Προς το περιεχόμενο

εμβολιο και γριππη

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβαζοντας και βλεποντας ολη αυτη την περιοδο τα της γριππης και τον προαιρετικο εμβολιασμο ολου του πληθυσμου της χωρας μας,εχω μπερδευθει.

αλλοι γιατροι βγαινουν και λενε οτι οπωσδηποτε να εμβολιασθει ολος ο πληθυσμος,ενω αλλοι επισημαινουν τους τυχον κινδυνους που μπορει να υπαρξουν απο τον εμβολιασμο,τονιζοντας οτι δεν εχει δοκιμασθει απο πλευρας χρονου επαρκως και πιθανον να υπαρξουν προβληματα κυριως σε εγκυους των οποιων το ανοσιοποιητικο ειναι ιδιαιτερως ευαισθητο κατα την περιοδο της κυησης.

μια κατασταση μπαχαλο δηλαδη και σκεφθειτε τι εχει να γινει το φθινοπωρο που θα εχουν αυξηθει και τα περιστατικα.

σκεφτομαι το πολυ απλο,ειναι δυνατον ενα εμβολιο να ειναι ευεργετικο για τους παντες;

αλλος εχει προβληματα με την καρδια του,αλλος με την υψηλη πιεση του,αλλος με ψυχολογικα προβληματα κ.λ.π.

και αν υπαρξουν παρενεργειες σε καποιους ανθρωπους,τι γινεται;

εχει παρατηρηθει απο οτι εμαθα απο μια εκπομπη,κατα το παρελθον πριν καμμια εικοσαρια χρονια κατι τετοιο με ασχημα αποτελεσματα σε αναλογη περιπτωση πανδημιας.

μεγαλο το διλημμα ρε παιδια,και μην ξεχναμε οτι σε περιπτωση μεταλλαξης του ιου,το εμβολιο θα ειναι ανεπαρκες.

εγω προσωπικα ειμαι 50-50 εαν θα το κανω η οχι.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
διαβαζοντας και βλεποντας ολη αυτη την περιοδο τα της γριππης και τον προαιρετικο εμβολιασμο ολου του πληθυσμου της χωρας μας,εχω μπερδευθει.

Λογικο να εχεις μπερδευτει αφου οπως ειπες και ο ιδιος ουτε καν οι γιατροι εχουν καμια ιδεα για το ποιες πρεπει να ειναι οι ενεργειες που πρεπει να κανουμε.

To be or not to be vaccinated?:fear::fear:

Και ισχυει λενε οτι η Ελλαδα θα ειναι απο τις πρωτες χωρες οπου θα γινουν οι εμβολιασμοι. Θα δοκιμαστει δηλαδη το εμβολιο. Χωρις να υπαρχει ιχνος υπερβολης ειναι σαφες πως οι πρωτες χωρες -οπως και η Ελλαδα- που θα γινουν οι εμβολιασμοι θα ειναι και τα πειραματοζωα της ολης υποθεσης(αυτο ισχυει επειδη οπως ειναι γνωστο ολο το φασμα των παρενεργειων εμφανιζεται ΜΟΝΟ κατα τη διαθεση του εμβολιου στο ευρυ κοινο και δεν εντοπιζεται στις κλινικες δοκιμες).

σκεφτομαι το πολυ απλο,ειναι δυνατον ενα εμβολιο να ειναι ευεργετικο για τους παντες;

Οχι βεβαια. Σε καποιους θα εμφανιστουν παρενεργειες σιγουρα. Το θεμα ειναι να ειναι αυτες ηπιες και οχι τιποτα σοβαρες.

εχει παρατηρηθει απο οτι εμαθα απο μια εκπομπη,κατα το παρελθον πριν καμμια εικοσαρια χρονια κατι τετοιο με ασχημα αποτελεσματα σε αναλογη περιπτωση πανδημιας.

Ναι το 1976 σε μια επιδημια γριππης στις ΗΠΑ μια σπανια αλλα υπαρκτη παρενεργεια του εμβολιου (που επισης οπως τωρα και τοτε δεν δοκιμαστηκε κλινικα επαρκως και δωθηκε στο κοινο εσπευσμενα οπως θα γινει και τωρα-ειδικα για Ελλαδα αφου θα ειμαστε απο τους πρωτους που θα το παρουμε) ηταν το συνδρομο Guilain Barre μια πολυ σοβαρη και επικινδυνη κατασταση για την υγεια.

και αν υπαρξουν παρενεργειες σε καποιους ανθρωπους,τι γινεται;

Τι θες να γινει?:-) Θα υποστει ο καθε ανθρωπος τις συνεπειες της πραξης του.

Η οποια πραξη του ηταν να κανει το εμβολιο μετα απο εγγραφη συναίνεσή του οτι αυτος φερει την απολυτη ευθυνη της αποφασης του.

Καθε ατομο δηλαδη πριν κανει το εμβολιο στον εαυτο του θα υπογραφει εγγραφο οτι κατανοει ολους τους κινδυνους, και μπλα μπλα.....και οτι κανείς αλλος δεν εχει ευθυνη για όποιες παρενεργειες του εμβολιου.

