Προς το περιεχόμενο

Metal VS ολα τα αλλα ειδη μουσικης

Cotrex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Giati poios sou eipe oti stous ypoloipous aresoun gia thn Cristina? An kai den amfivallo oti yparxoun kai aytoi. Ego prosopika pantos prota thn eroteythka gia th fonh ths :) Kai sigoura de tha me sygkinouse idiaitera an de synodeyotan apo - toulaxiston - eksisou kalh mousikh...

Δημοσ.

Αν και ο όρος metal πραγματικά προσωπικά με ενοχλεί καθώς έχω βαρεθεί να απαντώ στο τι ακούς με την λέξη μέταλ και να λένε ωωωωωω μεταλλάς εεεε ωαραίοοοοος.

Ποιός αλήθεια που έχει επαφή με την μουσική και με όλα τρης τα είδη δεν έχει "χαθεί" με Loreena McKennitt, με τα ηλεκτρονικά τοy Jarre κλπ

Και ποιός δεν λάτρεψε τους Virgin Steele (προσωπικά έχω προσκυνήσει τα House of Atreus που τα θεωρώ πιο ώριμα) ή τους Lacuna Coil, τους Sanctuary (άντε και τους Nevermore :P) αλλά και τους παλιούς που φυσικά πολλοί τους αγνοούμε. Και μυριάδες ακόμη συγκριτήματα...

Η μουσική που φέρει τον όρο metal την θεωρώ ώς την πλέον ώριμη και πνευματική κι ας νομίζουν μερικοί πως είναι μονάχα νταμπαντούμπα...Ίσως ακουστεί λίγο τραβηγμένο αλλά στον αιώνα που μα ςπέρασε 2 είδη μουσικής πιστεύω έμειναν στην ιστορία..Η rock (με όλα της τα είδη ) και η metal αν και ίσως να είναι το ίδιο (έχετε ακούσιε ποτέ metal bands που αναφέρουν Let's rock 'n roll?)

Η metal έχει αλλάξει...drum machines, electro στοιχεία και νέοι όροι στο παιχνίδι όπως Alternative??metal, nu metal κλπ

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα γιατί είμαι ανοιχτός σε όλα τα είδη αλλά πολλοί κι όχι άδικα έχουν κάποιο πρόβλημα.

Όμως δεν ήταν λογικό άραγε όταν πλέον το είδος άρχισε να γίνεται μόδα...και πως να μην γίνει μόδα όταν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα μετριότατα ειδη μουσικής

Μεταξυ των τυφλών επικρατεί ο μονόφθαλμος και αυτό το λέω gia to metal κλείνωντας και υπενθυμίζοντας την κλασσική μουσική

Δημοσ.

Συγνώμμη που βάζω νέο Post αλλά δνε βρίσκω το καταραμένο το edit (είπαμε να αλλάξει αλλά όχι κι έτσι...)

Λοιπόν μιας και κάποιοι είπανε για Nightwish...έτυχε να κατεβάσω το come cover me σε live το κλασσικό βίντεο που κυκλοφορεί στα p2p..

EEEEEE latreia..προσκύνησα....απλά προσκύνησα...

Μόνο θεά και κυρία...είναι ..ε'ίναι....ΤΕΛΕΙΑ και τέλειοι..το παίξιμο, η φωνή, ο τρόπος που συνδυάζονται...επικοί

Δημοσ.

Well oxi oti yparxei idiaiteros logos gi'ayto to post, apla epeidh den mporo ayta ta cliche (kai kala gia na sai sostos "metallas" px PREPEI na akous Priest).

E loipon oxi! Oute McKennitt goustaro, oute Virgin Steele, oute Sanctuary (xoxo! oute gia plaka!) kai o kyrios Jarre mou diafeygei teleios. Epishs na dhloso oti de goustaro OUTE Priest, oute Sabbath (elaxistes eksaireseis edo), oute Motorhead... Ti shmainei ayto? Oti den exo epafh me th metal? Me th mousikh genikotera mhpos? Heh... ayta pros to paron

PS: Tpt prosopiko, apla hsoun h aformh gia na po kapoia pragmata ta opoia exo akousei dekades fores. Oraio signature btw... enter the coil :)

Δημοσ.

Ακούω metal επειδή:

Καμία μεταλλού που ξέρω δεν είναι χαζογκόμενα με προκατ ιδέες.

