Προς το περιεχόμενο

εμβολιο και γριππη

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
γιατί νομίζω πως αν το κοριτσάκι ζούσε σε ένα από αυτά τα "απάνθρωπα" καθεστώτα που δεν σου σερβίραν κοκακόλες, θα είχε κάνει κάποιες εξετάσεις, θα διαπιστώνοταν το πρόβλημα που είχε και θα είχε διαφορετική καταληξη η υπόθεση.

Όχι αφεντικό σε αυτό φταίει η νοοτροπία του μαλάκα ΕΛλήνα που δε κάνει ποτέ εξετάσεις σε οποιαδήποτε ηλικία,γιατί "Δεν έχει τίποτα".Όταν πάρει το πούλο και κάτι ψιλό που είχε, γίνει ανεπανόρθωτο τότε θυμάται τα κλάμματα και τους συναισθηματισμούς.Δεν είναι θέμα ούτε καπιταλιστικού ούτε Σταλινικού καθεστώτος,είναι θέμα αυτοσυντήρησης και διαννοητικότητας. Δικαιολογίες τους Στυλ:

1) Μικρό παιδάκι να κάνει εξετάσεις;Μια χαρά είναι.

2) Αφού τρώω και μου σηκώνεται είμαι μια χαρά.

3) Ασπιρίνη ;Απαππαπα δε παίρνω τίποτα (Και μόλις χτυπήσει 40 έχει ήδη μια σακούλα φάρμακα.)

4) Αφού αισθάνομαι οκ.Σιγά μη κάνω εξετάσεις,για να μου βρούνε τίποτα κ να τρέχω

Είναι καθημερινές στο περιβάλλον που ζω,και προσωπικά τους το λέω στα μούτρα οτι δεν θα λυπηθώ καθόλου αν πάθουν κάτι εξαιτίας της αμέλιας τους. Μια κλωτσιά να πάνε παραπέρα ,ευχαρίστως.

Στο θέμα της γρίππης πιστεύω οτι είναι υπερβολικοί.Θα δείξει αν κολλήσω κάτι πόσο σοβαρό θα είναι.

Δημοσ.

εγώ πάντως παιδιά το σκέφτομαι ακόμα. Οι γιατροί μου μου λένε να εμβολιαστώ γιατί ανήκω στις ευπαθείς ομάδες αλλά εγώ δε ξέρω... ακούω τόσα που δε ξέρω τι να κάνω... Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δε θέλω να γίνω το πειραματόζωο κανενός!

Δημοσ.

Ο μικρός μου 7 ετών είναι με ίωση (πυρετός 39-40,βήχας μύτη βουλωμμένη) από το Σάββατο και τώρα κόλησε

και η σύζυγος,πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο τη Κυριακή και μας είπανε ότι κρατάει 3-4 μέρες.

Εχθές 4η μέρα πια χωρίς βελτίωση πάμε στο παιδίατρο και του δίνει αντιβίωση γιατί μας διέγνωσε βρογχίτιδα.

Το 9ο Δημοτικό Δράμας έκλεισε μετά από από εγκύκλιο που λάβανε , η γρίππη είναι εδώ και τα εμβόλια που τόσο σαματάς έγινε έφτασαν πολύ αργά.

Προσοχή γιατί αν δεν είμαστε προσεκτικοί προκαλεί πνευμονία.

Εγώ προσωπικά θα το αντιμετωπίσω με χιλιάρα βιταμίνη C αφού ο ιός είναι ήδη σπίτι μου είναι άχρηστο να εμβολιαστώ.

Δημοσ.

λοιπόν, έκανα το εμβόλιο τη δευτέρα το απόγευμα, βασικά έκανα δυο μαζί, στο ένα μπράτσο της παλιάς και στο άλλο της νέας γρίππης. εκτός από μια έντονη τοπική αντίδραση δλδ ένα κόκκινο και θερμό καρούμπαλο στο σημείο που έγινε το shot της νέας, ουδέν το αξιοσημείωτο. και ούτε θεωρώ ότι αλλάζει τπτ για μένα, εννοώ και πάλι αποφεύγω σινεμά και καφετέριες, και πάλι βάζω ένα φρούτο και ένα γιαούρτι την ημέρα παραπάνω, και πάλι προσπαθώ να ξεκουράζομαι καμιά ώρα την ημέρα παραπάνω. δλδ έλεος ρε παιδιά. το εμβόλιο έφτασε πολύ νωρίς, πολύ αργά, πολύ χάλια, σιγά. κοινή λογική χρειάζεται και είναι ακριβώς αυτό που (μας) λείπει.

περαστικά μας!

Δημοσ.

