SlimData Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Οσο ακυρο ειναι αυτη τη στιγμη να προσπαθησω να πεισω εγω οτι καλα εκανα και τα εσκασα για τον i7 αλλο τοσο ακυρο ειναι να μηδενιζει καποιος τις γνωμες και τις αναγκες οσων αγορασαν τετοια μηχανηματα.. Ο καθενας ειναι διαφορετικη περιπτωση και ο καθενας το κανει για τους λογους του... Ενα θελω να πω σε μερικους φιλους που λενε οτι θα κρατησουν το s1366 mobo και απλα θα αλλαξουν Cpu, αμ δε......... Δηλαδη θα παω εγω σε δυο χρονια να αλλαξω cpu, θα σκασω 500+ (τουλαχιστον) και θα μεινω με το eclipse?????? θα κυκλοφορουν πλεον σε ολα τα νεα μηχανηματα usb 3 sata 3 κοκ....... ειναι βεβαιο οτι θα αλλαξεις και το motherboard... αρα οντως μιλαμε για πολυ υψηλο κοστος σε ενδεχομενη αναβαθμιση.... καλο ειναι λοιπον οποιος θελει να παει σε i7 ειτε να το χρειαζεται πραγματικα ειτε απλα να ειναι "ελληνας κροισος με 7 γραμματα......"
euklidis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Οσο ακυρο ειναι αυτη τη στιγμη να προσπαθησω να πεισω εγω οτι καλα εκανα και τα εσκασα για τον i7 αλλο τοσο ακυρο ειναι να μηδενιζει καποιος τις γνωμες και τις αναγκες οσων αγορασαν τετοια μηχανηματα.. Ο καθενας ειναι διαφορετικη περιπτωση και ο καθενας το κανει για τους λογους του... Ενα θελω να πω σε μερικους φιλους που λενε οτι θα κρατησουν το s1366 mobo και απλα θα αλλαξουν Cpu, αμ δε......... Δηλαδη θα παω εγω σε δυο χρονια να αλλαξω cpu, θα σκασω 500+ (τουλαχιστον) και θα μεινω με το eclipse?????? θα κυκλοφορουν πλεον σε ολα τα νεα μηχανηματα usb 3 sata 3 κοκ....... ειναι βεβαιο οτι θα αλλαξεις και το motherboard... αρα οντως μιλαμε για πολυ υψηλο κοστος σε ενδεχομενη αναβαθμιση.... καλο ειναι λοιπον οποιος θελει να παει σε i7 ειτε να το χρειαζεται πραγματικα ειτε απλα να ειναι "ελληνας κροισος με 7 γραμματα......" Διαφωνω. Θελεις λες SATA III και USB III για πιο λογο και σε τι hardware θα το χρησιμοποιησεις. Γιατι δεν ειναι μονο τα επομενα 300 ευρω της μητρικης. Ειναι τα 350 ευρω για ssd για να παιξεις sata III και λιγα σου λεω γιατι στον ssd θα βαλεις το λειτουργικο και μονο, οποτε δεν χρειαζεσαι ταχυτητα στην μεταφορα δεδομενων. Το USB ΙΙΙ γιατι; Για να μεταφερες τις φωτογραφιες απο την φωτογραφικη σου που; Σε εναν SATA 2 που γραφει με ταβανι τα 120ΜΒ/s; Οποτε αν θες ολη αυτη την τεχνολογια βαλε 350 ευρω για μητρικη που να τα υποστηριζει και καμια 500αρα για SSD δισκο που να ειναι SATA III και να μπορεις να γραψεις σε τετοιες ταχυτητες. Την παρουσα στιγμη και για την επομενη 5ετια οι τιμες θα ειναι απαγορευτικες και ουσιαστικα δεν θα μας χρειαζονται. Και με εναν SSD sata 2 εισαι αψογος. Οταν θα πεσουν για τα καλα οι τιμες και τα περνεις με το κιλο τοτε να το σκεφτεις αλλιως θες περιπου 350 για μητρικη. 400+ για επεξεργαστη και αλλα 450+ για εναν δισκο sata III. Και μην περιμενεις οτι θα πεσουν οι τιμες τοσο γρηγορα. SSD εχουμε ενα χρονο περιπου και οι τιμες ειναι οπως ηταν, οποτε μην περιμενεις να πεσουν τωρα οι καινουριοι. Αντιθετως οι SSD SATA2 θα πεσουν σε τιμες αρκετα καλες. Οποτε.