Επειδή κανένας μεταλλάς που ξέρω δεν είναι προσαρμοσμένος σε κάτι που δεν του αρέσει.

Επειδή είμαι κάφρος και ιδεαλιστής ταυτόχρονα.

Επειδή όταν χτυπιέμαι ξέρω ότι το κάνω κάτω από αυτό το riff στον ρυθμό αυτού του drummer για αυτό το Τραγούδι.

Επειδή βρίσκω νόημα στον κάθε στίχο.

Επειδή μου αρέσει να με απορρίπτουν αυτοί που απορρίπτω.

Να σοκάρω αυτούς που έχουν γέλιο μόνο τότε.

Επειδή ξέρω ότι αυτό που ακούω είναι drums-κιθάρα-μπάσσο και όχι ένας υπολογιστής που παράγει trance effects.

Επειδή μου αρέσει να με θεωρούν άπλυτο, επικίνδυνο, αμόρφωτο και ηλίθιο την ώρα που είμαι καθαρότερος, λογικότερος, καλλιεργημένος και ξέρω ποιός ήταν ο Edgar Allan Poe.

Επειδή απορρίπτω ότι δεν μου αρέσει ακόμα και μέσα στα πλαίσια της ίδιας της metal.

Επειδή ψάχνω μόνος μου κ δεν περιμένω την ξένη προβολή.

Επειδή σιχαίνομαι την μαζοποίηση των φαρδιών παντελονιών.

Επειδή την βρίσκω να βλέπω κάποιον στον δρόμο κ να του σκάω χαιρετισμό ala Dio (δύο ακριανά δάχτυλα).

Επειδή την βρίσκω να με λένε σατανόκαυλο όταν απλώς είμαι άθρησκος.

Επειδή μου αρέσει να τραγουδάω στίχους που σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για μένα.

Επειδή ξέρω ότι λίγες μουσικές σχετίζονται τόσο με την κλασσική.

Επειδή ξέρω ότι ο κόσμος μας θεωρεί υποκουλτούρα ενω εμείς τον έχουμε χεσμένο.

Είμαι μεταλλάς επείδή έτσι γουστάρω εγώ και καμία Sony, Minos και FM records.

Επειδή οι ήχοι των άλλων ειδών (εξαιρουμένης δημοτικής κλασσικής και ρεμπέτικων) με κάνουν να νοιώθω ανώτερος.

Είμαι μεταλλάς επειδή γουστάρω να μιλάω για θάνατο και φρίκη την μία και αγάπη και θλίψη την άλλη.

Επειδή τραγουδάμε ότι βλέμουμε και παίζουμε ότι νοιώθουμε.

Και το κάνουμε για πάρτη μας και μόνο.

Επειδή γουστάρω να έχω γνώμη.

Επειδή μου αρέσουν τα μαύρα.

Επειδή είμαι και νοιώθω ξεχωριστός.

Επειδή ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ.-

Δεν προσαρμοζόμαστε σε τίποτα, αλλά προσαρμόζουμε τα πάντα σε εμάς και το τι είμαστε.

Επηρρεαζόμαστε από τα πάντα και επηρρεάζουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν.

Εκτιμάμε αυτά που έχουν αξία για εμάς και μόνο.

Διαθέτουμε ανοιχτό μυαλό και άφθονη υπομονή και ειρωνεία.

ʼφθονες ιδέες και έναν τρόπο έκφρασης.

Δικά μας αισθήματα που ενισχύουμε μέσα από αληθινά ακούσματα.

Ένας μεταλλάς.

Δημοσ.

na mpo kai edo mesa, den ta diavasa ola kai oute prokeitai, alla:

Επειδή οι ήχοι των άλλων ειδών (εξαιρουμένης δημοτικής κλασσικής και ρεμπέτικων) με κάνουν να νοιώθω ανώτερος.

