Προς το περιεχόμενο

εμβολιο και γριππη

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1)μετα απο ποσες μερες δημιουργουνται τα αντισωματα ωστε να μην εχω τον φοβο να κολησω?κατι ακουσα για μετα την 10 μερα...ισχυει?

2)αφου μεχρι τωρα δεν παρουσιασα καποια παρεννεργεια οπως πυρετο υπαρχει περιπτωση να εμφανισω πιο μετα ή απο εδω κ περα ειμαι ανετος?

Από όσα άκουσα μια ωραία πρωϊα στον Παπαδάκη (είχε βγάλει κάποιον γιατρό στον αέρα, επιδημιολόγο or sth):

1) Αντισώματα δημιουργούνται στο διάστημα μεταξύ ενός - δύο μηνών από τον εμβολιασμό (τότε ανέφερε πως αποκτάς ανοσία).

2) οι περισσότερες παρενέργειες συνήθως εμφανίζονται την πρώτη εβδομάδα.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aπο http://troktiko.blogspot.com/2009/11/11-4.html

Δεν είναι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ αλλά έρευνα των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ...έρευνα που τη διάβασα σήμερα με τα ίδια μου τα μάτια,μετά από επίσκεψη που έκανα σε Ιατρό Διαβητολόγο στην πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

...Στην ερώτησή μου ποιά είναι η γνώμη του για το εμβόλιο της ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ...μου έδωσε και διάβασα συγκεκριμένη έρευνα από 16 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ στις Η.Π.Α.

Τι έλεγε η συγκεκριμένη έρευνα;

-Πως όλα τα εμβόλια έχουν μικρή ισχύ πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό-...-πως προστατεύουν μόνο για λίγες ημέρες τον άνθρωπο-...-για την απλή γρίπη,πρέπει να είναι επαναλαβανόμενος ο ίδιος εμβολιασμός μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα-...- Μία δόση εποχιακού εμβολιασμού,προσφέρει άμυνα στον οργανισμό μόνο για 2 εβδομάδες!!!!!

Για τη ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α-Η1Ν1 η έρευνα των Αμερικάνων ήταν ίδια πάνω κάτω με την έρευνα για την απλή γρίπη.

-Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ εμβόλιο,έχει ισχύ πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό 4 περίπου εβδομάδες-...-Το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ εμβόλιο, έχει ισχύ πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό 6 περίπου εβδομάδες-

Στην έρευνα, οι Αμερικάνοι συνιστούν επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό...για τη γρίπη Α-Η1Ν1...και αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα λόγια της υπεύθυνης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ... που δήλωσε πως και οι συνάνθρωποί μας που έκαναν ή που θα κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη Α-Η1Ν1...πρέπει να προσέχουν το ίδιο με αυτούς που δε θα το κάνουν...αλλά και το γεγονός πως θα αποφασίσουν στα μέσα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ αν τα μικρά παιδιά θα εμβολιαστούν εις διπλούν...σε βάζει σε μαύρες σκέψεις.

ΦΥΣΙΚΟ δεν είναι;Αν έχει ισχύ μόνο 4 εβδομάδες πάνω στον οργανισμό μας...και ο χειμώνας που τώρα ξεκίνησε στη χώρα μας και διαρκεί άλλους 2 μήνες(το λιγότερο:ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)...σημαίνει πως κινδυνεύουμε και εμείς που εμβολιαστήκαμε για το Α(Η1Ν1).

Εγώ ειδικά τη Δευτέρα συμπληρώνω 3 εβδομάδες από τότε που έκανα το εμβόλιο για τη γρίπη Α-Η1Ν1...

Τι σημαίνει αυτό;Πως από τη μεθεπόμενη Δευτέρα κινδυνεύω;

Μόνο αυτό μου έλειπε φυσικά...

• Super Moderators
Δημοσ.
@moldovan

Η εγκυροτητα των πηγων πανω απ'ολα, ε?

Είπαμε το τροκτικό να το διαβάζετε για πλάκα, όχι στα σοβαρά!

B)

Δημοσ.

3η μέρα (λογικά νέας) γρίπης σήμερα. Γενικά δε βλέπω διαφορά από την "παλιά".

1η μέρα: ξεκίνησε με ξερόβηχα και ελαφρύ "πυρετό" μέχρι 38. Ένιωθα όμως σα να με είχαν σπάσει στο ξύλο, πόνοι παντού, νευρικότητα και σύγχυση.

2η μέρα: συνέχεια ξερόβηχα, πυρετός γύρω στο 38,5 όλη μέρα, μάξιμουμ 39,5 το βράδι, μετά από 2 παναντόλ έξτρα έπεσε στο 38 όπου παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί. Δεν είχα όμως αυτή την αίσθηση "έχει περάσει από πάνω μου μια διμοιρία" της πρώτης μέρας, ένιωθα καλύτερα.

3η μέρα σήμερα: πυρετός 38, έπεσε στο 37,5 με 2 ντεπόν και πλέον στο 36,5 μετά από ένα χλιαρό ντούς, συνέχεια κωλοξερόβηχα, γενικά νιώθω καλά.

Keep walking και θα δούμε αν θα τη βγάλουμε καθαρή, έχω και αλλεργικό άσθμα, ελπίζω να μη καταλήξω σε τπτ ΜΥΑ :ρ μέχρι να γιάνω κλείσιμο στο σπίτι, ντεπόν, πορτοκαλάδες, σούπες, dragon age και σκατά στους δημοσιογράφους.

