Προς το περιεχόμενο

'Εγινα Κλέφτης Γείτονας στις διακοπές και ζητάω και τα φώτα σας (Αυτό θα πει θράσος)

DeareN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 'Οπως λέει και ο τίτλος ήρθα διακοπες στο πατρικό μου και μιας και θέλω και εδώ να έχω net παίρνω απο τους γείτονες. Συγκεκριμένα δεν κάνω καμια κλοπή γιατι μπαίνω μόνο σε ένα ελεύθερο δίκτυο, έχει άλλα 3 κλειδωμένα με wep αλλά η καρτούλα μου δεν υποστηρίζει να δέχεται πακέτα (monitoring) άρα και γω δεν ασχολούμε με τα κλειδωμένα δίκτυα. Τώρα πάμε στο θέμα μας.

Hμουν τόσο τυχερός που το ελέυθερο δίκτυο που είναι forthnet πιάνει 15mbps (πιάνω 1,5 Mbit download στο rapidshare). Λέω ήμουν και όχι είμαι γιατί ενώ εδώ και μια βδομάδα όλα καλά ξαφνικά χθες όλη μέρα μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχα net. Ο τύπος που έχει το δίκτυο έχει ενα Level one routeraki με το default Password και λέω δεν μπαίνω να δω τι γίνεται. Μπήκα και προς μεγάλη μου έκπληξη έχει όλους τους κωδικούς της σύνδεσης του αποθηκευμένους αλλά δεν είχε σύνδεση. Προσπάθησα να συνδέσω εγώ το router αλλά μάταια. Έψαξα όλες τις ρυθμίσεις του router αλλά μόνο εγώ και αυτός φαίνεται οτι συνδεόμαστε στο router με τη δαφορά οτι όταν μπαίνει αυτός γίνεται αυτόματα connect στο net ενώ εγώ πρέπει να μπαίνω μόνο οταν έχει κάνει αυτός Login. Ωστόσο το router είναι 24 ωρες ανοιχτό με όλους τους κωδικούς αποθηκευμένους. Ο μόνος που μπαίνω με wlan είμαι εγω και είναι πολύ λογικό γιατι σε όλη την πολυκατοικία και στις γύρω είναι παλίες πολυκατοικίες συνταξιούχων, Συγγνώμη κι όλας που θα κάνω τώρα κάποιες ερωτήσεις αλλα πραγματικά επειδή έχω ελάχιστες γνώσεις στα δίκτυα θέλω να μου εξηγήσετε για να μάθω κάποια πράγματα. B)

1)Μήπως τελικά ο τύπος κατάλαβε τι παίζει και πολύ απλά δεν έχει ιδέα πως να κλειδώσει οτιδήποτε απλά βγάζει το καλώδιο του adsl απο την πρίζα όταν βγαίνει? (αυτός μπαίνει με ethernet, εγώ φαίνεται σύμφωνα με το router οτι μπαίνω μόνο με wlan).

2)Δεν τον έχω ενοχλήσει με downloading ποτέ (μόνο απο τις 3 το βράδυ μέχρι το πολύ τις 7 το πρωί βάζω τον internet download manager να κατεβάζει απο rapidshare που είναι και Happy hours). Δεν νομίζω να με κατάλαβε απο το surfing κατα τη διάρκεια της μέρας (μιλάμε για 15mbps σύνδεση). Τί μπορεί να έχει κάνει ο τύπος? :rolleyes:

3)Moral question :-D Δεν του έχω πειράξει τίποτα απο κωδικούς (θα μπορούσα να κλειδώσω με ενα wpa το δίκτυο για να μπαίνω σίγουρα μόνο εγώ αφού αυτος ούτως η άλλως μπαίνει με Lan). Eίναι τόσο λάθος να σας ζητησω να μου πείτε έναν τρόπο να μπαίνω στο Net οταν αυτός δεν είναι συνδεδεμένος?? 'Εχει όλα τα στοιχεια του ISP αποθηκεύμενα αλλα κατα ένα περίεργο τρόπο μόνο αυτος συνδέεται οταν θέλει και όχι εγώ. Λογικά υποθέτω πως η forthnet παρέχει ένα Λογισμικό που αυτός πατάει μόνο connect και μπαίνει και το router συνδέεται μόνο απο εκείνο το λογισμικό και δεν μπορεί να συνδεθεί απο το browser Interface του. Yπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μέσω κάποιου software που κυκλοφορεί για να συνδέομαι στον ISP?

Συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτα τα Hacking στα δίκτυα (Γιατρός είμαι) και δεν πρόκειται κι ολας να ασχολειθώ γιατι σε 2 βδομάδες γυρίζω σπίτι μου που έχω μια χαρα το δικό μου το net. Δεν θέλω να του πειράξω το δίκτυο του ανθρώπου μόνο να μου απαντήσετε στις ερωτήσεις και να μου πείτε αν γίνεται να μου δίνει και μένα το router internet όταν αυτός δεν μπαίνει στο Net. Πάντως επειδή στο router του λέει και τα στοιχεία του (username) ετσι μου έρχεται να βρω το κουδούνι του και να του πω απο κοντά(Φυσικά και δεν προκεται βεβαια :o )

Ευχαριστώ και πάλι σόρρυ για το πρήξιμο.

Δημοσ.

Προσωπικά το βρίσκω ηθικό μόνο για να δώ κάποιο από τα e-mail μου η να δώ κάμια σελίδα.Το να κατεβάζεις τα κερατιατικά σου από του άλλου τη σύνδεση κ ανήθικο είναι κ θα σου κοπεί το ίντερνετ κάποια στιγμή...

Δημοσ.

Δεν ξέρω προτιμώ να του το πω του ανθρώπου να τελειώνουμε (ούτως η άλλος το μόνο που με έκανε εντύπωση είναι τα 15mbps γιατί εγώ εκεί που ζω πιάνω μετα βίας 8). Εντάξει σε προκαλεί κι ολας (15Mps και όλοι οι κωδικοί free). 'Aλλωστε πότε μα ποτέ κατα τη διάρκεια της μέρας δεν έκανα downloading. Mονο το schedule απο τις 3 μεχρι τις 7 στο rapidshare έκανα με απόλυτη επιτυχία και δεν νομίζω να τον ενόχλησα. Πάντως το ερώτημα μου παραμένει. Τι διαφορετικό κάνει αυτος και κάνει login. Για να ξέρουμε μήπως είναι της forthnet το θέμα. Μου είναι πολύ εύκολο να τα κανω αυτά Post σε forum που ασχολούνται αποκλειστικά με wirelless και κάνουν και hackeries και τέτοια(εδώ σε αδελφό ελληνικό forum έχουν και τα καταλληλα προγράμματα για σπάσιμο κλειδωμένων δικτύων ακόμη και wpa). Απλα δεν με απασχολεί και ούτε προκειται να ασχοληθώ με κλειδωμένα δίκτυα. Το πως να προστατέψω το δικό μου ευτυχώς το ξέρω.H ηθική μου απορία έχει να κάνει καθαρά με ελέυθερα δίκτυα.

Πάντως είναι πολύ ωραίο ηθικό ζητημα αν πρεπει τελικά να μπαίνουμε σε free δικτυα ή όχι. Καλό ακούγεται για Poll.

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ σε ένα σπίτι που βρίσκεις την πόρτα ανοικτή μπαίνεις, αλωνίζεις και φτιάχνεις και ένα καφεδάκι?

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ σε ένα σπίτι που βρίσκεις την πόρτα ανοικτή μπαίνεις, αλωνίζεις και φτιάχνεις και ένα καφεδάκι?

ενταξει μην αρχισουμε τωρα τις ηθικολογιες, ολοι καποια στιγμη που θελαμε το νετ και δεν το χαμε ψαξαμε για καποιο ελευθερο, απλα ο φιλος το παρακανε λιγο με το downloading.

