dim_b Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> ma de leme oti eimaste kata tou kranous alla kata tou nomou!! :/ <hr /></blockquote> Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να είσαι εναντίον ενός νόμου με το πνεύμα του οποίου λές ότι συμφωνείς. Πιστεύεις ότι αν όλοι φορούσαν κράνος (όχι επειδή επιβάλεται αλλά επειδή είναι η μόνη προστασία που έχει ένας αναβάτης δικύκλου) θα ξέραμε ότι υπάρχει αυτός ο νόμος; Το αν πρέπει να υπάρχει νόμος που επιβάλλει τη χρήση του κράνους είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε ρίχνοντας μιά ματιά σε έναν οποιονδήποτε Ελληνικό δρόμο. Όταν, παρόλο που υπάρχει νόμος και εφαρμόζεται έστω και γιά εισπρακτικούς λόγους όποτε έχει τη διάθεση η ΕΛΑΣ, οι περισσότεροι αναβάτες δικύκλων δεν φορούν κράνος πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει νόμος που να επιβάλλει τη χρήση του κράνους και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι και αυστηρότερος αφού με την σημερινή του μορφή πολύ λίγοι είναι αυτοί που τον τηρούν. Αν, γιά παράδειγμα, κάθε κλήση γιά κράνος συνοδευόταν και με μιά μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα (δικαιολογημένα αφού οι ασφαλιστικές είναι αυτές που πληρώνουν την ανοησία του καθενός) ή και με αφαίρεση άδειας οδήγησης θα ήθελα να δω πόσοι θα κυκλοφορούσαν χωρίς κράνος. Μπορεί να είσαι κατά του νόμου, όμως αυτός δεν έγινε επειδή κάποιο πρωί ξύπνησε κάποιος και είπε θα φτιάξω ένα νόμο που να επιβάλει το κράνος. Έγινε επειδή στην Ελλάδα ορισμένα πράγματα μόνο με νόμο μπορούν να επιβληθούν αν και όλοι ξέρουν ότι είναι σωστά και να είσαι σίγουρος ότι αν αυτοί που τον έφτιαξαν δεν πίστευαν ότι θα είχε "εισπρακτική επιτυχία" δεν θα υπήρχε τώρα. ʼλλωστε στην Ελλάδα οτιδήποτε αφορά τον ΚΟΚ αντιμετωπίζεται μόνο εισπρακτικά γι'αυτό και είμαστε πρώτοι σε τροχαία σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αν θα έπρεπε να φωνάζουμε γιά κάτι θα ήταν ότι το κράτος δεν φροντίζει να μάθουμε από μικροί να συμπεριφερόμαστε σωστά, αρχικά ως πεζοί και στη συνέχεια ως οδηγοί. Αντί να απαιτούμε να καθιερωθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής από το Δημοτικό σχολείο και να γίνεται η εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών όπως σε όλες της χώρες της Ευρώπης, εμείς φωνάζουμε γιατί μας επιβάλουν να φοράμε κράνος και ζώνη, μας βάζουν πρόστιμα επειδή οδηγούμε χωρίς δίπλωμα ή ασφάλεια, παραβιάζουμε STOP και κόκκινα, οδηγούμε ανάποδα σε μονόδρομους επειδή βαριόμαστε να κάνουμε το γύρο του τετραγώνου, πίνουμε μισό μπουκάλι και οδηγούμε επειδή "εμας δε μας πειράζει το ποτό" και στο τέλος κατηγορούμε το κράτος επειδή σκοτωνόμαστε. Μάλλον έχουμε τρελλαθεί τελειώς. ΥΓ. Μόλις τώρα άκουσα στο ραδιόφωνο μιά στατιστική που λέει ότι στην Ελλάδα σκοτώνονται κατά μέσο όρο 10 άτομα την ημέρα και άλλοι 20 μένουν παραπληγικοί, που σημαίνει ότι αυτό το έθνος είναι καταδικασμένο να αφανιστεί στους δρόμους!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Είχε πει και κάτι καλό ο δικτάτωρ... <hr /></blockquote> Ωπα, το αναγνώρισες το όνομα! Εντυπωσιάστηκα!! :ooo: Το είχε πει (αν θυμάμαι καλά κι αν ήταν σωστή η αναφορά) απευθυνόμενος εμέσσως πλην σαφώς στον Lev Davidovich Bronstein στο 13ο (???) Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Μου φαίνεται ότι πάει 'γάντι' στο συγκεκριμένο topic...
