Προς το περιεχόμενο

windows xp σε super market

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια τοσα χρονια ασχολουμαι με υπολογιστες και windows, ερασιτεχνικα και επαγγελματικα.

υστερα απ'οσα εχουν δει τα ματια μου, ποτε μα ποτε δε θα χρησιμοποιουσα pc με windows για οποιαδηποτε επαγγελματικη δουλεια, ποσο μαλλον για διαχειριση χρηματων!

δεν ειναι χαζοι αυτοι στις τραπεζες και στα ΑΤΜ που εχουν το συστημα ΔΙΑΣ που δε χρησιμοποιουν windows....

εχθες λοιπον πηγα σε ενα super market και ειδα στο ταμειο μια μικρη οθονη με windows xp και φορτωμενο ενα προγραμα που κανει τις συναλλαγες του ταμειου.

περναει η ταμιας το προοιον απο το barcode και δειχνει στην οθονη το ονομα και τη τιμη.

ακολουθος σε ολα τα τα πραγματα και στο τελος βγαζει ενα τελικο ποσο.

ε λοιπον ηταν μια τυπισα μπροστα μου με 3 μπυρες μεγαλες.

η καθε μπυρα εκανε 1,10

τις περναει και τις 3 και ενω εδειχνε στην οθονη 3 πραγματα των 1,10 ευρω,

εβγαλε τελικο ποσο 5,20!

ψαχνανε να δουμε τι εγινε (και καθυστερησαμε) πως και το γιατι αλλα @@.

τελικα πηγαμε σε αλλο ταμειο.

θελω να πω με αυτο, νταξει τα προγραματα εχουν bugs, τα windows ομως πως τα εμπιστευονται?

δηλαδη δε φοβουνται μηπως βγαλει μπλε οθονη και χαθουνε ολα?

δε φοβουνται μπας και χτυπησει κανενας δισκος?

και αλλα πολλα προβληματα που ενας επαγγελματιας που στηνει τετοια συστηματα θα επρεπε να τα ξερει....

και μη μου πειτε τωρα για backup κτλ...

γιατι ολα αυτα τα μηχανηματα, μαζι με τα backup, ups, server και οτι αλλο φανταστειτε, κοστιζουν πολλααααα περισσοτερα απ'οτι απλες ταμειακες μηχανες με barcode.

γενικα windows δε δικαιολογιτε να τα χρησιμοποιουν για ευαισθητα δεδομενα και ποσο μαλλον για πολλα λεφτα.

εδω εγω που ειμαι DJ και δουλευω με laptop, εχω παντα 2 μαζι μου γιατι ποτε δε ξερεις τι γινεται ειτε απο software ειτε απο hardware....

εχετε φανταστει τα ATM να δουλευανε με windows?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δε θελω να σε απογοητευσω αλλα και στις τραπεζες windows χρησιμοποιουνται και το πιο πιθανο και στα ATM να τρεχουν windows απο πισω. Το fail του προγραμματος στο super market μαλλον ουδεμια σχεση ειχε με τα windows

Μια μπλε οθονη δεν ειναι καταστροφη, δεν χανονται ολα..., υπαρχει ενας server πισω απο αυτα, ασε που το να χτυπησει ενας δισκος δεν εχει σχεση με το λειτουργικο συστημα.

Πως στο καλο θα ηταν η microsoft στην κορυφη τοσα χρονια αν δεν κυριαρχουσε στον επιχειρηματικο κοσμο;;;

Δημοσ.
δεν ειναι χαζοι αυτοι στις τραπεζες και στα ΑΤΜ που εχουν το συστημα ΔΙΑΣ που δε χρησιμοποιουν windows....

No, no ... Windows OS έχουνε στα ΑΤΜ

ε λοιπον ηταν μια τυπισα μπροστα μου με 3 μπυρες μεγαλες.

η καθε μπυρα εκανε 1,10

τις περναει και τις 3 και ενω εδειχνε στην οθονη 3 πραγματα των 1,10 ευρω,

εβγαλε τελικο ποσο 5,20!

