XymoX Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Γειά σας, ασχολούμε επαγγελματικά με την φωτογραφία και χρειάζομαι ενα καινούριο laptop με καλή όθονη από 15' και πάνω για να μπορώ να δειχνω στους πελάτες μου τις φωτογραφίες όταν δουλευω εκτος στούντιο .Αυτο που με ενδιαφέρει είναι η πιστότητα και ποιότητα της οθόνης περισσοτεροπαρά το πόσο πολύ ισχυρο θα είναι το μηχάνημα μιας και η επεξεργασία των φωτογραφιων γίνεται σε desktop.H οθονη θα καλιμπραριστεί ετσι και αλλιώς απλά θέλω καλές γωνίες θέασης στην οθόνη του laptop και καλη απόδοση .Διαθέτω μέχρι 800ε το πολύ και θα ήθελα την βοηθειά σας. ΥΓ.Αν είναι δυνατον να είναι ματ η επιφάνεια της οθονης για να μην εχω ανακλάσεις ...
ss13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Γειά σας, ασχολούμε επαγγελματικά με την φωτογραφία και χρειάζομαι ενα καινούριο laptop με καλή όθονη από 15' και πάνω για να μπορώ να δειχνω στους πελάτες μου τις φωτογραφίες όταν δουλευω εκτος στούντιο .Αυτο που με ενδιαφέρει είναι η πιστότητα και ποιότητα της οθόνης περισσοτεροπαρά το πόσο πολύ ισχυρο θα είναι το μηχάνημα μιας και η επεξεργασία των φωτογραφιων γίνεται σε desktop.H οθονη θα καλιμπραριστεί ετσι και αλλιώς απλά θέλω καλές γωνίες θέασης στην οθόνη του laptop και καλη απόδοση .Διαθέτω μέχρι 800ε το πολύ και θα ήθελα την βοηθειά σας. ΥΓ.Αν είναι δυνατον να είναι ματ η επιφάνεια της οθονης για να μην εχω ανακλάσεις ... Καλώς ήρθες , τα χρήματα είναι νομίζω λίγα για αυτή την δουλειά και μάλλον θα πρέπει να δεις και κανένα apple για να είσαι εντάξει !! http://www.apple.com/mac/
ss13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 ena sony vaio me 1000 euro kanei! Τα apple είναι κορυφή για τέτοιες δουλειές όμως !!
basilis5 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Τα apple είναι κορυφή για τέτοιες δουλειές όμως !! αν και δεν παω τα μακ, η λυση που προτεινεις ειναι η πιο ενδεδειγμενη,αλλα δεδομενου οτι η επεξεργασια γινεται αλλου,μηπως θα ηταν καλυτερα να μην δωσει τοσα πολλα λεφτα; για μενα ενα vaio fw series θα ηταν μια καλη λυση. οθονη κορυφαια,αλλα δεν ξερω για γωνιες, θα πρεπει να τις δεις απο κοντα..αλλα φοβαμαι πως θα θελει κανενα χιλιαρικο επισης θες μπολικη μνημη νομιχω αν και με 40 ευρω εχεις τακτοποιηθει
XymoX Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις απαντήσεις ,ναι το ξέρω ότι τα χρήματα είναι σχετικά λίγα αλλά η εποχή δεν ευνοεί βλέπετε... Τα macbook νομίζω ότι εκτός από υψηλή τιμή έχουν και οθονη γυαλιστερή . Κάποιες άλλες προτάσεις λίγο πιο οικονομικές εκτός από το sony ?
haHa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 http://www.info-world.gr/index.php?target=products&product_id=42004 1680χ1050 αναλυση, πολυ καλες γωνιες θεασης, ματ οθονη , 3 χρονια εγγυηση.
XymoX Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Αν και ξεφεύγουμε σε τιμή μου φαίνεται ότι θα σφίξω λιγάκι ακόμη το ζωνάρι μου για να γίνει σωστή δουλειά και να αγοραστεί το κατάλληλο μηχάνημα... Ευχαριστώ για το λινκ...
michalis2610 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Εξαιρετικό το 8710 που προτάθηκε. Υπό προϋποθέσεις* θα πρότεινα, έτσι για να έχεις μια ακόμη γνώμη και να μπερδεύεσαι περισσότερο, το HP ProBook 4710s. Review εδώ. Δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής με το προαναφερθέν και έχει ορισμένα μειονεκτήματα αλλά από τη στιγμή που όπως γράφεις η επεξεργασία γίνεται σε σταθερό δεν βλέπω το λόγο να ξεφύγεις στη τιμή για ένα φορητό που θα χρησιμοποιείται ουσιαστικά σαν μια οθόνη προβολής. * 1. Θα πρέπει να έχεις μια σχετική εξοικείωση με την εγκατάσταση λειτουργικού καθώς έρχεται με DOS. Είτε περνάς Win ή εφόσων δεν σε προβληματίζει ένα Ubuntu και είσαι οκ. 2. Θα χρειαστείς μια ματ μεμβράνη προστασίας για την οθόνη που βρίσκεις με 10 ευρώ, ώστε να γλυτώσεις από την γυαλάδα. ---------------- Υπάρχουν και άλλες προτάσεις σε χαμηλή τιμή, που σε καλύπτουν για τη χρήση που γράφεις με τα μειονεκτήματά τους αλλά όμως έγραψα και πριν δεν βλέπω το λόγο να ξεφύγεις στη τιμή.