Δημοσ.

μέχρι να γιάνω κλείσιμο στο σπίτι, ντεπόν, πορτοκαλάδες, σούπες, dragon age και σκατά στους δημοσιογράφους.

πρεπει να ξερεις οτι η εγκεφαλικη κοπωση με pc, gaming και tv δεν κανουν καλο σε αρρωστιες....το πιο σημαντικο ειναι η ξεκουραση...B)

Δημοσ.
μέχρι να γιάνω κλείσιμο στο σπίτι, ντεπόν, πορτοκαλάδες, σούπες, dragon age και σκατά στους δημοσιογράφους.

To εμβόλιο πρόλαβες να το κάνεις? Εγώ μόλις χθές το έκανα.

Δημοσ.

Κοινά παυσίπονα μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Τα άτομα που πρόκειται να εμβολιαστούν καλό θα είναι να αποφεύγουν τη λήψη ασπιρίνης ή ακεταμινοφαίνης δύο εβδομάδες πριν και μετά τον εμβολιασμό, συνιστούν Αμερικανοί ερευνητές -τα παυσίπονα αυτά μειώνουν την παραγωγή αντισωμάτων.

«Αν παίρνετε ασπιρίνη συστηματικά, όπως συμβαίνει με πολλούς ανθρώπους που ακολουθούν αγωγή για καρδιοπάθεια, ή ακεταμινοφαίνη για τον πόνο και τον πυρετό, και κάνετε το εμβόλιο της γρίπης, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μην έχεται καλή ανοσολογική απόκριση» προειδοποιεί ο Τσαρλς Μπράουν, επικεφαλής της νέας μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι.

«Τα φάρμακα αυτά αναστέλλουν τη δράση του ενζύμου COX-1, το οποίο δρα στους ιστούς όλου του σώματος. Διαπιστώσαμε ότι αν κανείς μπλοκάρει το COX-1, ενδέχεται να μειωθεί η ποσότητα των αντισωμάτων που παράγει ο οργανισμός» εξηγεί.

Η έρευνά του, που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα, δημοσιεύεται στο Journal of Immunology.

Τα ένζυμα της οικογένειας COX παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ανοσολογικών και φλεγμονωδών αντιδράσεων, αν και οι λειτουργίες τους δεν είχαν διαλευκανθεί πλήρως.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται και από τα μη στεροειδή αντιφλεμονώδη που αναστέλλουν το ένζυμο COX-2.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1081392&lngDtrID=252

Δημοσ.
Σύνδρομο τρόμου, σπαστικότητας και τραυλισμός από το Focetria της Novartis

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=83324&cid=4

Ενδιαφέρον. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι δε σχολιάστηκε στα υπόλοιπα μέσα.

Εκανα το εμβόλιο (Pandemrix) προχθές. Πέρα από κάτι δέκατα που είχα για μια μέρα (έως 37,5C), ερεθισμό στο σημείο της ένεσης και μια ήπια καταβολή δεν είχα - έως τώρα - κάτι άλλο.

Δημοσ.
Ενδιαφέρον. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι δε σχολιάστηκε στα υπόλοιπα μέσα.

Εκανα το εμβόλιο (Pandemrix) προχθές. Πέρα από κάτι δέκατα που είχα για μια μέρα (έως 37,5C), ερεθισμό στο σημείο της ένεσης και μια ήπια καταβολή δεν είχα - έως τώρα - κάτι άλλο.

την είχε ο Μάκης απόψε στο ALTER, το πέτυχα στο ζάπινγκ... εκείνη την ώρα μιλούσε

ο υπεύθυνος του ΚΕΛΠΝΟ... γαργάρες, κωλοτούμπες, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

και το γνωστό παιχνίδι "πέτα το μπαλάκι μακριάααα"... από την στιγμή που ο ίδιος

είχε πει ότι έχουμε αγοράσει 2,5 μύρια εμβόλια και το ιδεατό γι΄αυτόν θα ήταν να

εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού, είναι όντως πολλά τα λεφτά Άρη... όσον αφορά

για την κυρία, ε... παράπλευρες απώλειες :rolleyes:

Δημοσ.

Πέρσι το χειμώνα θυμάμαι που λέγαμε για την εποχική γρίππη ( την παλιά ντε) ότι είχε κολλήσει πάρα πολύς κόσμος. Τον Μάρτιο είχα πυρετό 38,5-39 για μία βδομάδα και πολύ έντονους πονοκεφάλους που αρχίζανε να εξασθενούν την δεύτερη βδομάδα, δύο βδομάδες σπίτι έκατσα λόγω γρίπης. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα γρίπη δεν θα έχει χειρότερα συμπτώματα από την εποχική γρίπη , τόσο έντονα γρίπη έχω να περάσω από το γυμνάσιο.:shock:

Δημοσ.

[aledjo]αχ να μουνα γριπη να σεριχνα κιεγω στο κρεβατι ετσι ευκολα...................[/aledjo]

Κατά τα άλλα, τα ίδια είναι πάνω κάτω, το πόσο θα το φας είναι ανάλογα σε τι φάση βρίσκει τον οργανισμό σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...