KaizerSoze Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Σε καποια φαση τραβηξα ενα reboot στο ρουτερ πριν 2-3 βδομαδες και ειχα ενα προβλημα με Ip conflict. Νομιζα οτι ηταν η τηλεοραση με το pc μου μιας και μονο αυτα υπάρχουν στο δίκτυο και αλλαξα του υπολογιστη Ειχα ενα προβλημα με την τηλεοραση που εχω κουμπωσει και ψάχνωντας το χρειαστηκε να την ξαναconfigurarαρω δικτυακα. Ειδα λοιπον οτι παλι ειχα conflict και μολις εδωσα αλλη ip επαιξε η τηλεοραση. Γενικα φαινεται οτι εχω ενα conflict στη χ.χ.χ.3 Ειπα μηπως καποιος γειτονας μου εσπασε το WEP αλλα κανω arp -a απο cmd και βλεπω μονο το ρουτερ, τον υπολογιστη και την τηλεοραση Τι διαολο, μπορει να μην βλεπω καποιον κουμπωμενο σε μενα με arp?
Vasilius Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Άλλαξε την IP του router που κάνει advertise στο lan σε άλλη , βάλε καρφωτές IP στα πάντα, βάλε WPA αντι wep , και άλλαξε και το DHCP range που θα δίνει το router σου.
KaizerSoze Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Άλλαξε την IP του router που κάνει advertise στο lan σε άλλη , βάλε καρφωτές IP στα πάντα, βάλε WPA αντι wep , και άλλαξε και το DHCP range που θα δίνει το router σου. Αυτο σκεφτομουν να το κανω ουτως η αλλως, να κοψω και subnets(τι να τα κανω τα 254 hosts), να βαλω καρφωτες, να αλλαξω και το ιδιο το δικτυο, μονο η WPA ασφαλεια δεν παιζει γιατι δεν την υποστηριζει η τηλεοραση Το θεμα δεν ειναι να αλλαξω το δικτυο, το θεμα ειναι αν εχουμε κανενα τροπο πιο "ψαγμενο" να εξακριβωσουμε αν υπαρχει καποιος που μπαινει στο lan μου ή αν με το apr θα φαινοταν ουτως η αλλως
Bspus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Λογικα δεν θα επρεπε να υπαρχει καποια επιλογη απο το ρουτερ σου να δειχνει τι IP εχει μοιρασει και σε ποια MAC αντιστοιχει? Αφου ειναι και DHCP server. Το arp -a απο το PC σου δεν θα σου δειξει το γειτονα εκτος αν τον εχεις κανει ping, η με αλλο τροπο εχουν επικοινωνησει το PC σου με το δικο του
KaizerSoze Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Σωστος, δεν βρισκει κανενα, παιζει παρα πολυ να ειχε παρει το λαπτοπ τελικα την ip απλα επειδη δεν το χρησιμποιω, το ειχα διαγραψει απο τη μνημη μου
Blackman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 την είχα πατήσει και εγώ μία ημέρα, που έβλεπα ότι υπήρχε μία παραπάνω mac address στο δίκτυο και μετά από αρκετή ώρα αναζήτησης και διάφορων που έκανα, μου ήρθε αναλαμπή. το Laptop το είχα βάλει με ethernet..αλλά είχα ξεχάσει να κλείσω το wifi. οπότε έβλεπα την mac address της ασύρματης κάρτας. :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.