disqualified Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 λαπτοπ και καλη οθονη δεν συμβιβαζεται. Το καλυτερο για σενα θα ηταν οσο πιο φωτεινη οθονη. Εφ οσον η παρουσιαση θα γινεται σε κλειστο χωρο η gloossy οθονη θα εδειχνε πιο δελεαστικες τις φωτογραφιες σου παντως
XymoX Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Πολύ καλή και η δική σου πρόταση michalis2610.. Φίλε disqualified,το γνωρίζω αυτό αλλά κάπου πρέπει να κατασταλάξω ,το είδος της φωτογραφίας που κάνω δεν απαιτεί τον εντυπωσιασμό του πελάτη αλλά το να καταλάβει βλέποντας από το λαπτοπ ότι η λήψη μου είναι πιο όσο πιο κοντα στην πραγματικότητα γίνεται χωρίς αλλοίωση των χρωμάτων κατά το δυνατόν.
disqualified Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Πολύ καλή και η δική σου πρόταση michalis2610.. Φίλε disqualified,το γνωρίζω αυτό αλλά κάπου πρέπει να κατασταλάξω ,το είδος της φωτογραφίας που κάνω δεν απαιτεί τον εντυπωσιασμό του πελάτη αλλά το να καταλάβει βλέποντας από το λαπτοπ ότι η λήψη μου είναι πιο όσο πιο κοντα στην πραγματικότητα γίνεται χωρίς αλλοίωση των χρωμάτων κατά το δυνατόν. στο laptop αυτο δεν μπορεις να το αποφυγεις. Στα laptop δεν μπαινουν ακριβα panel. Οποτε και οι γωνιες θα ειναι χαλια με αποτελεσμα αλλοιωση φωτεινοτητας και χρωματων, γι αυτο και ο πελατης σου θα πρεπει να βρισκεται παντα σε συγκεκριμενη θεση. Και φυσικα θα διαφωνησω λιγο μαζι σου καθως η φωτογραφια ειναι τεχνη της εντυπωσης
michalis2610 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 στο laptop αυτο δεν μπορεις να το αποφυγεις. Στα laptop δεν μπαινουν ακριβα panel. Οποτε και οι γωνιες θα ειναι χαλια με αποτελεσμα αλλοιωση φωτεινοτητας και χρωματων, γι αυτο και ο πελατης σου θα πρεπει να βρισκεται παντα σε συγκεκριμενη θεση. Θα το διατυπώσω αλλιώς...στα laptop με το χρηματικό όριο που θέτει ο φίλος δεν μπορεί να το αποφύγει. Σαφώς και υπάρχουν φορητοί με πολύ καλά panel (IPS, FFS etc), με κορυφαίες γωνίες θέασης και φωτεινότητα, αλλά κοστίζουν αρκετά παραπάνω από τα 800 ευρώ.
XymoX Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 στο laptop αυτο δεν μπορεις να το αποφυγεις. Στα laptop δεν μπαινουν ακριβα panel. Οποτε και οι γωνιες θα ειναι χαλια με αποτελεσμα αλλοιωση φωτεινοτητας και χρωματων, γι αυτο και ο πελατης σου θα πρεπει να βρισκεται παντα σε συγκεκριμενη θεση. Και φυσικα θα διαφωνησω λιγο μαζι σου καθως η φωτογραφια ειναι τεχνη της εντυπωσης Φίλε michalis2610 Ο πελάτης μπορεί συχνά να είναι μια ομάδα 5 ατόμων οπότε υπάρχει πρόβλημα... ------ Φίλε disqualified, η τέχνη της εντύπωσης μπορεί να είναι ,αλλά όχι του εντυπωσιασμού στην συγκεκριμένη περίπτωση...αν ο πελάτης μου δει πχ ένα κόκκινο πιο κορεσμένο από αυτό που βλέπει στην πραγματικότητα μπροστά του θα μου την "πει" και άντε μετά να του εξηγήσεις για καλιμπαρισμα ,ΤΝ πάνελ ,γωνίες θέασης κλπ ,είναι το είδος της φωτογραφίας που κάνω τέτοιο. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις τελικά κλείνω προς το HP COMPAQ 8710w ως high end όριο ή το HP ProBook 4710s ως low end .θα τα δω και από κοντά και θα διαλέξω .. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας.
takos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Αφου ζιτας κατι τοσο εξιδικευμενο να πας ο ιδιος σε ενα μαγαζι με λαπτοπ και να δεις ποια οθονη σου τεριαζει. Και κατι ακομα να δοσεις βαρος στην καρτα γραφικων του λαπτοπ γιατι στο τελευταιο photoshop CS4 εχει διαφορα στης επιδοσεις στις βασικες λειτουργειες (Gpu acceleration) να εχει Ati 3600+ η nvidia 9600GT. [ame] [/ame]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.