Το ιδιο θα γινεται και για τα ανηλικα παιδια, οπου οι γονεις θα υπογραφουν την συναινεση τους για να γινει το εμβολιο.

Το ολο θεμα λοιπον με τις εγγραφες δηλωσεις συναινεσης, προφανως θα φοβισει ακομα περισσοτερο τους ανθρωπους οπου και θα ειναι διστακτικοι να κανουν το εμβολιο καθως θα τους βαλει σε σκεψεις για το ποσο ασφαλες ειναι το εμβολιο για να ζητειται δηλωση συναινεσης.

Δημοσ.

με λιγα λογια προβλεπω ελαχιστοι να παρουν το ρισκο να το κανουν οποια και αν ειναι η μετεπειτα εξελιξη του ιου.

παρακολουθωντας παντως τα διαφορα που λεγονται απο τους γιατρους εχω να πω οτι ουτε οι ιδιοι δεν ειναι σιγουροι για την αποτελεσματικοτητα του και μαλιστα σε ερωτηση δημοσιογραφου σε επωνυμο γιατρο σημερα,εαν θα το εκανε στο παιδι του,απαντησε οτι"καλυτερα να μην απαντησω για να μην δημιουργησω διενεξη και προβληματισμο στον πληθυσμο".

οταν οι ιδιοι λοιπον δεν σκοπευουν να το κανουν,δυσκολα θα πειθομουν να το κανω εγω,εσυ και ο καθενας.

ενα αλαλουμ λοιπον ανταξιο της φαρας μας.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να κλείνετε την τηλεόραση (αν βλέπετε) και να κάνετε κάτι άλλο. Αυτή δημιουργεί τις ορδές τρομοκρατημένων πολιτών.

Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά κάτι βρωμάει εδώ.

Δημοσ.

και γω πιστευω οτι κατι οντως παιζεται αλλα επειδη απαγορευονται τα πολιτικα σχολια στο φορουμ,δεν μπορω να επεκταθω.

Δημοσ.

παρακολουθωντας παντως τα διαφορα που λεγονται απο τους γιατρους εχω να πω οτι ουτε οι ιδιοι δεν ειναι σιγουροι για την αποτελεσματικοτητα του και μαλιστα σε ερωτηση δημοσιογραφου σε επωνυμο γιατρο σημερα,εαν θα το εκανε στο παιδι του,απαντησε οτι"καλυτερα να μην απαντησω για να μην δημιουργησω διενεξη και προβληματισμο στον πληθυσμο".

Καταρχην αυτου του ειδους η ερωτηση, δημοσια σε γιατρο ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ, ΓΕΛΟΙΑ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ! Ποιος την εκανε(ποιο καναλι) μπορεις να μου πεις?

Επισης το ερωτημα αν ειναι ασφαλες το εμβολιο ή οχι δεν μπορει να το πει ή αποδειξει ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρος ή μη γιατρος αυτη τη στιγμη. Μονον ο χρονος.

Μολις δωθει στο ευρυ κοινο, σε 1-2 χωρες και εμβολιαστουν και δουμε πως θα πανε τα πραγματα τοτε θα βγουνε καποια σχετικως ασφαλη συμπερασματα για το εμβολιο.

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο πανικός. Από την μιά οι κυβερνήσεις λένε δεν υπάρχει ανάγκη πανικού, από την αλλη συζητάνε για μαζικό εμβολιασμό!!!!

Με ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί κλινικά και FUD στον αέρα κάτι δεν μου κάθετε καλά. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο Ελλάδα. Βρετανία που είμαι τα ίδια γίνονται.

Προσωπικά δεν πρόκειτε να κάνω κανένα εμβόλιο. Ποτέ δεν είχα γρίπη (ενώ όλοι γύρω μου ήταν στο κρεβάτι), οπότε στην χειρότερη τον περιπτώσεων θα είμαι μια εβδομάδα εκτός εργασίας που θα πληρωθώ κανονικά.

Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Δημοσ.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο πανικός. Από την μιά οι κυβερνήσεις λένε δεν υπάρχει ανάγκη πανικού, από την αλλη συζητάνε για μαζικό εμβολιασμό!!!!

Ε όσο να 'ναι, πρέπει να τρομοκρατηθεί λίγο ο κόσμος για να ξεχάσει τα τωρινά αλλά κι αυτά που έρχονται.

Δημοσ.
Καταρχην αυτου του ειδους η ερωτηση, δημοσια σε γιατρο ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ, ΓΕΛΟΙΑ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ! Ποιος την εκανε(ποιο καναλι) μπορεις να μου πεις?

Επισης το ερωτημα αν ειναι ασφαλες το εμβολιο ή οχι δεν μπορει να το πει ή αποδειξει ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρος ή μη γιατρος αυτη τη στιγμη. Μονον ο χρονος.

Μολις δωθει στο ευρυ κοινο, σε 1-2 χωρες και εμβολιαστουν και δουμε πως θα πανε τα πραγματα τοτε θα βγουνε καποια σχετικως ασφαλη συμπερασματα για το εμβολιο.

