Προς το περιεχόμενο

Τα φώτα σας για επέκταση ασύρματου δικτύου!

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ο πατέρας μου είναι ιδιοκτήτης εντός δυόροφου κτηρίου,στο οποίο στεγάζονται ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (καλοκαιρινά καταλύματα γαρ).

Υπάρχει μια σύνδεση Conne-X@2mbps και ένα ασύρματο modem-router Linksys wag200-E1,έτσι ώστε αν το θελήσει κάποιος να έχει πρόσβαση στο internet.

Το πρόβλημα:Το σήμα εξασθενεί αρκετά στον πρώτο όροφο (πρόσβαση μόνο απο τα δωμάτια που βρίσκονται κάτω απο το Linksys) και χάνεται όσο περπατάς στα ενδότερα του κτηρίου ελέω εμποδίων (τοίχοι-γωνίες,για δεύτερο όροφο ούτε λόγοε) και για τον λόγο αυτό σκέφτηκα να τοποθετήσω repeaters στο κλιμακοστάσιο κάθε ορόφου έτσι ώστε να δυναμώσω το σήμα,θα ήθελα όμως να μήν γίνει χρήση καλωδίων.

Με μια μικρή έρευνα βρήκα μερικά access points στην αγορά και θα ήθελα την γνώμη σας.

ASUS WL-330GE

D-LINK DWL-2100AP WL108

D-LINK DWL-G710

NETGEAR WNHDE111

TP-LINK TL-WA501G

TP-LINK TL-WA601G 108M

LINKSYS WRE54G

Netgear 54Mbps Access Point WG

Belkin Wireless Access Point 54Mbps

Αν κατάλαβα καλά,το access point θα πρέπει να έχει επιλογή για να δουλεύει και σάν repeater για την δουλειά που το θέλω.Απο τα παραπάνω κλίνω πιο πολύ προς το Linksys,αν και οποιαδήποτε άλλη δοκιμασμένη λύση @60~65ευρώ θα ήταν δεκτή.Επίσης σε αυτές οι συσκευές πως ακριβώς γίνεται το setup τους;Θα πρέπει να μπώ σε κάποιο web-based interface μέσω Ethernet/ασύρματης σύνδεσης ή απλά λειτουργούν αυτόματα (βρίσκουν ένα ασύρματο σήμα και απλά το αναμεταδίδουν);

Δημοσ.

το setup αποσο ξερω γινεται ψιλοαυτοματα. τους λες να ειναι ριπιτερ, και βρισκει μονο του το λαν.. δεν τα εχω δοκιμασει ολα αυτα αλλα belkin = πατατες. πηγαινε linksys που ειναι σιγουρο πραγμα..

Δημοσ.

Μάλιστα,οπότε απλά τα συνδέω και παίζω.Στο forum της Linksys αναφέρονται πολλά προβλήματα οταν γίνεται σύνδεση Access point<----->Wre54g<----->Wre54g,κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα των repeaters άλλα και με την όλη απόδοση του δικτύου (κυρίως στο 2ο repeater).Όλα τα ανωτέρω είναι "ασθένειες" που στάνταρ θα συναντήσει κάποιος σε ένα δίκτυο με 2+ repeaters ή εξαρτάται και απο τον κατασκευαστή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...