Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ισχύ σήματος και σύνδεση σε WLAN

the_valliant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημά μου είναι διπλό.

Κατ' αρχή : έχω το netfaster iad (ΑΝΝΕΧ Α) που δίνει η HoL, ασύρματο. Ένα όροφο πιο πάνω βρίσκεται το laptop (Fujitsu-Siemens AmiloD) στο οποίο συνδέω ένα Linksys Wireless USB Adapter (αυτόν εδώ: http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5961&catid=524). Έχω εγκαταστήσει τους drivers του κλπ. Στο control panel του μόντεμ/ρούτερ μου έχω ενεργοποιήσει το WLAN με τις εξής ρυθμίσεις:

>
[Wireless Settings]
Enable

[Channel and SSID]
SSID: <...>
SSID Broadcast: Enable
Wireless Mode: Mixed (11b+11g)
Transmission Power: 5 (τιμές 1-5, υποθέτω ότι το 5 είναι το πιο ισχυρό
Channel: 6

[Access Control]
Enable MAC Filtering: Disable
(δεν με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση να επιτρέπω πρόσβαση βάση physical address, αλλά μόνο βάση 'κλειδιού')

[security]
Allowed Client Type: WPA/WPA2
Authentication: pre-shared key
Pre-shared key type: passphrase (8~63 characters)
Pre-shared key: <...> (17 chars)

[WDS]
Enable or disable WDS features: Disable

1ο πρόβλημα: όταν ξεκινάει το "WUSB54GC monitor" (WUSB54GC.exe) ψάχνει για ασύρματα δίκτυα ("Searching..." γράφει στο system tray), εμφανίζεται το παράθυρο του όπου πρέπει να δείξει τα δίκτυα και εκεί κολάει (program not responding στο Task Manager). Νεότερη έκδοση του driver δεν μπόρεσα να βρω (αυτή που έχω είναι από το... 2005!). Υπάρχει τρόπος να σετάρω το ασύρματο δίκτυο μου μέσω των ΧΡ χωρίς να χρησιμοποιήσω το WUSB54GC μόνιτορ;

2ο πρόβλημα: boot-αρα το πισί μου από linux live CD (Mint: Gloria) και συνδέθηκε κατ'ευθείαν στο ίντερνετ, αλλά όχι μέσω του δικού μου WLAN (έχει ένα προ-ρυθμισμένο ασύρματο δίκτυο ήδη το λειτουργικό!). Όταν έκανα δημιουργία νέου ασύρματου δικτύου και έβαλα τις ρυθμίσεις που έχω βάλει στο netfaster μου (βλ. παραπάνω) αδυνατεί να συνδεθεί :cry:

Συμπέρασμα: το WUSB54GC λειτουργεί, όμως οι ρυθμίσεις μου είτε στο netfaster είτε στο laptop είναι λάθος.

Βοήθειααααααα!!!!;

ΥΓ. Πρωτού μου απαντήσει κάποιος ότι "έχει ξανα-απαντηθεί το θέμα σου" κτο, να τον προλάβω: έψαξα αλλά είναι τόσο γενικό το θέμα που μπορεί να υπάρχει με 1000 διαφορετικές λέξεις-κλειδιά

Δημοσ.

πας στα xp στης συνδεσεις και μετα στην ασυρματη συνδεση δεξι κλικ ευρεση ασυρματων δικτυων βγαινει μυνημα οτι χρισηιμοποειται απο αλλο προγραμμα πας κατω αριστερα change advanced settings και μετα wireless networks kai use windows to configure κτλ κτλ.μετα μπορεις αο msconfig να βαλεις να μην το φορτωνει καν το panel

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...