Exiled2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο όπου θα υπάρχουν καμιά 60αρια τερματικά και ένας server με win server 2008. Θέλω όλα τα τερματικά να βλέπουν τον server και τον internet router αλλά να μην βλέπονται όλα τα τερματικά μεταξύ τους παρά μόνο σε ομάδες. Γίνεται αυτό χωρίς την χρήση vpn? Πρέπει να φτιάξω active directory και domain? Ποια είναι η χρησιμότητα αυτών τον δύο? Ευχαριστώ.
vOOz Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο όπου θα υπάρχουν καμιά 60αρια τερματικά και ένας server με win server 2008. Θέλω όλα τα τερματικά να βλέπουν τον server και τον internet router αλλά να μην βλέπονται όλα τα τερματικά μεταξύ τους παρά μόνο σε ομάδες. Γίνεται αυτό χωρίς την χρήση vpn? Πρέπει να φτιάξω active directory και domain? Ποια είναι η χρησιμότητα αυτών τον δύο? Ευχαριστώ. θα χρειαστεις γνωσεις vlan, intervlan routing kai access control list. αν τις εχεις μπορω να συνεχισω και να σε βοηθησω πως να το κανεις..
Blackman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο όπου θα υπάρχουν καμιά 60αρια τερματικά και ένας server με win server 2008. Θέλω όλα τα τερματικά να βλέπουν τον server και τον internet router αλλά να μην βλέπονται όλα τα τερματικά μεταξύ τους παρά μόνο σε ομάδες. Γίνεται αυτό χωρίς την χρήση vpn? Πρέπει να φτιάξω active directory και domain? Ποια είναι η χρησιμότητα αυτών τον δύο? Ευχαριστώ. βασικά για τον αριθμό των τερματικών και για λόγους κεντρικής και φυσικά ευκολότερης διαχείρισης θα πρότεινα domain αρχικά αν κάνεις τον server domain controller, τότε η όλη διαδικασία θα δημιουργήσει το AD (domain = AD σε ws2000 και πάνω). από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνεις τον server dhcp για να μοιράζει αυτόματα ips και επίσης DNS για να ρυθμίσεις και όλλα τα υπόλοιπα, ώστε να το έχεις στημένο έτσι για να υπάρχει και πρόσβαση στο internet από τα τερματικά. με τα παραπάνω, δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτα στους υπολογιστές σε θέμα διευθυνσιοθότησης. στο AD, θα μπορείς να φτιάξεις τα σχετικά OUs και να κατηγοριοποιήσεις τους χρήστες και τους υπολογιστές όπως θες, οπότε να μπορείς να εφαρμόζεις αντίστοιχα τις πολιτικές που θες ανά OU. σε ενδιαφέρει οι υπολογιστές να μην βλέπονται καθόλου στο My Network places ή απλά να μην υπάρχει πρόσβαση σε κάποιον υπολογιστή από κάποιον άλλον; υπάρχει η λύση των vlan, αλλά πάμε σε πιο περίπλοκες καταστάσεις για να γίνουν κατανοητές σε δύο γραμμές πάντως αυτό που θες να κάνεις θέλει εξειδικευμένες γνώσεις (που με βάση την ερώτηση σου καταλαβαίνω ότι δεν τις έχεις) για να γίνει σωστά και αν μιλάμε για εταιρικό περιβάλλον, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου. σε περίπτωση workgroup, να θυμάσε ότι υπάρχει ο περιορισμός μέχρι 10 ταυτόχρονοι χρήστες να μοιράζονται κάποιον πόρο (πχ ένα share folder στον server)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.