You're all idiots. If you've spent more than a few minutes worrying about swine flu, you are an idiot. That's because it only takes a few minutes to look up the symptoms, mortality rate, and treatment to realize that it's no different from the common flu (which kills way more people[/b'] and by extension is way more awesome)

epic & dangerous argument fail

do your fucking homework maddox.

(ps. we hope you get swine flu as well)

swine flu:

confirmed cases: >503.563 worldwide

deaths: (ECDC) 7.167, (WHO) ≥6.250

mortality rate: 0.0125/0.0143, according to source

seasonal flu:

confirmed cases each year: 340.000.000 - 1 billion

deaths: 250.000 - 500.000

mortality rate: 0.0002/0.0005/0.0007/0.0014, according to number of infections

Σε καμία περίπτωση η εποχιακή γρίπη δεν είναι πιο επικίνδυνη από την νεα. Το αντίθετο μάλιστα. Μέχρι στιγμής της δίνουν δεκαπλάσιο (στην καλύτερη) ποσοστό θνησιμότητας. Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται αυτό το νούμερο, μάλλον στο οτι μπορεί να προσβάλλει εξίσου σοβαρά και νέους (εκτός από βρέφη και ηλικιωμένους). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και η "φυσική ανοσία" που έχουμε οι περισσότεροι στην κοινή γρίπη.

Αυτό σε καμία περίπτωση βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, αλλά ούτε και να αραδιάζουμε παπαριές χωρίς να ξέρουμε τι μας γίνεται όπως ο εν λόγω κύριος. Είμαι και εγώ κατά του πανικού και κατά του να εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως (μόνο άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) αλλά όχι και έτσι.

Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Δημοσ.

Όντως έχει δίκιο ο akpe. Με τα ποσοστά θνησιμότητας απορούσα κι εγώ.Αλλά δε μου φαίνεται περίεργο.Καινούριος ιός,δεν έχει προλάβει ακόμα ο άνθρωπος να δημιουργήσει αντισώματα,μεγαλύτερη θνησιμότητα.Όχι οτι το εμβόλιο θα τα δημιουργήσει μαγικά και να είσαι άνοσος ε.Παπαριές. Εφόσον είχα εμβολιαστεί για εποχιακή γρίππη πέρισυ, σε κανα δίμηνο την κόλλησα.Βέβαια τη πέρασα "ελαφριά".

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα μία στον ηλεκτρικό είχε καλύψει το στόμα και τη μύτη της με το μπουφάν της για προληπτικούς μάλλον λόγους. Μπράβο κυριούλα, δεν πρόκειται να κολλήσεις γρίπη έτσι.

Δημοσ.
epic & dangerous argument fail

do your fucking homework maddox.

(ps. we hope you get swine flu as well)

swine flu:

confirmed cases: >503.563 worldwide

deaths: (ECDC) 7.167, (WHO) ≥6.250

mortality rate: 0.0125/0.0143, according to source

seasonal flu:

confirmed cases each year: 340.000.000 - 1 billion

deaths: 250.000 - 500.000

mortality rate: 0.0002/0.0005/0.0007/0.0014, according to number of infections

Σε καμία περίπτωση η εποχιακή γρίπη δεν είναι πιο επικίνδυνη από την νεα. Το αντίθετο μάλιστα. Μέχρι στιγμής της δίνουν δεκαπλάσιο (στην καλύτερη) ποσοστό θνησιμότητας. Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται αυτό το νούμερο, μάλλον στο οτι μπορεί να προσβάλλει εξίσου σοβαρά και νέους (εκτός από βρέφη και ηλικιωμένους). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και η "φυσική ανοσία" που έχουμε οι περισσότεροι στην κοινή γρίπη.

Αυτό σε καμία περίπτωση βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, αλλά ούτε και να αραδιάζουμε παπαριές χωρίς να ξέρουμε τι μας γίνεται όπως ο εν λόγω κύριος. Είμαι και εγώ κατά του πανικού και κατά του να εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως (μόνο άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) αλλά όχι και έτσι.

Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Καλά είναι τα mortality rates, αλλά όταν προκύπτουν από ιδιομεγέθη και ομοιογενή δείγματα.

Γιατί ναι, με μια πρώτη ματιά "στον ίδιο αριθμό ανθρώπων που νοσούν, πιότεροι αποδημούν με τη νέα γρίππη" -αλλά για κάποιον ΠΟΛΥ συγκεκριμένο λόγο η μία προσβάλει 1 δις κάθε χρόνο και η άλλη μισό εκατομμύριο -και δεν προσβάλλει τα ίδια ηλικιακά γκρουπ. Το καλό, το εξαιρετικό, το αγριογ... το mortality rate θα έπρεπε να λαμβάνει υπ' όψιν του και κάποιο μοντέλο που ασχολείται με τη συχνότητα προσβολής. Ίσως μπαγεζιανά, δεν ξέρω.

