Προς το περιεχόμενο

εμβολιο και γριππη

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, το είδα αυτό πριν λίγο. Αυτό θα ήταν ωραίο. Θα πέθαινε πολύς κόζμος.

Αλλά παραμένει απλώς ένα ενδεχόμενο, όπως να συνδυαστούν 8 διαφορετικοί ερπητοϊοί ξερωγώ.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι, το είδα αυτό πριν λίγο. Αυτό θα ήταν ωραίο. Θα πέθαινε πολύς κόζμος.

Αλλά παραμένει απλώς ένα ενδεχόμενο, όπως να συνδυαστούν 8 διαφορετικοί ερπητοϊοί ξερωγώ.

Ποιος μηχανισμός "αναγκάζει" ένα είδος ιού να "ζευγαρώσει" με ένα άλλο; Φυσική επιλογή/εξέλιξη, επιβίωση, τύχη;

Δημοσ.

Τυχαιότητα απ' όσο θυμάμαι, χρειάζεται 2 διαφορετικοί ιοί (παρόμοιας αρχιτεκτονικής DNA/RNA, δηλαδή ebola με aids, δεν τακιμιάζουνε) να προσβάλλουν το ίδιο κύτταρο πριν γίνει ανοσοποιητικό ντου. Το παραγόμενο αγαθό τότε ΜΠΟΡΕΙ, αν έχει σκάσει σωστά η αλληλουχία του κώδικα στο κύτταρο-ξενιστή, να είναι συνδυασμός των 2 ιών. Εργαστηριακά μπορεί να γίνει, φυσιολογικά είναι μικρό το ενδεχόμενο. Ευτυχώς για τσ' ανθρώποι, γιατί την τελευταία φορά που συνδυάστηκε η γρίππη των πτηνών με ανθρώπινη γρίππη είχαμε απώλεια 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, χειρότερη απ' την βουβωνική πανώλη.

Δημοσ.
Ευτυχώς για τσ' ανθρώποι, γιατί την τελευταία φορά που συνδυάστηκε η γρίππη των πτηνών με ανθρώπινη γρίππη είχαμε απώλεια 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, χειρότερη απ' την βουβωνική πανώλη.

Ισπανική γρίπη;

• Super Moderators
Δημοσ.
Δε με χαλούσε λίγος περισσότερος χώρος στον πλανήτη. Μια επιδημία στις ΗΠΑ και την Κίνα δλδ, κομπλέ.

για αυτό πήγε ο Jack Bauer αλλά δεν έκατσε καλά το σχέδιο...

Δημοσ.
δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ βαρέθηκα ν' ακούω τα ίδια και τα ίδια κάτι αιώνες τώρα :-D

Πόσο χρονών είσαι καλέ;

Δημοσ.

καλησπερα κ απο μενα...ειμαι 23 χρονων με μυικη δυστροφια και την τριτη το πρωι εκανα το εμβολιο...προς το παρον εκτος απο ελαχιστες κοκκινιλες στο σημειο περιπου της ενεσης και λιγο πονο που ειχα το βραδυ της τριτης δεν εχω καποιο αλλο προβλημα...φυσικα ειχα λιγο παραπανω σφυγμους το βραδυ της τριτης(95-100 ενω φυσιολογικα εχω 70 περιπου)αλλα επειδη και την προηγουμενη μερα παλι ειχα αρρυθμια δεν το εδωσα μεγαλη σημασια(λογικα ειναι απο το στομαχι)...

θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα(οποιος ξερει ας απαντησει)..

1)μετα απο ποσες μερες δημιουργουνται τα αντισωματα ωστε να μην εχω τον φοβο να κολησω?κατι ακουσα για μετα την 10 μερα...ισχυει?

2)αφου μεχρι τωρα δεν παρουσιασα καποια παρεννεργεια οπως πυρετο υπαρχει περιπτωση να εμφανισω πιο μετα ή απο εδω κ περα ειμαι ανετος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...