHZ και ολα σε εκεινη την σκηνη και μονο (ενα ψηφιακο εφε ειναι) κλ@νουν μεντες, ενω και το Μ34Α και το WDTV το περνανε χωρις να καταλαβεις τπτ! Αυτο απλα και μονο για να καταλαβει καποιος που δεν εχει εμπειρια απο αυτα τα μηχανακια ποσο χαλαρα παιζουν οτιδηποτε! Αυτο λοιπον που ειπα (οχι αυτο που ισως νομισες οτι ειπα) ισχυει 100% !
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Το στηριζω στην πραξη. Athlon X2 4200, 4400, 4800,4850, 5050chipsets Nvidia 6150,7050,8200,8300 AMD 690G, 780G τα μισα απο αυτα πιστοποιημενα για FullHD hardware acceleration decoding με 2 GB και με 4GB RAM / 800MHZ και ολα σε εκεινη την σκηνη και μονο (ενα ψηφιακο εφε ειναι) κλ@νουν μεντες, ενω και το Μ34Α και το WDTV το περνανε χωρις να καταλαβεις τπτ! Αυτο απλα και μονο για να καταλαβει καποιος που δεν εχει εμπειρια απο αυτα τα μηχανακια ποσο χαλαρα παιζουν οτιδηποτε! Αυτο λοιπον που ειπα (οχι αυτο που ισως νομισες οτι ειπα) ισχυει 100% ! Σύμφωνοι, δεν το αποκλείω, αλλά το "κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια" άλλο νόημα έβγαζε. Εν πάση περιπτώσει, η παραπάνω σύνθεση (ειδικά με την προσθήκη της 4670) αποκλείεται να αντιμετωπίσει θέμα στην αναπαραγωγή οποιοδήποτε HD υλικού σε οποιοδήποτε format και ανάλυση.
Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Σύμφωνοι, δεν το αποκλείω, αλλά το "κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια" άλλο νόημα έβγαζε. Εν πάση περιπτώσει, η παραπάνω σύνθεση (ειδικά με την προσθήκη της 4670) αποκλείεται να αντιμετωπίσει θέμα στην αναπαραγωγή οποιοδήποτε HD υλικού σε οποιοδήποτε format και ανάλυση. Κι ομως "κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια". Μιλαω για 4-5 δευτερολεπτα ενος εφε που στα PC το βλεπεις σαν να παιζει κυριολεκτικα σε slow motion! Μην το λες αν δεν το τεσταρεις πρωτα. Την εχω ψαξει πολυ απο το 2007 με ολα σχεδον τα M/b της αγορας με HDMI εξοδο και συνεχιζω με ο,τι ποιο καινουργιο, και κανενα δεν περασε το σημειο αυτο χωρις "να τα παιξει". Μονο το 790 δεν δοκιμασα αλλα δεν εχει και πολλα πανω απο το 780G, και πλεον δεν υπαρχει ο λογος αφου εχουν βγει αυτα τα διαολακια! Ισως ακομα και με την 4670 να συμβει το ιδιο, ισως ειναι λογω του οτι ειναι ψηφιακο εφε τοσο "βαρυ" που δεν ξερω γιατι ζοριζεται τοσο το PC. Μεχρι manual timings δοκιμασα σκοτωμενα 4-4-4-8 , overclocked GPU (onboard παντα) overclocked HT και δεν! Περα απο αυτα ακομα και να περνουσε το τεστ ενα μηχανημα με 150W καταναλωση (βαλε 4670 βαλε, βαλε βαλε) αξιας 500ευρω+ δεν βρισκω γιατι να μην το κανεις με ενα μικρουλι "μαγικο" κουτι μια σταλιτσα που κανει 125 ευρω η 85 ευρω με 7-10W καταναλωση (που σημαινει και θερμοτητα μηδαμινη μπροστα στο pc και ΜΗΔΕΝ θορυβο)!! Πραγματικα αν δεις ενα τετοιο πραγμα να παιζει τοσο ανετα τα παντα δεν θα το πιστευεις! Το "chipset" του ειναι απλα για να κανει ΜΟΝΟ αυτο! Εκει ειναι το μυστικο!
geomos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Εγω προτεινω κατι διαφορετικο αλλα ετοιμο!! Ριξε μια ματια http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330 . Eχεις pc, μεγεθος media player, και δοκιμασμενη αποδοση σε .mkv που τα υπολοιπα (egreat,wd tv) τα φτυνουν (Transformers.1080p.Dts.esir με [email protected] enocding).Tα win7 τρεχουν απροβληματιστα τσεκαρισμενα. Θα το εχει το e-shop σε κανα δυο βδομαδες τιμη περιπου 350-400euro (ελπιζω). Μονο προβλημα η αξιοπιστια της asrock!!!!!!
louben Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Θα ελεγα μαλιστα να περιμενεις για να δεις τα νεα μοντελα blu ray (αν δεν το θελεις αμεσα ) που κινουνται προς την υποστηριξη σκληρων δισκων μεγαλων αρχειων ,μηπως γλυτωσεις και το media player.. Με αυτο εννοεις οτι τα καινουργια Blue ray θα εχουν υποδοχη δικτυου πραγμα που σημαινει οτι θα μπορω να συνδεσω μεσω δικτυου τον υπολογιστη και το BR και να βλεπω ταινιες απο το πι σι?Γιατι αν ισχυει ακουγεται πολυ ενδιαφερον. Το PS3 μπορει να κανει τη δουλεια αυτη???
