Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζει PC με βασει τον core i7?

PlancK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Core i7 είναι απλά το brand που διάλεξε το marketing τμημα της Intel για την νέα γενιά επεξεργαστών της με κωδικό όνομα Nehalem (το μέρος που ζούνε πολλοί). Δεν είναι τυχαίο το brand μιας και "κολλάει" και με τα προϊόντα του καλύτερου πελάτη της Intel, της Apple (iMac,iPod,iPhone).

"Intel CEO warns that Apple is the safer computer buy."

Παρουσιάστηκε επίσημα τον Νοέμβριο του 2008 μαζί με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα της X58 και Socket 1366, triple channel, ενσωματωμένοι memory controllers, quickpath interconnect, τίποτα το καινούργιο εδώ η ριζοσπαστικό μιας και παρόμοιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια από ανταγωνιστικές εταιρείες, απλά ήταν καιρός για την Intel να πετάξει πολύ σαβούρα από τα chipsets της (FSB) και να ακολουθήσει τον δρόμο που είχανε πάρει άλλοι προ πολλού, IBM και AMD για παράδειγμα, παρόλο που και η ίδια στο παρελθόν είχε πειραματιστεί με τέτοιες τεχνολογίες, απλά ο Pentium 4 "έτυχε" να είναι μια μεγάλη και βαριά βαλίτσα γιαυτην (γεμάτη χρήμα...)

Από τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζει την νέα mainstream πλατφόρμα της με 2 chipsets, νέα sockets, νέους βελτιωμένους Nehalems, αντικαθιστώντας έτσι όλες τις προηγούμενες, με εξαίρεση το Socket 1366 το οποίο προορίζεται για τους HighEnd/Extreme Editions i7 Bloomfields των 500+ ευρώ και τους μελλοντικούς i9 Westmere 32nm 6πύρηνους, χτίζοντας την consumer πλατφόρμα/βάση που χρειάζεται για τα επόμενα 5 χρόνια.

Τιμές θα δεις να αναδύονται στα μεγάλα stockhouses του εξωτερικού από το τέλος Αυγούστου.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω αγορασα πριν μια εβδομαδα τον intel core i7 950 εδωσα με λιγα λογια ενα 500αρικο για τον επεξεργαστη,αλλα ειναι στο 3,06 ghz και εαν δειτε στην δειαχειριση εργασιων στο υπομενου επιδοσεις εχει 8 cores (αντι για 2-4 που εχουν τα συμβατικα προηγουμενα μοντελα της intel)τι κουραφεξαλα ειναι αυτα με τους i5;Για ποιον λογο εχουν φερει αναποδα την αγορα;Εγω εχω να πω οτι πληρωσα 2000 ευρω για pc και δεν προκειτε να το αλαξω αμεσα ακομα και εαν βγουνε i...δεν ξερω ξαι γω τι..ιμαρτον πια...

• Super Moderators
Δημοσ.

για ποιο λόγο πήρες τον 950 και όχι τον 920? :o

θεωρείς ότι οι διαφορές τους στις επιδόσεις αξίζουν 250 euro? (που τις πιάνει άνετα ένας 920 με overclocking)

Δημοσ.
Το παρακάτω βιντεάκι περιγράφει μια χαρά το marketing του hardware και τα θύματά του...

http://www.gametrailers.com/user-movie/the-bates-4000/265867

Αφιερωμένο στο topic.

απολυτα συμφωνοι καπως ετσι εχουν τα πραγματα αν και λιγο αφελες σαν ιδεα καθως δεν καταλαβαινω αυτην την εμμονη με την ατυχη σατυρα στον Gates καθως το βιντεο μιλαει για hardware. Ο Gates ειχε τα XP 7 χρονια βασικο OS στο προσκηνιο.

Δημοσ.

Μερικοι μιλανε για "αναβαθμισημοτητα" του socket. Δηλαδη οταν σου ρθει εσενα μετα απο κανα δυο χρονια να αλλαξεις επεξεργαστη, ειναι μεγαλο κοστος να δωσεις και 60 ευρω επιπλεον να αλλαξεις και την μητρικη?

Γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει "αναβαθμισημοτητα" σε αυτα τα πραγματα, οταν ερθει η ωρα και δε παει αλλο το pc σου και θελεις να κανεις αναβαθμιση, σουταρεις motherboard cpu και ram, αυτα πανε πακετο..

Δηλαδη δε καταλαβαινω οταν μερικοι λενε, οτι το AM3 ειναι αναβαθμισιμο ενω το socket του i7 δεν ειναι. Οταν θελει καποιος μετα απο 4 χρονια να διωξει τον i7 (γιατι ειναι δυνατο μηχανημα, 4 χρονια κραταει χαλαρα) θα δωσει και 60 ευρω και θα παρει αλλο socket, σιγα μη κατσει και με την ιδια μητρικη για την υπολοιπη ζωη του και να μπαινωβγαζει επεξεργαστες πανω της...