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:44 ---------- και για να παιζεις με μεγαλα αρχεια που εκει θα φανει ο sata III ssd προφανως δεν μιλαμε για 30αριδες και 80αριδες δισκους. Μιλλαμε για κατι τετοιο... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320646 Σκεψου τωρα ποσο θα κανει σε sata III. Sorry αλλα με αυτα τα λεφτα προτιμαω να παρω 2ο pc με i7 η ακομα καλυτερα να μεινω με αυτο που ειμαι και να παω την δικια μου ενα ταξιδακι Παρισι για 3-4 μερες Ενας βασικος μισθος για ενα δισκο... εκει και αν θα εισαι ελληνας κρισος με 7 γραμματα
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δηλαδη θα παω εγω σε δυο χρονια να αλλαξω cpu, θα σκασω 500+ (τουλαχιστον) και θα μεινω με το eclipse?????? θα κυκλοφορουν πλεον σε ολα τα νεα μηχανηματα usb 3 sata 3 κοκ....... ειναι βεβαιο οτι θα αλλαξεις και το motherboard... αρα οντως μιλαμε για πολυ υψηλο κοστος σε ενδεχομενη αναβαθμιση.... καλο ειναι λοιπον οποιος θελει να παει σε i7 ειτε να το χρειαζεται πραγματικα ειτε απλα να ειναι "ελληνας κροισος με 7 γραμματα......" Τα λές αυτά ενώ έχεις Ι7 ? Δηλ. εγώ που είμαι στην αναζήτηση νέου PC και το έχω ψάξει πολύ το θέμα γιατί δεν είμαι Έλληνας κροίσος, τί να κάνω να δώσω 400 ευρώ για mobo-cpu-RAM για Quad core ή να δώσω 500 ευρώ για mobo-cpu-RAM για Ι7 ?.Νομίζω η πιό λογική λύση είναι να δώσω αυτά τα 100 επιπλέον ευρώ και να πάρω ένα κορυφαίο επεξεργαστή άσχετα αν θα μπορώ να αξιοποιήσω την υπολογιστική του ισχύ 100%.Δηλ πρέπει να βάζουμε "ταβάνι" στις απατήσεις μας ?
grimpr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να καταλάβουν οτι Core i7 σημαίνει Quadcore Nehalem + Hyperthreading και δεν έχει καμιά σχέση με το 1366 socket μιας και έχουνε ανακοινωθεί 2 μοντέλα Core i7 σε socket 1156 και μέσα στο 2010 θα ανακοινωθούν και ακόμη περισσότερα SKU's. To Core i7 brand θα περασει πλήρως στους Lynnfield σε Socket 1156 πλατφόρμα και στο Socket 1366/X58 θα μείνουν μόνο οι Extreme Editions με αντικαταστάτες τους,τους i9 Westmeres των 1000+ ευρώ. Μα συνέχεια τα ίδια πράγματα θα λέμε; INTEL Core i5-750 (BX80605I5750) Lynnfield (Quadcore/2667MHz) - L2-Cache 1 MB/L3-Cache 8 MB - Bustakt 4.8 GT/s - Socket LGA1156 Boxed (95 Watt) 4 Πυρήνες δίχως Hyperthreading. Γύρω στα 200 ευρώ. Αντικαταστάτης όλης της σειράς Penryn Q9xxx. INTEL Core i7-860 (BX80605I7860) Lynnfield (Quadcore/2800MHz) - L2-Cache 1 MB/L3-Cache 8 MB - Bustakt 4.8 GT/s - Socket LGA1156 Boxed (95 Watt) 4 Πυρήνες + Hyperthreading. Αντικαταστάτης του i7 920. Γύρω στα 260 ευρώ INTEL Core i7-870 (BX80605I7870) Lynnfield (Quadcore/2933MHz) - L2-Cache 1 MB/L3-Cache 8 MB - Bustakt 4.8 GT/s - Socket LGA1156 Boxed (95 Watt) 4 Πυρήνες + Hyperthreading, highend μοντέλο. Γύρω στα 450 ευρώ. Intel Core i7 Socket 1366 920/940/950 θα πάρουν πόδι από την Intel.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 οι i9 δεν θα είναι οι Gulftown?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 ah Westmere είναι η γενική ονομασία όπως Nehalem και Gulftown όπως είναι τώρα οι Bloomfield, Lynnfield...
