Giorgos3924 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα! Γνωρίζετε κανέναν καλό compiler για C, C++ ? Σκεύτικα το Visual Studio που εκτός απο consola έχει και form περιβάλλον. Απο την άλλη όμως σκευτικά και τα Linux, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσω το Visual Studio 2008 για C ή να χρησιμοποιήσω κάποιο λειτουργικό του linux πχ ubuntu? Είμαι σχετικά νέος στη C και θα ήθελα να εξοικειωθώ περισσότερο γράφοντας διάφορα προγράμματα ειδικά σε περιβάλλον με forms για να μάθω καλύτερα την γλώσσα.
teo64x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Για να ξεκινήσεις C/C++, η καλύτερη επιλογή για περιβάλλον είναι το Dev-C++ (gcc) που δε θα σε μπερδέψει. Μετά, αξίζει να πας σε κάποιο πιο πλούσιο περιβάλλον όπως το Visual Studio, αλλά μόνο όταν έχεις εξοικειωθεί κάπως με τη γλώσσα, ώστε να μη σε ζαλίσει. Θα έλεγα ότι, γενικώς, αλλά και πιο ειδικά για αυτό που ζητάς (εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον) είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθείς με C# ή Java. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και ανεξαρτήτως γλώσσας, είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις με εφαρμογές κονσόλας για να μάθεις τα βασικά πράγματα, πριν μπλέξεις με τις έννοιες που εισάγει η δημιουργία γραφικού περιβάλλοντος.
Giorgos3924 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Για να ξεκινήσεις C/C++, η καλύτερη επιλογή για περιβάλλον είναι το Dev-C++ (gcc) που δε θα σε μπερδέψει. Μετά, αξίζει να πας σε κάποιο πιο πλούσιο περιβάλλον όπως το Visual Studio, αλλά μόνο όταν έχεις εξοικειωθεί κάπως με τη γλώσσα, ώστε να μη σε ζαλίσει. Θα έλεγα ότι, γενικώς, αλλά και πιο ειδικά για αυτό που ζητάς (εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον) είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθείς με C# ή Java. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και ανεξαρτήτως γλώσσας, είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις με εφαρμογές κονσόλας για να μάθεις τα βασικά πράγματα, πριν μπλέξεις με τις έννοιες που εισάγει η δημιουργία γραφικού περιβάλλοντος. Πολύ καλό προγραμματάκι... αλλά νομίζω πως έχει ένα πρόβλημα!! Όταν σε ένα πρόγραμμα εντολών χρησιμοποιείς ρουτίνες οι οποίες μετράνε πχ απο 1 εως 10 και ολοκληρωθεί η μέτρηση η κονσόλα κλείνει αστραπιαία με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δείς αν το πρόγραμμά σου λειτουργεί σωστά Ενώ λειτουργεί... φαίνετε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα καθώς τερματίζει! Επειδή όμως έχω φτιάξει αρκετά μικρά προγραμματάκια σε κονσόλα θα ήθελα να δοκιμάσω να γράψω και σε Visual C++. Αλλά η ερώτησή μου είναι: για εφαρμογές με forms θα ήταν καλύτερο το Visual C++ ή ένα λειτουργικό linux ?
teo64x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Σε ό,τι αφορά το αστραπιαίο κλείσιμο της κονσόλας, αυτό προκύπτει από τη φυσιολογική ροή του προγράμματος, εφόσον δεν έχεις βάλει τίποτα ανάμεσα στις εντολές εξόδου και στην επιστροφή της συνάρτησης. Μπορείς να κρατήσεις τα αποτελέσματα στην οθόνη με system("pause") πριν το return ή με κάποια άλλη μέθοδο αναμονής input από το χρήστη ή χρονικής καθυστέρησης. Σε ό,τι αφορά την ερώτησή σου για προγραμματισμό γραφικού περιβάλλοντος, δε βλέπω ακριβώς το δίλημμά σου. Η απάντηση μου φαίνεται απλή: αν συνήθως χρησιμοποιείς Windows θα μάθεις σε αυτά, αν χρησιμοποιείς Linux θα μάθεις σ' εκείνο. Νομίζω, πάντως, ότι το Qt SDK καλύπτει και τις δύο πλατφόρμες, αν θες να δοκιμάζεις ανάπτυξη εφαρμογών και στις δύο χωρίς πολύ κόπο. (Δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά.)