Διακοπες εισαι και συ ρε φιλε μου δυο βδομαδες χωρις rapid δεν αντεχες?:P

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι η παρομοίαση σου έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Να σε εξφενδονίζουν απο παντου με αποδεδειγμένα καρκινογόνες ακτινοβολίες τύπου 3g,wifi gsm, (ψάξε στο net την έρευνα για 3g με HSDPA)κτλ. και να πρέπει να μην έχεις να φας για να τις πληρώνεις κι ολας είναι καλύτερο. Εννοείται πως δεν θα έμπαινε ποτε κανένας να πιει καφεδάκι σε σπίτι με ανοιχτή την πόρτα αλλα γιατί να είναι ανήθικο το να μπαίνεις σε μια κω..εταιρία τύπου rapidshare για να κατεβάσεις κάτι απο free δίκτυο. Δηλαδή για αυτόυς που σπάνε κλειδιά wep Και wpa τι παρομοίαση θα έκανες οτι έσπασαν την θωρακισμένη πόρτα του σπιτιού σου και βίασαν την κόρη σου?

Τις απαντήσεις μου ήδη τις βρήκα μετά απο πανεύκολο google search αλλά διακοπές κάνουμε και μαθαίνουμε κι ολας ;)

Δημοσ.

Κοντά στη Θεσσαλονίκη φίλε μου. Τωρα δεν νομίζω βεβαια να ρωτάς για την ταχύτητα γιατι και γω παραξενεύμαι εδώ καλα καλά μέσα στη Θεσσαλονίκη δεν πιανουμε τετοιες ταχύτητες...

ενταξει μην αρχισουμε τωρα τις ηθικολογιες, ολοι καποια στιγμη που θελαμε το νετ και δεν το χαμε ψαξαμε για καποιο ελευθερο, απλα ο φιλος το παρακανε λιγο με το downloading.

Διακοπες εισαι και συ ρε φιλε μου δυο βδομαδες χωρις rapid δεν αντεχες?:P

Πλάκα πλάκα μόνο στις διακοπές βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με τέτοια ωραία πραγματάκια (ταινιούλες με παρέα, μουσικούλα κτλ)

Εdit: Τελικά αυτό που βρήκα δεν κάνει για τη δική μου περίπτωση. Λογικά δεν πετυχαίνει το login μέσα απο το router. Ευχαριστώ πάντως και ας μην βοήθησε κανεις απλα κράξιμο...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ----------

Θέλετε να σπάσουμε πλάκα? Ακούστε τι μπορούσα να γράψω και να γίνω ο κλασσικός ο Ελληνας που δεν έχει ηθικούς φραγμούς. Κοιτάξτε:

"'Καλησπέρα, έχω ένα router level one το οποίο το έχω συνδεδεμένο με τον κυρίως μου υπολογιστη με ethernet. Απο εκεί κανω Login με το πρόγραμμα της Forthnet Κανονικά. Στον δεύτερο μου υπολογιστή που τον έχω με wlan δεν το έχω το προγραμμα της forthnet (έχασα το cd χαχαχα). Ενω με τον υπολογιστή με την ethernet κανω Login κανονικά με τον ασυρματο ενώ δίνω τα πλήρη στοιχεία στη σελίδα του router για να κάνει Login δεν μπορώ να συνδεθώ. Υπαρχει τροπος να συνδέομαι χωρίς να έχω και τον πρώτο υπολογιστή ανοιχτό?''

Διαβολικό ε? Πάντως και αυτό να έκανα δεν μου φαίνεται ανήθικο αν σκεφτεί κανείς οτι ένα παιδάκι μπορεί να μπει μέσα και να τα κάνει γις μαδιαμ με ένα απλο netbook. Δεν έχω σκοπό ομως να ενοχλήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατι μόλις τώρα κατάλαβα ποιος είναι και είναι οικογενειακός φίλος οπότε άκυρο. Τα λέμε..

