Προς το περιεχόμενο

Notebook overclocking με το software setfsb

yiannis_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και σήμερα ο ύπνος δε μου πάει καθόλου νομίζω πως είναι η κατάλληλη ώρα και το κατάλληλο forum για να postarω επι του συγκεκριμένου ψιλοάχρηστου θέματος.

Το αντικέιμενο της δοκιμής είναι ενα laptop 6ετίας Acer TM2303LCi με celeron Banias 1500 που μόνο το oc δεν το σώζει...

To χρησιμοποιούμενο Soft OC υπερπρόγραμμα είναι το setfsb v.2_2_127_93 (μπορεί να υπάρχει και πιο καινούργια version αλλά αυτή βρήκα πρώτη, αυτήν εμπιστεύομαι)

Φυσικά και κάνει και για desktop αλλά δεν το προτείνω εκτός αν εχετε πέσει στην περίπτωση και έχετε mobo με bios που δεν επιτρέπει τπτ.

Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα και να αρχίσετε να ανεβάζετε το FSB που είναι και η μοναδική δυνατότητα που δίνει αρκεί να αποσυμπιέσετε τα αρχεία του zip setfsb_2_2_127_93.zip σε ενα folder, να τρέξετε το setfsb.exe και να ξέρεται τον clock generator του laptop παύλα Desktop με βλαμένο mobo.

Στη δοκιμή το όνομα που έδωσα στο folder είναι setfsb το οποίο και στην συνέχεια βρέθηκε ατάκτος ερημένο απο την επιφάνεια εργασίας (desktop) στο C:\

Τα παραπάνω εχουν την σημασία τους στην δημιουργία του αυτόματα εκτελέσημου .bat το οποίο θα φτιάξουμαι για να ξεκινάει το laptop - Desktop με βλαμένο mobo, πάντα στην overclocked ταχύτητα χωρίς καμιά περετέρω ενέργεια και κόπο απο μεριά μας.:-D

Μετά απο μια σύντομη έρευνα στο νέτ βρήκα ότι ο clockgenerator για το Acerάκι ήταν ο CY28346ZI-2 τον επέλεξα και άρχισα τις δοκιμές.

Απο την στιγμή που τελειώσει το δύσκολο, που είναι κατά τη γνώμη μου η εύρεση του σωστού clockgen, η χρήση του setfsb είναι piece of cake και εξηγείται όσο διεξοδικότερα γίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

3773727346_81ef6cddea_o.jpg

Στην συνέχεια αφου έχετε βρεί την ταχύτητα που θεωρείτε ασφαλή και εφόσον θέλετε κάθε φορά να χαίρεστε τον υπολογιστή τόσο γρήγορο όσο πραγματικά μπορεί να

είναι, με ενα απλό .bat αρχείο μπορείτε να έχετε αυτόματο OC κάθε φορά που εκκινεί το laptop - Desktop με βλαμένο mobo.

Εύκολο είναι και αυτό.

Πάμε λοιπόν γιοτάδες όλου του κόσμου ενωθείτε και εγω σαν εσας είμαι και απο άλλους έμαθα και μαθαίνω.

Δεξί κλικ στο Desktop (επιφάνεια εργασίας στους φλω.ους που εχουν ελληνικά windows)

New => Text Document

Ανοίχτε το μετονομάστε το σε setfsb.bat και αντιγράψτε τα παρακάτω μόνο που στο -s112 θα βάλεται το fsb που αντέχει το δικό σας laptop - Desktop με βλαμένο mobo.

Αν βρήκατε ότι αντέχει fsb 200 θα βάλεται -s200 εκεί που εχω -s112 κοκ.

3773794068_da633c84fe_o.jpg

Τέλος πετάξτε και το setfsb.bat στο c:\setfsb και κάντε shortcut στο startup στην έναρξη.

Και επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

3773863120_8f807a9dfd_o.jpg

Να και μερικές αποδείξεις ότι το πράγμα δουλεύει.

Το Acer στα default σε SPi 1Mb

3772835707_08d3c1d8ab_o.jpg

Και τσίτα στα 1800 παρά κάτι.

3773645594_85a008daf8_o.jpg

Και οι ρυθμίσεις μου για every day use αφου πάνω απο αυτές αρχίζει να κάνει παράσιτα η sound card.

3773633994_b73bb9734e_o.jpg

Κρίμα γιατί τρέχω orthos στα 1800 και δεν εχει κολήσει 2 ώρες τώρα ούτε μνήμη ούτε cpu.:cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...