Δημοσ.

...δηλαδή νομίζεις του χρόνουν δεν θα έχουν βγεί CPU's που θα είναι πιο δυνατοί από τον 920 ; Εγώ νομίζω ότι θα τον κάνουν σκόνη .

Δημοσ.
...δηλαδή νομίζεις του χρόνουν δεν θα έχουν βγεί CPU's που θα είναι πιο δυνατοί από τον 920 ; Εγώ νομίζω ότι θα τον κάνουν σκόνη .

Και εγω το ιδιο νομιζω με σενα. Καθε τριμηνο βγαινουν επεξεργαστες που ειναι καλυτεροι απο τους προηγουμενους.

Εγω ομως δε μιλησα γιαυτο. Εγω ειπα οτι δεν αξιζει να ασχολεισαι με sockets , αφου συνηθως σε μια αναβαθμιση αλλαζεις και το motherboard και τις μνημες μαζι..

Εγω εχω AΜ3, νομιζεις οτι σε 2-3 χρονια που θα σκεφτω για αναβαθμιση, θα κρατησω το ιδιο motherbard, επειδη εχει AΜ3 ? Και θα γλιτωσω δηλαδη 60 ευρω? Δε θα θελω δηλαδη usb 3 etc ?

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε και την έλευση του USB 3.0, είναι βέβαιο ότι πολλές μητρικές θα αλλάξουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

edit: oops, τώρα είδα ότι το ανέφερε και ο Radiatedsoul.

Δημοσ.
Εγω ειπα οτι δεν αξιζει να ασχολεισαι με sockets , αφου συνηθως σε μια αναβαθμιση αλλαζεις και το motherboard και τις μνημες μαζι..

Δε νομίζω ότι πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα. Και το socket αξίζει να το ψάχνεις λίγο αν έχεις τις γνώσεις και το χρόνο. Π.χ. εγώ και στο 939 (ΑΜD Athlon 64) και στο 775 (intel core 2 duo) αναβάθμισα κρατώντας την ίδια μητρική. Η αλλαγή μητρικής εκτός από κόπο και χρόνο δεν κοστίζει μόνο 60 ευρώ που αναφέρονται παραπάνω αλλά ξεκινά από 100 για κάτι αξιοπρεπές.

Αφενός λοιπόν τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο, αφετέρου γιατί να μη δώσω τα χρήματα μιας μητρικής για καλύτερο cpu ?

Και για να απαντήσω στον αρχικό ποστερ, δε νομίζω ότι αξίζει η αγορά i7 τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και για μια ορθότερη απάντηση πρέπει να ξέρουμε με ακρίβεια τις ανάγκες του.

Δημοσ.

Εμενα η μητρικη ειναι η Foxconn Flaming blade και πιστεψτε με καλα θα ηταν να εκανε μονο 100 ευρω αλλα κανει τα τριπλα!Επισης,ο 950 κανει overclock οπως και ο 920 μονος του,αλλα οταν ο 920 μετα το overclock θα ειναι στα (απο 2,66)στα 2,80 δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τον 950 που ξεκινα απο τα 3,06 και παει 3,30 περιπου,και να τον υπερχρονησω μονος μου δεν υπαρχει περιπτωση διοτι θα παρει (φωτεια)(ζεσταινονται πολυ ευκολα)το υπολοιπο pc ειναι: καρτα γραφικων: asus gtx995 sta 1800 περιπου,τροφοδοτικο 1000αρι ψυκτρα επεξεργαστη:coolermaster v10!και θηκη coolermaster cogmos s!Αυτα ειναι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:57 ----------

και ξεχασα,μνημες 6gb της cosair στα 2000 mhz

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:59 ----------

και λειτουργεικο windows vista ultimate(αυθεντικα απο το πλαισιο)μονο με τα ultimate μπορεις να εχεις 6 gb μνημη,(ΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ!!)

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά δεν θα πιάσει και φωτιά απλά θα ανεβάσει θερμοκρασία...

ένας 920 D0 πάει άνετα στα 4ghz...

δεν μου απάντησες όμως, θεωρείς ότι αξίζουν τα 250 euro πιο πάνω για την διαφορά στις επιδόσεις?

Δημοσ.

οχι,δεν αξιζουν σιγουρα,αλλα το καταλαβα αργα,και αφου δοκιμασα και τον 920.τωρα για τα 4γηζ δεν ειμαι σιγουρος,αλλα και ουτε προκειτε να το δοκιμασω,τα 3,2 εμενα μου φενονται αρκτετα,δεν ξερω,πειτε και εσεις την γνωμη σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...