Προς το περιεχόμενο

Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή το κακό έχει παραγίνει, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για να ξέρω κατα πόσο έχω δίκιο.

Το πρόβλημα μου είναι το γνωστό πλέον πρόβλημα με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού και την αντιμετώπιση τους απο τους ξενοδόχους - ενοικιαστές δωματίων.

1) Είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν δωμάτιο εφόσον έχουν διαθέσιμο ή έχουν το διακιώμα να αρνηθούν? Αν το έχουν αυτό το δικαίωμα, μπορούν να το κάνουν μόνο και μόνο επειδή θα χρησιμοποιήσω τα εισιτήρια και δεν θα τους δώσω τα λεφτά αμέσως?

2) Μπορώ κάπου να τους καταγγείλω για αυτή τους την συμπεριφορά? Μιλάμε οι περισσότεροι είναι τρομερά μαλάκες, και όχι μόνο δεν σου δίνουν δωμάτιο αλλά σε βρίζουν κι'όλας που δεν τους ενημέρωσες απο την αρχή του τηλεφωνήματος ότι έχεις εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού. (Σώπα ρε μαλάκα, γιατι θα μου έλεγες ότι έχεις ελύθερο δωμάτιο)

3) Οι επειχειρήσεις που που ''δέχονται'' τα εισιτήρια, πως ακριβώς μπήκαν σε αυτόν τον κατάλογο? Θέλω να πω, το διάλεξαν ή τους το επέβαλε κανένας? (κράτος κ.λ.π)

Δεν θα ήθελα να πιάσω και το θέμα των τιμών των δωματίων που γίνεται Ο χαμός. Έχω πληρώσε και 70 ευρώ την ημέρα για ένα δωμάτιο που ήταν ένα επίπεδο πάνω απο σπηλιά. Αρπαχτή και άγιος ο Θεός δηλαδή...

Δημοσ.

1)Νομίζω πως είναι υποχρεωμένοι, αλλά δεν ξέρω μήπως στη σύμβαση που κλείνουν με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ορίζεται και πόσα δωμάτια επί του συνόλου των διαθέσιμων μπορούν να δώσουν. Πάντως αν το θέμα είναι απλά ότι φωνάζουν επειδή δεν τους το΄πες, ξύδι. Απλά δίνουν πρώτα κανονική τιμή και αααααν δουν ότι δεν "φεύγουν" τα δωμάτια, τα δίνουν και με τη εισιτήριο. Ουσιαστικά τα εισιτήρια είναι η "ασφάλειά" τους για δύσκολες περιόδους, να μηνμείνουν κλειστά τα δωμάτια. Ναι, πολλοί είναι τσάτσοι.

2.Οποιοδήποτε πρόβλημα (που δεν μπορεί να λυθεί επί τόπου με τον ξενοδόχο) λογικά αναφέρεται στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος υπογράφει και τις συμβάσεις στην τελική.

3.Νομίζω ότι το διάλεξαν, και περνάν από έναν τυπικό έλεγχο προδιαγραφών.

Όσο για τις τιμές, είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν ακουμπάνε τα 70Ε, τουλάχιστον όχι χωρίς λόγο. Άρα στην περίπτωση τρώγλης, εγώθα ζητούσα καλύτερο δωμάτιο αλλιώς τηλέφωνο τον ΟΕΕ και στην ανάγκη κατευθείαν τον ΕΟΤ. Άντε γιατί πολύ ψηλά ανέβηκε ο αμανές σε μερικά "δωμάτια". Με το χάλι που επικρατεί σε 5 χρόνια θα πρέπει να μας πληρώνουν κι όλας να πάμε.

Δημοσ.

Νομίζω, replay... νομίζω, οτι πρεπει να διαθετουν ενα ποσοστό των κλινών σε κατόχους κουπονιών, πχ. εχει 50 δωματια, ισως προσφερει 10-15 στον κοινωνικό.

αλλα αυτα παντα παιζουν και με το μηνα, τη ζήτηση....