grimpr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Nehalem, Westmere, Sandybridge, Haswell και ούτω καθεξής είναι τα κωδικά ονόματα των CPU και της αρχιτεκτονικής τους όπως βαφτίζονται από τους αρχιτέκτονες/μηχανικούς τους. Bloomfield, Lynnfield, Gulftown,Clarkdale είναι τα ονόματα της "οικογένειας" των προϊόντων βασισμένων στην εκάστοτε αρχιτεκτονική που διαφοροποιούνται μέσω socket/chipset/features/TDP. Core i9, Core i7, Core i5, Core i3 είναι τα απλοποιημένα marketing brands για την αγορά. Κάθε 2 χρόνια νέα αρχιτεκτονική, κάθε 1 χρόνο refresh της. Nehalem > Westmere, tick, refresh με εξτρά πυρήνες και κατέβασμα στα 32nm μαζί με tweaking στο Turbo. Nehalem > Sandy Bridge, tock, νέα αρχιτεκτονική συνδυασμένη με το refresh της προηγούμενης, νέα πανίσχυρα instructions sets (AVX) και άλλα πολλά.
linuxovios Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Συμπερασμα: Αν δεν εχετε απαιτησεις και θελετε ενα pc να σας βγαλει μερικα χρονια μονο για νετ αντε και για κανενα game τοτε παρτε i5. Αν σε 2 χρονια θελετε να πεταξετε πανω εναν 6-8-16πυρηνο τοτε i7 και s1366 γιατι μεχρι στιγμης το εν λογω socket θα μπει σε i9 και απο οτι διχνουν τα πραγματα και στους ακολουθους του. i5 μόνο για net και άντε κανά game? Μεγάλε την παλεύεις καθόλου? Εγώ πάντως με q9550 @ 3,8 θεωρώ ότι άνετα έχω 1,5 ίσως και 2 χρόνια για high end gaming...
alexis333 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 i5 μόνο για net και άντε κανά game? Μεγάλε την παλεύεις καθόλου? Εγώ πάντως με q9550 @ 3,8 θεωρώ ότι άνετα έχω 1,5 ίσως και 2 χρόνια για high end gaming... Θα συμφωνησω απολυτα. Και εγω με Q9550 ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Δεν εχω κανενα προβλημα. Και δεν εχει πεσει και o/c ακομα. Οχι και μονο για νετ οι i5. Ας προσεχουμε τι λεμε οσο γινεται. Και πες μου εσυ ποιες εφαρμογες υποστηριζουν 6-8 cores ?? Μη σου πω για 4cores και τα παιχνιδια τι γινεται.Ελαχιστες ειναι οι εξαιρεσεις. Μου φαινεται θα παρει λιγο καιρο (οπως παλια με 2cores και 4cores) μεχρι να εκμεταλευονται 8 cores
linuxovios Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Για το επόμενο έτος δεν έχει ανακοινωθεί κανένα game που να υποστηρίζει πάνω από 2-4 cores. Εδώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν χρησιμοποιεί (100%) ούτε τους 2 πυρήνες...
