Προς το περιεχόμενο

Με μπλε οθόνη?

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα έβγαλε μπλε οθόνη και μετά στο reset δεν ανάβει η οθόνη.Οι ανεμιστήρες δουλεύουν, το σύστημα φαίνεται να ξεκινά αλλά εικόνα γιοκ.Τσέκαρα την κάρτα γραφικών σε άλλο υπολογιστή και είναι εντάξει.Η μητρική μάλλον μας τελείωσε?

Αλλά με μπλε οθόνη? Καί οι ανεμιστήρες? Και η ψύκτρα που καίει αρκετά?

Να την πετάξω την μητρική και να πάω γι' άλλα?Υπάρχει κάτι που δεν ξέρω?

Γιά την ιστορία, είναι ένα σύστημα γιά κατέβασμα που δουλεύει 117/24 και μητρική ASUS P4C800.

Δημοσ.

Ξέρω γω.

Να την ξαναδούμε την BSOD ώστε να βρούμε κάτι παραπάνω δεν γίνεται, οπότε πάμε στα τυφλά.

Συχνός ύποπτος για μπλε οθόνες είναι οι μνήμες.

Μπορεί κάποια στραβή να έγινε και να μουλάρωσε η μητρική.

Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε με άλλες μνήμες (ή σε περίπτωση που υπάρχουν >1dim) άσε μόνο ένα πάνω, και δοκίμασέ το και σε διαφορετικά slot.

Αν δεν βγάλεις άκρη, επανέλαβε την διαδικασία με άλλο dim, και πάει λέγοντας.

Επίσης αποσύνδεσε όλα τα περιφερειακά (μέχρι και mouse/keyboard), καθώς και HDD's ή τυχόν PCi κάρτες (π.χ δικτύου).

Όλα τα παραπάνω φυσικά αφού κάνεις bios reset, και πριν πετάξεις την μητρική. :P

Δημοσ.

Bγάλε τις μνήμες και δες αν η μητρική κάνεις το γνωστό μπιπ όταν ανοίγεις το pc. Δες αν έχει σκάσει ή ανοίξει κανένας πυκνωτής. Δούλεψε τη μητρική έξω από το κουτί.

Δημοσ.

Δυστυχώς είμαι πολύ βιαστικός και αυτά τα πράγματα θέλουν ψυχραιμία και υπομονή.Είναι πιθανό να μην έχει καεί αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Έκανα clean cmos, έβγαλα την μπαταρία γιά μισή ώρα περίπου αλλά τα ίδια.Ξεκινά να παίρνει ρεύμα και να ανάβουν οι ανεμιστήρες, η ψύκτρα του επεξεργαστή να ζεσταίνεται αλλά εικόνα τίποτα.Η κάρτα γραφικών δεν είναι γιατί τη δοκίμασα σε ένα φίλο.Εξ άλλου κατάλαβα ότι δεν είναι τα γραφικά κοιτάζοντας και μαντεύοντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι τα οποία δεν αναβόσβησαν καθόλου κατά το boot.Ετσι είχα δίκιο γιά την κάρτα.

Γιά το μπιπ που μου λες δυστυχώς στο κουτί της Τθερμαλτέικ το γνωστό Τσουνάμι, δεν έχω βρεί κάποιο μικροφωνάκι οπότε δουλεύω το σύστημα καιρό τώρα χωρίς προειδοποιητικούς ήχους.Εκτός κιαν έχει και δεν το ξέρω.

Τέλος πάντων την παρ'οπλισα και βρήκα κάπου μιά άλλη και την έβαλα πάνω.

Αυτά είναι διαόλου πράμα και ώρες ώρες μουλαρώνουν.

Σας ευχαριστώ πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...