auto exerei para polla, kai para polla axizoun :)

ta eipame vevaia oi dyo mas

afou mphka loipon kai ego edo na po oti den einai mono h metal, kai auth apo kapou empneystike

den mporo na exereso tous floyd, tous zeppelin, tous tull, tous scorpions kai tous DP

den mporo na po oti h metal einai anoterh tou southside johnny me to capture, ths marianne faithfull me to so sad

tou mike oldifield kai tou crime of passion oute tou atomic soda ton babybird

kai den mporo na to po giati aploustata den einai (gia mena)

kai eimai anoixtos se ola ta eidh, me eyxaristhsh akouo jazz kai klassikh

se kamia periptosh den mporo na aporipso thn disco, oxi ta beatakia asxistou eidous, milao gia thn disco, ta xoreytika tou 80 kai tou 90

kai vevaia akouo bob marley, fysika kai akouo enigma kai mou aresoun

den vrisko logo na mhn mou aresoun tragoudia ths madonna h na mhn akouso lorenna, moby, enya h moby

safos kai mou aresei h pop kai fysika kai tha thn akouso

OLA ta eidh exoun oraia prammata na dosoun, apo ekei kai pera einai sto atoma

latrepsa tous theatre of tragedy kai exakolouthoun na mou aresoun to idio kai tora pou den mporo na po oti pezoun metal

den krino me to an einai metal, krino me to an mou fernei ponokefalo prota apo ola, kai me to an me xekourazei otan tha thelo na xekourasto, an me xalaronei h an me anevazei otan tha prepei

den tha po psemmata gia paradeigma oti den mou aresoun tragoudia tou eminem, h tragoudia ton brooklyn bounce kai ton prodigy... afou mou aresoun tha ta akouso

to metal loipon exei polla na dosei alla den mporo na po oti einai anotero apo to ena kai monadiko eidos ths POP-ROCK pou einai sthn ousia o "mpampas" olon ektos ths jazz ths klassikhs kai ton laikon

kai fysika, den tha ginei pote anoterh h metal apo thn stigmh pou kapote dimiourgithike ena groupaki kapou se ena magazi sthn agglia kai meta apo polles allages katelixe sto onoma:

PINK FLOYD

den snomparo kanena eidos sxedon, kai pleon, meta apo ores mousikhs, ametrhtes ores, mporo na po oti ola exoun kati na prosferoun

den mporo na valo to metal loipon apenanti se ola ta alla, einai aplo to giati kai to eipa emesa

giati h mousikh einai: rock-pop, jazz, classic kai laika

toulaxiston h mousikh pou hparxei tora, den xero ti ekanan prin 2500 xronia

sorry an hmoun ligo off topic se kapoia themata

Kapoios pou latreyei thn rock-pop

akouei sxedon ta panta toulaxiston mexri na sxhmatisei gnomh kai latreyei thn gynaikia fonh sta grhgora kommatia

to agaphmeno tou omos einai na akouei floyd xaplomenos sto patoma mprosta apo ena tzaki kai exo na vrexei

den eimai metalas, den yphrxa pote, den tha yparxo apo oti dexnoun ta pramata :)

Δημοσ.

Η μουσική είναι μία, τα είδη της πολλά.

Όταν αυτό το καταλάβουμε, θα παψουμε να τρωγώμαστε για το ποιανού μουσική είναι καλλίτερη!

Σημασία έχει να αγαπάμε αυτό που λέγεται μουσική!

Να το σεβόμαστε και να το ακούμε όχι γιατί κάποιος μα το επέβαλλε,

αλλά γιατί έχουμε δική μας κρίση ως προς το τι είναι αυτό που ακούμε.

Καλλίτερη είναι η μουσική που θα μας δώσει αυτό που έχουμε ανάγκη την εκάστοτε στιγμή.

Η μουσική που θα καταφέρει να βγάλει ό,τι έχουμε μέσα μας.

Με όποιον τρόπο...

Ακούω πολλά είδη, δεν ακούω τα πάντα. Δεν το κάνω από σνομπισμό.

Απλώς δεν γίνεται να με εκφράζει στον ίδιο βαθμό ο κάθε ήχος.

ΌΜΩΣ, δεν αποκλείω πως ίσως κάποτε να με εκφράζει.

Συμφωνώ αρκετά με τον Mandos, όπως επίσης και με τον Lucifer ;)

Τα πες ωραία! :)

Δημοσ.

otan leo rock/pop to leo giati auto einai to eidos pou protimo, epeidh egine mia kouventa kai to exo grapsei ligo lathos poio pano

se kamia periptosh den vazo os pop tous zeppelin :D B)

crhstinna myn anoisyxis an stoin laine goia tyn orthωgrapheia, nωmeizeis otei aigω(προβατα?) ta pao kalytairra??

:P :p :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...