pyro Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 tote na bgei kai nomos pou apagoreuei tis CRT o0wnes mias kai autes kanoune kako sta matia, paralhla na apagoreu0ei to kapnisma (tsigarwn, to allo einai idi ), ka0ws kai na apagoreuete h eispnoh aera sthn attikh xwris maska ojigonou. ektos autou, ka0e autokinhto 0a prepei na exei automato systhma pyrosbeshs, ka0ws kai 20airbags, na apagoreue0ei to car stereo mias kai mporei na apomonwsei ton odhgo, o opoios 0a prepei panta na einai ntymenos me pyrhmaxh stolh, kranos, gantia, kai eidika papoutsakia. telos apagoreuete na zoume giati uparxei kindinos na pai0anoume, euxaristw gia thn katanohsh sas
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote paredwse:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Είχε πει και κάτι καλό ο δικτάτωρ... <hr /></blockquote> Ωπα, το αναγνώρισες το όνομα! Εντυπωσιάστηκα!! :ooo: Το είχε πει (αν θυμάμαι καλά κι αν ήταν σωστή η αναφορά) απευθυνόμενος εμέσσως πλην σαφώς στον Lev Davidovich Bronstein στο 13ο (???) Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Μου φαίνεται ότι πάει 'γάντι' στο συγκεκριμένο topic... <hr /></blockquote> Καθόλου άσχημα για φρυγανιά ε; Ομολογώ πάντως ότι δε γνωρίζω πότε το είχε πει ο πατερούλης αυτό...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> tote na bgei kai nomos pou apagoreuei tis CRT o0wnes mias kai autes kanoune kako sta matia, paralhla na apagoreu0ei to kapnisma (tsigarwn, to allo einai idi ), ka0ws kai na apagoreuete h eispnoh aera sthn attikh xwris maska ojigonou. ektos autou, ka0e autokinhto 0a prepei na exei automato systhma pyrosbeshs, ka0ws kai 20airbags, na apagoreue0ei to car stereo mias kai mporei na apomonwsei ton odhgo, o opoios 0a prepei panta na einai ntymenos me pyrhmaxh stolh, kranos, gantia, kai eidika papoutsakia. telos apagoreuete na zoume giati uparxei kindinos na pai0anoume, euxaristw gia thn katanohsh sas <hr /></blockquote> Η κωλοαστυνομία έχει απαγορέψει την ηρωίνη και εγώ συμφωνώ με αυτό, αλλά εγώ έτσι για σπάσιμο θα αρχίσω να τρυπιέμαι... Και δεν έχει κανένα δικαίωμα να με εμποδίσει κανένας, γιατί δικιά μου είναι η ζωή και ό,τι γουστάρω κάνω...
kirimis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Pyro, το κρατος προσπαθει να σε προστατεψει απο πραγματα τα οποια ενεχουν αμεσο κυνδινο στην ζωη σου... και οσο και αν σου φαινεται περιεργο το κρατος εχει κριτηρια και νομους τα οποια προσπαθουν να προστατεψουν τον πολιτη. Τωρα για τους εμμεσους κυνδινους... εεε αυτοι ειναι τοσοι πολλοι και αρκετοι ακομα αγνωστοι οποτε δεν δυναται να κανει κατι γι αυτους :smirk:
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Νομίζω δεν απαγόρευσε τις μηχανές τελείως, έτσι δεν είναι;
dim_b Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Αν θέλετε να μη φοράτε κράνος και να κυκλοφορείτε χωρίς χαρτιά επάνω σας είναι δικαίωμά σας και κανείς δεν μπορεί να σας επιβάλει το αντίθετο. Σταματήστε όμως να γκρινιάζεται κάθε φορά που η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και σας γράφει. ʼλλωστε είναι ελάχιστες οι φορές που συμβαίνει αυτό. Μάθετε να δέχεστε τις συνέπειες των πράξεών σας και μη ζαλίζετε τους άλλους. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία είναι απαράδεκτη, αλλά όχι γι'αυτό.
