Προς το περιεχόμενο

Βερολίνο αλλά πού?

JohnEngineer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλά καλά.. Ελα να μείνεις εδώ και τα λέμε.. :-D .. Και γώ όταν πρωτοήρθα πηδούσα απο τη χαρά μου.. Εμένα πλέον μου την δίνουν και οι ευγενικοί εδώ τόσο καιρό που μένω.. Παραδειγμα.. Πάω στο σούπερ.. Ακούω τουλάχιστον 12 φορές κάθε μέρα την κασέτα στο ταμείο που περιμένω.. Χαλό-Μπίτε σεν-Ντάνκ σεν-Κασετσετελ?-Τσιςς.. Απορώ.. Δέν βαριούνται?? και πρωί πρωι με την τσίμπλα στο μάτι.. Ρομπότ..

Ζεις μια κόλαση, πραγματικά :-D

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με τους φίλους μου εδώ, άπειρες φορές κοροιδεύουμε το πως μιλάνε οι Γερμανοί μεταξύ τους, μεταφράζοντας τα στα Ελληνικά, όπου ακούγονται τελείως άκυρα. Σκεφτείτε τώρα να θέλετε να πείτε στον κολλητό σας να πάτε για φαι και να λέτε: Γιάννη, θα ήθελες μήπως να πάμε να γευματίσουμε μαζί σήμερα το μεσημέρι; Και αυτό να απαντούσε: Ναι φυσικά Γιώργο, με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

Βέβαια στα Γερμανικά δεν ακούγονται τόσο άκυρα, αλλά αν τα μεταφράσεις είναι.

Δημοσ.

Γιάννη, θα ήθελες σήμερα για φαγητό μαζί να πάμε;;;;;

Αυτό γαμάει στα Γερμανικά, ότι έχουν σασπένς. Μέχρι να ακούσεις το ρήμα στο τέλος δεν ξέρεις αν ο καλοσυνάτος κύριος θέλει να σε ρωτήσει αν μπορείς να τον βοηθήσεις να περάσει το δρόμο ή αν μπορείς να κάτσεις ακίνητος ενώ σε σφάζει.

Δημοσ.

Όχι. Το χμ, δευτερεύον ρήμα; Απαρεμφατικό; Δε θυμάμαι.

Το "θέλω το φίλο μου" συντάσσεται όπως στα Ελληνικά, το "θέλω να δω το φίλο μου" συντάσσεται "θέλω το φίλο μου να δω".

Δημοσ.
Ούτε εγώ ξέρω καλά Γερμανικά και ήμουν θετική, οπότε μπορεί να κάνω λάθος, χου.

Για την τουρκική γλώσσα έχεις να μας πείς τίποτε? που είναι και η μητέρα όλων των ευρωπαικών λαών γιατί οι Τούρκοι ήταν ξανθούληδες και μετά μαυρίσαν απο το κακό τους...

Επίσης η σλάνγκ που χρησιμοποιείες είναι μαγκιά?

Δημοσ.
Δεν έχω κάτι να πω για την τουρκική γλώσσα ας πούμε κι έτσι ξέρω 'γω φάση, για πες εσύ γιο γουασάπ να πούμε.

Δέν με πολυεμπνέεις να σου πώ την αλήθεια να γράψω τίποτε... Απλά κάνεις μπάμ ότι είσαι του ρητού με την υγεία.. και φυσικά σπάω πλάκα γιατί κάνω διάλειμμα τώρα..

Δημοσ.
Ποιου ρητού με ποια υγεία μου τσαμπουνάς κειχάμω δικέ μου ας πούμε κιέτσι ξερωγώ;

Αμα είχες πάει στρατό θα το ήξερες το ρητό.. τί σε βγάλανε? Ι-5?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...