ψαχνανε να δουμε τι εγινε (και καθυστερησαμε) πως και το γιατι αλλα @@.

τελικα πηγαμε σε αλλο ταμειο.

θελω να πω με αυτο, νταξει τα προγραματα εχουν bugs, τα windows ομως πως τα εμπιστευονται?

Είτε σε Linux, ειτε σε Mac OS πάλι 5,20 θα εβγαζε το πρόγραμμα

... κτλπ, κτλπ .. δεν γράφω αλλο ...

Απλά νομίζω ότι το παραδειγμά σου ήταν λιγο ατυχές

Δημοσ.

οχι, απ'οτι ξερω στις τραπεζες χρησιμοποιουν windows μονο στα γραφεια για ευκολοτερη δουλεια στους εργαζομενους αλλα η δουλεια τους δε μενει στον υπολογιστη τους.

κανει login στο server και οτιδηποτε κανουν αποθηκευεται εκει.

φαντασου δηλαδη σαν ενα webmail, μπενεις κανεις τη δουλεια σου και οτιδηποτε κι αν γινει δε χανεται τιποτα.

μπλε οθονη σε ενα υπολογιστη δε σημαινει τιποτα οπως το περιγραφω παραπανω, μπλε οθονη ομως στο server ειναι καταστροφη!

η microsoft ειναι στη κορυφη επειδη εχει φτιαξει ενα ευκολο λειτουργικο για τον απλο χρηστη.

ετσι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ακομα και οι τραπεζες, δημοσιες υπηρεσιες κτλ κτλ, να τρεχουν windows στα γραφεια των εργαζομενων, επειδη οι απλοι χρηστες μονο αυτα μπορουν να μαθουν να χειριζονται...

απλα τα πραγματα, μεχρι και στο στρατο windows χρησιμοποιουν για να γραψουν τα κειμενα τους κτλ κτλ

Δημοσ.
οχι, απ'οτι ξερω στις τραπεζες χρησιμοποιουν windows μονο στα γραφεια για ευκολοτερη δουλεια στους εργαζομενους αλλα η δουλεια τους δε μενει στον υπολογιστη τους.

κανει login στο server και οτιδηποτε κανουν αποθηκευεται εκει.

φαντασου δηλαδη σαν ενα webmail, μπενεις κανεις τη δουλεια σου και οτιδηποτε κι αν γινει δε χανεται τιποτα.

μπλε οθονη σε ενα υπολογιστη δε σημαινει τιποτα οπως το περιγραφω παραπανω, μπλε οθονη ομως στο server ειναι καταστροφη!

η microsoft ειναι στη κορυφη επειδη εχει φτιαξει ενα ευκολο λειτουργικο για τον απλο χρηστη.

ετσι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ακομα και οι τραπεζες, δημοσιες υπηρεσιες κτλ κτλ, να τρεχουν windows στα γραφεια των εργαζομενων, επειδη οι απλοι χρηστες μονο αυτα μπορουν να μαθουν να χειριζονται...

απλα τα πραγματα, μεχρι και στο στρατο windows χρησιμοποιουν για να γραψουν τα κειμενα τους κτλ κτλ

εκτος απο αυτο, σε τετοιες επιχειρησεις τα προγραμματα που χρειαζονται πολλες φορες(τις περισσοτερες) υπαρχουν μονο για windows οποτε αναγκαστικα δεν εχεις αλλη επιλογη

Δημοσ.

Είτε σε Linux, ειτε σε Mac OS πάλι 5,20 θα εβγαζε το πρόγραμμα

... κτλπ, κτλπ .. δεν γράφω αλλο ...

Απλά νομίζω ότι το παραδειγμά σου ήταν λιγο ατυχές

αυτο θελω να πω και γω, δεν εχει σημασια μονο το λειτουργικο αλλα γενικα δε μπορω να εμπιστευτω pc για τετοιες δουλειες.

δηλαδη οι απλες ταμιακες μηχανες δε τους κανουν?

ασε το κοστος....

οσο για τα ATM αμφιβαλω να τρεχουν windows.

