Προς το περιεχόμενο

windows xp σε super market

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σε τεοια μηχανηματα τρεχουν windows γιατι ως συνηθος τα προγραματα που χρησημοποιουν δεν τρεχουν σε αλλα λειτουργιακα(π.χ. linux) αλλα και γιατι τα windows δυστυχος ειναι το ποιο διαδεδομενο OS.

Και μην πεταξει κανενας καμια βαλκια του στυλ "δεν μπορουν να μαθουν αλλο OS" γιατι οι υπαληλοι δεν θα χρειαζοταν να μαθουν αλλο OS αρκει να ξεραν να χρησημοποιουν το προγραμα(π.χ για super market).

Αν τρεχαν linux(π.χ ubuntu 8.04/8.10/9.04) θα ηταν πολυ καλυτερα.

τοτε γιατι δε φτιαχνουν τετοια προγραματα και για το linux?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γιατί?

Καλό θα ήταν να δικαιολογείς την άποψη σου ...

Δεν εχουν ιους,τρωνε πολυ λιγοτερα crash απο τα windows,ειναι free,ευκολοτερη εγκατασταση,λιγοτερες απαιτησεις σε hardware κτλ.

Ρωτα τις ετεριες των προγραματων.

Δεν ειμαι κατα των windows αλλα για τετοια μηχανηματα καλυτερο θα ηταν το linux.

Δημοσ.

Οχι και τέλεια σωστο αυτο που θα πώ αλλά ...

Εσυ δεν είπες ότι είσαι DJ? Δουλευεις σε ένα μαγαζί που το 80% των πελατών ακούει Rock... θα παιζεις σκυλάδικα?

Δημοσ.
Δεν εχουν ιους,τρωνε πολυ λιγοτερα crash απο τα windows,ειναι free,ευκολοτερη εγκατασταση,λιγοτερες απαιτησεις σε hardware κτλ.

μηπως εχω χασει επισοδια???

που την ειδες την ευκολοτερη εγκατασταση?

για να εγκασταστησεις ολα τα περιφεριακα πρεπει να κανεις προσευχες ΑΝ θα δουλεψουν και μηπως δουλεψουν πληρως...

ασε που για να βαλεις ενα προγραμα πρεπει να κανεις 1000 κινησεις και μπορει να σου πει οτι ΔΕΝ υποστηριζει τη συγκεκριμενη εκδοση linux που εχεις γιατι κυκλοφορουν 10000 διαφορετικες εκδοσεις...

στα windows τουλαχιστον δουλευουν τα 99.9% σε ολες τις εκδοσεις.

τεσπα δε θα κατσουμε να αναλυσουμε διαφορες windows με linux.

εγω απλα δε θα εβαζα pc για τετοιες και δουλειες και ακομα χειροτερα με windows.

Δημοσ.

μη λεμε παλι τα ιδια, οποιοδηποτε λειτουργικο συστημα αποκτησει την διαδοση και διεισδυση των windows, κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι καταδικασμενο να αποκτησει τα ιδια ακριβως προβληματα και ελαττωματα με τα windows

Δημοσ.
Δεν εχουν ιους

Μια χαρα κακοβουλο λογισμικό και κενά ασφαλείας υπάρχουν και για Linux, εξάλου δεν μιλάμε για Home PCs αλλά για επιχειρήσεις στις οποίες τα επιπεδα ασφάλειας είναι περίπου αν όχι ίδια και για τα δύο OS

τρωνε πολυ λιγοτερα crash απο τα windows

Πάλι θα σου πώ ότι δεν μιλάμε για Home PCs (αν και έχει σημασία αν συγκρινεις windows 95 με Ubuntu 9.04)

ειναι free

Open Source είναι όχι free

ευκολοτερη εγκατασταση

Σε καμία περίπτωση

λιγοτερες απαιτησεις σε hardware

Για τις επιχειρησεις που μιλάμε δεν παιζει ρολο

Δημοσ.

μηπως εχω χασει επισοδια???

που την ειδες την ευκολοτερη εγκατασταση?

για να εγκασταστησεις ολα τα περιφεριακα πρεπει να κανεις προσευχες ΑΝ θα δουλεψουν και μηπως δουλεψουν πληρως...