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Κι ομως "κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια". Μιλαω για 4-5 δευτερολεπτα ενος εφε που στα PC το βλεπεις σαν να παιζει κυριολεκτικα σε slow motion! Μην το λες αν δεν το τεσταρεις πρωτα. Την εχω ψαξει πολυ απο το 2007 με ολα σχεδον τα M/b της αγορας με HDMI εξοδο και συνεχιζω με ο,τι ποιο καινουργιο, και κανενα δεν περασε το σημειο αυτο χωρις "να τα παιξει". Μονο το 790 δεν δοκιμασα αλλα δεν εχει και πολλα πανω απο το 780G, και πλεον δεν υπαρχει ο λογος αφου εχουν βγει αυτα τα διαολακια! Ισως ακομα και με την 4670 να συμβει το ιδιο, ισως ειναι λογω του οτι ειναι ψηφιακο εφε τοσο "βαρυ" που δεν ξερω γιατι ζοριζεται τοσο το PC. Μεχρι manual timings δοκιμασα σκοτωμενα 4-4-4-8 , overclocked GPU (onboard παντα) overclocked HT και δεν! Ποιο είναι αυτό το σημείο, σε ποιο λεπτό περίπου; Να το δω όταν πάω σπίτι γιατί μου κίνησε την περιέργεια.
Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Ποιο είναι αυτό το σημείο, σε ποιο λεπτό περίπου;Να το δω όταν πάω σπίτι γιατί μου κίνησε την περιέργεια. Ειναι στην αρχη πρωτο πενταλεπτο. Θα σου απαντησω ακριβως σε κανενα μισαωρο πρεπει να βρω τον δισκο. Edit: Λοιπον ειναι στο 1.18 - 1.30 matrix (πρωτη) 1999, σε 1080p ομως οχι 720p! Το σημειο ειναι εκει που πλησιαζει η οθονη με τα ψηφια και ζουμαρει μεσα στο μηδεν (το "ταξιδι" μεσα στο μηδεν με τα πλαινα εφε ειναι που κολαει το συστημα) και τελειωνει μολις εμφανιζεται το φως, ο φακος του μπατσου! Η cpu einai se 40% usage κατι με την GPU ισως παιζει. Αν μικρυνεις το παραθυρο πολυ, το παιζει καλα.
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Εγω προτεινω κατι διαφορετικο αλλα ετοιμο!! Ριξε μια ματια http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330 . Eχεις pc, μεγεθος media player, και δοκιμασμενη αποδοση σε .mkv που τα υπολοιπα (egreat,wd tv) τα φτυνουν (Transformers.1080p.Dts.esir με [email protected] enocding).Tα win7 τρεχουν απροβληματιστα τσεκαρισμενα.Θα το εχει το e-shop σε κανα δυο βδομαδες τιμη περιπου 350-400euro (ελπιζω). Μονο προβλημα η αξιοπιστια της asrock!!!!!! Νομίζω η αξιοπιστία γενικότερα, η αναβαθμισιμότητα, το γεγονός πως μάλλον δεν θα μπορείς να του "βάλεις χέρι" κλπ. Αρκετά σημαντικοί παράγοντες για να το αποφύγει κάποιος, ειδικά αν κινηθεί σε τόσο υψηλή τιμή όπου μπορείς να χτίσεις htpc με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, ποιότητα και αξιοπιστία. FFS! Πού το βρήκαν το συγκεκριμένο case και έκαναν την σύγκριση; Είναι το ίδιο με το πρώτο μου Pc, μιλάμε για μέσα 98! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:36 ---------- Ειναι στην αρχη πρωτο πενταλεπτο. Θα σου απαντησω ακριβως σε κανενα μισαωρο πρεπει να βρω τον δισκο. Edit: Λοιπον ειναι στο 1.18 - 1.30 matrix (πρωτη) 1999, σε 1080p ομως οχι 720p! Το σημειο ειναι εκει που πλησιαζει η οθονη με τα ψηφια και ζουμαρει μεσα στο μηδεν (το "ταξιδι" μεσα στο μηδεν με τα πλαινα εφε ειναι που κολαει το συστημα) και τελειωνει μολις εμφανιζεται το φως, ο φακος του μπατσου! Η cpu einai se 40% usage κατι με την GPU ισως παιζει. Αν μικρυνεις το παραθυρο πολυ, το παιζει καλα. thanx, θα το τσεκάρω, αν και δεν νομίζω στο σύστημά μου να δω κάποιο κόλλημα. Έχω όμως ένα δεύτερο pc υπ'όψιν μου με Ε4300&3450, εκεί θα φανεί ξεκάθαρα αν υπάρχει πρόβλημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Να ξαναπω αν εχει σημασια μηπως και δεν το διατυπωσα σωστα οτι το pc θα συνδεεται με 47αρα FullHD TV με HDMI και θα παιρνει υλικο μεσω καλωδιου δικτυου απο αλλο pc και οχι απο τον εσωτερικο του δισκο αλλα απο εξωτερικο με συνδεση usb. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:50 ---------- Γιατι δεν μπορω να βρω εγω αυτα τα υλικα εκει που λεει συνθεστε μονοι σας το pc σας ?