^BOOMBOOM Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 opws eipe kai enas sofos, o ellhnaras emathe epi 400 xronia pws to kratos einai o exthros tou, opou mporouse koitage na to eksapatysei twra pou to kratos einai o idios tou o eaytos exei akoma thn idia koutoponhria, protimaei na eksapata to kratos akoma kai an antitithetai sto symferon tou cheers
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> kala, etsi, skhmena ta kefalia kai shkwmenoi oi kwloi...na doume ti 0a kanate eseis me ta ix ama legane oti opoios de foraei zwnh tou pernoume to amaji, kai otan to pernei o geranos na ginei malakia kai to amaji na ginei paliosidera, aman pia, mou ta exoune prijei me tis mhxanes, skwtostres tis anebazei h manamou, ena podi sto tafo me katebazei o pateras mou, e ama eseis malakes odhgousate kalutera den 0a eixame problhmata, ante pia!!!! <hr /></blockquote> Εμείς οι μαλάκες φοράμε ζώνη και δεν θα μας τα έπερναν.
dim_b Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> kala, etsi, skhmena ta kefalia kai shkwmenoi oi kwloi...na doume ti 0a kanate eseis me ta ix ama legane oti opoios de foraei zwnh tou pernoume to amaji, kai otan to pernei o geranos na ginei malakia kai to amaji na ginei paliosidera, aman pia, mou ta exoune prijei me tis mhxanes, skwtostres tis anebazei h manamou, ena podi sto tafo me katebazei o pateras mou, e ama eseis malakes odhgousate kalutera den 0a eixame problhmata, ante pia!!!! <hr /></blockquote> Έχω δει με τα μάτια μου δυο παιδιά ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ με παπάκι και χωρίς να υπάρχει αυτοκίνητο τρυγύρω να καρφώνονται σε κολώνα μέρα μεσημέρι σε κεντρικότατο δρόμο του Πειραιά και να σκοτώνονται επιτόπου. Έχω δει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ σε διασταύρωση μικρών δρόμων (χωρίς σήμανση) μέρα μεσημέρι να τρακέρνουν μεταξύ τους μηχανάκια. Έχω δει πιτσαδόρους να παίζουν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα κάνοντας απίστευτες μαλακίες γιά ένα νυχτοκάματο του τρόμου. Στη γειτονιά μου σε κεντρικότατη διασταύρωση επί της οδού Π. Ράλλη, την οποία διασχίζω πολλές φορές τη μέρα, 9 φορές στις 10 βλέπω μηχανάκια να παραβιάζουν το κόκκινο και να περνάνε, άλλοτε σιγά-σιγά και άλλοτε κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα επειδή βιάζονται και έτσι θα κερδίσουν 10-20 δευτερόλεπτα. Έχω δει μηχανάκια να προσπερνάνε ενώ έχω ανάψει φλας με πλήρη άγνοια κινδύνου. Έχω δει μηχανές μεγάλου κυβισμού να κάνουν απίστευτες σφήνες σε δρόμους με κίνηση για να φτάσουν μερικά λεπτά νωρίτερα στον προορισμό τους. Έχω δει μηχανάκια να πετάγονται από το πουθενά γράφοντας κανονικά σήματα και προτεραιότητες. Έχω δει μηχανάκια να διασχίζουν κάθετα δρόμο με νησίδα γιά να περάσουν απέναντι από ένα μικρό άνοιγμα γιά πεζούς. Και ξέρεις κάτι; Αν τύχει και υπάρχουν μάρτυρες σε μιά τέτοια περίπτωση θα στείλω στο νοσοκομείο κάποιον χωρίς τύψεις. Επειδή είμαι μαλάκας και αυτός απλά είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμο. Στο κάτω κάτω εγώ φοράω πάντα ζώνη και μάλλον δεν θα πάθω τίποτε ενώ τις ζημιές θα τις πληρώσει η ασφάλεια. ʼντε γειά...