δε το ξερω σιγουρα αλλα για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αν τρεχανε windows τωρα ολος ο κοσμος θα ειχε χασει τα λεφτα του.. :-)

εδω κολαει ή βγαζει μπλε οθονη σε μας που τρεχουμε μικρα προγραματακια, δε θα κολαγε σε τετοιες εφαρμογες?

Δημοσ.

Για εφαρμογές όπως είναι τα ΑΤΜ υπάρχουν τα Windows Embeded (CE), τα οποία είναι πιο σταθερά και πιο ασφαλή.

Έχουν πιο κλειστή αρχιτεκτονική από τα windows και λιγότερες τρύπες.

Δημοσ.

Για ATMs και Windows το ξέρω απο πρωσοπική εμπειρία...

Τώρα για ασφάλεια των συναλλαγών (παροτι Windows οπως λες), είναι θέμα σχεδιασμού της εφαρμογης που τρεχει στα ATMs (ή και γενικοτερα) καθώς και του administrator.

Και εγώ μαζί σου είμαι ... προτιμώ Linux ... αλλα όχι επειδη δεν εμπιστευομαι τα WIN αλλα επειδή μου κάνου την ζωή πιο εύκολη στην διαχειριση και την αναπτυξη των εφαρμογών μου και του δικτυου

Δημοσ.
εξαλλου τα ATM υπηρχαν απο τοτε που κυκλοφορουσαν windows 3.1

εκεινα τα ΑΤΜ τι ειχαν? windows 3.1?

γιατι δεν περιοριζεσαι σε αυτα που ξερεις και επιμενεις να μιλας για κατι στο οποιο εχεις πληρη αγνοια? :o Συγνωμη που το λεω ετσι λιγο ωμα

Δημοσ.
γιατι δεν περιοριζεσαι σε αυτα που ξερεις και επιμενεις να μιλας για κατι στο οποιο εχεις πληρη αγνοια? :o Συγνωμη που το λεω ετσι λιγο ωμα

οχι καλε, δεν επιμενω.

απλα λεω τι νομιζω και τι μου φαινεται λογικο.

οπως αυτο με ΑΤΜ δε το ξερω αλλα εχω ρωτησει και μου εχουν πει οτι δε τρεχουν windows.

ισως να μη ξερανε ουτε αυτοι.

το ψαχνω το θεμα.

απλα πιστευω οτι δε μπορει να εμπιστευτει κανεις windows και γενικοτερα pc για ευαισθητες δουλειες!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:48 ----------

Αλλο το home computing δεν ισχυουν τα ιδια πραγματα

σκεφτομαι οτι αφου ακομα και με απλα πραγματα βλεπω τον explorer να πεφτει, για φαντασου λεω να ετρεχε κατι σημαντικο....

ποσες φορες εχω συναντησει το "δεν ανταποκρινεται" στο ασχετο?

στο προγραμα του super market δε μπορει να τυχει?

ακομα και τα περισσοτερα video club που εχω δει, τρεχουν το παλιο συστημα σε περιβαλον DOS.

πιο ασφαλες ειναι το DOS.

δουλευα και τεχνικος η/υ για καποιο διαστημα και ετυχε να τρεχω σε video clubs που ειχαν windows και ειχαν προβληματα ειτε με το software ειτε με το hardware.

μπλε οθονες, παγωμα, κτλ κτλ.

τι να πω...

Δημοσ.

Σε τεοια μηχανηματα τρεχουν windows γιατι ως συνηθος τα προγραματα που χρησημοποιουν δεν τρεχουν σε αλλα λειτουργιακα(π.χ. linux) αλλα και γιατι τα windows δυστυχος ειναι το ποιο διαδεδομενο OS.

Και μην πεταξει κανενας καμια βαλκια του στυλ "δεν μπορουν να μαθουν αλλο OS" γιατι οι υπαληλοι δεν θα χρειαζοταν να μαθουν αλλο OS αρκει να ξεραν να χρησημοποιουν το προγραμα(π.χ για super market).

Αν τρεχαν linux(π.χ ubuntu 8.04/8.10/9.04) θα ηταν πολυ καλυτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...