Προς το περιεχόμενο

ΕΠΑ.Λ - Απορίες

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ένας γνωστός μου εχει κάποιες απορίες και επειδή δεν είμαι και το καταλληλότερο προσωπο για να του τις λυσω είπα να ρωτησω εσας.Πάμε λοιπον:

1. Που μπορω να ρωτήσω/μαθω/πληροφορηθω σχετικα με τα ΕΠΑ.Λ;; Η ιστοσελιδα του υπουργειου εχει προεδρικα διαταγματα και νομους, εγω θελω κατι πιο απλο και αμεσο.
  2. Το παλλικαρι εχει τελειωσει κανονικο λυκειο, εχει δωσει πανελληνιες, δεν περασε καπου και σκεφτεται να παει ΕΠΑ.Λ. Γινεται; Τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση; Ποσα χρονια πρεπει να παρακολουθήσει;
  3. Ποια η διαφορα απο τα ΕΠΑΣ?

Ευχαριστω πολυ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:56 ----------

καποιος χριστιανος;;;

Δημοσ.

Χμμ, εγώ τελείωσα ΤΕΕ στην Σιβιτανίδειο. Τα ΤΕΕ ήταν 3 χρόνια τεχνική εκπαίδευση ενώ τα ΕΠΑΛ είναι 2 συν 1 το πρώτο, ο πρώτος χρόνος είναι σαν του ενιαίου λυκείου οπότε ίσως να τον γλυτώσει.

Στα ΕΠΑΣ τώρα όταν μπείς δεν μπορείς μετά να δώσεις Πανελλήνιες εξετάσεις, στα ΕΠΑΛ μπορείς και μάλιστα μπορείς να διαλέξεις μία από τις 2 κατευθύνσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το αν θες να περάσεις σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ ( σου βάζουν στο πρόγραμμα κάποια έξτρα μαθηματικά φυσικές αλλά αυτά νομίζω στο 3ο έτος).

Στα ΕΠΑΣ επίσης από όσο ξέρω είναι ειδικότητες όπως κομώτριες, υδραυλικοί και τέτοιες ιστορίες..

Κατά την προσωπική μου άποψη υποβαθμίστηκαν πολύ τα Τεχνικά όταν έγιναν ΕΠΑΛ, πήγαν ένα βήμα πιο κοντά στα ενιαία, για ποιό λόγο;Χάνεις έναν χρόνο τεχνικής εκπαίδευσης.

Το μόνο θετικό σε σχέση με το ΙΕΚ είναι ότι δεν χρειάζεται να δώσεις για πιστοποίηση μόλις τελειώσεις.

Γενικώς χάλια τα έχουν κάνεi..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...