Δημοσ.

καλα και εδω στην αγγλια δεν ειναι καλυτερα τα πραγματα...

Οι περισσότεροι Βρετανοί αρνούνται το πανδημικό εμβόλιο

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης απορρίπτουν το εμβόλιο, είτε λόγω φόβων για τις παρενέργειες είτε διότι θεωρούν ότι ο ιός είναι πολύ ήπιος ώστε να ανησυχήσουν, σύμφωνα με έρευνα σε γιατρούς.

Πολλοί από τους 107 οικογενειακούς γιατρούς που συμμετείχαν σε έρευνα του βρετανικού περιοδικού Pulse δήλωσαν ότι συναντούσαν μεγάλη αντίσταση από τους ασθενείς και, κατά μέσον όρο, μόνο 46% των ασθενών που μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο δέχθηκαν να εμβολιαστούν.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν με τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του Η1Ν1, σύμφωνα με το Pulse, ένα εμπορικό περιοδικό που απευθύνεται σε γιατρούς.

«Από όλες τις έγκυες γυναίκες που τους προσφέραμε το εμβόλιο, μόνο 1 στις 20 συμφώνησε να εμβολιαστεί» δηλώνει ο Dr. Chris Udenze, οικογενειακός γιατρός στο Νότιγχαμ.

Αυξανόμενος σκεπτικισμός παρατηρείται στη Μ. Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρχές το θέμα της πανδημίας Η1Ν1, καθώς ο αριθμός των ατόμων που μολύνονται είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τους αρχικούς φόβους.

Οι βρετανικές αρχές υγείας έχουν αναθεωρήσει δύο φορές έως τώρα τα χειρότερα δυνατά σενάρια για τη νέα γρίπη Η1Ν1. Οι αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι έως και 65.000 άτομα μπορεί να πεθάνουν από τη νέα γρίπη στη Μ. Βρετανία, έχουν πλέον περιοριστεί σε μια πρόβλεψη για περίπου 1.000 θανάτους - πολύ λιγότερους από τους 4.000 έως 8.000 θανάτους που σημειώνονται κάθε χρόνο από την κοινή γρίπη.

Ο Richard Hoey, εκδότης του Pulse, δήλωσε ότι η έρευνά του δείχνει πως πολλοί ασθενείς και «ένας σημαντικός αριθμός γιατρών» εξακολουθούν να μην έχουν πειστεί ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης είναι ασφαλής και απαραίτητος.

http://www.healthview.gr/?q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:21 ----------

ΠΟΥ: Νέα διαβεβαίωση για την ασφάλεια του εμβολίου της νέας γρίπης

«Όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα καταδεικνύουν ότι το πανδημικό εμβόλιο κατά της νέας γρίπης είναι εξίσου ασφαλές με το εποχικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται για περισσότερα από 60 χρόνια», διαβεβαίωσε την Πέμπτη με νεότερη ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Οργανισμού, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί δεδομένα από τον πανδημικό εμβολιασμό σε 16 χώρες του κόσμου. Σε αυτές, έχουν ήδη εμβολιαστεί περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας. Για αρκετές χώρες μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη... επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία τους.

Έως αυτή τη στιγμή, έχουν αναφερθεί σε αρκετές χώρες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό. Στην πλειονότητά τους, όμως, αφορούν ήπια συμπτώματα όπως πρήξιμο και πόνο στο σημείο όπου χορηγήθηκε το εμβόλιο. Με μικρότερη συχνότητα έχουν αναφερθεί παρενέργειες που περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, αίσθημα κόπωσης και μυαλγίες, συμπτώματα που υποχωρούν σε διάστημα 48 ωρών.

Δέκα περιπτώσεις Guillain - Barre

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ έχουν καταγραφεί περίπου δέκα περιστατικά συνδρόμου ανιούσας παράλυσης (το γνωστό ως σύνδρομο Guillain - Barre), σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν κατά της νέας γρίπης. Και οι δέκα περιπτώσεις διερευνώνται προκειμένου να βεβαιωθεί ότι συνδέονται όντως με τον εμβολιασμό ή παρουσιάστηκαν συμπτωματικά. Όπως διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες του Οργανισμού, κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν ήταν θανατηφόρο.

Ελάχιστοι οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό

Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί στις υπηρεσίες του ΠΟΥ - ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό τους - είναι ελάχιστοι και είναι επίσης υπό διερεύνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, οι θάνατοι αυτοί δεν συνδέονται απευθείας με τον πανδημικό εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης. Στην Κίνα, για παράδειγμα, έχουν χορηγηθεί 11 εκατομμύρια εμβόλια και έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι. Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές διαβεβαίωσαν ότι τα αίτια των θανάτων σχετίζονται με νοσήματα από τα οποία έπασχαν οι εμβολιαζόμενοι και όχι με τον εμβολιασμό καθαυτό.

http://www.healthview.gr/?q=%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B7%CF%82

Δημοσ.