Δημοσ.

[/color]Θέλετε να σπάσουμε πλάκα? Ακούστε τι μπορούσα να γράψω και να γίνω ο κλασσικός ο Ελληνας που δεν έχει ηθικούς φραγμούς. Κοιτάξτε:

"'Καλησπέρα, έχω ένα router level one το οποίο το έχω συνδεδεμένο με τον κυρίως μου υπολογιστη με ethernet. Απο εκεί κανω Login με το πρόγραμμα της Forthnet Κανονικά. Στον δεύτερο μου υπολογιστή που τον έχω με wlan δεν το έχω το προγραμμα της forthnet (έχασα το cd χαχαχα). Ενω με τον υπολογιστή με την ethernet κανω Login κανονικά με τον ασυρματο ενώ δίνω τα πλήρη στοιχεία στη σελίδα του router για να κάνει Login δεν μπορώ να συνδεθώ. Υπαρχει τροπος να συνδέομαι χωρίς να έχω και τον πρώτο υπολογιστή ανοιχτό?''

Διαβολικό ε? Πάντως και αυτό να έκανα δεν μου φαίνεται ανήθικο αν σκεφτεί κανείς οτι ένα παιδάκι μπορεί να μπει μέσα και να τα κάνει γις μαδιαμ με ένα απλο netbook. Δεν έχω σκοπό ομως να ενοχλήσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατι μόλις τώρα κατάλαβα ποιος είναι και είναι οικογενειακός φίλος οπότε άκυρο. Τα λέμε..

Δεν μιλας σε ηλιθιους._

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ηλιθιότητας... Ειναι θέμα γνώσεων. Δηλαδή εγώ για παράδειγμα που δεν ξέρω απο Linux και τετοια αλλα αν παθεις σκωλικοειδίτιδα θα μπορέσω να σε θεραπεύσω είμαι ηλίθιος? Η ερωτηση που έφτιαξα για να σπασουμε πλάκα αν μου την έκαναν σε μένα μια χαρά θα προσπαθούσα να βοηθήσω. Και θα ανέβαζα και στη rapidshare το .iso του cd για να κάνει Login το παληκάρι. Αστα τα θέματα ηλιθιότητας... Διακοπές είμαστε πλάκα σπάμε τελείωσε..

Δημοσ.

δεν εχω forthnet, αλλα δε νομιζω οτι η forthnet σου δινει καποιο προγραμμα το οποιο υποθετεις. Εισαι εσυ και το router και μονιμα συνδεδεμενος στο net. To πιο πιθανο ειναι να μην εχεις καλο σημα, απλα πραγματα

Δημοσ.

Λύση τελικά βρήκες;;;; Γιατί και εγώ έχω ένα τέτοιο θεματάκι και δεν μπορώ να μπω στο ρούτερ μου από το laptop μου, ενώ με το desktop συνδέομαι κανονικά με ethernet :-) Φυσικά το cd της Forthnet το έχω χάσει..... :P

Μια επιπλέον απορία.... αφού δεν καταφέρνεις να συνδέεσαι στο ρούτερ, πως συνδέεσαι και γράφεις στο φόρουμ;;;; :P

Δημοσ.

ρε γιατρε εχουμε επιπεδο εδω μεσα τι νομιζεις... :X

εεεεεεεεεεεελλλλλλλλλλλλλλλεεεεεεεεεεεεεεεεεεοοοοοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Δημοσ.
Θέλετε να σπάσουμε πλάκα? Ακούστε τι μπορούσα να γράψω και να γίνω ο κλασσικός ο Ελληνας....

σ' αυτο εχεις δίκιο, καθε μερα το βλέπω.