σημερα στο βραδυνο δελτιο του alter.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:28 ----------

Ε όσο να 'ναι, πρέπει να τρομοκρατηθεί λίγο ο κόσμος για να ξεχάσει τα τωρινά αλλά κι αυτά που έρχονται.

σωστος ο παιχτης!

Δημοσ.

Παπαριές,ούτε εμβόλιο ούτε τίποτα.Όποιος έχει γερό οργανισμό θα μπορεί να ανταπεξέλθει.Έχουμε περάσει παρόμοιες υστερίες στο παρελθόν με τα πουλερικά,τα μοσχάρια κ κάθε είδους μαζική τρομολαγνία... Και οι κομπογιανίτες στην τηλεόραση,αν δε ξέρουν συγκεκριμένα τι κ πως να βγάλουν το ΣΚΑΣΜΟ κ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΧ για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ αυτούς που είναι κολλημένοι στην τηλεόραση που αυτοί με τη σειρά τους πρήζουν όλους τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με τη κάθε μαλακία τυχάρπαστων δημοσιογράφων.ΕΛΕΟΣ.

Δημοσ.
Παπαριές,ούτε εμβόλιο ούτε τίποτα.Όποιος έχει γερό οργανισμό θα μπορεί να ανταπεξέλθει.Έχουμε περάσει παρόμοιες υστερίες στο παρελθόν με τα πουλερικά,τα μοσχάρια κ κάθε είδους μαζική τρομολαγνία... Και οι κομπογιανίτες στην τηλεόραση,αν δε ξέρουν συγκεκριμένα τι κ πως να βγάλουν το ΣΚΑΣΜΟ κ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΧ για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ αυτούς που είναι κολλημένοι στην τηλεόραση που αυτοί με τη σειρά τους πρήζουν όλους τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με τη κάθε μαλακία τυχάρπαστων δημοσιογράφων.ΕΛΕΟΣ.

Ωρε συμφωνω απολυτως. Ελεος πια με τα ΜΜΕ.

Και σου λενε : "Τωρα με την κριση πολυ κοσμος δε θα παει διακοπες"

Ειναι να μη γελας ?? Και το πειγραφουν με τροπο λες και πεθανε κανενας.:mad:

Παντα υπαρχουν ανθρωποι που δε πανε διακοπες.Και τι εγινε ??Δεν ημαστε ολοι Δημοσιοι Υπαλληλοι.

Ελεος πια :mad:

Σορυ που ξεφυγα απ'το θεμα αλλα ηθελα να τα πω :-D:-D

Δημοσ.

Η κανονική, εποχιακή, κάθε_χρόνου γρίπη έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα απ' αυτήν.

Αλλά τρέχτε να κάνετε το εμβόλιο cause tha TV said so.

Δημοσ.

Αυτό που προσπαθεί μια μερίδα ειδικών είναι να βγάλει τον ιό από τη κυκλοφορία μέσω εμβολιασμών η να μειώσει τα νούμερα και με αυτό τον τρόπο τη πιθανότητα επικίνδυνης μετάλλαξης.. Όλη η φασαρία γίνεται για το φόβο μην δημιουργηθεί κάτι το επικίνδυνο, αυτός ο ιός που υπάρχει δεν είναι τίποτα το φοβερό ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...Κάτι τελευταίο με την καραμέλα με τα στάδια τις πανδημίας οι δημοσιογράφοι και οι κάθε ειδικοί ξεχνούν να πουν ότι μετράει την εξάπλωση σε γεωγραφικό και αριθμητικό επίπεδο δεν λαμβάνει υπόψη θνησιμότητες και βαρύτητα συμπτωμάτων. Στάδιο 5 σημαίνει ότι απλά υπάρχουν ασθενείς με διάγνωση σε 2+ χώρες στην ίδια ήπειρο πχ Μεξικό + Usa. Μόλις έφτασε σε Ευρώπη και αλλού απλά ανέβηκε κλίμακα. Πάντα μιλάμε για τον ίδιο Ιό με τα ίδια ελαφριά συμπτώματα και χαμηλότερη θνησιμότητα από την απλή Γρίπη.

Επίσης για νομικούς και λόγους δεοντολογίας είναι αδιανόητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μην ψαρώνετε με τη τρομολαγνεια τον ειδήσεων. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κάποιος πεθάνει από το εμβόλιο η μείνει παράλυτος όπως το 1976.θα πέφτουν οι αγωγές βροχή και στο κράτος και στις εταιρίες που το φτιάχνουν. Άντε να πείσεις το δικαστήριο ότι σωστά έκανες ευρεία και υποχρεωτική χρήση μη εγκεκριμένου εμβολίου για να αποφύγεις μια γρίπη με ελάχιστη θνησιμοτητα, θα σου κόψουν το κ0λ0 φέτες

Δημοσ.

Ευτυχώς διάβασα πως δεν μπορει βαση νομου να ειναι υποχρεωτικός.

Αλλα καποτε θα γινει.

Προς το παρων ειδα πως εξασφαλίστικε εμβολιο για όλους στην Ελλάδα τουλαχιστον ακομη και για παράνομους στη χώρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...