Είναι 20-11-2009 και το Φθινόπωρο σχεδόν πέρασε και η επιδημία δεν ήλθε .

Τώρα περιμένουμε να θα έλθει το χειμώνα που έρχεται .

Σημερα διάβαζα το φυλλάδιο της εταιρείας για το εμβόλιο ( Περίληψη των χαρακτηριστικών του προιόντος Pandemrix) και σημείωσα μερικές γραμμές

α) Στη παρούσα φάση υπάρχει περιορισμένη κλινική εμπειρία με την ερευνητική έκδοση του Pandemrix H1N1 η οποία περιέχει υψηλότερο ποσοστο αντιγόνου σε υγιείς ενήλικες 18-60 ετών και καμμία εμπειρία στους ηλικιωμένος , στα παιδιά ή στους εφήβους....

β) Επανέρχεται και το λέει δεύτερη φορά :Υπάρχει περιορισμένη εμπειρία σε παιδιά 3-9 ετών και καθόλου εμπειρία σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών ή σε εφήβους 10-17 ετών .

γ) Επειδή στη Ευρώπη έβαλαν μέσα στο εμβόλιο τον AS03 -ανοσοενισχυτή που δεν το έβαλαν οι Αμερικάνοι λέει : Δεν υπάρχουν δεδομένα για την χορήγηση του AS03 -ανοσοενισχυτή εμβολίων πρίν ή μετά απο άλλους τύπους εμβολίων κατα της γρίπης.

δ) Δεν υπάρχουν δεδομένα για την συγχορήγηση του εμβολίου με άλλα εμβόλια. Πρέπει να σημειωθεί οτι στη συγχορήγηση θα έχουμε εντονότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

ε) Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα διαθέσιμα για την χρήση του Pandemrix κατα την κύηση

στ) Κλινικές μελέτες σε περίπου 5000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που έλαβαν σκευάσματα που περιείχαν το στέλεχος H5N1... ( δηλαδή βασίζονται σε έρευνες παλαιότερες και σε παραπλήσιο στέλεχος οχι στο ίδιο).

η) Μιά κλινική μελέτη για το στέλεχος H5N1σε παιδιά 3-6 και 6-9 ετών έδειξε οτι η μισή δόση έχει λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες απο τη ολόκληρη.

θ) Το παρόν φαρμακευτικό προιόν έχει εγκριθεί με τη διαδικασία των "εξαιρετικών συνθηκών ".

ι) Το παρόν εμβόλιο έχει εγκρΙθεί βάσει των δεδομένων που αποκτήθηκαν απο το εμβόλιο με το στέλεχος Η5Ν1 με την προσθήκη δεδομένων για το H1N1.

Θ) Υπάρχουν πολύ περιορισμένα στοιχεία ασφάλειας και ασοσογονικότητας διαθέσιμα για την χορήγηση του ανοσοενισχυμένου εμβολίου στις ηλικίες 6μηνών - 3 ετών , 3-9 και 10-17 ετών . Στα παδιά 6 μηνών δεν συνιστάται.

..........................................................

Το εμβόλιο παρασκευάστηκε με δεδομένο οτι έχουμε μιά πανδημία γρίπης οπότε παρακάμπτουμαι κάποιους κανόνες ασφαλείας που υπάρχουν για τα άλλα φάρμακα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.

Εγω το εκανα παντως πριν 3 μερες,ουτε καν δερματικη αντιδραση δεν εχω κανει.Ειδα και μια πνευμονια απο H1N1 χτες,με τις απαραιτητες προφυλαξεις βεβαια.Ελπιζω να μην εχω τιποτα απροοπτα...

Δημοσ.

Κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα έχει η συγκεκριμένη γρίπη για να την ξεχωρίσουμε;

Γιατί αρρώστησα 2 μέρες τώρα, και δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε εύκολα στο γιατρό.

:P

Δημοσ.

Εχουν ειπωθει εδω και καιρο.Πυρετος >38,πονολαιμος,βηχας,μυαλγιες,αρθραλγιες και ισως συμπτωματα απο το γαστρεντερικο οπως διαρροιες και εμετοι.

Αν παντως αισθανεσαι καλα μην πας σε γιατρο,δεν υπαρχει λογος.Πολυ μεγαλο ποσοστο των ασθενων με τη νεα γριππη καθονται σπιτι τους και περναει απο μονο του σε 4-5 μερες το πολυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...