dimitris2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 εγω φετος ξεκινησα με το Netbeans. μου φαινεται πολυ καλο αν και τρωει αρκετη ραμ. αξιζει να το δοκιμασεις παντως
jtsc21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Πολύ καλό προγραμματάκι... αλλά νομίζω πως έχει ένα πρόβλημα!!Όταν σε ένα πρόγραμμα εντολών χρησιμοποιείς ρουτίνες οι οποίες μετράνε πχ απο 1 εως 10 και ολοκληρωθεί η μέτρηση η κονσόλα κλείνει αστραπιαία με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δείς αν το πρόγραμμά σου λειτουργεί σωστά Ενώ λειτουργεί... φαίνετε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα καθώς τερματίζει! Επειδή όμως έχω φτιάξει αρκετά μικρά προγραμματάκια σε κονσόλα θα ήθελα να δοκιμάσω να γράψω και σε Visual C++. Αλλά η ερώτησή μου είναι: για εφαρμογές με forms θα ήταν καλύτερο το Visual C++ ή ένα λειτουργικό linux ? μπορεις να τρεχεις το προγραμμα απο το command line των windows και να κανεις παραλληλα εκτυπωση αποτελεσματων σε ενα αρχειο txt
Evgenios1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Επειδή όμως έχω φτιάξει αρκετά μικρά προγραμματάκια σε κονσόλα θα ήθελα να δοκιμάσω να γράψω και σε Visual C++. Αλλά η ερώτησή μου είναι: για εφαρμογές με forms θα ήταν καλύτερο το Visual C++ ή ένα λειτουργικό linux ? Κειτα, το vc++ (express edition) για gui δε πολυλεει. Δεν εχει rc editor . εγω φετος ξεκινησα με το Netbeans. μου φαινεται πολυ καλο αν και τρωει αρκετη ραμ. αξιζει να το δοκιμασεις παντως +1 Για netbeans, μονο αν εχεις ενα καλο pc αλλιως αστο. [σποιλερ]Στο netbook(1,6ghz x2, 3gb ram) μου ΣΕΡΝΕΤΑΙ.[/σποιλερ]
jtsc21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 οντως τ ο nebeans ειναι αρκετα βαρυ.αν θες σε windows για να ξεκινησεις το καλυτερο ειναι για εμενα το DevC++(αν αι θελει και καποιες ρυθμισεις για να παιξει καλα σε vista) εξακολουθω ομως να θεωρω οτι το καλυτερο ειναι unixοειδες os->console->vi/pico+gcc/g++
Giorgos3924 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Σε ό,τι αφορά το αστραπιαίο κλείσιμο της κονσόλας, αυτό προκύπτει από τη φυσιολογική ροή του προγράμματος, εφόσον δεν έχεις βάλει τίποτα ανάμεσα στις εντολές εξόδου και στην επιστροφή της συνάρτησης. Μπορείς να κρατήσεις τα αποτελέσματα στην οθόνη με system("pause") πριν το return ή με κάποια άλλη μέθοδο αναμονής input από το χρήστη ή χρονικής καθυστέρησης. Η εντολή system("pause") δεν δουλεύει! Μήπως χρειάζεται καμιά παραπάνω βιβλιοθήκη να κάνω include? Συνήθως χρησιμοποιώ το stdio.h Επίσης ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ πληροφορίες για κάθε βιβλιοθήκη της C++ ? Τί εντολές περιέχει η κάθε βιβλιοθήκη και τί εργασία εκτελεί η κάθε εντολή? Χρησιμοποιώντας την delay.h πώς εισάγω χρονοκαθυστέρηση?
Evgenios1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Επίσης ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ πληροφορίες για κάθε βιβλιοθήκη της C++ ? Τί εντολές περιέχει η κάθε βιβλιοθήκη και τί εργασία εκτελεί η κάθε εντολή? Χρησιμοποιώντας την delay.h πώς εισάγω χρονοκαθυστέρηση? Για μερικες "standar" υπαρχει το http://www.cplusplus.com , για τις αλλες εξαρτατε σε τη λειτουργικο εισαι. Για windows πας msdn Για για να σταματησεις το thread (σε Windows) για καποιο διαστημα, χρησιμοποιησε το Sleep(milliseconds) (windows.h)
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Για μερικες "standar" υπαρχει το http://www.cpluspluc.com διόρθωσε το λινκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.