δηλ. αν τη μερα που τηλεφώνησες, εχει μιλησει με αλλους 10 (χωρις κουπονια) που ρωτάνε τιμες/διαθεσιμοτητα, κλπ.. και τον καλείς σήμερα 31/7 για δωμάτιο μεταξύ 1-15 /8 , φυσιολογικα πιστευει οτι υπάρχει ενδιαφέρον και θελει να δωσει τα δωμάτια στις κανονικες τιμές.

ενω αν βαράει μύγες, ή/και ζητάς δωμάτιο απο 20/8 και μετά, λογικα τον βρίσκεις στα πιο down, και μπορει να ζου δώσει ότι θέλεις κοψοχρονιά...

-------- -------- -------- -------- --------

2. κοιτα, οι περισσότεροι δεν τραβάνε κανένα ζόρι να σου το πούνε καταμουτρα, δεν δινω δωμάτιο (αν πανε καλα οι δουλειές τους). Οπότε είτε πεις οτι εχεις κουπόνι, πριν, είτε μετά, τα ίδια θα λάβεις. οποτε πες το απ την αρχή να μη χάνεις το χρόνο σου. (εκτος αν θελεις να τσεκάρεις ποσο έχει η κανονική τιμή, σε σχέση με την τιμη με κουπόνι.)

Μπορεις να καταγγείλεις στην Εργατικη Εστια, ή όποιον σου έδωσε τα κουπόνια.

τι να του κάνουν, απλά δεν θα μπεί στον επόμενο κατάλογο. πραγμα που αν τελικά οντως σου λεει ψέμματα, οτι δεν εχει δωμάτιο, μαλλον δεν θα τον πειράξει πολύ.

3. μπαινουν με δική τους αίτηση. Υποθέτω οτι ειναι ενα "μαξιλαράκι", για τις δύσκολες μέρες. Απο το να μην πατάει κανεις, παιρνουν τουλαχιστον καποια λεφτά απο τον κοινωνικό.

Αλλα ο Αυγουστος, δεν ειναι "δύσκολες μέρες".

-------- -------- -------- -------- --------

Φέτος πήρα πρώτη φορά κουπόνια. απο οτι διάβασα απο πιό έμπειρους, πρέπει να κάνεις ότι μπορείς, να ξεκινήσεις νωρίς την έρευνα. Απο Απριλιο-Μαιο που παιρνεις το κουπόνι.

πηγα σε Ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, τρικληνο (2 ενηλικες+2 μωρα), πηγε καπου 45/μέρα. Οταν ειχα παρει τηλ. στο άσχετο, χωρις να πω για κουπόνια μου ειπε τιμή τιμοκαταλόγου: 120 με ημιδιατροφή.

Δηλ. 7 μερες μου πηγε καπου 315, αντι 840 (που μαλλον δεν θα τα έδινα τα 800. Χωρις κουπονια, μαλλον θα βολευόμουν σε κανενα ενοικιαζόμενο με 60-85ε, χώρια το φαγητό, που ειτε το πληρώνεις σε ταβερνα, ειτε το μαγιρεύεις, δεν συγκρινεται με τον μπουφε του ξενοδοχείου).

Ενω αν ειχα κλεισει στο ίδιο, μεσω πρακτορείου (αλλα με φουλ διατροφή), πήγαινε 100/μέρα.

Καταλαβαινεις... ειναι όπου σε βρούν.

αναλογα θεματα εχει εδώ:

http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=25541

http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=39124

..τώρα που τα ξόδεψα τα κουπόνια, και εχω αλλες 2 βδομάδες, να δουμε τι κάνουμε. Θα με σκίσουνε!

Δημοσ.
Επειδή το κακό έχει παραγίνει, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για να ξέρω κατα πόσο έχω δίκιο.

Το πρόβλημα μου είναι το γνωστό πλέον πρόβλημα με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού και την αντιμετώπιση τους απο τους ξενοδόχους - ενοικιαστές δωματίων.

1) Είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν δωμάτιο εφόσον έχουν διαθέσιμο ή έχουν το διακιώμα να αρνηθούν? Αν το έχουν αυτό το δικαίωμα, μπορούν να το κάνουν μόνο και μόνο επειδή θα χρησιμοποιήσω τα εισιτήρια και δεν θα τους δώσω τα λεφτά αμέσως?