ασε που για να βαλεις ενα προγραμα πρεπει να κανεις 1000 κινησεις και μπορει να σου πει οτι ΔΕΝ υποστηριζει τη συγκεκριμενη εκδοση linux που εχεις γιατι κυκλοφορουν 10000 διαφορετικες εκδοσεις...

στα windows τουλαχιστον δουλευουν τα 99.9% σε ολες τις εκδοσεις.

τεσπα δε θα κατσουμε να αναλυσουμε διαφορες windows με linux.

εγω απλα δε θα εβαζα pc για τετοιες και δουλειες και ακομα χειροτερα με windows.

Αν βαλεις καποια φιλικη διανομη(π.χ ubuntu) δεν θα εχεις προβλημα.

Ενταξει αν βαλεις κανα slackware θα ειναι πιο δυσκολο :P

Δεν θα συνεχισω γιατι βλεπω να το γυρναμε σε windows vs linux.

Δημοσ.
Δεν θα συνεχισω γιατι βλεπω να το γυρναμε σε windows vs linux.

Λάθος το βλέπεις, συζητάμε πάνω στην "εντύπωση" του topic starter ...

Νομίζω ότι όλοι πλεον ξέρουμε τα θετικα και τα αρνητικά για κάθε OS (είναι βέβαια και προσωπικό γουστο, ιδιαίτερα για Home PC choice)

Δημοσ.

Εγώ πάντως προσωπικά έχω δεί ATM τραπεζών να φορτώνουν windows 2000, και καναδυό φορές έχει τύχει να δώ και μπλέ οθόνη.

Δημοσ.
Μια χαρα κακοβουλο λογισμικό και κενά ασφαλείας υπάρχουν και για Linux, εξάλου δεν μιλάμε για Home PCs αλλά για επιχειρήσεις στις οποίες τα επιπεδα ασφάλειας είναι περίπου αν όχι ίδια και για τα δύο OS

Εχεις δει ιο για linux?

Εγω εδω και 2 χρονια δεν εχω δει κατι τετοιο.

Αλλα και να υπαρχουν σε καμια περιπτοση δεν ειναι οσοι εχουν τα windows.

Πάλι θα σου πώ ότι δεν μιλάμε για Home PCs

Μονος σου το ειπες.

Δεν μιλαμε για home pc.

Σε home pc αν φαει και ενα crash δεν θα γινει και κατι.

Αλλα σε pc δουλειας?

Open Source είναι όχι free

wtf?

Ειδες κανεναν να πουλαει linux?

Σε καμία περίπτωση

Για εγκατασταση του os μιλαω.

Για το αν η ετερια του hardware δεν δινει drivers αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Νομίζω ότι όλοι πλεον ξέρουμε τα θετικα και τα αρνητικά για κάθε OS (είναι βέβαια και προσωπικό γουστο, ιδιαίτερα για Home PC choice)

Εγω απλα τα λεω δεν ειμαι φανατικος χρηστης linux(σαν δευτερο λειτουργεικο το εχω) ουτε ειμαι κατα των windows.

Δημοσ.
Δεν εχουν ιους,τρωνε πολυ λιγοτερα crash απο τα windows

Το γραφικο περιβαλλον σε linux μια χαρα κολληματα τρωει, οπως και ο explorer.exe των windows. Τουλαχιστον το gnome που εχω χρησιμοποιησει αρκετα σε 2-3 διανομες ωστε να μπορω να εκφερω γνωμη, καθε αλλο παρα απροβληματιστο ειναι.

Δημοσ.

Καλά ότι να'ναι έχει γραφτεί όμως ε.

Δηλαδή ο δίσκος που είναι να σκάσει με άλλο OS δεν θα σκάσει;

Προφανώς και για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν server που η ασφάλειά τους τόσο σε hardware όσο και σε software επίπεδο περισσεύει.

• Super Moderators
Δημοσ.
wtf?

Ειδες κανεναν να πουλαει linux?

προφανώς δεν εννοεί αυτό...

το υπονοούμενο ήταν για το support...

ποιος θα κάνει support linux σε μια επιχείρηση? θα είναι free αυτό? :P

ασφαλώς και όχι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...