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Γιατι δεν μπορω να βρω εγω αυτα τα υλικα εκει που λεει συνθεστε μονοι σας το pc σας ? Βρες τα part ένα-ένα, και κάν'τα προσθήκη στο καλάθι αγορών.
eSATA Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Γιατι δεν μπορω να βρω εγω αυτα τα υλικα εκει που λεει συνθεστε μονοι σας το pc σας ? Και αν θες να στο συνδεσουν γραψτο και επιβεβαιωσε το μεσω τηλεφωνου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Βρες τα part ένα-ένα, και κάν'τα προσθήκη στο καλάθι αγορών. και αν θες να στο συνδεσουν γραψτο και επιβεβαιωσε το μεσω τηλεφωνου. Ευχαριστω αν και μαλλον θα παει μετα τις 17 Αυγουστου αν υπαρχουν τα ιδια hardware βεβαια...
StavrosD Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Αφού το θες για ταινίες, θα σου πρότεινα το WD TV. Κάνει περίπου 80€, και αν δεν έχεις ήδη ενισχυτή αγοράζεις έναν με ψηφιακή είσοδο που να υποστηρίζει DTS , AC3 κτλ, και 5.1 ηχεία. Θα σου έρθει πιο οικονομικά. Συνολική τιμή: ίση ή μικρότερη από τιμή υπολογιστή. Χώρια που με επιπλέον 330€ παίρνεις και PS3 για να παίζεις DVD & blue ray. Υ.Γ. Είχα και εγώ τις ίδιες ανησυχίες με εσένα. Τελικά επειδή ο υπολογιστής μου έπαιζε HD, έκανα τρύπα στον τοίχο και πέρασα στο δίπλα δωμάτιο καλώδια μέχρι τον προβολέα για την εικόνα και μέχρι τον ενισχυτή για τον ήχο (spdif). Έβαλα και ένα καναλάκι στο σημείο που φαίνόντουσαν τα καλώδια και είναι όλα ΟΚ. DVB->HDMI καλώδιο 5μ: 30€ Ομοαξονικό καλώδιο 10μ: 30€ Συνολικό κόστος: 60€
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Αφού το θες για ταινίες, θα σου πρότεινα το WD TV. Κάνει περίπου 80€, και αν δεν έχεις ήδη ενισχυτή αγοράζεις έναν με ψηφιακή είσοδο που να υποστηρίζει DTS , AC3 κτλ, και 5.1 ηχεία. Θα σου έρθει πιο οικονομικά. Συνολική τιμή: ίση ή μικρότερη από τιμή υπολογιστή. Χώρια που με επιπλέον 330€ παίρνεις και PS3 για να παίζεις DVD & blue ray. Υ.Γ. Είχα και εγώ τις ίδιες ανησυχίες με εσένα. Τελικά επειδή ο υπολογιστής μου έπαιζε HD, έκανα τρύπα στον τοίχο και πέρασα στο δίπλα δωμάτιο καλώδια μέχρι τον προβολέα για την εικόνα και μέχρι τον ενισχυτή για τον ήχο (spdif). Έβαλα και ένα καναλάκι στο σημείο που φαίνόντουσαν τα καλώδια και είναι όλα ΟΚ. DVB->HDMI καλώδιο 5μ: 30€ Ομοαξονικό καλώδιο 10μ: 30€ Συνολικό κόστος: 60€ Ευχαριστω.Αν καταλαβα καλα με το καλωδιο δικτυου που εχω τωρα δεν θα ειμαι καλυμενος ? Πιστευω και μπορει να εχω λαθος οτι ενα pc εχει λιγοτερες ...αδυναμιες ως προς το ειδος του αρχειου ταινιας που ειναι να παιξει σχετικα με την μορφη του , υποτιτλους κλπ απο να τυπου WD TV.
StavrosD Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Ευχαριστω.Αν καταλαβα καλα με το καλωδιο δικτυου που εχω τωρα δεν θα ειμαι καλυμενος ? Πιστευω και μπορει να εχω λαθος οτι ενα pc εχει λιγοτερες ...αδυναμιες ως προς το ειδος του αρχειου ταινιας που ειναι να παιξει σχετικα με την μορφη του , υποτιτλους κλπ απο να τυπου WD TV. Αν έχεις καλώδιο δικτύου, δεν σε καλύπτει το WD TV, αλλά υπάρχουν άλλα media players, πιο ακριβά, τα οποία βλέπουν τα κοινόχρηστα αρχεία σου στο δίκτυο (mp3, mkv, avi) και τα παίζουν. Το pop corn hour είναι από τα γνωστά. Υπάρχει Review στο insomnia. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=288553
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.