2) Μπορώ κάπου να τους καταγγείλω για αυτή τους την συμπεριφορά? Μιλάμε οι περισσότεροι είναι τρομερά μαλάκες, και όχι μόνο δεν σου δίνουν δωμάτιο αλλά σε βρίζουν κι'όλας που δεν τους ενημέρωσες απο την αρχή του τηλεφωνήματος ότι έχεις εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού. (Σώπα ρε μαλάκα, γιατι θα μου έλεγες ότι έχεις ελύθερο δωμάτιο)

Επειδη κι εγω εχω απηυδησει μετα απο 100+ τηλεφωνηματα οπου επαιρνα τον πουλο μολις τους ελεγα οτι εχω τα εισητηρια, ενω πριν μου ελεγαν οτι εχουν διαθεσιμο δωματιο εχω καταλαβει τα εξης:

Εαν εχουν ελευθερο δωματιο ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν.Το θεμα ειναι οτι, επειδη ρωτησα 1-2 απο αυτους για ποιο λογο μου λενε οτι εχουν δωματιο και μολις τους λεω οτι εχω τα εισητηρια μου λενε "οχι", δεν εχουν ΟΛΑ τα δωματια τους μεσα στη συμβαση.

Δηλαδη, εαν ο αλλος εχει 50 δωματια ξερω γω, βαζει τα 20 στη συμβαση για τα εισητηρια και τα αλλα 30 τα αφηνει απ'εξω.

Οποτε, οταν τον ρωταω εαν εχει διαθεσιμα δωματια μου λεει ναι, επειδη καποιο απο τα 30 ειναι οντως αδειο, ενω με τα εισητηρια και τα 20 ειναι γεματα(επειδη γινεται χαμος).Οποτε οταν του σκα εγω στο τελος "ειμαι με τα εισητηρια κοινωνικου τουρισμου", μου λεει "οχι δεν εχω".

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω :P

Βεβαια δεν μπορεις να ξερεις αν οντως σου λεει αληθεια...

Δημοσ.
Επειδη κι εγω εχω απηυδησει μετα απο 100+ τηλεφωνηματα οπου επαιρνα τον πουλο μολις τους ελεγα οτι εχω τα εισητηρια, ενω πριν μου ελεγαν οτι εχουν διαθεσιμο δωματιο εχω καταλαβει τα εξης:

Εαν εχουν ελευθερο δωματιο ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν.Το θεμα ειναι οτι, επειδη ρωτησα 1-2 απο αυτους για ποιο λογο μου λενε οτι εχουν δωματιο και μολις τους λεω οτι εχω τα εισητηρια μου λενε "οχι", δεν εχουν ΟΛΑ τα δωματια τους μεσα στη συμβαση.

Δηλαδη, εαν ο αλλος εχει 50 δωματια ξερω γω, βαζει τα 20 στη συμβαση για τα εισητηρια και τα αλλα 30 τα αφηνει απ'εξω.

Οποτε, οταν τον ρωταω εαν εχει διαθεσιμα δωματια μου λεει ναι, επειδη καποιο απο τα 30 ειναι οντως αδειο, ενω με τα εισητηρια και τα 20 ειναι γεματα(επειδη γινεται χαμος).Οποτε οταν του σκα εγω στο τελος "ειμαι με τα εισητηρια κοινωνικου τουρισμου", μου λεει "οχι δεν εχω".

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω :P

Βεβαια δεν μπορεις να ξερεις αν οντως σου λεει αληθεια...

Εγώ έπαθα τα ίδια , δε βρήκα δωμάτιο από έρευνα που άρχισε το Μάιο. Όλα γεμάτα ήταν??? Από ποιους?? Αλλά δε πειράζει, άλλωστε από φέτος les poulos για όλους τους.

Καταλαβαίνω ότι τον Αύγουστο τον κρατάνε για να "βγάλουν" , αλλά άμα είναι έτσι, δήλωσέ το ρε φίλε!!

Επίσης δεν καταλαβαίνω το εξής: Γιατί δε μας δίνουν εκπτωτικά κουπόνια και εμείς να τα καταναλώσουμε σε όποιο ξενοδοχείο θέλουμε, μειώνοντας την τιμή.......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...