στο "πως θα διαβασω τα μαιηλ της δικιάς μου... νομιζω με απατά;" κράζουμε,

ενω στο "πως θα ανακτήσω το password των win, μπηκε ιος και με κλειδωσε απ έξω" δινουμε λινκακια με σπαστήρια και αναλυτικότατα τουτόριαλς :lol: :lol:

Μερικοί άνθρωποι, ακόμα και με πολλά χρόνια εμπειρίας online, δεν μπορουν να καταλάβουν ακόμα την 1η Αρχή του Ιντερνετ: "Στο Internet, είσαι ότι δηλώσεις"

... και στην Ελλάδα, επίσης.

Ο γειτονάς σου, δεν έχει πάθει ακόμα, για να μάθει. Αν του στέλνανε ενα γραμματάκι τύπου "την τάδε ημέρα, η IP σας κατέβαζε την τάδε και τη δείνα ταινία, προστατευμένες απο πνευματικά δικαιώματα, και παρακαλώ μην επαναληφθεί.." (ενώ τις κατέβαζε άλλος μεσω της συνδεσής του), τότε θα αποφάσιζε να ανοίξει το τιμημένο το ΜΑΝΟΥΑΛ του ρούτερ, να μάθει πώς κλειδώνουν το ασύρματο.

Μέχρι τότε.... στο "πέρα βρέχει" θα είμαστε....

----------------------------------------------------------------------

στα καθ' ημάς τώρα:

Αν αποσυνδέει το καλώδιο, θα πρέπει να το καταλάβεις απο τα μυνήματα σφάλματος στην προσπάθεια σύνδεσης.

αλλα σφάλματα βγάζει η απουσία γραμμής, νεκρή γραμμή/κομμένο καλώδιο, άλλα η αδυναμια συνχρονισμού, ή το λάθος user/password.

δες αν υπάρχει κάποιο log, ή diagnostic tests στο ρουτερ. (προσωπικά δεν εχω παιξει ποτε με level 1, δεν ξερω)

μια περιπτωση ειναι να ψυλιαστηκε κάτι, πχ. να ειδε το ρουτερακι ενω εκεινος εχει κλειστό το pc του, να "παιζουν" τρελλά τα φωτάκια, σημάδι κίνησης δεδομένων, και να βαριεται να ψάξει κλειδώματα,κλπ, "βγάλε εκει το καλώδιο, να μαθει να φέρεται..." :lol:

αλλη περίπτωση, ειναι οταν λειπει απο το σπίτι, να πηγαινει με το λαπτοπ καπου αλλου που κάνει χρήση net πάλι με τον ίδιο isp (ειτε ασύρματα, είτε dsp, ειτε με modem/dialup), και ο isp να μην επιτρέπει 2 ταυτοχρονες συνδέσεις με ιδιο username - (κι αυτο πιθανον να διακρίνεται στα logs ).

επίσης... δεν έχω ιδέα, τι μπορει να παιζει, αν εχει ρυθμισει τη σύνδεση με τη μεθοδο bridge.

Δημοσ.

[...]Ο γειτονάς σου, δεν έχει πάθει ακόμα, για να μάθει. Αν του στέλνανε ενα γραμματάκι τύπου "την τάδε ημέρα, η IP σας κατέβαζε την τάδε και τη δείνα ταινία, προστατευμένες απο πνευματικά δικαιώματα, και παρακαλώ μην επαναληφθεί.." (ενώ τις κατέβαζε άλλος μεσω της συνδεσής του), τότε θα αποφάσιζε να ανοίξει το τιμημένο το ΜΑΝΟΥΑΛ του ρούτερ, να μάθει πώς κλειδώνουν το ασύρματο.

Μέχρι τότε.... στο "πέρα βρέχει" θα είμαστε....[...]

Μπα, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που τ' αφήνουν ανοιχτά εν πλήρει συνειδήσει,

με τη λογική τού "αγαθά παραγόμενα απ΄τον άνθρωπο κ τη φύση ανήκουν σ'ολη την ανθρωπότητα..."

Μια μερίδα αυτών σπάει κ πλάκα κάπως έτσι:

clip_image001_0026.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...