SlimData Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 @ euklidis: φιλε μου ολοσωστη η σκεψη σου μονο που νομιζω οτι δεν εδωσες σημασια στον χρονο που τοποθετω εγω αυτα που λεω. μιλησα για μελλοντικη αναβαθμιση σε 2 η και 3 χρονια.... ΝΑΙ τοτε θα θελω και sata 3 + usb 3 και το θεωρω φυσιολογικοτατο.... οπως επισης θεωρω αυτονοητο οτι αυτος που θα δωσει 900 η 1000 ευρω μονο για cpu (αουτς!!!!) να θελει και sata 3 + usb 3 κοκ..... @ βασιλης: φιλε βασιλη αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι συμφωνω με τα παιδια που λενε οτι οι core i7 εχουν πολυ μεγαλο μειονεκτημα σε θεματα αναβαθμισης... ομως δεν ακυρωνω τις δυνατοτητες τους... στις δυο επιλογες που σκεφτεσαι εσυ για εμενα δεν υπαρχει διλημμα... core i7 χωρις δευτερη σκεψη... το πραγματικο διλημμα ειναι: core i7σημερα ή υπομονη λιγους μηνες και core i5???? διαβασε τις αποψεις ολων των παιδιων και αποφασισε... @ grimpr: φιλε grimpr ειλικρινα σεβομαι απολυτα τις αποψεις σου και παντα τις λαμβανω σοβαρα υπ'οψιν... στην προκειμενη περιπτωση ο λογος που ανεφερα το 1366 ηταν για να δειξω σε ποια τεχνολογια αναφερομαι... παρεξηγησες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 οι Core i5 (socket 1156) που λες δεν πρόκειται να έχουν HT, αντιθέτως οι καινούριοι Core i7 (socket 1156) θα έχουν... μην ξεχνάμε ότι θα βγουν καινούριο για το νέο socket...
euklidis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 @ euklidis: φιλε μου ολοσωστη η σκεψη σου μονο που νομιζω οτι δεν εδωσες σημασια στον χρονο που τοποθετω εγω αυτα που λεω. μιλησα για μελλοντικη αναβαθμιση σε 2 η και 3 χρονια.... ΝΑΙ τοτε θα θελω και sata 3 + usb 3 και το θεωρω φυσιολογικοτατο.... οπως επισης θεωρω αυτονοητο οτι αυτος που θα δωσει 900 η 1000 ευρω μονο για cpu (αουτς!!!!) να θελει και sata 3 + usb 3 κοκ..... Εσυ δηλαδη περιμενεισ οτι σε 2-3 χρονια θα αγοραζουμε ssd σατα 3 με το κιλο; τοτε κανεις μεγαλο λαθος. ssd sata 3 θα δουμε στισ αρχες του 2010 με τις τιμες αρκετα ψηλα γιατι ουτε οι ssd σατα 2 πουλησαν τοσο πολυ λογο της τιμης τους. Οι τιμες δεν θα πεσουν τοσο γρηγορα. Οπως δειχνει η αγορα στην επομενη 5ετια θα μπορεις να παρεις ενα καλο δισκο με καλα λεφτα... εκτος αν δωσεις 1000 για μητρικη επεξεργαστη μνημες και αλλα 500-600 για ssd. και προφανως οι ι5 εν ειναι μονο για παιχνιδια και για νετ, μιλουσα για βαθος χρονου και αναβαθμισιμοτητα....
SlimData Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μα γιατι κολλας μονο στους ssd??? εγω δεν ανεφερα πουθενα ssd sata 3!! ειπα απλα, sata 3!! πιστεψε με, οι hdd θα υπαρχουν για πολλα χρονια ακομη και θα εξακολουθουν να εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο της αγορας....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.