harisg7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Καλημέρα σας, Θέλω να χρησιμοποιήσω το utorrent, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση static IP, λόγω ασφαλείας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το UPnP; Βλέπω την επιλογή και στο utorrent και στο router. Θα ανέβει η ταχύτητα γιατί τώρα κατεβάζω με... 10 ΚΒ/s. Με το απλό μοντεμάκι παλιά κατέβαζε χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει λύση;
GCMH Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μάλλον έχεις μπερδέψει κάτι. Όταν λες στατική IP τι εννοείς; Αυτή που σου δίνει ο πάροχος; Γιατί στην συντριπτική περίπτωση των οικιακών καταναλωτών η IP είναι δυναμική και αλλάζει κάθε φορά που κλείνεις το μόντεμ σου. Αν εννοείς την IP που εκχωρείς στον υπολογιστή σου εντός του οικιακού δικτύου (του δικτύου μεταξύ μόντεμ και υπολογιστή) τότε δεν έχεις πρόβλημα γιατί αυτή η IP δεν φαίνεται πουθενά έξω από το δίκτυο σου! Αυτά βέβαια τα λέω με την επιφύλαξη ότι έχεις μοντεμ που συνδέεται μεσω LAN και όχι USB, μιας και δεν έχω εμπειρία από τα συγκεκριμένα. Εκτός και αν εννοείς την Port που πρέπει να έχεις ανοικτή για να δέχεσαι εισερχόμενες συνδέσεις κάτι που απαιτεί το utorrent. Σε αυτή την περίπτωση, βάλε UPNP και βάλε το utorrent να την αλλάζει σε κάθε εκκίνησή του, αν και δεν νομίζω να τίθεται θέμα ασφαλείας. Το utorrent έχει κάποιες επιλογές κρυπτογράφησης που θα πρέπει να ενεργοποιήσεις. Αυτά! (Δες και την ενότητα wiki του φόρουμ για περισσότερα)
harisg7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Ναι, εννοώ την Port που πρέπει να έχω ανοικτή για να δέχομαι εισερχόμενες συνδέσεις στο utorrent. Ενεργοποίησα το UPnP σε router και utorrent, αλλά το σηματάκι κάτω παραμένει κίτρινο (ή γίνεται κόκκινο). Πρασίνισε σε κάποια φάση, αλλά κιτρίνισε πάλι. Θέλω να αποφύγω το port forwading με static IP γιατί δε νομίζω ότι είναι και πολύ ασφαλές, αφού μπορεί να σε εντοπίσει ο οποιοσδήποτε ανα πάσα στιγμή. Αν έχω καταλάβει σωστά βέβαια..
poulinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 για να μην υπαρχουν παρερμηνειες.α.με το upnp ειναι ακομα χειροτερα.ειναι bug τελειως και τρυπα το Upnp.β.οταν ειχες modem δεν ειχες nat το pc σου επαιρνε την ip οποτε ηταν σαν να εχεις ολες τις πορτες ανοχτες για αυτο το λογο δεν εχουν τα usb modem port forward.ειναι σαν να ειναι ολα ανοιχτα επειδη το nat γινετε στο pc αφου αυτο εχει παρει thn dynamic ip και οχι ο ρουτερ.β.αν ειναι να σε κανει καποιος hack μπορει και απο την 80 που ειναι το http και ειναι μονιμα ανοιχτη για να βλεπεις σελιδες ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.β.οτι εχεις windows ειναι χειροτερο απο μια πορτα στο pc σου.αν δεν θες να ειναι μονιμα ανοιτη κανε port triggering αντι για port forward χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει.και δεν ειναι οτι σε εντοπιζει επειδη η πορτα εναι ανοιχτη απλα βρισκει πορτα ανοιχτη και μπορει να εκμεταλευει καποιο exploit.κοινος δεν εισαι ετερειαδεν προκειτα να ασχοληθει κανεις και το pc το χαλαμε στο τελος μονοι μας παρα απο ιο η επιθεση,κκαι οτι κατεβαζεις αργα δεν 4ειναι μονο θεμα port forward αλλα και ποσοι seeders κτλ.
poulinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 upnp = useless ,τρυπα κενου και απορω γιατι συνεχιζει να υπαρχει.το απενεργοποιω παντα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.