kirimis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote dim_b:</font><hr> Έχω δει μηχανάκια να προσπερνάνε ενώ έχω ανάψει φλας με πλήρη άγνοια κινδύνου. Έχω δει μηχανές μεγάλου κυβισμού να κάνουν απίστευτες σφήνες σε δρόμους με κίνηση για να φτάσουν μερικά λεπτά νωρίτερα στον προορισμό τους. <hr /></blockquote> Xωωωωσεεε χωσε... πολυ καλα τα λες... Ετσι παραλιγο να πετουσα κατω ενα μηχανοβιο στο κεντρο της πολης! Ενω ειχα αναψει φλας αυτος περασε .. και παραλιγο να τον εκανα πιτα στο απο διπλα αμαξι! και οχι τιποτα αλλο, αλλα την μια στιγμη υπαρχουν στον καθρεφτη σου και την αλλη οχι και χωνονται αναμεσα στα αμαξια ενω θα επρεπε να ακολουθουν απο πισω κινουμενα στην λωριδα τους :ooo: Οσον αφορα τα κοκκινα φαναρια... ενας φιλος μου σακατευτικε με το yamahaki του πριν απο χρονια οταν εκανε μια κλασσικοτατη παραβιαση σηματοδοτη και απο τοτε στο ενα ποδι κουτσαινει. Βλεπεις ηταν παιδι στο μυαλο αυτος οπως και πολλοι αλλοι που κανουν τετοιες ταρζανιες. Οταν καταλαβε ομως το λαθος του ηταν πλεον αργα γιατι το κακο ειχε γινει. Ο σκοπος ειναι να συνηδητοποιεις τον κυνδινο προτου παθεις... Και pyro οσον αφορα την προσοχη των αλλων οδηγων... δηλαδη τι θες να αποδειξεις? Ενα πραγμα θα σου πω: Δες τα δελτια ειδησεων! 9 στις 10 περιπτωσεις που αναφερονται οι μηχανοβιοι εχουν βγαλει ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα ματια τους και αυτο (οπως ειπα και ο dim_ επειδη ειναι οι καλυτεροι οδηγοι του κοσμου.
Deathstar Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Ego pigena PYRO me 170 stin ethniki stin aristeri lorida gisro sto 1-1,5 metra apo tin mpariera> kirile me tous kathreftes mou kai ksafnika me pernai apo aristera enam mixanovios me mia 200+ kai meno [censored] ama ton ixa sstrimoksi tha me trexane emena omos meta. Asxeto an tha ton pigena mexri eki pou pigena kai ego pano stin mpariera gia na mathi na kani malakies.
pyro Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 den se eipa esena malaka (dim_b, kwswn, genika milaw, den exw kanena logo na sas kakoxarakthrhsw h opoiondhpote edw), kai eipa oti to na mh foras kranos einai hli0iothta, alla den mporei o nomos na sou pernei thn mhxanh me to etsi! kai sigoura den einai oi mhxanobioi agioi kai oi ix oi malakes, alla eimai sigouros oti se pampoles periptwseis atuxhmatwn moto-autokinhto ftaiei to amaji! na janagurisw sto nomo, giati eixa kai ena dialogo me ton epote, ama 0eloune na prostateusoune, tote na mhwsoune tis thmes sta kranh! i idios nomos uparxei sthn italia (eidate o mousolini? kai pai0amenos nane pali fasismo exei to kratos tou!), mono pou oloi exoune pari kati "kranoi" pou mono kranh den mporw na ta xarakthrhsw!!!mia klwstia na tous dwseis exoune ginei 1000kwmatia, mou 0umizoune autes tis malakies pou pernoune ta paidakia mazi me ta pseutika mpistolakia kai xeirombobides!!! me to na bazeis ena tetoio nomo, pou oxi mono einai antidhmokratikos, alla kai sto telos telos einai kindunos 0anatos, mias kai oloi 0a pane na paroune moufa kranoi (giati mh mou peite oti o ka0enas mporei na dwsei 500eyrw gia to kevlar to kranos!!!), kai meta 0a lene, eixe kranos alla skotw0hke, ti na kanoume, A! na katarghsoume tis mhxanes! 0elw na dw 2 pragmata to 2999, thn texnologia kai thn eleu0eria(an 0a uparxei kati tetoio)!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.